• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

39 yaşında üniversite okumak

Çok hayalperestsiniz.
İstanbul gibi bir şehirde çocuk lise eğitimi alırken ve en önemli senelerindeyken başka şehire götürmekten bahsediyorsunuz. Çocuğunuzun geleceği daha önemli olmalı şu an. İstanbul’daki eğitim olanaklarından koparıp peşinizden sürüklemek istemek hem de en önemli senelerinde.
Üstelik matematiksiz iyi bir sıralama elde etmeniz de zor. Uzak şehirlerde on yıl önce kurulmuş okullar için çocuğunuzun geleceğini ikinci plana atacaksınız.
20 sene beklemişsiniz zaten iki sene daha bekleyip çocuğun geleceğine mani olmayım bari.
O arada kendinizi deneyip İstanbul’da deneyin şansınızı.
Ki İstanbul’da çok yeni özel okullar var bursları düşük alanlar da vardır.

Merhaba kizlar 39 yasindayim ve bu yil üniversite sinavina girmeyi düşünüyorum fakat evli ve iki cocuk annesi olarak bulunduğum sehirdeki bölüm puanlari cok yüksek farkli bir sehirde cocuklarla ev tutup okumak cok mu ütopik?Esim ister mi bilmiyorum ama ben istersem cok engel olmaz diye düşünüyorum ama liseye giden kizim sehirdisina cikmak istemez biliyorum sizce bu istek cok mu?
Şehir dışında okumak çok fikri ütopik evet ve kızınıza haksızlık, düzenlerini bu şekilde bozmazdım ben ama kendi şehrinde okumak süper fikir, umarım gönlünüzce olur.

Merhaba kizlar 39 yasindayim ve bu yil üniversite sinavina girmeyi düşünüyorum fakat evli ve iki cocuk annesi olarak bulunduğum sehirdeki bölüm puanlari cok yüksek farkli bir sehirde cocuklarla ev tutup okumak cok mu ütopik?Esim ister mi bilmiyorum ama ben istersem cok engel olmaz diye düşünüyorum ama liseye giden kizim sehirdisina cikmak istemez biliyorum sizce bu istek cok mu?
Yaş konusuna takılmayın o bizim ülkemize has bir kompleks konusu,her girişimi belirli yaşlara yaymış bunuda tabu haline getirmiş adım atmayı,gelişmeyi sınırlarla engellemiş bir toplumuz,bu hayat eşinizin ve çocuklarınızın olduğu kadar sizinde hayatınız,sadece onlar için değil kendiniz için de yaşayın,siz nasıl onların hayatını kolaylaştırıyorsanız onlarda aynısını size yapmalılar,bu istek çok değil hatta çok olağan gayet sıradan bir istek,sıradışı bir durum değil böyle görünmesine izin vermeyin,başarılar.

"34 Yaş Üstü Kadınlar" kontenjanını araştırmanızı tavsiye ederim. Belki de olduğunuz ilde de okuyabilirsiniz. Şimdiden hayırlı olsun🍀
Her üniversitenin aşağı yukarı kontenjanı 3 daha önce bakmıştım. Puanlari düşük diyorlar ama 34 yaş üstü üni ye yerleşmiş kadin puanlarını görebileceğim bir araştırma bulamadım.

Maddi imkanınız yeterliyse ya da okuduğunuz süre dahilinde çalışarak bir evi geçindirebileceğinize inanıyorsanız neden olmasın.
Fakat şu var ki, buna karar verirken lisede yetişmekte olan kızınız sınav dönemine denk geldiğinde çocuğa mevcut bulunduğunuz şehirdeki üniversite baskısı yapmamanız lazım. Çünkü aslında devir, onun devri. Bırakınız asıl o istediği gibi hayatını şekillendirisin. Genç kalan hayatınızın diyetini ona ödetmeyin

