40 yaşında anne olmak ?

Aaa deli mi ne?:) 38 yasındayım yaza evlenıcem nasipse ee hamıle kalıp dogurana kadar 40 olucam ne var yani. Artık 42 44 te doguranlar duyuyorum. Olay yaş değil isteyip istememeniz ruhen ve fiziken iyiyseniz neden olmasın. Ama maddi güc kaynaklı sıkıntılar varsa ruhen hazır degılsenız boşverin bu tercih meselesi ama yaş olarak çok abartmayın konuyu.. Ama şyan evımızde 40 günlük bi bebe var kardesımın :) bende bakıyorum ona altını degıstırıyorum annesıne verıyorum emzırıyor sonra gazını cıkarıp uyutuyorum abla sen gitme çok alıstım benden daha ıyı bakıyosun dıyor bende cok alıstım çokta sevdım bu işi zevkle yapıyorum kendı bebegım gıbı. Birde neyı hissettım bılıyomusunuz ben uzun zamandır bıseyi böyle sevip kalbımde hissetmedım güzel bi duygu yani bu duyguyu yasamak bana cok ıyı geldı. Eve gelrn neşeyi hiç söyleniyorum bile yegenımde böyleysem kendı cocugumda nasıl guzel olur kımbılır. Ama insanın yanında yardımcı olabılecek bırı şart çok keyflı guzel ama yorucuda uykusuzluk vs yani o konularda da yardım edeni olmalı insanın

Cocuk dogurmak icin gec degil ama sizin istemeniz onemli.
Ben imkan varsa kardesi onemsiyorumyani olmazsa problem degil , ama olursa guzel olur

30 yaşındayım ve annem beni 40 yaşında doğurmuş. Allah sağlıklı,uzun ömür versin çiçeğime. O zamanlar babam çok istemiş annem istememiş. Şimdi ikisi de iyi ki derler. Ben de öyle. Zorlukları olduğu inkar edilemez olsa da tamamen sizin kararınız. Zor bir yolculuk, güzel bir yolculuk. Herkes gitse ben kalırım diyorum gülüyor şimdi :) Vereceğim öneriler olabilir haddim olmayarak ama yaş farkı olan bir çocuğun gözünden şunları söylerdim; kendinize sağlığınızla ilgili dikkat edin. Yaş ilerledikçe hastalıklar geldikçe ileri yaş annelerin çocukları daha tedirgin oluyor. Anneme bir şey olursa hissi. Kilonuzu koruyun,hareket edin ve mental olarak çocuğunuzun devri bambaşka olacak anlamaya çalışın. Okul döneminde bana anneannen geliyor diyenler olunca çok üzülürdüm :) Büyüyünce geçiyor ama çocuk kalbi ile anlamak o zamanlar için zor. Hakkınızda hayırlısı olsun :)

Merhabalar..
Uzun zamandır buralarda yoktum..
Hayatımda ikilemde kaldığım bir noktadayım ve olsa olsa KK yardımcı olur bana dedim konuyu açmaya geldim..
Ben 13 yıllık evliyim..
10 yıl çocuğum olmadı tüp bebekler tedaviler derken 4. Tüp bebek de kızım oldu çok şükür yaradana şuan 3 yaşında ömrümün baharı..
Bundan 5 yıl önce bebek için tedavi gördüğüm de bir embriyo transfer edildi ve kızım oldu diğer 2 embriyo da dolduruldu..
Geçen gün tüp bebek merkezinden mektup geldi Eylül de embriyolar imha edilecek diye yani dondurulma süresi o tarihte bitiyor...
Ben şuan 39 yaşındayım bir yanım onları da transfer ol ya bebekse imha edilmesin diyor diğer yanım artık çok geç şimdi hamile kalsam 40 yaşında doğum yapacağım diyor..
Kafamda savaş veriyorum ama ileride pişman olurum diye çok korkuyorum ya bebekse onlar belkide tutunacaklardi vs vs..
Bir yandanda tekrar aynı süreçleri yaşamaktan korkuyorum. .
Lohusalik dönemi vs..
Çocukla aramızda kuşak çatışması olursa diye türlü türlü şeyler kafamdan geçiyor..
40 li yaşlarda doğum yapmış annelerin fikirlerine ihtiyacım var..
Yorumlarınız benim için çok kıymetli karar vermemde yardımcı olursanız çok sevinirim iyi geceler dilerim..
Bence bu sizin isteğinizle ilgili. Benim annemle aramda 39yaş var. Yani asıl kuşak çatışmaları 50lerde doğan bir anne ile 90larda doğan bir cocuk arasında olur. Onların zamanında ne televizyon ne bilgisayar ve cep telefonları vardı. Her teknolojil gelişmeyi yaşayarak öğrenen kuşak benim annemle babam. Ama hiç öyle ağır kuşak çatışmaları yaşamadık. İnsanların kendilerini geliştirmesi ile ilgili birsey bence. Sığ görüşlü olsalardı birçok yeniliğe kapalı olsalardı evet yaşardık ama öyle değillerdi hep açık fikirlilerdi.
Simdikiler için daha kolay biz yaşadığımız dünyaya hızlıca adapte olmaya alıştık.
Ablam da 40ında doğurdu 3.Cocuğunu o da cok mutlu.
Yani demem o ki sizin enerjiniz yetecekse cocuk bakmaya ve istiyorum diyorsanız yapın. Sonucta diğer cocuğunuz da 4 yasında ikisine de bakmak zorlar mı sizi bi ölçün tartın. Benim abim ve ablamla aramda ciddi yaş farkı var mesela ablam 2.annem gibidir veli toplantılarıma falan gelirdi ilkokul ortaokulda 😂 ablamın da cocukların en büyüğü ile küçük olan arasında benzer bir yaş farkı var bariz. Abla cok yardımcı oluyor anneye. Bunlar ablam için avantaj. Diğer cocuklar büyümüş olduğunda 40yaşta yapılan cocuk evin neşesi oluyor ama sizin cocuk küçük evde 2 neşe 2 gürültü kaldırabilir misiniz?
Çocuğunuz kardeş istiyor mu bu da soru işareti..
Kuşak çatışmasını boşverin bu tamamen sizin kendi öz gelişiminizle kendinize zaman içinde çağa nasıl ayak uyduracağınızla ilgili bir durum.

