hanımefendi "uslup" diye bir şey var
burada da yakından gördüğümüz üzere!!!
bir doktor elbette ki yaşla birlikte artan riskler var der, elbette demeli de sizce beyaz yakalı, şehirli kadın riskleri bilmiyor mu? türkiyedeki bilmiyor mu avrupadaki bilmiyor mu? ha görevidir, yine riskler var desin.
riskleri belirtmek ayrı şey. yıkıcı kırıcı ageist şekilde, özellikle de erkek doktorların kadınları ezici aşağılayıı şekilde yaptığı konuşmalar ayrı şey.
ileri yaş annelere yıkıcı konuşmayan doktorlar biyolojiyi reddeder gibi konuşmuyor
rahim annelik için tek gerek şart değil. annenin maddi durumu, kariyeri, duygusal karakter gelişimi de rahim kadar annelikte önemli. sizin de rahminiz var benim de takır takır da çalışıor neden anne olmadık?
tıp dünyası şu anda kaç yaş gebeliğine ileri yaş gebelik diyecez, sadece yaşa mı bakacaz diye tartışıyor zaten merak etmeyin. bu tanımlar da değişir. ben lisans okumaya başladığımdan beri ne tanımlar ne kriterler değişti....
ha ammaaaa
türkiyede panikletip gereksiz işlem yaptırtma eğilimi artık zıvanadan çıktı. (30-40 sene önce haftası geçmiş gebeliklere, parayla kürtaj yapardı bu doktor profili, şimdi çağ değişti, gereksiz test, gereksiz işlem, önce paniklet, ez, suçlu hissettir hastayı, sonra sömür çağı geldi)
bunu da görüyorum.
35 40 hadi neyse
ama etrafımda 30lu yaşların başlarında olup, hatta anca 30 olup bi sürü test yaptıran gebe sayısı da inanılmaz yüksek.
ve evet hep özel hastalarde hep paralı testler. neden acaba?