Okumanın yası yok ama gercekcı olmak lazım. 39 yaş geç bır yas... 4 yıl okul.. Sonra kariyer... Ustelık çok yakın arkadaşım psıkolog... Şu an ofısı var ama neler cektı... İş bulmak da zor hadı buldun çok komık rakamlar verılıyor eğer ofıs sizin değilse... Hastane gbı yerlerde calışmak için de yüksek lisans şart...
Hadı bekar olsanız yada çocuksus olsanız atılın bu maceraya derım ama çocuklar var ustelık lıseye gdıyormus biri... Oncelıgınız onların hayatı olmalı... Yarın bırgun üniversite okuyacak.. Yeni bır duzenı onun kırması gerekıyor... Kısacası Sızın hayalleriniz bencillik gerektiriyor bence bunu çocuklarınıza yapmayın

Kesinlikle saygı duydum ama biraz hayalperest geldiniz. Matematik yok.. İstanbulda bile universite kazanamam diyorsunuz çocuklar var bir de.
Bence madem kafanıza koydunuz gerekirse özel ders alın istanbulda kazanmaya çalışın en kötü özel yazarsınıx şehir dışında yapacağınız masrafa denk olur düzeniniz de bozulmamış olur aksi takdirde bekleyin çocuklar hayatını kursun derdim onların düzeni daha önemli

İstanbulda mısınız birde? İstanbulda 70/80 tane üniversite var. Buraları kazanamayacağınızı düşünüp diğer şehirleri kazanacağınızı düşündüren ne oldu tam olarak 🙄
Siz bence düzgün bir araştırma yapıp güzle bir hedef koyun çalışmaya başlayın. Başka şehire gidip kira fatura yeme içme masrafı felan çok mantıklı kararlar değil. Şimdi çocuklar bile ailesinin olduğu şehiri kazanmaya çalışıyor ki ekstra kira fatura masrafı olmasın 🫣

Ben aynısini yazacaktım, Bogaziçi olmaz tabi de adını yazsan girilen ozel universiteler var. Bence konu sahibesi uygun fiyatlı özel unv ya da uzaktan eğitim baksın.

Konu sahibesi taşinma işini toptan kaldır çöpe at. Kızın çok kritik bir donemeçte sakın onun hayatıyla oynama. Istanbul içi ve online alternatiflere yönel.

Çok güzel bir karar. Ne okumak istiyorsunuz. Onu nokta atışı seçmeniz lazım motivasyonunuzu. Düşmemesi için

Aslında konuda başka bir kısma deginmeyi düşünüyordum ama sonra eski konularinizi okudum. Siz ev hanımısınız, kendinize ait bir maaşınız yok, eşiniz sizden büyük sizi aldatan biri, evlilikte mutlu değilsiniz, eşiniz başkalarıyla evlenme lafları falan etmiş. Yani siz hadi çocukları düşünmüyorsunuz, kalkıp başka şehre götürdünüz, peki kendi paranız yokken nasıl ev açıp okumayı düşünüyorsunuz? Yine kavga ettiğiniz anda adam parayı kesse, ortada kalmayacak mısınız? Bi de Yani eşiniz mecbur mu bu ekonomik krizde en az 20 bine ev açıp bi de elektrik su, egitim masrafları ödemeye? Biz okurken bile şura şura olursa göndeririz, başka yer olursa bütçemiz olmaz diyordu ailemiz ama siz koskoca istanbulda okul kazanamam başka yere tasinirim diyorsunuz. Çocuğunuz ben matematik yapamıyorum beni şuraya gönder demiş olsa burada derlerdi okumakta gözü olan çalışır kazanır diye. Size de diyorum, okumakta gözünüz varsa oturun çalışın öbür sene girin. Yine de sizin durum okumakla falan çok zor, keske 2019dan beri bi ise girseydiniz şimdiye o işin tecrubelisi olmustunuz.

Aslında konuda başka bir kısma deginmeyi düşünüyordum ama sonra eski konularinizi okudum. Siz ev hanımısınız, kendinize ait bir maaşınız yok, eşiniz sizden büyük sizi aldatan biri, evlilikte mutlu değilsiniz, eşiniz başkalarıyla evlenme lafları falan etmiş. Yani siz hadi çocukları düşünmüyorsunuz, kalkıp başka şehre götürdünüz, peki kendi paranız yokken nasıl ev açıp okumayı düşünüyorsunuz? Yine kavga ettiğiniz anda adam parayı kesse, ortada kalmayacak mısınız? Bi de Yani eşiniz mecbur mu bu ekonomik krizde en az 20 bine ev açıp bi de elektrik su, egitim masrafları ödemeye? Biz okurken bile şura şura olursa göndeririz, başka yer olursa bütçemiz olmaz diyordu ailemiz ama siz koskoca istanbulda okul kazanamam başka yere tasinirim diyorsunuz. Çocuğunuz ben matematik yapamıyorum beni şuraya gönder demiş olsa burada derlerdi okumakta gözü olan çalışır kazanır diye. Size de diyorum, okumakta gözünüz varsa oturun çalışın öbür sene girin. Yine de sizin durum okumakla falan çok zor, keske 2019dan beri bi ise girseydiniz şimdiye o işin tecrubelisi olmustunuz.