yok 3 ay icinde hamile kaldim kizim cok erken konusmaya basladi, ama 2 yasina kadar tv izlermedim hep konusdum ve kitap okudum onunla
Maşallah ilham veriyorsunuz 🧿 ben de çalışmak istiyorum 36 yaşlarında yapmak istiyorum minimum o da ama o zaman da çocuğum olmaz ya da menapoza girerim diye korkuyorum. Bir yandan da kariyerimi yarıda kesmek istemiyorum çocuk yapıp. Ne yapsam bilmiyorum

Merhabalar..
Hayatımda ikilemde kaldığım bir noktadayım ve olsa olsa KK yardımcı olur bana dedim konuyu açmaya geldim..
Ben 13 yıllık evliyim..
10 yıl çocuğum olmadı tüp bebekler tedaviler derken 4. Tüp bebek de kızım oldu çok şükür yaradana şuan 3 yaşında ömrümün baharı..
Bundan 5 yıl önce bebek için tedavi gördüğüm de bir embriyo transfer edildi ve kızım oldu diğer 2 embriyo da dolduruldu..
Geçen gün tüp bebek merkezinden mektup geldi Eylül de embriyolar imha edilecek diye yani dondurulma süresi o tarihte bitiyor...
Ben şuan 39 yaşındayım bir yanım onları da transfer ol ya bebekse imha edilmesin diyor diğer yanım artık çok geç şimdi hamile kalsam 40 yaşında doğum yapacağım diyor..
Kafamda savaş veriyorum ama ileride pişman olurum diye çok korkuyorum ya bebekse onlar belkide tutunacaklardi vs vs..
Lohusalik dönemi vs..
Çocukla aramızda kuşak çatışması olursa diye türlü türlü şeyler kafamdan geçiyor..
Yorumlarınız benim için çok kıymetli karar vermemde yardımcı olursanız çok sevinirim iyi geceler dilerim..
Sizinle benzer bi hikayem var..
Benim de 10.yıl tüp bebekle ikizlerim oldu,27yaşında anne oldum (erken evlilik olunca geç kalmış sayılmazdım) ama bizim de dondurulmuş 2 tane embriyomuz vardı ikizlerim 7yaşını bitirene kadar da hiç tekrar transfer etmek gelmedi aklıma ama nedense imha için de bi türlü imzaya gitmedik (çok aranıyorduk gelip imzalayın diye hep erteledik nedense ) sonra eşimle hadi bunları da transfer edelim sonra pişman olmayalım dedik
İyi ki de dedik :)
2 embriyomdan biri tuttu şuan 8aylık dünyalar güzeli bi kızımız daha var.(yaşım 35)
Zor mu zor rahata girmişken tekrar başa sarmak akıl işi mi bilmem ama ağır basan tabii ki “iyiki yaptık” duygumuz :)

Eve yeni bi enerji geldi ben de eşim de bebek seviyoruz ilgiliyiz bakabilecek güçteyiz..Ve en önemlisi son şansımızdı pişman olmaktansa denemek daha mantıklıydı..

Hakkınızda hayırlısı olsun sizin de🙏🏼

Yaşım 37, 2. çocuğu 1,5 senedir istiyorum olmuyor. Hazırda embriyom olsa ben koydururdum ama tabi ki bu çok kişisel bir şey. Tamamen kişinin kendi istemesine bağlı.

Merhabalar..
Ben 13 yıllık evliyim..
Lohusalik dönemi vs..
40 değil ama ikinci çocuğumu 35'imde doğurdum, çocuklarım arasında 27 ay var. Sizi böylesi kritik bir konuda ne olumlu manada ne de olumsuz manada etkilemek istemem. Evet çok güzel bir duygu ama aynı zamanda bir o kadar da zor. Size yardım edecek bir yakınızın olmaması halinde bu durum epey yıpratıcı olabiliyor. Kuşak çatışması durumları olur mu olmaz mı bilemem ama anne baba olarak her daim çocuklar için enerjinizin olması gerekiyor.

Back
X