40 yaş sonrası evlenmek ve anne olmak

Ayni sey iste. Yerinde saymış heba olmuş neredeyse hic yaşanmamış bir ömür anlattigin da zaten. Maalesef.
ama yuh artık ya

kadın anne-babasına bakmış (ki kanser hastasına bakmak çok zor biliyorum) kardeş okutmuş evlendirmiş
iş güç de edinmiş, atanmış, çalışmış...yeterince yaşamış buradna bakılınca!

denk gelmiş lisedeyken sevdiği adamla evlenmiş, evet belki hayatı kendisini önceleyerek yaşamamış ama gayet de yaşamış. (belki bu süreçte ilişkileri de oldu kadının ama evlenmedi, biliyor muyuz?)

herkese mecburiyetleri ve tercihleri ile mutluluklar dilemek bu kadar mı zor samantha? nasıl böyle kolay "hiç yaşanmamış ömür" diyip kestirip atıyorsunuz ya!

Gerçekten 44 yaşında mısın , samantha yazış biçimin 20 yaşındaki hayat görmemiş çocuklar gibi. Her yaşın kendi güzelliği , getirileri götürüleri var. Ben de 40a yaklaşıyorum, hayatım evrildi, daha sakin, sabırlı bir insan oldum hayata bakışım değişti. Yaşlanmanın gçtürüsü belli fiziksel gücünden eksiliyor ama getirisi de çok beynin sivriliyor, ruhun bilgeliğe yol alıyor. Başka kadına bu şekilde şeyler yazıyorsan üzgünüm dostum 44 yılın 44ünü de boşa yaşamışsın, 44 yıl bir agça kütüğü koysaydım yontulup sanat eseri olurdu ama yaşadığın hayat sana hiçbir şey katamamış.
Doğru valla. Odun geldik köz gidiyoruz.

ama yuh artık ya

kadın anne-babasına bakmış (ki kanser hastasına bakmak çok zor biliyorum) kardeş okutmuş evlendirmiş
iş güç de edinmiş, atanmış, çalışmış...yeterince yaşamış buradna bakılınca!

denk gelmiş lisedeyken sevdiği adamla evlenmiş, evet belki hayatı kendisini önceleyerek yaşamamış ama gayet de yaşamış. (belki bu süreçte ilişkileri de oldu kadının ama evlenmedi, biliyor muyuz?)

herkese mecburiyetleri ve tercihleri ile mutluluklar dilemek bu kadar mı zor samantha? nasıl böyle kolay "hiç yaşanmamış ömür" diyip kestirip atıyorsunuz ya!
Kendi istekleri hayalleri olmamış, ailesine bakmaktan yaşayamamış hayatını ne yazık ki. Ben mutluluklar dilesem ne olacak itin duasi kabul mu olur :)

Erkeklerin 40 yaş üstü çocuklarında otizm gibi beyinsel hastalıklar görülme riski çok artıyor ama kimse bundan bahsetmiyor. Bence biraz sizden gencbiriyle anlaşırsanız hayır demeyin. 40'siniz diye en az 40 yaş adamla olmak zorunda değilsiniz. Bazı kadının yaşında sanılan hastalıklar kadınlar hep kendisinden büyük erkeklerle olduğu için öyle sanılıyor.
Bu bizim toplumun gayet bilincinde oldugu bir durum, hep beraber müsterih olabiliriz bence bu konuda. "Koca dölü" diye bir tabir var anadoluda neticede. Kadın erkek ayırt etmeden hak gecirmeden yapıştırırız etiketi.

Her yaşta evlilik olabilir.Cocuk olayını bilemiyorum,yaş önemli faktör oluyor,bunu bizzat yaşadığım için söylüyorum,yanlış anlaşılma olmasın.Profilde 44 yazıyor ama asıl yaşım 40 ve bir anda çocuk istemeye başladım.Ben kararimin arkasinda duramadim ve elendim.Simdi de olmuyor.Yani bu durum tâbi her 40 yaş ve üzeri kadın için geçerli bir durum değil.Ben kendi hikayemi anlattik bir nevi.