O zaman gayet mantıklı, konu sahibesi ayrı yaşamak istiyor sanırsam. Konu sahibesi ayrı yaşar okuluna gider, adam da ne halt isterse yer gayet iyi bir düzenleme olur. Tek sıkıntı konu sahibesinin parasının olmaması, adamın ayrı eve para koyacağından şüpheliyim. Bir de çocuğun ünv masrafı çıkacak daha. tek yol görüyorum konu sahibesinin çalışıp kendini finanse etmesi ve boşanması.

O zaman gayet mantıklı, konu sahibesi ayrı yaşamak istiyor sanırsam. Konu sahibesi ayrı yaşar okuluna gider, adam da ne halt isterse yer gayet iyi bir düzenleme olur. Tek sıkıntı konu sahibesinin parasının olmaması, adamın ayrı eve para koyacağından şüpheliyim. Bir de çocuğun ünv masrafı çıkacak daha. tek yol görüyorum konu sahibesinin çalışıp kendini finanse etmesi ve boşanması.
O yaşta hiçbir çocuk annesi üniversite okuyacak diye gule oynaya başka şehre gitmez 🫠 bana kalirsa da tek yol ise girip çalışmak.

O yaşta hiçbir çocuk annesi üniversite okuyacak diye gule oynaya başka şehre gitmez 🫠 bana kalirsa da tek yol ise girip çalışmak.

Konu sahibesi bence de tasinmamali zaten, cocugunun gelcek planlariyla asla oynamamali. Bir sekilde okula gitmeye ve para kazanmaya odaklanmali. Yaptigi plan bana kacmak uzerine kurulu geldi, adam berbat oldugu icin. Umarim planlari uygulamaya koymadan kapi onune konulmaz cunku adam bariz sekilde baskasiyla.

Aa ben universite mezunu desinler diye heves etti sanmistim. 🙄 Gorumcem de evli ve ev hanimiyken aciktan universite okumustu ama calisma plani yoktu. Cocuğu insan içinde "annem universite mezunu" desin diye okumuş. 😄

Şu durumda bi işe girse daha mantikli cunku boşuna vakit kaybedip ustune yine ya iş bulamayacak ya asgari cok farkli ir maas alamayacak.

Ben bu yıl ikinci üniversiteme başladım. üç çocuğum var biri başka şehirde üni okuyor diğerleri 3. ve 5. sınıftalar. açıkçası tekrar okul sıralarına dönmek öğrenci olmak bana çok iyi geldi. üstelik eskiden ders çalıştırmakta zorlandığım çocuklarım benim çalışma durumumu gördüklerinde ders çalışmaya daha istekli oldular ve hiç zorlanmadan sorgulamadan derslerini çalışmaya başladılar. ben de 41 yaşındayım bu arada, çok güzel bir karar vermişsiniz bence. umarım devamını getirirsiniz. biraz çalışmaya ağırlık verirseniz kendi şehrinizi de kazanabilirsiniz.

Evet 2019'da biriyle aldatildiğimi öğrendim ama daha fenasini yani beni önüne gelenle aldattiğini evime,yatağıma kadar evli kadinlari da soktuğunu öğrendim tabi bu defa bütün ailesine,kendi aileme durumu bildirip bosanmak istediğimi belirttim ama ekonomik vb sebeplerden bosanamadim hemen bir is buldum ve 2022'den beri çalışıyorum ama neden iyi bir bölümü bitirip meslek sahibi olmayayim dedim,cocuklarim icin iyi bir eğitim almalarina olanak vermeyeyim ki diye düşündüm o yüzden üniversiteyi okumayi istedim ama sehirdisi olmaz kizim icin artik bulunduğum sehirde okumak icin ugrasacağim bir yandan da calismaya devam edeceğim insaAllah...

