- 3 Eylül 2018
- 154
- 143
- 103
- Konu Sahibi Crescent Blue
-
Yaaa cok sağolunHarika bir kararbence cocuklariniz da esiniz de destekleyecektir bu kadar guzel bir seyi
Esimini kiracisi var,erken emekli oldu ve yine calismaya devam ediyor yani isterse destek olur...Eşiniz ne iş yapıyor?bütün düzeni bozmayı kabul edecek mi?Çok güzel bir karar vermişsiniz ama iyice düşünüp tartmaniz gerekecek.
Cok sağolun,evet küçük kizim değil ama büyük kizim lise öğrencisi bunu istemez biliyorum...Karariniz cok guzel, keske herkes sizin gibi cesur ve idealist olsa. Ancak tamamen sehir degistirmek biraz okula giden cocuklariniza haksizlikta olabilir. Her seyin hayirlisi olsun. Daha iyi calisip bulundugunuz sehirde kazanmayada zorlayabilirsiniz kendinizi kucumsemeyin neden olmasin.
kendisi üniversite sınavına girecek olan bir çocuk annesinin canı istedi diye tüm düzenin çok da öyle bozmak istemez benceHarika bir kararbence cocuklariniz da esiniz de destekleyecektir bu kadar guzel bir seyi
sinava 4-5 ay kadar var sanirim. Kendinizi bu seneye endekslemeyin derim. Bana sinava girmeye karar verince o sene olmali dusuncesi gereksiz gelir hep, siz kararinizi verip bu sene olmasada sonraki seneye gorede calisabilirsiniz ve eminim bu sure de de cok iyi bir derece yapabilirsiniz. Temeliniz yoksa ya da uzun bir ara vermisseniz bu seneki sinav icin zaten oldukca yetersiz bir sure aslinda bu sure. Bence yapabilirsiniz..Cok sağolun,evet küçük kizim değil ama büyük kizim lise öğrencisi bunu istemez biliyorum...
Evet bulunduğumuz sehir İstanbul tabi ki her imkan var ve kizimin kendine ait bir cevresi vs var bunlari bozmak ona haksizlik olur diye düsündüğüm icin kararimi sorguluyorum...Şu devirde kaç liseli ergen annesi üniversite okuyacak diye taşınmayı sorun etmez bilemiyorum
kızınızın iyi bir lisesi güzel bir arkadaş ortamı varsa, özellikle de bulunduğunuz şehirde kurs-servis-özel ders vs. gibi şeylere ulaşımınız/erişiminiz iyiyse bence başka bir şehre gitmek risk oluşturabilir
ha şimdiye kadar eşinizin tayini veya başka şeyler yüzünden sürekli taşınıp durduysanız ve mobil bir aile iseniz ya da çocuklarınız oldukları yerde düzenlerini sevmiyorsa o zaman bilemiyorum ama değilse liseli çocuğum varsa taşınmadan önce düşünürüm. bu çocuk sınavda istediği gibi yapamasa "sen sebep oldun düzenimizi bozdun" diyebilir.
zira kızınız zaten üniversite okuyacaktır?
okumayacak mı?
okumayacaksa da yine o zaman başka
ama okuyacaksa madem siz de o da hazırlanın kim nerede kazanıyor diye bakın duruma derim
kazanıp dondurabilirsiniz. o da bir seçenek.
Bensiz olmak istemiyor tabi büyük kizim yani sehirdisina gidersem burada da cok zorlanir tabi yani ya onlarla gitmem lazim ya da hic gitmemem lazim...Gideceğiniz şehir size ne kadar mesafede olacak? İkinci bir ev açmak için maddi durum el verişli mi? Çocuklar sizinle mi gelecek? Onların da okulu vardır. Zorlanmazlar mı? Üniversite bitene kadar aile üyelerinin bazısı orada bazısı burada yaşayacak bunu kaldırabilecek ruhsal dayanıklılığınız var mı? Her açıdan ölçülüp iyi düşünülmesi gereken bir karar
Cok da guzel bir bolum okumak istediginiz helal olsun vallahiYaaa cok sağolunpsikoloji okumayi cok istiyorum ama büyük kızım baska bir sehire gelmek istemez diye düsününce bir üzülmüyor değilim...
3 ya da 4 saat uzaklikta sehirler.Tabi her yönden düşünüyorum ama cocuklarin iyi olmasi herseyin üzerinde...Gideceğiniz şehir size ne kadar mesafede olacak? İkinci bir ev açmak için maddi durum el verişli mi? Çocuklar sizinle mi gelecek? Onların da okulu vardır. Zorlanmazlar mı? Üniversite bitene kadar aile üyelerinin bazısı orada bazısı burada yaşayacak bunu kaldırabilecek ruhsal dayanıklılığınız var mı? Her açıdan ölçülüp iyi düşünülmesi gereken bir karar
Kusura bakmayın ama bunu yapmayı düşünüp burada sormanız bile garip geldi bana. Elbette herkes hayallerinin peşinden koşmalı ama ütopik olmaya ne lüzum var. İki tane kendi eğitim hayatına devam eden üstelik bunun için de tam o yaşlarda iki çocuğunuz var. Başka bir şehre gidip kızınızı yalnız bırakmayı üstelik tam ergenlik çağında ve size ihtiyacı var ya da onları da peşinizden sürükleyip düzenlerini bozmayı düşünmek bencillik değil mi?Bensiz olmak istemiyor tabi büyük kizim yani sehirdisina gidersem burada da cok zorlanir tabi yani ya onlarla gitmem lazim ya da hic gitmemem lazim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?