Gerçekten 44 yaşında mısın , samantha yazış biçimin 20 yaşındaki hayat görmemiş çocuklar gibi. Her yaşın kendi güzelliği , getirileri götürüleri var. Ben de 40a yaklaşıyorum, hayatım evrildi, daha sakin, sabırlı bir insan oldum hayata bakışım değişti. Yaşlanmanın gçtürüsü belli fiziksel gücünden eksiliyor ama getirisi de çok beynin sivriliyor, ruhun bilgeliğe yol alıyor. Başka kadına bu şekilde şeyler yazıyorsan üzgünüm dostum 44 yılın 44ünü de boşa yaşamışsın, 44 yıl bir agça kütüğü koysaydım yontulup sanat eseri olurdu ama yaşadığın hayat sana hiçbir şey katamamış.
Merak ettiğim bir şey var Miss ozel değilse. Bunca senenin rahatlığı, sefası sonrası çocuk yapmaya gözün yer miydi? O rahatı insan bırakabilir mi gerçekten hiç düşündün mü 😅 böyle postalarda nedense aklıma hep bu soru işareti geliyor 🫠

Her yaşta evlilik olabilir.Cocuk olayını bilemiyorum,yaş önemli faktör oluyor,bunu bizzat yaşadığım için söylüyorum,yanlış anlaşılma olmasın.Profilde 44 yazıyor ama asıl yaşım 40 ve bir anda çocuk istemeye başladım.Ben kararimin arkasinda duramadim ve elendim.Simdi de olmuyor.Yani bu durum tâbi her 40 yaş ve üzeri kadın için geçerli bir durum değil.Ben kendi hikayemi anlattik bir nevi.
Burda bi hanım konu acmıstı 40 42 yasındamıydı neydi. İsteyince olmadı, istemediğim anda oldu. Aldırsam mı diye soruyordu. İnşallah sizin de olur.

40 yaşından sonra anne olmak nasıl? " İyi ki 20 lerimde anne olmadım da şimdi oldum" mu diyorsunuz yoksa " keşke daha erken yaşta anne olsaydım" mı?

Gebelik ve doğum yaştan dolayı sıkıntılı geçti mi yoksa sorunsuz muydu?
Merhaba. Ben de 35 ve 40 yaşlarımda anne oldum. Bu çok kişiye özel bir şey. Hiç çocuğum yokken 25 gibiydim, bir anda 35 oldum ve şimdi 50’yim ruhen. (41 yaşındayım)
Çok zorlanıyorum. Vücudum bana ait değil sanki. Ama daha önce olmadı zaten. 6 gebelik geçirdim. Ancak iki çocuğumu bu yaşlarda sağlıklı doğurdum.
Ben keşke 20’li yaşlarda anne olsaydım ama evlenmek geç nasip oldu. Yine de hiç pişman değilim. Hele ki ikinci çocuğum, iyi ki yapmışım. Yine olsa yine yaparım.
Allah isteyen herkese istediği zamanda nasip etsin.

tek avantajları, evet, 50 yaşında da rahat rahat baba olabilirler

Bir hücre veriyorlar onda da olsun o kadar.

Kadın hem hücre veriyor hem de 9 ay boyunda birleşen hücreye yardım ve yataklık ediyor 😅

Kadınların da üreme hücreleri erkeklerinkiyle aynı oranda korunuyor yoksa zor olan hücreyi büyütmek insan etmek 😆

Burda bi hanım konu acmıstı 40 42 yasındamıydı neydi. İsteyince olmadı, istemediğim anda oldu. Aldırsam mı diye soruyordu. İnşallah sizin de olur.
Hatırlıyorum o konuyu.Tesekkur ederim iyi dilekleriniz için 🙏❤️ Önemli olan, kolaylıkla, güzellikle olmasi.. Kısmet her şey..

linç edilecem ama

Türkiye'de kimi doktorlar kadınların çok üstüne geliyor
yiyorsa suriyeli hastalara neden 20 yaşında 5. çocuk desinler
ya da Urfa devlet hastanesinde 45 yaşında 9. çocuğunu doğuran 2. 3. eşlere "nikahın bile yok neden 9 çocuk" filan desinler?

