Kızlar doktor eşi bir ablanız olarak bazılarınızın çok az yedigini söylemek zorundayım. Hiç kimsenin diyet yapıyorum diye sağlığının bozulmasını istemem. Bazen burada tabak paylaşmamın sebebi aslında çok fazla kalori almadan mideyi tıkabasa doldurabileceğinizi göstermek, hem de dengeli bir şekilde.
Mesela öğlen yemeği tabağına koyduğum şeylerin toplamı 330 kalori.
2 yumurtalı, mantarlı ıspanaklı domatesli omlet 100 (yumurtalar organik olduğu için çok küçüktüler ve sadece iki damla zeytinyağı ile yaptım)
1 dilim ekşi mayalı tahıllı ekmek 120 (İçine mayalanması için şeker koymuyorum çünkü ekşi mayalı ve hiç beyaz un yok)
3 dilim avokado 60
1/3 ejder meyvesi 50
Midemi tıkabasa doldurdum hatta bitiremedim eşim bitirdi.
Kalori hesabı yaparak yerseniz eğer hem aç kalmazsınız hem de fazla kalori almadığınız için düzenli bir şekilde kilo verebilirsiniz, üstelikte dengeli beslenceğiniz için sağlığınız da bozulmaz.Bir daha kilo almazsınız. Diyet yapmak da zor gelmez hatta eğlenceli olur. Zaten çok güzel spor yapıyorsunuz hepiniz, beslenmenizide güzel yaparsanız sağlam bir şekilde kilo verirsiniz, bu konuda bence birbirimize yardım edelim.
Kaptanım
Kuchisabishii sen bize yol göster sporumuzu hesapladığımız gibi kalorimizi de hesaplayalım. Puanlama en az kaloriye göre değil, en dengeli beslenmeye göre olsun.
Çünkü herkesin yaşına ve kilosuna göre kalori hedefi farklı. Bir de tabi yaptığımız sporlar var, nasıl ki kilo hedefi belirliyorsak kalori hedefimiz de olsun ve ona ne kadar uyuyorsak o kadar puan alalım.
Spor puanlamaya ben bile alıştığıma göre kalori puanlamaya da alışırız bence.
Mesela benim yaşıma ve kiloma göre günlük kalori kalori hedefim 1000 kalori bunun üzerine çıkarsam kilo veremem çok altına düşersem de sağlığım bozulur.