-
- Konu Sahibi ferayfusun87
İnsan her yaşın değerini bilmeli bugün eskiyi özlüyorsam yarın bugünü özleyeceğiz hayat kısaBen 30 yaşında bekarım , hem çevremde hem akrabalarımda 30-40-50 yaşlarında hala bekar olanlar, ya da ikinci evliliğini yapanlar fazlasıyla var (hatta baba tarafından neredeyse her amca/hala hanesinde bir müzmin bekar var). Gayet doğal bir durum... kuzenlerimden biri bu yaz 40ina girecek,katılmadığı sanat galerisi yok, yurtdisina bile müze gezmeye gider. Ara ara birileriyle tanıştırılır ama ,beğenmediği,boş adamlar olunca da hiç ilgilenmez bile .
Size gelince, yöneticiymişsiniz, belli ki geliriniz de iyi..neden aldiginiz parayı kendinize harcamıyorsunuz ki? Güzel bir bilet olur, spor salonu - yüzme havuzu üyeliği olur, tur olur, kurs olur .. evlenemedim diye uzulmekle zaman mı gecer, önce kendinizi mutlu etmeyi öğrenin,sonra sizi mutlu edecek adam gelir zaten...
Sana katılıyorum mirketcik,bana da hiç yaramadı. Eski Facebook'umu açtim,resimlerimi almak için...şimdiki hayatımdan da memnunum ama ne güzel,ne kıymetli arkadasliklarim varmış yaaaHerkes üniversite şehrinde yalnız oldugu için hepimiz birbirimizi aile gibi görürdük, ev taşıyacağım zaman koca bir erkek ordusu gelip pat diye herkes iki eşya indirip taşımıştı mesela, birbirimizin evinde toplanırdik, çekyat yetmediğinden dizimizi Bağdaş kurup halıya otururduk, saat geç olunca evden hep beraber çıkılır, herkes tek tek kapısının önüne bırakılır,sonra ev halkı tekrar geri donerdi... Sınav zamanı bulduğumuz notların fotokopisini arkadaşlara da cekerdik, her sınavdan önce bir saatte hızlandırılmış özet anlatanlar olurdu, fareli köyün kavalcisi gibi o nereye gitse peşinden giderdik:)) eşin dostun evinde okey- kağıt oynar, saat geç olduysa kıvrılıp bir köşeye yatardik, liseden kalma arkadaşlarin şehrini kendi şehrim sanar, sık sık giderdim. hep aynı tura katılan bir grup vardı, onlarla her tur akraba gibi olurduk, arabada 'kac kadeh kırıldı sarhoş gönlümde' diye arabesk şarkılar söyler güler eglenirdik. Gönüllü çalıştığım birkaç kurum vardı,onlarla iyi şeyler yapar, mutlu olurduk, sık sık düzenlenen etkinliklerde- oyun oynar kaynasir, dans eder, eglenirdi, Yan şehirlerin bahar şenliklerini,konserlerini bile kacirmazdik...
Gerçekten çevrem inanılmaz harika insanlarla çevriliymiş. Her köşe başında koşa koşa sarılacak arkadaşım varmış. Üstelik çoğu çok akıllı, hayata dair güzel planları olan insanlardı.
Ama malesef her biri Türkiye'nin apayrı şehirlerine gittigi için iletişimimiz Instagram'dan resim likelamak seviyesine indi
Şimdiki çevremse malesef çok daha boş bir çevre.
Yıllardır kaliteli bir arkadaş çevresini ihtiyacını yaşıyordum zaten. Ama eski resimlere bakınca gerçeği net bir sekilde oldum.
Ve eski dostluklarimi, çevremi gerçekten çok ozlediğimi farkettim,kaybettiklerime üzüldüm. Arasıra yaşadığım boşluk duygusunun esas sebebi artık böyle güzel bir çevrenin olmamasiymis bence
Yani bana da yaramadı 20li yaşlar challangesi...
Aslinda yaşımı çok seviyorum, hatta efsane güzel planlarım var bu yaşlarımla alakalı. Ama insan kaybettiği şeyleri özlüyor, ister istemez. Benim de kaybettiğim çok kıymetli bir sosyal cevreydi. Gerçekten kaybetmiş olmam bana üzüntü verdi ama bazı kararlar almama da sebep oldu. Hala yakın sehirlerde olduğum ama görüşmediğim arkadaşlara 'gecerken ugrama' kararı aldım mesela, pandemi elverdigince :))İnsan her yaşın değerini bilmeli bugün eskiyi özlüyorsam yarın bugünü özleyeceğiz hayat kısa
Aynen yeterince para ve firsat olsa niye bekarim va sorgulamayiz35 yasinda evliyim ve bir de cocugum var ama ben de 20li yaşlarımı özlüyorum. Bunun mutlulukla mutsuzlukla ya da evli/bekar olmakla ilgisi yok. Zamanla sorumluluklar artıyor, enerji ve tahammül azalıyor. Hayat koşturmacası yıpratıyor. Tabii siyasi bazı nedenlerden de geleceğe umutsuz bakmamıza sebep oluyor.
Simdi hesabınızda binlerce liranız olsaydı ve pandemi yaşanmasaydı Avrupa ya da Uzak Asya'da güzel bir yerde tatil yapıyor olsaydınız inanın motivasyonunuz falan aşırı güzel olurdu.