yer mi
yemez tabi. (ha onların kocaları da döver tabi, o da ayrı)

ama beyaz yakalı, eğitimli, içki-sigara içmemiş, fit, glukozunu tansiyonunu doktordan önce de ezbere bilen şehirli kadına "ama 35ten sonra yumurtaların omlet olur, doğurcaksan 35e kadar doğur vırt zırt"

bence bu doktor profili (özellikle kendini yarı tanrı zanneden erkek doktorlar) bu kadınlar üzerinden semi-god'çuluk yapıyor, ego tatmin ediyor
gidin avrupaya kimse neden 35e kadar bekledin 40ta gebe mi kaldın, ayyy yaşın ileri, ayyy risk risk risk filan demez....

eğitimim gereği ben ilişkili risklerin filan gayet farkındayım bu arada, kimse ileri yaş gebeliğini basitleştirmiyor burada.

ama doktorlarda azıcık bir bilinç varsa tarım işçici (seralar başta olmak üzere) kadınlara ablacım gözünüzü seveyim bu kadar ilaçla, kimyasalla otizm ve başta bi kere düşük riskin çok fazla desinler. toplum hekimliği diye önleyici sağlık hizmeti diye bir naneler var. var mı bizim doktorlardan tık?
yok tabi.

anca güçleri sehirli eğitimli kadını depresyona sokmaya yetiyor.
sonra zaten panik olmuş kadına önersin bi özel hastane
aman şuradan takip edilin
aman şu şu şu testleri de mutlaka yaptırın.

...
neyse sustum.
Valla ben 28 yaşında gitmiştim doktora bayan doktor geç kalmışım muamelesi yapmıştı hem de ikinci çocuğumdu. (İlkini 25 yaşında doğurdum) İkinciye de bir 31 32 diye düşünmüştüm doktor şimdi uygun diye o zamanlara çocuk bırakma demişti doktorun yönlendirmesi ile doğurdum çok zorlandım çok erken bir zamanlamaydi. Şimdi sadece kardeşlik yaşamış oluyorlar o açıdan güzel. Yani onu bunu dinlemeyin annem de 40 yaşında doğurdu kardeşimi hiç de bir şey olmadı.

Norvecli kadinlara 4 yil boyunca uygulanan, hala bir cok makaleye duayen olan bir calisma var yaklasik yarim milyon kadin uzerinden yürütülüyor. 2019da tamamlaniyor. Alim olan acar okur buyursun:

Der ki "The risk of miscarriage was lowest in women aged 25-29 (10%), and rose rapidly after age 30, reaching 53% in women aged 45 and over."

Bunun degisebilmesi icin kadın biyolojisinin degismesi lazim. Sen bunu post olarak görüp doktora gittiginde, hicbir doktor dememelidir ki "ya üzülme ben ideal doğum yaşını 35-45 arasina cekiverdim". Toplum sagligi bozulsun mu istiyor nedir? Böyle laf denir mi.

Avrupada da denmiyor. Kararin arkasinda olurlar buna turkiyeyede de itiraz eden yok zaten. Ben cocuk istiyor olsam benim de dogurmam 35-40 bandini bulurdu. O riski de alırdım istersem kime ne. Kendimi yaşlı hissetmiyorum toplumun yapıştırmalari yakistirmalari aksine ama riskleri yokmus gibi konusulmaz.

Simdi mesela ingilteredeki saglik kaynaklarina girdigimde de pat cikiyor bu zaten Türkiye harici bi yerlerde farkli falan oldugu yok:

"the best time to get pregnant is between your late 20s and early 30s, as this age range is associated with the best outcomes for both you and your baby."

Gereksiz arguman uretip cımbızla laf cekip hemen hedef gösterip taraftar topluyorsunuz işiniz gücünüz bu.

Ben de 38 imde evlendim erken bile geliyor bazen tepem attiginda cocuk düşünmediğim icin. 40tan sonra hayat bitiyor diye bir sey yok evlilik icin gayet uygun bir yas insan zaten gencken kocaya ihtiyac cok duymuyor. Zamanla herkes köşesine çekiliyor arkadaşlıklar tükeniyor ailede kayıplar yasiyorsun eşin tek destegin olmaya başlıyor. Ama kabul edelim cocuk sahibi olmak icin riskli ve yorucu bir yas. Yani bunun aksini savunmak düpedüz aymazlik.

