• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 aylik bebegimin sacini sifira vurdum

Bayanlar benim bildiğim kadarı ile bebek doğduktan sonra 7 ci gün saçı kesilir ve ağırlığınca altın verilir ihtiyacı olan birine. .
5 aylık bebek.. bence geç kalınmış saçı kesmek icin. .
mecburi değil ki geç kalınmış ifadesine katılmıyorum tercih meselesi

Uygulamam saçma şeylerle işim olmaz.

Küçücük çocuğun kafası o jileti usturayı kaldırabilir mi mikrop kapar bastırmaya sert bile tutamazsın şekil bozukluğu olur.
Daha kemikleri bile kemik değil yumuşacık
Siz yapın bravo
yok ben de uygulamadim ama var yani ne diyim

ne zaman uzar kizimin saci hanimlar :KK43: Cok pismanim sirf gürlessin diye acaba 1 Ay icinde uzarmi? :KK43:((((
işe yarayanı da gördüm ama bi arkadaşım yaşı dolduktan sonra kızının saçlarını sıfıra vurdu iki yıldır uzamadı gitti .uzayanda yan yamuk garip bi halde

valla benim küçük kızımın saçlarıda çok azdı bebekken etraftan sıfıra vur gür çıkar dediler ama ben yapmadım hiç sıfıra vurmadım saçlarını şimdi saçları öyle gürleştiki

valla benim küçük kızımın saçlarıda çok azdı bebekken etraftan sıfıra vur gür çıkar dediler ama ben yapmadım hiç sıfıra vurmadım saçlarını şimdi saçları öyle gürleştiki
aynen benim çocuklarda öyle hiçbir mudahalede bulunmadim kel dogmuslardi çok seyrekti saçları ama şimdi oldukça gür ama bazı yakinlarimin bu işlemi uygulayip gür saçlara kavustuklarina da şahit oldum

Bende kızımın saçını 6 aylıkken kazıtmıştım evde yakın arkadaşımın kuaför eşi makinayla kazımıştı doğduğunda çok gür saçları vardı ama ortası dökülüp baya açılmış ense ve favorileri toka takılacak kadar uzamış çok şekilsiz bişi olmuştu belki biraz gürleşir diyede Ümit etmiştim benim saçlarım seyrek ve ince telli anasına çekmesin istedim ama şimdi 28 aylık kürek kemiklerinde İpek gibi saçları var ama hala çok seyrek gürleşmede bi işe yaramadı yani ama yeni saçlarda dendiği gibi sert değil tekrar İpek gibi çıktı bir yaşındayken yani 6 ay sonra uzunluğu erkek Saçı gibiydi ama kısa saça saç bantı çok yakışıyordu şimdi uzun saçta saç bantı o kadar güzel durmuyor ama kel kafada küçük bebeklerde yazın terleme konusunda iyi oluyor çünkü emerken kafaları çok terliyor o yaz çok rahat etmiştik emerken sırılsıklam olmamıştı başı üzülme ama eninde sonunda uzayacak kökü onda

minnacık bebeğin saçlarına nasıl kıydınız,saç bile değil,tüy daha.

Biraz bilinçlenelim mi arkadaşlar.

Bacaklarımı mecbur kaldıkça yıllardır arada sırada jilet yaparım. Hala aynı tüy haliyle çıkar. Belki zamanla etkiler. Ama böyle bişey işe yarıyorsa bile diyelim bir seferde ne kadar işe yarar?

Çocuk sahibiysek biraz bilinçli de olmamız lazım. Daha gür çıkar hikayesini yıllarca tecrübe etmedik mi yalan olduğunu?

Saci vurunca tabiiki gurlesiyor, bu bi gercek.

Ama keske yazi bekleseydin hem biraz buyumus olurdu hemde yaz mevsimi daha iyi gelirdi.

Ben 1,5 yaşlarında falan yaptırmıştım, tüy gibiydi saçları. eylül ayıydı sanırım, ne çok sıcak ne çok soğuk olsun istemiştim. 3-4 ayda uzadı baya ama saçlarına bakıp ok ok dediğinde çok pişman olmuştum ama alttan çıkan saçlar öylesine gür ve güzeldi ki şu anda 5 yaşında uzun gür saçlarına baktıkça iyiki de yaptırmışım diyorum :)

O iş yazın yapılıyor hangi akla hizmet kışın soğukta yaptınız bu işi. Zor uzar o biraz kafasına bere takın üşütmeyin bebeği bir de

Nasl kiyipta kestin o ipek gibi saçları hayret ediyorm doğrusu. Zamanla uzar hata yapmssn.

Ben bu sekılde tras edılmıs cocukların kız erkek saclarının cok kotu cıktıgını dusunuyorum. Mesela erkekse dıken dıken kızsada sekıl almayacak sekılde sert

yok öyle olmuyor annemde benimkini sıfıra vurdurmuş 1 yaşımda falan. ve herkes saçlarıma bayılır. :KK48:
ama gürleştirmede falan işe yaramıyor öyle kabak gibi gezdirdiğinle kalıyorsun çocuğu :KK53:
saç yapısı genetik bence.

Yakinda uzar merak etmeyin.gurlestirdigine bende inaniyorum.cunku bir kac kez koltukaltima jilet kulanmistim kazik gibi ciktilar bend elazer epilasyon yaptirdim:)

Back