Konu sahibesi bence de tasinmamali zaten, cocugunun gelcek planlariyla asla oynamamali. Bir sekilde okula gitmeye ve para kazanmaya odaklanmali. Yaptigi plan bana kacmak uzerine kurulu geldi, adam berbat oldugu icin. Umarim planlari uygulamaya koymadan kapi onune konulmaz cunku adam bariz sekilde baskasiyla.
Yok o beni kapi önüne koyamaz Allah'ın izniyle herkes onun rezilliklerini yani yakin cevremiz aile vs biliyor,ben calismaya basladiğimdan beri benim onu bosamamdan korkuyor gecen gün eve gec geldi diye eve almadim mesela yok artik eskisi gibi her yaptiğina susan ben...

Evet 2019'da biriyle aldatildiğimi öğrendim ama daha fenasini yani beni önüne gelenle aldattiğini evime,yatağıma kadar evli kadinlari da soktuğunu öğrendim tabi bu defa bütün ailesine,kendi aileme durumu bildirip bosanmak istediğimi belirttim ama ekonomik vb sebeplerden bosanamadim hemen bir is buldum ve 2022'den beri çalışıyorum ama neden iyi bir bölümü bitirip meslek sahibi olmayayim dedim,cocuklarim icin iyi bir eğitim almalarina olanak vermeyeyim ki diye düşündüm o yüzden üniversiteyi okumayi istedim ama sehirdisi olmaz kizim icin artik bulunduğum sehirde okumak icin ugrasacağim bir yandan da calismaya devam edeceğim insaAllah...
Açıköğretim yada uzaktan öğretim de düşünebilirsiniz.

AÖF de bulunduğunuz şehirde giriyorsunuz uzaktan eğitimde kazandığıniz üniversitesi de giriyorsunuz sınavlara uzaktan eğitimin harcı AÖF göre biraz yüksek oluyor.

Çocuk gelişimi de düşünebilirsiniz AÖF de 4 yıllık var İstanbul üniversitesinde.

Yok o beni kapi önüne koyamaz Allah'ın izniyle herkes onun rezilliklerini yani yakin cevremiz aile vs biliyor,ben calismaya basladiğimdan beri benim onu bosamamdan korkuyor gecen gün eve gec geldi diye eve almadim mesela yok artik eskisi gibi her yaptiğina susan ben...

Bir erkek aldattığı ve siz de bunu bütün çevrenize bildirdiğinizde rezil falan olmuyor. Sadece size acıyan gözlerle bakıp çocuk avutur gibi avutuyorlar. Çünkü kimse sizin kahrınızı çekmek istemediği için sırt çeviriyor ve siz de finansal durumu Baha e edip sizi aldatan kocanızla bir yastığa baş koymaya devam edecek kadar onursuz bir hayat sürdürdüğümüz için kendinizi acınacak duruma düşürüyorsunuz. Hayırlı olsun bu bilgi.

Bir erkek aldattığı ve siz de bunu bütün çevrenize bildirdiğinizde rezil falan olmuyor. Sadece size acıyan gözlerle bakıp çocuk avutur gibi avutuyorlar. Çünkü kimse sizin kahrınızı çekmek istemediği için sırt çeviriyor ve siz de finansal durumu Baha e edip sizi aldatan kocanızla bir yastığa baş koymaya devam edecek kadar onursuz bir hayat sürdürdüğümüz için kendinizi acınacak duruma düşürüyorsunuz. Hayırlı olsun bu bilgi.
Ben neden onursuz olayim ki ben mi aldattim? onursuz olan bunu yapan evli kadin ve evli erkekler ama esleri değil sizi saygili olmaya davet ediyorum,haddinizi bilin burada saygisizlik yapilacak kisi ben değilim sadece bosanacak kadar cesur olamadim çünkü bana bu konuda destek olan tek bir kiṣi bile yok ailemin tek derdi boṣanmasin ve cocuklariyla geri dönmesin bu sartlarda ancak 2 yildir cocuklari büyütüp calisabilme firsati buldum o yüzden boş boş konusmayin lütfen...

Back