• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 aylik bebegimin sacini sifira vurdum

bu konuya 11 sayfa ne yorum yapılmış diye merak ettim geldim baktım yine hadisler ayetler... pes yani şöyle bir konuya bile hadis yapıştırıyosunuz üstelik gerçekliği de kesin değil.
Bu arada saçı sıfıra vurmak saç gürleştirmez fakat endişe edilecek bişey yok umarım bebeğinizin başı tahriş olmamıştır.

Bir daha yapmazsınız zaten anlaşılan pişman olmuşsunuz, üzülmeyin kökü onda uzar:KK46:

o saçlar gürleşsin diye kazıtıyonuz ya
o saçlar; sakal,genital bölge kılı gibi oluyor jiletlenir ya oralar da :D:D :D :D

Ay ne büyük dram yaratmışsınız ya. Gören de konu sahibi çocuğun kafasıni kesmis zanneder. Gereksiz konularda duyar kasmakta üstünüze yok, pes valla ya, gidin bi nefes alın bu ne öfke.

Konu sahibi siz de çok rahatsızsanz isterseniz bir hekime sorun ona göre davranın.
Minnağa mutlu sağlıklı ömürler :)

Ben
Yo sacmalamiyor dogru soyluyor bizim dinimizde var peygamberimizin onerisi arastrirsaniz bu konu hakkinda fikir edinebilirsiniz. Konu sahibi uzlme olan olmus ama bidaha asla kestirme gurlesmek icin sac kesilmez oyle birsey yok diger arkdaslarda demis gurlestirmiyo
ben inanmiyorum boyle seylere arkadasim! Bence cok cok sacma, kendi fikrim kendi inancim! Siz kesin o zaman 7 gunlukken sacini bebegin:))

Saçmalamayın!!
O sacmalamayin dedigin sey peygamberimiz hz.Muhammed'in sūnneti 7.gunune kadar saci sifira vermek agirliginca altin yada gumuse cevrilerek fakire para vermek ve erkek ise 7.gune kadar sunnet etmek ...Artik hastanede dogumda soruluyo aninda sunnet oluyo ve 2 gunde iyi oluyo cocuk

O sacmalamayin dedigin sey peygamberimiz hz.Muhammed'in sūnneti 7.gunune kadar saci sifira vermek agirliginca altin yada gumuse cevrilerek fakire para vermek ve erkek ise 7.gune kadar sunnet etmek ...Artik hastanede dogumda soruluyo aninda sunnet oluyo ve 2 gunde iyi oluyo cocuk
Sacmalamayin!! Size de soyledim bakin:)))

Şu sünnet olayını hemen halletmeleri iyi oluyor
İlerde çocuk sünnet acısı çekmemiş oluyor, aklı başında aileler de bir mevlüt yaparak olayı tadında bırakıyorlar

hiç anlamıyorum şu bebeklerin saçını sıfıra vur sonra gürleşsin mantığını. yahu Allah korusun çocuk hastalıklı gibi oluyor nasıl bakıyonuz çocuğunuzun yüzüne benim içim acıyor valla öyle çocuk görünce:KK43: en son eltimin kızının saçını sıfıra vurmuşlardı bir gördüm şok oldum uzayana kadar gitmemiştim eltime.

Bu kadar abartacak ne var acaba bende mi bir gariplik var? Sanki cocugu kesmis gibi yorumlar yapmis bazi arkadaslar. Elbet uzar bunda dert edecek ne var sac bu yahu,yarin sanki dugunu var da saci sifir diye uzuluyor insanlar,garip

her konuyu hadise dine bağlayanlara şaşırıp kalıyorum ne gerek var

sorulan soru saçı ne zaman uzar? dini bilgilerinizi yarıştırın değil.

ben traş filan ettirmedim kızımı gerek görmedim ama bebeklerin saçı da öyle çabuk uzamıyor biraz sürer.traş ettirdin diye saç fışkırmasını bekleme.

Ne kadar abartmışsınız.. Yok kafası zarar görür, yok bilmem çirkin oluyor, ( bu çok tuhaf zaten) , v.s
5 aylık bebeğin saçı illaki kesilebilir. Tekrar da gelir. Hem yazında çok iyi olur.

Doğduğu andan itibaren lösemi olup, ya da beyin ameliyatı geçirmek zorunda olduğu için saçları kazitilan bebekler var.
Ya da saçları zayıf olup saç kıran gibi aralıklı olan saçlar. Kazınıyor mecbur.
....

Kestiniz saçı oldu bitti. Üzülmeyin manası yok. Uzar elbet.

Back