• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

39 yaşında üniversite okumak

Herkese tesekkürler.Uzun uzun her yönden düsündüm ve egitim konusundaki isteğimi aklimdan cikardim bir firmada ön muhasebe görevlisi olarak calisiyorum,kizlarimin iyi bir egitim almasi icin birikim yapmaya devam edeceğim insallah.İlerde gerekirse iyi bir meslek edinmeleri icin özel üniverside eğitim almalari icin destek olmaya calisağim bakalim hakkimizda hayirlisi diyelim artik...
Merhaba,
Bu mesajınıza biraz içim burkuldu.
Okuma motivasyonunuz kafanızda tam olarak net miydi? Bence 3 ihtimal var.

1) "Benim idealim kesinlikle klinik psikolog olmak, bu unvana sahip olarak çalışmak istiyorum" diyorsanız, evet epey bir fedakârlık gerek ve yol uzun.
2) Idealim ille de klinik psikolog olmak değil, sadece prestijli bir meslek ve iyi bir maaş istiyorum diyorsanız, diğer bölümlere ve puanlara göz atın.
3) Idealim meslek sahibi olmak değil, ufkumu genişletmek için okuyacağım diyorsanız, bence açık üniversite de bir tercih olabilir. Bu durumda ekstra atölyeler ve kitaplarla desteklemek gerekir.

Çocuklarınız çok önemli ama siz de önemlisiniz. Gönlünüzce olsun.

Ve diyelim ki kamuda yaş sınırı yok atanmak istiyor. Diyetisyen psikolog ftr gibi bölümler en mağdur bölümler. 90 altı atama yok. 2 yıllık sağlık bölümleri tıkır tıkır atanıyor. 65le atanan var. Benim çevremde geç okuyup atanan çok var. Annem öğretmen aynı okulda çalıştığı bi kadın 40 yaşında atanmış doğu görevini yapmış. Bi tanıdığımı kocası aldattı 2 yıllık bölüm okumuş. Güvenlik olup atandı. Özel sektörde zaten şansı yok. 30 yaşındaki insana bile bu yaşa kadar ne yaptın diyorlar. Psikologlar ücretli staj yapıyor. Para verip buluyor yani stajı para almayı geç. Bi yüksek lisans 1 milyondan fazla. Kızının hayatını mahvetmiş zaten şimdi de rol çalma peşinde.
Ben kizimin hayatini neden mahvetmis oluyorum?Esim zaten benim aldatildiğimdan haberim olana kadar evde abuk sabuk seylerden kavga cikaran biriydi, ben neden böyle davraniyor diye sebep bulamiyordum sonra hersey ortaya cikinca anladim yani sunu anlatmaya calisiyorum eve esim huzur vermiyordu zaten her sey ortaya cikinca calismaya karar verdim.Bosanmaya cesaret edemedim saglam bir is hayatim yoktu vs.

Bu nasil bir mantik cidden anlamiyorum.Ben mi esi mi evli erkeklerle aldattim? Evime,yatağima kadar gelen o evli,boyu kadar cocuklari olan kadinlar kadar ve esimden de daha da sucluyum herhalde?
Benim gec kaldiğim en önemli,tek sey is yasamini cocuklar büyüsün bakici vs elinde kalmasinlar diye gec baslamam oldu.

Ben kizimin hayatini neden mahvetmis oluyorum?Esim zaten benim aldatildiğimdan haberim olana kadar evde abuk sabuk seylerden kavga cikaran biriydi, ben neden böyle davraniyor diye sebep bulamiyordum sonra hersey ortaya cikinca anladim yani sunu anlatmaya calisiyorum eve esim huzur vermiyordu zaten her sey ortaya cikinca calismaya karar verdim.Bosanmaya cesaret edemedim saglam bir is hayatim yoktu vs.

Bu nasil bir mantik cidden anlamiyorum.Ben mi esi mi evli erkeklerle aldattim? Evime,yatağima kadar gelen o evli,boyu kadar cocuklari olan kadinlar kadar ve esimden de daha da sucluyum herhalde?
Benim gec kaldiğim en önemli,tek sey is yasamini cocuklar büyüsün bakici vs elinde kalmasinlar diye gec baslamam oldu.

Konudaki olumsuz yorumları gerçekten anlayamadım, herkesin cocuğu kreşe bakıciya verecek bütçesi yok. Kocanın p.şt çıkması da senin suçun değil. Okula gitmek istiyorum diye burda bir dövülmedigin kalmış😵‍💫😵‍💫😵‍💫

Bence okuma planını asla erteleme ve bırakma. Madem bu yola çıktın yolundan dönme. Sadece neden psikoloji istiyorsun bunu düşün. Dizilerde, filmlerde dert dinleyen psikolog hanım cool görünüyor tabi ama bu işin diğer yüzü de var, egitimi uzun, sürekli dert dinliyorsun başlangıçta asgari ücret...yani gercekten bu işe aşığım demiyorsan çok da ahım şahım değil. Ikinci düşünmelik durum da dediğim gibi müşavirlik türü bir işte , daha çok para ve statüyle mutlu olacak mısın? Daha az zaman koyup daha çok çıktı almaktan belki daha çok tatmin olacaksın. Ayrıca daha farklı bir cevren olacak, daha farklı bir statüde olacaksın, yine insan göreceksin müşteri tanıyacaksın. Bildiğin iş her zaman sifırdan başlayacağın işten kolaydır. 20lik çocuğa göre 40lık kafa gayet avantajlıdır, hayattaki seçenekleri daha iyi tartarsın, iş yasamını da taniyinca daha dogru kararlar verirsin. Bol sans dilerim💗

