39 yaşında üniversite okumak

Sağolun tabi önceliğim iyi bir mesleğimin olmasi ve cocuklarin cok daha iyi bir eğitim almasi icin maddi olanak vs sunmak ama bunu hedeflerken de cocuklari asla üzmek ya da benim icin fedakarlik yapmalarini isteyemem.

Aslında memuriyet gibi durumlarda bile evli- çocuklu olarak düzen bozmak aşırı zor. O yüzden bence bu yaz için değil de diğer yaz olacak olan sınava odaklanın derim. Hem kendinizi kalan kısa zaman için baskı altında hissetmezsiniz hem de bir şeyleri başarmak için daha çok fırsatınız olmuş olur. Yaza kadar sadece matematik çalışın mesela. Yaz sonlarına doğru diğer derslere başlarsınız. Diğer derslere çalışırken arada matematikten soru çözersiniz. Daha hazır olursunuz.
Bu bölümü bu şartlarda İstanbul'da kazanırsınız bence. Sizin yerinizde olsam düzenimi bozamazdım sanırım. Ama vazgeçmezdim de.

Evet sağolun,vazgecmek istemiyorum ama Istanbul'daki üniversitelere yerlesmek icinde cok iyi bir puan almak lazim.

Kusura bakmayın sert olacağım. Çocuğunuz liseli olup tam hayatının dönüm noktasına gelene kadar neden okumadınız? Yani şehir değiştirmekten bahsediyorsunuz ve öyle başarılı da değilsiniz sanırım. Matematik yok diyorsunuz. Çok iyi bir getirisi olmayacakken liseli çocuğu olan bir annenin düzen bozmayı düşünmesi mantıksız.

İsteğiniz zamanlama dolayısıyla doğru değil.
Kızlarınız kabul etse dahi, ayrı bir ev açmak, onun geçimini sağlamak ciddi bir gelir ister.
Kabul de etmezler zaten.
Eşiniz içinde destek verilecek bir istek olduğunu düşünmüyorum.
Sizin durumunuzda yapılacak şey yaşadığınız şehir için zorlamak olur sadece. Gerisi boş bir hayal yani, kusura bakmayın.

Hemen hemen yaşıtınız eski (müstefi) bir akademisyenim. Taşrada küçük bir üniversitedeydim (muhtemelen sizin de hedefinizde olan bir üniversite, çünkü İstanbul’a 3-4 saat), bölümüm gereği kendi üniversitemin psikoloji bölümüne dört dönem ders verdim ve onlarca kez de sınava gittim. Bu tecrübemden yola çıkarak söylüyorum ki, değmez. Eski üniversitemdeki bölüm ilk mezunlarını 2020’de verdi, her sene yaklaşık 100 kişi mezun ediyor ve aralarında bile klinik psikoloji yüksek lisansı yapabilmiş olan sadece 4 kişi, yani sadece 4 kişi gerçekten terapi verebilecek yetkinliğe sahip. Ben de terapi alan bir insan olarak birkaç iyi üniversiteden mezun olmuş ve klinik psikoloji yüksek lisansı yapmış olan terapistleri seçiyorum. Klinik psikoloji yüksek lisansı da yetmiyor artık, pek çok eğitim sertifikası almanız gerekiyor ve bunların hepsi para ve zaman harcatan şeyler. Yüksek lisans yapmadan da işiniz çok zor, asgari ücreti bulursanız şükredin. Kritik bir yaş aralığında olan kızınızın düzenini bozmaya hiç gerek yok. Ben ÖSS’ye gireceğim yıl annem bir seneliğine ABD’ye dil okuluna gitmişti, çok yüksek ihtimal hem kardeşimin hem benim sınav curcunamızdan kaçabilmek için. O dönem ne kadar terk edilmiş ve yalnız hissettiğimi size anlatamam.

Bence iyi bir karar değil. Yaptığınız yatırıma değecek bir karar değil. Bu yaşta yeni kurulmuş hoca kalitesi düşük tabeladan ibaret üniversite okuyacaksanız çocuklarınızın düzenini bozmaya değmez. Online ya da açıktan bir bölüm okumayı seçebilirsiniz. Ya da adam gibi çalışıp kendi şehrinizde iyi bir yer kazanın yani. Ne bilim okuduğuna değecek bişey olsun.

