• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 aylik bebegimin sacini sifira vurdum

Tovbe yarabbım. Oglum 3 yasında hıc gereksınım duymadım,sacları da duz herkes hala bebek saclarını kestırmemıssınız sıfıra vurun dıyıp duruyo ama asla yapmam.

bebeklerde biraz yavaş uzuyor ama uzar sonuçta merak etmeyin.
ben doğduğu saçı hiç kestirmeyip beline kadar uzatan çocuk anneleri gördüm.o zaman çocuk kiyamiyor kestirmeye.
sizinkide biraz erken olmus sanki bingildak açısından endiselenir kiyamazdim ben.
benimde küçükken annem kazimis benim oğlum simdi 5 yasinda saçları uzadi kiyamiyoruz kesmeye.
sağlıkla büyütun bebeginizi.sonucta kesmissiniz üzülmeyin diyeceğim ama annelik vicdan azabi duymak her konuda cok iyi anlıyorum:anne:

Saç Genetik ailede kellik varsa malesef kız erkek fark etmez seyrek oluyo ...esimin ailesinde kellik var esimde kel ve kızımın saçı varla yok arası ince telli seyrek orta kısım uzun kenarlar kısa hastalıklı kedi gibi saçı bir yaşından sonra bende sıfıra vurmayi düşünüyorum eşit boyda olsun diye gurlesecegini sanmıyorum çünkü babasına çekmiş saçı ....keske bir yaşının dolmasini bekleseydiniz bingildagi kapanmamistir daha cildi taze

2 yaşına kadar keldi kızım. 2 yaşına doğru bir vitamin kullandık genel olarak iyi gelsin diye içinde çinko da vardı. O gün bugündür bıktıracak kadar saçı var maşallah

Kestirdiyseniz kestirdiniz ne var ki bunu dert edecek. Kökü çocukta uzar yine. Bıngıldağa dikkat edin yeter.

Bende yazın 0 a vurdurcam oğlumun saçlarını gürleşir mi bilmem ama sıcakta rahatlıyacağı kesin.

Gereksiz büyütülmüş bir konu.

Bir hadisinde Peygamberimiz şöyle buyurmuştur: “Her çocuk, akika kurbanı ile rehinelenmiştir. Bu kurban, (doğumunun) yedinci günü, onun adına kesilir. (O gün) saçı da tıraş edilir ve çocuğa isim de verilir.” Ebu Davud, Edahi 21, (2837, 2838); Tirmizi, Edahi 23, (1572); Nesai, Akika 5, (7, 166)

Evet nasılsa herkes müslüman olmak zorunda.

Benimde annem saçımı cok kesririyordu erkek gibi dolasiyodum kucukken :) okulda bitlenmiyim diye hey gidi günler hey. Lisedeyken hirs yaptim kestirmedim saclarimi ta ki evlenene ladar kadar belimdeydi :) arada uclarini aldiriyodum.

Bir keresinde de daha okula gitmiyorim 2-3 yaslari arasindaydim annem komsumuza sifira vurdurmustu sacimi ve ben var gücümle aglamistim. Hala hayal mi hayal hatirliyorim o günü. O kdr kucuklugumu hatirlayabildigime gore bayagi etkilemis demek ki beni bu saci sifira vurdurma muhabbeti :KK57:

Hadis ya da ayet gibi konulardan alıntı yapmak ya da bu gibi konulara değinmek bu topic de yasak. Ancak bu gibi alıntıları ''Dualarımız Sizinle'' adlı paylaşım alanında yapabilirsiniz.

Kimse müslüman olmak zorunda değil. Herkesin kendi tercihidir. Bu arkadaş inanan arkadaşlarımız için bir alıntı yapmış.

İsteyen üstüne alınır uygular isteyen üstüne alınmaz uygulamaz. Tartışmaya açık bir yorum yapmakla ele ne geçiyor anlamadım gitti bu forumda :işsiz::işsiz::işsiz::işsiz:

Benim kız yirmi aylık
Altın kesiği saçları var kıyamadım, seyrek ama kestiremedim daha hiç. İlerde saçı seyrek olur da üzülür diye korkuyorum ama yapamadım valla.
Bence de çok acele etmişsiniz daha kafası yumuş yumuş, bıngıldak açık. Cesaret edemezdim ben.

Bayanlar benim bildiğim kadarı ile bebek doğduktan sonra 7 ci gün saçı kesilir ve ağırlığınca altın verilir ihtiyacı olan birine. .
5 aylık bebek.. bence geç kalınmış saçı kesmek icin. .
Bu ne saçmalık biri uydurmuş sizde inandınızmı yani tövbe bismillah :KK14:

Benim kuzenim 1 yaşında ve hala saçı çıkmadı.Üstelik çokta sevimli bence bu şekilde.Çıkardı,gürleşirdi ne aceleniz vardı?
Banada 2 yaşındayken yapmışlar saçım gürleşsin diye,şuan inanamazsınız o kadar gür ki saçlarım hayattan bezdim.Bakımı herşeyi zor.Hala saydırıyorum bizimkilere. :)

Sacmalik oldugunu nerden biliyorsunuz.bu hadis dir hanimefendi.tabii sizin icin bir kiymeti varsa.bingildak meselesinde ise az bir tutam kesilip,agirliginca sadaka verilmesini tavsiye ediyor peygamberimiz
Benim için bi kıymeti yok eminim bir çok anne içinde yoktur çünkü bebeklerin kafası ne kadar yumuşak ben kadar hassas bi fikriniz varmı kesilirmi minicik bebeğin saçı

Benim için bi kıymeti yok eminim bir çok anne içinde yoktur çünkü bebeklerin kafası ne kadar yumuşak ben kadar hassas bi fikriniz varmı kesilirmi minicik bebeğin saçı
Uc tane kizim var .bebeklerin kafasi nasil olur biliyorum.kesilsin demiyorum.sacmalik dediğiniz durumun hadis oldugunu soyluyorum.bende birçok anne icin onemli oldugunu söylüyorumcocugun doğumuna bir sukur adedinden akika si kesilir.saçları dedigim gibi bingildkdan korkuluyorsa bir tutam kesilir ve sadaka olark verili.iyi geceler

Benm ablaminda saclarini 2 yasinda falan kazitmisti annemler smdi saclari cok gur ve kalin telli sert keske bnm scimida 0 a vurdursalardi bnm scmda aksine az...gur olsn bosver iyi yapmssn :KK70:

Bir hadisinde Peygamberimiz şöyle buyurmuştur: “Her çocuk, akika kurbanı ile rehinelenmiştir. Bu kurban, (doğumunun) yedinci günü, onun adına kesilir. (O gün) saçı da tıraş edilir ve çocuğa isim de verilir.” Ebu Davud, Edahi 21, (2837, 2838); Tirmizi, Edahi 23, (1572); Nesai, Akika 5, (7, 166)
Böyle şeylere dayanarak çocuk büyüten bir toplum var inanamıyorum gerçekten! inanmak istemiyorum.

Sacmalik oldugunu nerden biliyorsunuz.bu hadis dir hanimefendi.tabii sizin icin bir kiymeti varsa.bingildak meselesinde ise az bir tutam kesilip,agirliginca sadaka verilmesini tavsiye ediyor peygamberimiz

Bir tutam kesmekle sıfıra vurmak aynı şey mi

Back