- 14 Nisan 2022
- 751
- 735
- 33
- Konu Sahibi Crescent Blue
-
Yapabilirsiniz. Basit lise matematigini herkes yapabilir. Gozunuzde buyutmeyin. Yaparsaniz yaparsaniz. Zor da gelse yaparsaniz yaparsiniz.Matematik yapabilsem bulunduğumuz sehirden gitmeye gerek bile kalmazdi.
Cok sağolunYapabilirsiniz. Basit lise matematigini herkes yapabilir. Gozunuzde buyutmeyin. Yaparsaniz yaparsaniz. Zor da gelse yaparsaniz yaparsiniz.
Tabi,cocuklarin bu karari onaylamasi cok önemli yoksa adim atamam biliyorum bunu desteklemezler hakli olarak biliyorum ama keşke tamam anne gidelim deselerdiKendı sehrınızde kazanmaya bakın. Cocukların okulu ne olacak? Onların duzeni bozulacak. Onları da dusunmek gerek gıbı hıssettım bılemedım.
Sağolun tabi önceliğim iyi bir mesleğimin olmasi ve cocuklarin cok daha iyi bir eğitim almasi icin maddi olanak vs sunmak ama bunu hedeflerken de cocuklari asla üzmek ya da benim icin fedakarlik yapmalarini isteyemem.
Evet sağolun,vazgecmek istemiyorum ama Istanbul'daki üniversitelere yerlesmek icinde cok iyi bir puan almak lazim.Aslında memuriyet gibi durumlarda bile evli- çocuklu olarak düzen bozmak aşırı zor. O yüzden bence bu yaz için değil de diğer yaz olacak olan sınava odaklanın derim. Hem kendinizi kalan kısa zaman için baskı altında hissetmezsiniz hem de bir şeyleri başarmak için daha çok fırsatınız olmuş olur. Yaza kadar sadece matematik çalışın mesela. Yaz sonlarına doğru diğer derslere başlarsınız. Diğer derslere çalışırken arada matematikten soru çözersiniz. Daha hazır olursunuz.
Bu bölümü bu şartlarda İstanbul'da kazanırsınız bence. Sizin yerinizde olsam düzenimi bozamazdım sanırım. Ama vazgeçmezdim de.
Hemen hemen yaşıtınız eski (müstefi) bir akademisyenim. Taşrada küçük bir üniversitedeydim (muhtemelen sizin de hedefinizde olan bir üniversite, çünkü İstanbul’a 3-4 saat), bölümüm gereği kendi üniversitemin psikoloji bölümüne dört dönem ders verdim ve onlarca kez de sınava gittim. Bu tecrübemden yola çıkarak söylüyorum ki, değmez. Eski üniversitemdeki bölüm ilk mezunlarını 2020’de verdi, her sene yaklaşık 100 kişi mezun ediyor ve aralarında bile klinik psikoloji yüksek lisansı yapabilmiş olan sadece 4 kişi, yani sadece 4 kişi gerçekten terapi verebilecek yetkinliğe sahip. Ben de terapi alan bir insan olarak birkaç iyi üniversiteden mezun olmuş ve klinik psikoloji yüksek lisansı yapmış olan terapistleri seçiyorum. Klinik psikoloji yüksek lisansı da yetmiyor artık, pek çok eğitim sertifikası almanız gerekiyor ve bunların hepsi para ve zaman harcatan şeyler. Yüksek lisans yapmadan da işiniz çok zor, asgari ücreti bulursanız şükredin. Kritik bir yaş aralığında olan kızınızın düzenini bozmaya hiç gerek yok. Ben ÖSS’ye gireceğim yıl annem bir seneliğine ABD’ye dil okuluna gitmişti, çok yüksek ihtimal hem kardeşimin hem benim sınav curcunamızdan kaçabilmek için. O dönem ne kadar terk edilmiş ve yalnız hissettiğimi size anlatamam.Merhaba kizlar 39 yasindayim ve bu yil üniversite sinavina girmeyi düşünüyorum fakat evli ve iki cocuk annesi olarak bulunduğum sehirdeki bölüm puanlari cok yüksek farkli bir sehirde cocuklarla ev tutup okumak cok mu ütopik?Esim ister mi bilmiyorum ama ben istersem cok engel olmaz diye düşünüyorum ama liseye giden kizim sehirdisina cikmak istemez biliyorum sizce bu istek cok mu?