Üniversite okumanız çok güzel ama bu kararla herkesin düzenini bozmak bence doğru değil. Aile düzeniniz kalmayacak çocukların okul arkadaş çevresi sizin için bozulacak. Ben çocuk olsam kabul etmezdim. Eşiniz yalnız kalacak. Bilemiyorum bana mantıklı bir karar gelmedi. Ama aynı şehirdeki üniversiteyi düşünebilirsiniz. Gerekirse 1 çalışmayın 3 çalışın ama şehirinizi kazanın. Anladığım kadarıyla bölüm tercihinizde yok. Hani atıyorum bir bölüm hedefiniz olur ben tıp kazanacağım dersiniz şehrimde ki çok yüksek ama daha düşük bir şehre gideyim dersiniz anlarım ama şehrimde ki bölümler demişsiniz. Biraz rüzgar esmiş gibi hareket ediyorsunuz gibi geldi bana.

Evet sağolun,vazgecmek istemiyorum ama Istanbul'daki üniversitelere yerlesmek icinde cok iyi bir puan almak lazim.
İstanbulda mısınız birde? İstanbulda 70/80 tane üniversite var. Buraları kazanamayacağınızı düşünüp diğer şehirleri kazanacağınızı düşündüren ne oldu tam olarak
Siz bence düzgün bir araştırma yapıp güzle bir hedef koyun çalışmaya başlayın. Başka şehire gidip kira fatura yeme içme masrafı felan çok mantıklı kararlar değil. Şimdi çocuklar bile ailesinin olduğu şehiri kazanmaya çalışıyor ki ekstra kira fatura masrafı olmasın

Bu yasa kadar neyi beklediniz ki?
39 yaşındasınız hayal satmayacağını size kendim de 41 olmak üzereyim bazı şeyler bence yaşında yapılmalı.
Kızım 11. Sınıf öğrencisi bütün ilgi alaka ve maddi olarak ona kanalize olmuş durumdayız.
Okuyacağınız bölüm hayaliniz ise kızınız uni. sınavlarına girdikten sonra en azından duruma göre bakıp karar verirsiniz ama tumden hem eşinizin hem çocuğunuzun düzeni değişecek. Ben olsam kabul etmezdim.
Eltimin kızı da psikoloji mezunu yüksek lisansını da yaptı ama is konusunda maalesef İstanbul gibi yerde bile aşırı zorlanıyor. Üstteki bir arkadaşımız da yazmış zaten.
İstanbul'dan kalkıp tasraya tüm düzeni değiştirerek gidip psikoloji okuma beklentisi bana göre çok falso.
Bu bölüm mezunu citir gençler bile sertifika için kurs kurs dolanıp, iş peşinde koşarken 43 yasinda mezun olmuş birisini öncelikle yaş konusunda eleyeceklerdir zaten gerçekçi olmak lazım.

Ben kızımin yüzüne demedim ama eşimle düşündüğümüz şey burslu özel üni. okutabiliriz puan durumuna göre.
istanbul dışında gideceği herhangi bir yer için dünya masraf çıkacak.
O şekilde olacağına en azından yanımızda olsun.

Mantıklı bir karar vermişsiniz şehir dışında okutmak çok zor artık

Bizim zamanimizda 2002 senesi yurt konusunda ben hiç sıkıntı yaşamadım hemen çıkmıştı ama artık eskisi gibi değil.
Ben öğrenciyken öğrneci harçlığımla tatile bile gidiyordum hiçbir şeyden eksik kalmıyordum ki babam emekliydi öyle çok bir harçlık göndermiyordu. Zaman çok değişti. Ekonomi çok kötü. Çocuk okutmak lüks oldu gerçekten. Allah yardımcınız olsun

Biraz gerçekçi olmak lazım, mantıklı bulmadım bu durumu. Hiç matematiğim yok, sözelim iyi diyorsunuz. Türkiyede bunu kime sorsanız aynı şekilde söyler zaten.
Hevesinizi anlıyorum, çok da güzel. Ama zaten İstanbuldaymışsınız, niye il dışında macera arıyorsunuz? İl dışına yapacağınız masrafla İstanbulda özel üniversite okuyabilirsiniz. Şehrin toplam okul sayısı ülkedeki okul sayısına denk gelir. Hiç boşuna il dışını zorlamayın, biraz da sonuçları değerlendirin.
Ben bugün terapi almak istesem açıkçası 45 yaşında hiç tecrübesi olmayan birini tercih etmem. O yüzden çekeceğiniz çile alacağınız sonuca değmez. Evinizden gidip gelebileceğiniz bir okula ya da online eğitimlere yönelin.
Ben de 39 yaşındayım, çocuklarımın düzeni bozulmasın diye mahalle değiştirmeye tedirgin olurum, değil ki böyle tası tarağı toplayıp başka yerlere gitmek.

Her şekilde 4 sene sonra 43 olacaksınız bari bu hayatta istediginizi yapmış bir 43 olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…