merhaba kızlar,dün televizyon izlerke bir programda vatandaşın biriyle röportaj yapıyorlardı.
Aktarlar derneği başkanı ayhan ercan,bu röportaj yapılan adama 9 hayat çayı diye bir tarif vermiş ve bu ve bu kişi bu çay sayesinde 5 ayda 36 kilo vermiş tabii yediklerinede dikkat ederek.
9 hayat çayı tarifi için gerekenler;
- mate çayı
- kekik (ancak bildiğimiz siyah kekik değil beyaz bilye kekik)
- çoban çökerten
- barut ağacı kabuğu
- yeşil çay
- sinirli ot
- biberiye
- funda yaprağı
- cinnema
9 hayat çayın hazırlanış tarifi;
barut ağacı kabuğunu küçük küçük parçalara ayırıyoruz ve parmak ucuyla ufak bir tutam bir kaba alıyoruz. Büyük bir tutam yeşil çay, bir iki yaprak cinnema atıyoruz. Geri kalan bütün bitkilerden parmak ucuyla bir tutam ekliyoruz. Bir içimlik karışım silme bir yemek kaşığını dolduracak kadar olacak. Karışımı hazırladıktan sonra kaynamış suyu bu karşımın üzerine döküp demlemeye bırakıyoruz. Kaynatmıyoruz kesinlikle demleme yoluyla yapılıyor.
Dikkat edilmesi gerekenler;
-> tansiyon rahatsızlığı olanlar çayı ya hiç içmesin ya da bilye kekikten çok çok az kullansın. çünkü tansiyonu yükseltiyormuş.
-> çok kilolu olmayanlar günde en fazla 2 fincan içebiliyor.
-> fazla kilolu olanlar maksimum 5 fincan içecek. Fazlası zararlıymış.
-> özellikle sabah kalkar kalkmaz yüzünüzü bile yıkamadan önce bu çayı demleyin
-> ilk kullanmaya başlandığında 10-15 kilo rahat veriliyormuş.
-> duraklama dönemine girildiğinde akşam yemeklerinde sadece salata ve altın çilek yenilecek.
Not:bu çay yemeklerden önce aç karnına birer bardak içilecek ve her defasında taze yapılacak.
Aktarımda malzemeleri bulabilirsem yarın başlayacağım
Merhaba arkadaşlar, ben istanbulda ikametgah ediyorum. Bakırköy gibi büyük bir yerde aradım 3 4 aktar gezdim ama bu çayı bulamadım. İstanbulda oturan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim :)
bu sitedeki herkes birbirini tanıyor da birbirlerine mi yorum yapıyor ???
Hergün girip okuyorum bi derdimi paylaştım bi allah ın kuluda tınlayıp bi cevap yazmaz mı arkadaş, çok sağolun ya...
Tam bi hayal kırıklığı...
[sıze=3eyvallahhh[/sıze][/color]
ayrı ayrı poşetlerde mi geldi hocam, bugün itibariyle kilo verebildiniz mi, etkisi oldu mu???
canım bende bugun aldırıyorum eşimee..inşallah zayıflarım .. yanında başka birşey yaptınmı canım hanı yemekte kısıtladınmı kendını.. eğzersiz yaptınmı .. bıraz detaylı anlatabılırmısın ..
eski yorumlarımda yazmıştım aslında pek bişey yaptım diyemem herşey yedim ama abartmadan ilk defa yiyerek zayıfladım aç ve şişko ölcem diyodum kendime ama bugün tartıldım 59 60 arası gidip gelyrum sadece sabırla düzenli iç kilon çoksa günde 4öğün iç
5 e gerek yok bence
merhaba bende içiyorumm gunde 2 kez acaba siz kaç yada kaç kilo verdiniz toplamda
ben bu yola 71 ile başladım çok yavaş kilo verenlerdenim haziran gibi başladım şimdi 59 60 gibi bişeyim bazen sabit kalıyo kilom sonra yine veryrum çooook şükür ilk başta 4 öğün içtim 64 gibi olunca 2 yada3 öğün yaptım
gunaydınn kızlarrr ben bugun çaya başlamış bulunmaktayım çayın tadı güzellll kötü çıkıcak die korkmuştum ama bi adet süzgeç edinmem gerekir içerken biberiyeler ağzıma geldi iyi olmuyooo bugun süzgeç alacammm ama diğer türlü çay güzell..
Canım dayanışma falan yazmışsında,yazılanları hiç okumamışsın.Sayfaları okumazsan nasıl bir dayanışma bekleyebilirsin?Konu sahibi olarak özellikle sorulan soruları yanıtlamaya ve yardımcı olmaya çalışıyorum.Sayfa 123'ü okursan eğer senin yorumunun altına ''aktarlarda bulamayan arkadaşlar,internette bu bitkiler satılıyor,Ayhan Ercan'ın sitesinden bitkilerin resimlerine bakın öyle alın''diye yazmıştım.Birkaç arkadaşta sana internetten alabileceğini yazmış.
Sana birçok cevap yazılmasına rağmen okumamışsın.Kusura bakma ama bitkileri internetten almaktan başka çözüm yok,belkide çözümlerimizi beğenmedin ve bizi sana cevap yazmamakla,yardımcı olmamakla suçluyorsun.
Ayrıca bu sayfada kimse kimseyi tanımıyor.Ve ben elimden geldiğince herkese cevap yazıyorum,sayfaları okursan görebilirsin
Bende cevap istiycem bu çayı yaklaşık 1 aydır kullanıyorum günde 2 bardak fakat bi faydasını göremedim sizce yanlışmı kullanıyorum. ve bebek emziriyorum korkuyorum çok içemiyorum