4 senedir kocam çalışmıyor

4 sene iyi beklemişsiniz. Ben bile bu adamı boşardım.

Boşanınca nafakayı sizin ödemenizi bekler. Benden söylemesi

Evde oturan adamdan hayir mi gelir ya. Benim babam 60 yasinda bypass ameliyati olmustu mecbur calistigi taksiyi birakmak zorunda kaldi. Sanirim 3-4 aylik bir surecte sadece annem calisti. Annem de asgari ucrete manticilik yapiyordu. Bir yandan borclari vardi kredi oduyordu annem. Ben lise ogrencisiydim benim az cok masrafim oluyordu. Babam toparlanmaya baslamisti hic unutmuyorum. Arada hava almaya disari cikardi. O zaman mc donaldsta cay 1 liraydi o da gider 1 liraya cay icerdi. Bir gun yine cikarken annemin cuzdanina bakti hic para yok. O gun taksiye geri dondu ki tam toparlanmamisti. Kolay degil bypass ameliyati olmustu. Benim 60 yasinda ameliyatli babam gece gunduz takside calisirken 44 yasinda adam nasil evde oturabiliyor aklim almiyor. Bosanin gitsin daha gencsiniz ya hayatiniza bakin. Eli ayagi tutan adama ne diye 4 yil baktiniz zaten.

Adam tam bir parazit ama en azından dürüst bir parazit. Sizi oyalamamış en azından. Burada iş arıyorum bahanesiyle yıllarca çalışmayan erkekleri de okuduk. Sizinki en başından söylemiş çalışmayacağım diye.

Durum bu kadar netken nasıl 4 senedir katlanıyorsunuz buna. Yazık değil mi size? Madem annesi babasıyla akşama kadar oturuyor, hiç girmeyin aralarına. Size olan maddi yükünden geçtim manevi olarak da bir hafifleyin.

Babanıza çok geçmiş olsun. Zor mu zor ama hayat şartları neyse ona göre davranmak lazım. Babanız adam gibi adammış, Allah başınızdan eksik etmesin.

Konu sahibi kızınız kocaman olmuş. Babasının nesine kıyamıyor anlamadım. Sanki adamı kürek mahkumu olmaya gönderiyorsunuz. Kıyamıyorsa da kendisi çalışsın babasına baksın.

Sizin davranışlarınızı da anlamadım. Niye maaşınızı kocanıza gönderiyorsunuz? Ben erkeğin çalışmamasına da çok karşı değilim. Ama çalışmayan adam evdeki işleri dört dörtlük yapmalı. Eve geldiğinizde yemek temizlik yapılmış olmalı. Bu şekilde iş bölümüz olsa yine neyse. Bunda da karşılıklı anlaşmanız lazım. Ama sizin eşinizin belli ki tutar yanı yok.

Bütün güm evde yatıyor,annesi ve babasıyla akşama kadar oturuyor.benim ailem ayrıl olmaz böyle diyor bende aslında bunu istiyorum. Merak ediyorum siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız.
Direkt boşanırdım, hasta ve bakıma muhtaç olsa, 4 yıldır binbir çaba göstermesine rağmen iş bulamasa neyse, ki insan 4 yılda hiç iş bulamasa pazarda limon satar, sokakta simit satar bir şekilde evin geçimine katkı yapar, eşiniz hem yan gelip yatıyor hem de sizden para alıyor.

Kızınız da eteğinizde ağlayan bebe değil, üniversiteye gidiyormuş velayet vs sorunu da yok, biraz sizle biraz düşkün olduğu babasıyla derken yaşar gider, olan size oluyor.

Bir de böyle birini 4 sene çekip,ne yapayım diye soruyorsunuz.Omur boyu çekin ne diyelim,görmek istemiyor bu işin sonunu bile bile yaşıyorsunuz.Askiniz çok büyük galiba saygı bile duyulmayacak ,parazit gibi adamı cektiginize göre.....

Biz o anlatamadığın hisse alışkanlık diyoruz ablacım düzenin bozulsun istemiyosun onun tedirginliği var sende ama ben olsam çekmezdim. Eşlerin anlaşıp birinin çalışmayıp ev sorumluluğu alması diğerinin çalışması farklı, çalışmasını istediğiniz halde keyfi olarak ben çalışmam demesi farklı.

evlenirken verilen söz hastalıkta sağlıkta ,tamam da tembellikte beraberlik yıkılır fedakarlık tek kişi üzerinden olmaz !!!

Ayrılmanız lazım...boşuna onun yükünüde sırtlanmayın ömrünüzü boşuna tüketmeyin

Şu an çalışıp üç kişiye bakıyorsun, bosanirsan iki kişiye bakacaksin. Her halukarda daha iyi değil mi? Kizinla gül gibi gecinirsiniz ayyyy ideal hayat ya. Üni öğrencisi bir kız ve henüz genç annesi birlikte yasiyo mükemmel

Erkegin calismamasi bosanma sebebi
Ayrıca var olan arabalari satip.parasini yemesi, sizin çalışıp ekonomik olarak zora girmeniz ayrica ekonomik siddete de örnek
Boşanıp ustune tazminat bile isteyebilirsiniz
Tek basina kizinizla ilgilenseniz bu kadar yorulmazdiniz tembel adam hep tembeldir
Bizim de bir akraba var 4 çocuk öyle böyle büyüdüler adam hic calismadi ickisi de vardi gecenlerde öldü karisi oylece kaldı tek basina cocugun biri de madde kullaniyor oyle sorunlu bir aile... sigorta yok bir sey yok
Insan ne zamana kadar ceker

Ayni yaslarda memur bir arkadas vardi adam hic çalışmaz bos bos oturur ustune evlenecegi kadindan calismasini hatta ailesinden zengin olmasini bekler oyle bos beleş insanlarla hayat gecmez

Ünv öğrencisi kızın nesine kıyamıyorsunuz onu anlayamadım. İstediği zaman gidip görsün babasını, sizin halinizi görüp bir şey demiyor mu? 44 yaş ne yaaa, adam 40 yaşından beri yatıyor. İnsanlar 40 yaşında yeni evleniyor, hayata yeni başlıyor, bu yatışa geçmiş. Boğmalık adamları ev hayvanı niyetine besliyorsunuz, yazık vallahi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…