Ne var su 20li yaslarda ben de onu anlamiyorum. Neyini ozluyorsunuz Allah askina? Akil bir karis havada, ego tavan, tecrubesizlik hat safhada ama herseyi ben bilirim havasi...
40li yaslari daha cok seveceksiniz. 48 yasindayim bu arada. En guzel yaslar...
20li yaslar kendine gelecek hazirlama yaşı. Universite falan...
30lu yaslar hazirladigin gelecegi koruma muhafaza etme, aile kurma, coluk cocuga karisma yasi...
40li yaslar kendini fark etme yasi.. 20 ve 30lardaki hatalarindan payini alip kendi degerinin farkina vardigin en olgun altin yaslarin.
Evliligi gordum anneligi de 30 larimda, bosanmayi da gordum: cok da matah birsey degilmis evlilik. Oyle filmlerdeki gibi hic degilmis. Sevgiliyken seni seven adamin hep yaninda olmasi icin evleniyorsun ya. Beraber yaslanalim hayalleri falan. Gercek hic de oyle olmuyor. Bir bakiyorsun ki sevgili iken o hosgorulu adamlar suyuna kadar ayagina bekliyor senden. O askim askim diyen tiplere sadece hizmetcilik evlilik, iki kucuk sevgi kirintisi gormek icin bir omur ona ve ailesine bedava hizmetcilikten baska birsey degil evlilik. Herkes senden bekler herseyi... cocuk senden birsey ister, ogretmeni bile seni arar, adamlar kanepede elinde kumanda konusmadan oylece bir omur gecirebilir yeterki karni doysun bir de cinsellik kismi hallolsun...o gobegini kasiyan adam senden yemek utu, herseyi bekler. Dort dortluk olman beklenir hep. Anasi gelir bas koseye oturur, her bayram once kimin ailesine gidilecek tartismasi olur. Tatillerde sen deniz kiyisi istersin o anamlara gidecegiz o kadar der. Dogum yaparsin 9 ay karninda tasirsin cocugun adinin ne olacagi bile sana sorulmaz. Daha sayayim mi? Velhasil 30lu yaslar hani evlilik yuva kurma aile cocuk yapma yaslari olarak bilinir ya... hayır efendim 30 lu yaslar herkesi memnun etme yaslarin...
40 li yaslar ise ne herkesi memnun edecegim ya, kimseye yaranamiyorum, yaptim yaptim da ne oldu dedigin, kendi degerinin farkina vardigin, kendini memnun ettigin yaslar...
Ne var 34 unde isen. Panik olacak ne var? Bir sey kacirmadin merak etme.Evliler masallardaki gibi yasamiyor. En fazla senden 10 kat fazla camasir yikamistir.
Evli olunca yalnizligim gececek saniyorsun oyle degil mi? Sorsana buradaki kadinlara... kocalari varken de yalniz hissetmiyorlar mi? En zavalli en yalniz zamanlarimdi benim o 12 yillik evli oldugum zamanlar. Yalnizlik yaninda kimsenin olmamasi degil. Yaninda birileri oldugu halde yalniz hissediyorsan en acisisi o.
Evlilik 20li yaslarda olmuyor sadece. 40-50 sinde evlenenler de var, sevgili olanlar da. Hatta o yaslardaki evlilikler daha saglam oluyor. Cunku iki taraf da ne istedigini biliyor, 20lerdeki gibi sadece seviyorum deyip bazi seyleri gormezden gelip ya da evlenince duzeltirim ben bunu umidiyle gidip hemen o imzayi atmiyor.. o yaslarda insanin ayaklari daha saglam basiyor. Hayattan ne istedigini biliyor.
Konunuzu okudum da icim sisti. Bu kadar umitsiz bu kadar ic karartici misiniz hep? Ne varmis ayol 34 unde....