Üniversite okumanız çok güzel ama bu kararla herkesin düzenini bozmak bence doğru değil. Aile düzeniniz kalmayacak çocukların okul arkadaş çevresi sizin için bozulacak. Ben çocuk olsam kabul etmezdim. Eşiniz yalnız kalacak. Bilemiyorum bana mantıklı bir karar gelmedi. Ama aynı şehirdeki üniversiteyi düşünebilirsiniz. Gerekirse 1 çalışmayın 3 çalışın ama şehirinizi kazanın. Anladığım kadarıyla bölüm tercihinizde yok. Hani atıyorum bir bölüm hedefiniz olur ben tıp kazanacağım dersiniz şehrimde ki çok yüksek ama daha düşük bir şehre gideyim dersiniz anlarım ama şehrimde ki bölümler demişsiniz. Biraz rüzgar esmiş gibi hareket ediyorsunuz gibi geldi bana.Merhaba kizlar 39 yasindayim ve bu yil üniversite sinavina girmeyi düşünüyorum fakat evli ve iki cocuk annesi olarak bulunduğum sehirdeki bölüm puanlari cok yüksek farkli bir sehirde cocuklarla ev tutup okumak cok mu ütopik?Esim ister mi bilmiyorum ama ben istersem cok engel olmaz diye düşünüyorum ama liseye giden kizim sehirdisina cikmak istemez biliyorum sizce bu istek cok mu?
İstanbulda mısınız birde? İstanbulda 70/80 tane üniversite var. Buraları kazanamayacağınızı düşünüp diğer şehirleri kazanacağınızı düşündüren ne oldu tam olarakEvet sağolun,vazgecmek istemiyorum ama Istanbul'daki üniversitelere yerlesmek icinde cok iyi bir puan almak lazim.
Ben kızımin yüzüne demedim ama eşimle düşündüğümüz şey burslu özel üni. okutabiliriz puan durumuna göre.İstanbulda mısınız birde? İstanbulda 70/80 tane üniversite var. Buraları kazanamayacağınızı düşünüp diğer şehirleri kazanacağınızı düşündüren ne oldu tam olarak
Siz bence düzgün bir araştırma yapıp güzle bir hedef koyun çalışmaya başlayın. Başka şehire gidip kira fatura yeme içme masrafı felan çok mantıklı kararlar değil. Şimdi çocuklar bile ailesinin olduğu şehiri kazanmaya çalışıyor ki ekstra kira fatura masrafı olmasın
Mantıklı bir karar vermişsiniz şehir dışında okutmak çok zor artıkBen kızımin yüzüne demedim ama eşimle düşündüğümüz şey burslu özel üni. okutabiliriz puan durumuna göre.
istanbul dışında gideceği herhangi bir yer için dünya masraf çıkacak.
O şekilde olacağına en azından yanımızda olsun.
Bizim zamanimizda 2002 senesi yurt konusunda ben hiç sıkıntı yaşamadım hemen çıkmıştı ama artık eskisi gibi değil.Mantıklı bir karar vermişsiniz şehir dışında okutmak çok zor artık
Ben öğrenciyken öğrneci harçlığımla tatile bile gidiyordum hiçbir şeyden eksik kalmıyordum ki babam emekliydi öyle çok bir harçlık göndermiyordu. Zaman çok değişti. Ekonomi çok kötü. Çocuk okutmak lüks oldu gerçekten. Allah yardımcınız olsunBizim zamanimizda 2002 senesi yurt konusunda ben hiç sıkıntı yaşamadım hemen çıkmıştı ama artık eskisi gibi değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?