Hayat değil içinde bulunduğumuz şartlar yoruyor bizi
O sadece sizin çevreniz için geçerli demekkie siz evlenmemiş de değilsiniz olayın herhangi biriyle birlikte olmak olmadığını anlamışsınız. kariyer odaklı başarılı 30'larının sonlarında ve yalnız olan tanımış olduğum mutsuz olan kadınlarda gözlemlediğim bişiy var. kendi çekirdek ortamlarının dışına çıkmıyorlar. kafalarında hep iş ve aile(varsa evcil hayvan) meseleleri dönüp duruyor. haftasonları bile çalışmak zorunda olmamalarına rağmen kendilerini işe kapatıyorlar. sosyalleşmeyi sadece hayatlarında yıllardır varolan insanlarla kafeye çıkmak olarak görüyorlar. halleri vakitleri de yerinde fakat herhangi bir sosyal proje için emek harcamıyorlar ya da kamplara ya da festivallere gidip gençlere dair aktiviteleri yapmak istemiyorlar şimdiden emekliye ayrılmış halleri var. belirli bi statüye erişmişler konfor alanlarından çıkmıyorlar. herkese yaşlarını söylemeye çekiniyolar yaş almakla ilgili sorunu olan kişileri toplum da ister istemez nine gibi görüyor. hep "10 yıl önce şöyleydim böyleydim" lafları edip genç olmalarına rağmen karşılarındaki insanlarla aralarındaki yaş farkını istemeden vurguluyorlar. her yaştan kişiyle arkadaş olmaktansa sadece yaşıtlarıyla muhabbete giriyorlar.
mutlu kadınlarda gözlemlediğim şeyler ise şu şekilde. hala üniversite çağındaymış gibi yaşıyor ve öyle davranıyorlar. sosyal etkinliklerde denk geldiği yabancılarla sohbetler etmekten çekinmiyorlar hatta çoğu zaman ortamı onlar kaynaştırıyor. hiçbir şekilde yaş jenerasyon vs gibi gereksiz muhabbetlere girmiyorlar. kendilerine her ortamdan arkadaş biriktiriyorlar. partner edinmekte çok da zorlanmıyorlar çünkü iyi sohbet ettikleri erkekler onlar için potansiyel sevgili oluyor. maaşıyla veya tipiyle çok ilgilenmiyorlar ama bunu önemsememelerine rağmen katıldıkları etkinliklerde kendileri gibi nitelikli insanlar bulunduğu için böylesini tanımakta özel bi çaba görmüyorlar. bana göre gerçekten de 30lar bir kadın için seksiliğin ve tamamlanmışlığın zirvesidir. topluma ve aile baskılarına baybay demiş olduktan sonra özgür bir kadın olarak herkes için çekici bireylerdir. el attıkları herşeyi iyileştirirler.
çevremden söz ettim zaten ve o kadınlar da ruhunu doyuran kişilerle tanıştı. statü aramadılar dedim farkındaysanız demek ki ruhları doymuş değil mi yani bunda ne gibi bi saldırganlık aradınız pes diyorum. siz statü aradınız sanırımO sadece sizin çevreniz için geçerli demekki
Çünkü bu anlattıklarınızdan daha başarılı daha sosyal insanlar da bulamayabilir
Bazı kadınlar ben de dahil partner bulmuş olmak için bulmaya çalışmıyoruz
Ruhumuz da doysun istiyoruz
Saldırganlık hangi cümlemde ? Ne aradığım beni ilgilendirir o ayrı bir konu da, herkes sizin çevreniz değil demek istedim, fikir alışverişi yapamamak benim değil sizin saldırganlığınızçevremden söz ettim zaten ve o kadınlar da ruhunu doyuran kişilerle tanıştı. statü aramadılar dedim farkındaysanız demek ki ruhları doymuş değil mi yani bunda ne gibi bi saldırganlık aradınız pes diyorum. siz statü aradınız sanırım
KatılıyorumO sadece sizin çevreniz için geçerli demekki
Çünkü bu anlattıklarınızdan daha başarılı daha sosyal insanlar da bulamayabilir
Bazı kadınlar ben de dahil partner bulmuş olmak için bulmaya çalışmıyoruz
Ruhumuz da doysun istiyoruz
Bende aynı ailemi bile göremedim kaç aydırKatılıyorum
Valla şu an ben evden cikamiyorum pandemi sebebiyle ve en basitinden 1 hafta izin alip tatil yapmak ya da ailemi görmek bile şu an mümkün değil. Evet zor bir surecteyiz ama ailesiyle geçirenler benim gibi ailesinden uzak ve yalniz olan birinden daha az etkileniyordur. Evdeyken yapılacak cok sey bulunabilir evet ama ben zaten 8 senedir herşeyi tek basina yapıyorum yani pandemi beni ekstra kisitladi diyebilirim dolayisiyla kendi adima olay 20li yaslarla kıyaslamaktan ziyade hayatın diger yönlerini de kesfedebilmeyi istemek.
flörtleri olabildiği için her bulduklarıyla sevgili olmuşlar gibi yorum yapıyorsunuz çünkü. tanıdıklarıma saldırıyorsunuzSaldırganlık hangi cümlemde ? Ne aradığım beni ilgilendirir o ayrı bir konu da, herkes sizin çevreniz değil demek istedim, fikir alışverişi yapamamak benim değil sizin saldırganlığınız
Hayır, sizin tanıdıklarınzla alakalı değil tam tersi kendi çevremle kendimle alakalı yorum yaptımflörtleri olabildiği için her bulduklarıyla sevgili olmuşlar gibi yorum yapıyorsunuz çünkü. tanıdıklarıma saldırıyorsunuz