Kendi istekleri hayalleri olmamış, ailesine bakmaktan yaşayamamış hayatını ne yazık ki. Ben mutluluklar dilesem ne olacak itin duasi kabul mu olur :)
peki kendisi ağır bir hastalık yaşıyor olsaydı?

hayatını ataktan atağa, kemoterapiden kemoterapiye yaşayan binlerce insan var.
ya da evlenseydi ama çocuğu hasta, eşi manyak filan olaydı?

hayır anlamıyorum. kadın ne yapsaydı mesela kanser anne-babayı bırakıp "ben hayatımı yaşayacam" mı deseydi? ooov süper yaşamış afferimmm mi diyecektiniz o zaman?

evet, zor.
ve hayır. "kadınlar hayatlarını kök ailelerine vakfetsinler aman ha" filan da demiyorum.
böyle bir aile yazgısı olmasaydı da gezse tozsaydı tabi, keşke. ama olmamış. elinden geleni yapmış. belki bu zaman kadar yaptıkları için ilk aşkı tekrar karşısına çıktı bilemeyiz orasını. (hayır iflah olmaz bir romatik filan değilim, ama genelde bizim kadınlarımız sever böyle şeyleri)

bizim hayatımızla alakasız, milyon türlü sebeple gezip tozmayan ve ileri yaşta evlenen insanlar olabilir.

belki o kadın sizden çok çok daha mutlu huzurludur evliliğinde. siz bir mutluluk dilemeyin aman ha.

belki
anneme babama vazifemi yaptım
işimi gücümü de yaptım emekliliği bile hak ettim

şimdi de evlendim, yeni ve güzel bir hayat beni bekliyor diyordur belki?

isteği hayali hayırlı evlat olmaktı belki ya ne biliyorsunuz? nasıl bu kadar herkesin hayatı hakkında fikriniz olabilir?

Norvecli kadinlara 4 yil boyunca uygulanan, hala bir cok makaleye duayen olan bir calisma var yaklasik yarim milyon kadin uzerinden yürütülüyor. 2019da tamamlaniyor. Alim olan acar okur buyursun:

Der ki "The risk of miscarriage was lowest in women aged 25-29 (10%), and rose rapidly after age 30, reaching 53% in women aged 45 and over."

Bunun degisebilmesi icin kadın biyolojisinin degismesi lazim. Sen bunu post olarak görüp doktora gittiginde, hicbir doktor dememelidir ki "ya üzülme ben ideal doğum yaşını 35-45 arasina cekiverdim". Toplum sagligi bozulsun mu istiyor nedir? Böyle laf denir mi.

Avrupada da denmiyor. Kararin arkasinda olurlar buna turkiyeyede de itiraz eden yok zaten. Ben cocuk istiyor olsam benim de dogurmam 35-40 bandini bulurdu. O riski de alırdım istersem kime ne. Kendimi yaşlı hissetmiyorum toplumun yapıştırmalari yakistirmalari aksine ama riskleri yokmus gibi konusulmaz.

Simdi mesela ingilteredeki saglik kaynaklarina girdigimde de pat cikiyor bu zaten Türkiye harici bi yerlerde farkli falan oldugu yok:

"the best time to get pregnant is between your late 20s and early 30s, as this age range is associated with the best outcomes for both you and your baby."

Gereksiz arguman uretip cımbızla laf cekip hemen hedef gösterip taraftar topluyorsunuz işiniz gücünüz bu.

Ben de 38 imde evlendim erken bile geliyor bazen tepem attiginda cocuk düşünmediğim icin. 40tan sonra hayat bitiyor diye bir sey yok evlilik icin gayet uygun bir yas insan zaten gencken kocaya ihtiyac cok duymuyor. Zamanla herkes köşesine çekiliyor arkadaşlıklar tükeniyor ailede kayıplar yasiyorsun eşin tek destegin olmaya başlıyor. Ama kabul edelim cocuk sahibi olmak icin riskli ve yorucu bir yas. Yani bunun aksini savunmak düpedüz aymazlik.
the best time to get pregnant is between your late 20s and early 30s, as this age range is associated with the best outcomes for both you and your baby."

Burda en iyi yaş 20'lerin sonu, 30 ların başı diyor. Siz 25-30 demiştiniz.

