352. Kısa Dönem eşi,nişanlısı vs. askere gidecek olanlar birlikte gün sayalım....

Benim dun nişanlım aramadı bugun aradı. Oradan şifreli telekom kartı almıs sebekede sorun varmıs cok kez denemiş anca dusmus hat sızınkılerde de oyle bır sorun olabilir. Bir de Rica ediyorum kızlar askerlerın dısarı cıkıp gezeceklerını burada yazmasanız ıyı olur dost var dusman var. Kendimizi zamanın rehavetıne kaptırmayalım

İyı gunler.

Kızlar moralim çok bozuukk( Evci izni yokmuşş bizim komutanla konuşmuş erkek arkadaşım usta birliği farklı bir şehir olduğu için evci izni alamazsın demişş( Usta birliği (erzincan) riskli bölgelerin arasındaymış o yüzden askeriyenin imkanlarıyla birliğe teslim olucaklarmış

Cok haklisiniz CNm kaptirdik ama dikkat etmek lazim bu konuda

canım üzülme, usta birliğinde evci çıkar inşallah en kısa zamanda görüşürsünüz. ben de bahsetmiştim buradan hatırlıyorsundur, eşimin komutanları da eğer farklı bir ile gidiliyorsa evci yok demişler, ya dağıtım izini kullanın ya da askeriyeyle teslim olun demişler, biz tabi erken dönsün diye dağıtın izni kullanmamaya karra verdik (çok zor bir karar ama kısa dönemler için en mantıklısı o), ben sonradan gideceğim yanına, allah kolaylık versin zey'cim nolur üzülme.

Yemin törenine de gidemicem Avutuyordum kendimi 10 gün sonra görüşücez diyee ( 1 hafta izin oluyormuş bir de dağıtım izni o konuda bilgin var mı canım? Askerliği uzatıyor ama en kötü izin alıp gelirim diyorr(

hayatım bildiklerim şunlar: dağıtım izni yemin töreninden sonra oluyormuş ve 5 gün yani ayın 11inde birliğine teslim olmak zorunda. askerlerimiz kısa dönem oldukları için toplamda -her ay başına düşen 2 günlük izinden- 12 gün izin kullanabiliyorlar, bulunduğu yere göre de 1-3 gün yol izinleri var. dağıtıma gelirse 5 gün bu izinden düşüyor yani geriye 7 gün izin kalıyor. şu an hesaplanmış terhisleri 12 şubat yani eğer izin kullanırlarsa, izin kullanmazlarsa 29-30 ocak gibi terhis olurlar. eğer onu evci çıkarabilecek biri varsa yani evli kardeş ya da anne baba ve ilişkinizi biliyorlarsa, onlarla birlikte gidip sevdiceğini görebilirsin çünkü evci iznine sadece anne baba eş ve evli kardeşler çıkarabiliyorlar ve evci izni askerlikten sayılıyor. evci iznindeki bir kural da garnizon sınırları -genelde il sınırı oluyor- dışına çıkmak yasak ve bazı yerlerde sıkı denetim oluyormuş mazallah 21 gün askerlik uzatma cezası var.

böyle canım işte, eğer evci izni size çok uygun değilse bence de dağıtım iznini ve diğer izinlerini kullanabilir canım. bu 12 günlük izinde -dağıtım izni de dahil- asker istediği yere gidebiliyor, çölün ortasında sivil hayat lokması gibi bir nev-i :)

umarım tez zamanda kavuşursunuz

Canımm çoook teşekkür ederimm Amiiiiinn kavuşuruz inşallah hasret gideririz biraz olsun Hepimiz tez zamanda kavuşalım canım

Selam kızlar nasılsınız ? Bu gün de bir kaç dakika konustum şükür. Sanırım 168 günmus toplam ; ( ta ocak sonuna denk geliyor sonrası bize sömestr e zaten bi buçuk ay yaz tatiliydi. Hiç istemiyor tek başıma gideyim ama gitmem lazım. Yemin törenine ailesi gitmeyecek. Ankara usta birliği. Ne zaman teslim olmasi gerekiyor? 6 sinda yemin töreni hemen 7si mi? Samsuna kadar gidemem ama yemin töreninden sonra bir iki gün varsa o ankaraya gelince bende ankaraya giderim. Bir gündüz de olsa görmüş olurum. Bilenler bir zahmet cevaplar mi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…