Konudaki olumsuz yorumları gerçekten anlayamadım, herkesin cocuğu kreşe bakıciya verecek bütçesi yok. Kocanın p.şt çıkması da senin suçun değil. Okula gitmek istiyorum diye burda bir dövülmedigin kalmış😵‍💫😵‍💫😵‍💫

Bence okuma planını asla erteleme ve bırakma. Madem bu yola çıktın yolundan dönme. Sadece neden psikoloji istiyorsun bunu düşün. Dizilerde, filmlerde dert dinleyen psikolog hanım cool görünüyor tabi ama bu işin diğer yüzü de var, egitimi uzun, sürekli dert dinliyorsun başlangıçta asgari ücret...yani gercekten bu işe aşığım demiyorsan çok da ahım şahım değil. Ikinci düşünmelik durum da dediğim gibi müşavirlik türü bir işte , daha çok para ve statüyle mutlu olacak mısın? Daha az zaman koyup daha çok çıktı almaktan belki daha çok tatmin olacaksın. Ayrıca daha farklı bir cevren olacak, daha farklı bir statüde olacaksın, yine insan göreceksin müşteri tanıyacaksın. Bildiğin iş her zaman sifırdan başlayacağın işten kolaydır. 20lik çocuğa göre 40lık kafa gayet avantajlıdır, hayattaki seçenekleri daha iyi tartarsın, iş yasamını da taniyinca daha dogru kararlar verirsin. Bol sans dilerim💗
Bence insanlarin coğu birinin bir seyleri belli bir yaşa gelmesine ragmen yapma isteğinin olmasini görmeye bile tahammül edemiyor o insani hic tanimasalar bile bu böyle bunun baska bir mantiği olamaz.
Ben her yönden düsündüm ve cocuklari ön planda tutarak bu isteğiminden vazgectim ama bunu yapmak isteyeni cani gönülden,tüm iyi niyetimle desteklerim neden olmasin sartlar uygunsa?
Bir de kocasi aldattiği icin o kadini suclayip sartlar elvermediği icin bosanamayan kadina neden sessiz kalmadin ki demezdim,hic sikayet bile etme demezdim bilsin herkes madem yaparken utanmiyorlar adlari duyulsun o insanlarin ortalikta düzgün adam ya da kadin diye salinmasinlar en azindan derdim...

Herkes ya gaz vermiş ya gaz almış gördüğüm kadarıyla. Sadece çevreniz taşınmanız konuşulmuş ama en önemli şey neden okumak istediğiniz.
Neden okumak istiyorsunuz? Eğitim olsun diye üniversite okumaya gerek yok. Bir sürü farklı kurs türü var.
Şu an çalışıyorsunuz, ne iş yapıyorsunuz? Bu işi ilerde yapabilir misiniz? Önü açık mı?
İş bulmak için mi okumak istiyorsunuz? Kursu olan ve iş buldurabilecek bir sürü meslek var.

Ben size basit bir yol söyleyeyim. Sosyolojiden açık öğretimden diploma alıp sonra aile danışmanlığı eğitimi sertifikası alıyorsunuz. Aile danışmanı olarak iş arıyorsunuz.

Okumanız 4 sene inanılmaz para harcamak ve 4 sene para kazanmamak demek. Bunun bir sürü alternatifi var. Üniversite bitince iş bulunan bölüm de kalmadı yine tecrübe için 2-3 sene harcıyorsunuz, psikolojide zaten yüksek lisans bile yapmanız gerekir.

İsmek gibi kurslar var. Mesela cilt bakım kursuna gitseniz ücretsiz hem de. Orda cilt bakımı öğrenirsiniz, sonra tırnak kursuna gidersiniz vs. Toplaya toplaya sertifikaları yeteneğiniz varsa tırnak vs çok para kazandırıyor. Birinin yanında başlarsınız bi bakmışsınız kendi yerinizi açacak para birikmiş. Sertifikalarla belli saati tamamlayınca meslek uzmanı olup ismek’te hoca da olabilirsiniz.

İstanbul’da üni bulamayıp şehir dışı düşünmeniz beni şok etti. O kadar çok seçenek var ki.

Önce hedefinizi yazın, neden okumak istiyorsunuz, para mı amaç? Saygınlık mı? İş mi? Gelecekte de çok uzun süre başarılı olacağınız bir iş mi?

Sonra imkanlarınızı konuşalım. İstanbul dışı olmaz ki zaten olmamalı. En çok kurs, eğitim, üniversite olan şehir. Her türlü bir yeri kazanırsınız. Paranız var mı 4 sene okuyacak? Mezun olunca Kazandığınız para 4 sene çalışmamanıza değecek mi?

Orta yaşlarında kadınlara uygun işler, tecrübesiz işler diye aratabilirsiniz. İş ve işçi bulma kurumuna gidebilirsiniz.

Boşanmayıp evli kaldığın için herkese anlatıp evliliğe devam ettiğin için kızlarının hayatını mahvettin evet. O kızların psikolojisini düşin sağlıklı ilişki kuracaklar mı? Hiç mi suçun yok bu adamı sen seçtin 2 çocuğu da sen yaptın. Madem gidecek gücün var okul için gitmeyi düşünüyorsan tüm bunların başında yapsaydın ayrı eve geçip okusaydın çalışsaydın?

Back