Merak ettiğim bir şey var Miss ozel değilse. Bunca senenin rahatlığı, sefası sonrası çocuk yapmaya gözün yer miydi? O rahatı insan bırakabilir mi gerçekten hiç düşündün mü 😅 böyle postalarda nedense aklıma hep bu soru işareti geliyor 🫠

Ne yalan söyleyeyim ben de aynı şeyi kendim için düşünüyorum valla bir yanım olsun derken diğer yanım yemiyor:dondurma::dondurma:Konu sahibesi istiyor, isteyenler girsin tabi istemeyenler de yapmasın. teyzem aşırı motiveydi mesela, tüp bebeğe çuvalla para döktü sonra öyle oldu ille de olsun diyen çok insan var. Ben olursa olur olmazsa olma zkafasındayım .

Maşallah size ne güzel sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Benimde size benzer yaşadıklarım ama henüz daha hamile kalmadım. Bende 37 de evlendim 1 Aşılama 1 tubbebek yaptık olmadı ikinciyi deniycem yaş oldu 40 sanki hiç olmayacak gibi ümidimi kaybediyorum bazen
Lütfen ümidinizi kaybetmeyin, mucizeniz emin olun gelecektir. Denemekten vazgeçmeyin,olmayacak diye düşünmeyin. Dualarım sizinle,inşallah müjdeli haberinizi duyacağız.

Ben 40 yasinda evlendim, hatda esim benden 7 yas kücük. Bacisinin saglik sorunlarindan dolayi 41 yasinda tam olarak birlikte yasadik. Istiyerek dogal yoldan 3 ay icinde hamile kalip 42 yasimda anne oldum. Hamileligim cok rahat gecti. Bir arkadasimda 39 yasinda evlenip dogal yoldan iki ay icinde hamile kadi, obiride 43 yasinda ilk kez anne oldu.
Almanyadayim. Burda bir cok kadin 40 yas üstü ilk kez anne oluyor. Gayetde normal karsilaniliyor.
Ümüdünüzü kesmeyin. Ben hic evlenmek istemiyen biriydim, esimle tanisdim ve ikinci bulusmada evlenmege karar verdik. 10 yildir beraberiz ve cidden cok neseli ve mutlu bir aileyiz 🧿 gec olsunda dogru insanla olsun.
Herşey gönlünüzce olsun.

peki kendisi ağır bir hastalık yaşıyor olsaydı?

hayatını ataktan atağa, kemoterapiden kemoterapiye yaşayan binlerce insan var.
ya da evlenseydi ama çocuğu hasta, eşi manyak filan olaydı?

hayır anlamıyorum. kadın ne yapsaydı mesela kanser anne-babayı bırakıp "ben hayatımı yaşayacam" mı deseydi? ooov süper yaşamış afferimmm mi diyecektiniz o zaman?

evet, zor.
ve hayır. "kadınlar hayatlarını kök ailelerine vakfetsinler aman ha" filan da demiyorum.
böyle bir aile yazgısı olmasaydı da gezse tozsaydı tabi, keşke. ama olmamış. elinden geleni yapmış. belki bu zaman kadar yaptıkları için ilk aşkı tekrar karşısına çıktı bilemeyiz orasını. (hayır iflah olmaz bir romatik filan değilim, ama genelde bizim kadınlarımız sever böyle şeyleri)

bizim hayatımızla alakasız, milyon türlü sebeple gezip tozmayan ve ileri yaşta evlenen insanlar olabilir.

belki o kadın sizden çok çok daha mutlu huzurludur evliliğinde. siz bir mutluluk dilemeyin aman ha.

belki
anneme babama vazifemi yaptım
işimi gücümü de yaptım emekliliği bile hak ettim

şimdi de evlendim, yeni ve güzel bir hayat beni bekliyor diyordur belki?

isteği hayali hayırlı evlat olmaktı belki ya ne biliyorsunuz? nasıl bu kadar herkesin hayatı hakkında fikriniz olabilir?
Şartlar buysa ve insan buna mecburiyetlerden razi geliyorsa ne diyebilirim. Mutluluklar dilerim. Benden daha mutlu olsun.

Ama 30 sene sonra liseden tanidigin adamla evlenmek wow bi durum degil. Yokluk gostergesi zaten. Dunyada 35-45 yaslari arasinda 200 milyon erkek var çünkü.

X