34 yaşındayım, 20'li yaşlarımı özlüyorum çok yalnız hissediyorum

ferayfusun87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2018
348
403
37
Merhaba kızlar,son zamanda herşey üst üste geldi dertleşmek istiyorum. Biliyorum bu tarz konular çok açılıyor. Sorun yalnızlık kendimi yalnız hissediyorum karşıma kime çıkmıyor, çalışıyorm yönetici pozisyonunda işyerinde herkes evli ve ben onları gördükçe ezik hissediyorum. Geleceğe yönelik içimde kıpırtıların olduğu, bekar kız arkadaşlarımla kıkırdadığım gezdiğim 20'li yaşlarımı özlüyorum meğer ne güzel günlermiş ne mutluymuşum. Şimdi etrafta tek bekar kız arkadaş kalmadı, herkes evli eşine çocuğuna odaklı yaşıyor. Hayat rutin iş ev ev iş sarmalında işyerinde herkes evli çocuklu . Takılacak biri Yok 20'lerindeki neşe eğlence Yok.

Bi arkadaşım var ama bendeki şans, uzakta yaşıyor. 35 yaşında o da bekar ara ara dertleşiriz karşılıklı yakınırız. Geçen yine konuştuk sosyal medyada 20'li yaşlar akımı vardı foto koymuştu. Bana dedi ki "feray ne gençmişiz ne güzelmişiz o cazibe gitti artık. O yaşlarda evlenmek vardı. Artık yalnızıx alışalım Ümit beslemeyelim" filan dedi içim cız etti. Çünkü bu Benim de ara ara düşündüğüm birşey. 20'li yaşlar başka gerçekten, cilt parlak, saçlar gür, gözler ışıl ışıl Ümit dolu, neşe desen dorukta. Cazibenin, ışıltının yüksek olduğu o yaşlarda bir hayat arkadaşı bulmak çok çok daha olası. Şimdi direksiniz insan 30, 40 hatta 50'lerde de evlenir. Ama nadir oluyor gibi geliyor bana. Son 10 yılda çok düğüne gittim bi tane 40'lı 50'li yaşta kadın yoktu evlenen. 30 'şu yaşlar tek tük vardı onların da ilişkisi 20'lerin sonunda başlamış. Gerçekten 20-30 yaş arasını iyi değerlendirmek gerekiyormuş şimdi anlıyorum. 20'li yaşlarda bir hayat arkadaşı bulan ve hayatın sonuna dek onunla yürüyen kadınlar ne şanslıymış. Ama şanssız olanların karşısına ş...siz çıkıyor 20'li yaşları yiyor. Bana da 20'lerimde öyle bir ş...siz denk geldi maalesef. Şiddet ve aldatma vardı sineye çekemedim ayrıldım ama o evlenmiş çocukları olmuş sosyal medyada gördüm ve benim suçum neydi ben niye mutlu olamadım diye çok üzülüyorum kızlar

Bu 20 yaşlar meydan okuması kimseye yaramadı valla

Sakın böyle düşünmeyin aslında en aklı başında, en kararlı yaşlarımız bunlar.
Eminim güzel ve güçlü bir kadınsınız, geçip gitmiş günlere ah vah etmeyin. Çok daha güzellerini engelliyor olabilirsiniz.

20 li yaşlarda evlenip ayrılan da çok.
Yaştan daha önemli bir şey varsa insan kimin ya da neyin mutlu edeceğinin bilincinde olduğu yaşlar daha güzel.

Şimdi direksiniz insan 30, 40 hatta 50'lerde de evlenir. Ama nadir oluyor gibi geliyor bana. Son 10 yılda çok düğüne gittim bi tane 40'lı 50'li yaşta kadın yoktu evlenen.
Gec yasta evlenenlerin cogu genelde dügün yerine aile icinde sade bir nikah terchih ediyorlar.
m. 20'li yaşlarda bir hayat arkadaşı bulan ve hayatın sonuna dek onunla yürüyen kadınlar ne şanslıymış. Ama şanssız olanların karşısına ş...siz çıkıyor 20'li yaşları yiyor.
20 yasinda evlenip daha otuzunu göremeden bosanan cok insan var.
Umudunuzu yitirmeyin. 35 yas hic birsey icin gec degil.

Öncelikle emin olun ki o bahsettiginiz erkek arkadasinizla evlenseydiniz keske hep bekar kalsaydim, hayatimi heba ettim diye dertleniyor olacaktiniz. Siddet ve aldatma egilimi olan kolay kolay degismiyor maalesef. Evet yalnizligin zor yanlari var elbette ama evlilik de her zaman mutluluk getirmiyor. İcinde bulundugunuz psikolojide pandeminin de etkisi oldugunu düsünüyorum.

Hobi edin demeyeceğim klasik cümleler de kurmak istemiyorum biraz realist yaklaşacağım olaya. İnsan bir hayat arkadaşı istiyor hele ki bizim ülkemizde aile kavramı çok ön planda mesela evliler bekarlarla oturup kalkmayı azaltıyor falan. Özellikle kadınlar evlenince eski arkadaşlara bay bay diyor. Hobi edinmek, yeni yerler gezmek elbette güzel ama sürekli yalnız gezemez insan bir yaştan sonra da çevrendeki bekar sayısı azalıyor gezip tozacak insan kalmıyor doğal olarak. Hobi dediğimiz şey de laf olsun diye edinilmez. İlgin alakan vardır edinirsin ay evlenemedim dur bir hobi edineyim diye bir şey yok ki. Bence evlenmek istiyorsanız eşe dosta haber salın bu ayıp bir şey değil. Akrabalar, arkadaşlar mutlaka bulur birilerini. Mesela beğendiğiniz eli yüzü düzgün bekar kişiler varsa ilk adımı siz atmaktan çekinmeyin. Sanmayın ki her ilişkide ilk adımı erkek atıyor. Benim çevremde gözlemlediğim aslında önce kadın ilgisini hareketleriyle belli ediyor devamını erkek getiriyor. Bir de uzakta yaşayan arkadaşınızın sizi negatif etkilemesine izin vermeyin. İki dertli pek yaramamışsınız birbirinize. 34 yaşla 25 yaş arasındaki dış görünüş kendine bakan giyinmeyi kuşanmayı bilen biri için fazla değildir. O kısım çok abartı geldi bana.

Evliyim, 28 yaşimdayim ama 16-23 yaş araligimi özlemiyor degilim. Dun gece bu sohbeti ettik hatta. Ne kadar enerji patlamasi yaşiyormuşum, ne kadar coşkunmuşum o zamanlar yaptigim şeyleri artik yapasim gelmiyor tabi ama geriye donup bakinca yuzumu gulduruyor.

Şimdi de emekli gibi takilmiyorum pandemi donemini saymazsak mutluyum. Gezmeye gittigim yerler ve eglence anlayişim degişti sadece. Artik bangir bangir gurultulu, muzikli, önümü zor gordugum mekanlari, yerleri kafam çekmiyor eskisi gibi.

Cidden 20lerin başlari bir başka oluyor.
Ama gecmişe bakarken şuani kacirmayin. Bi bakmişsiniz 50 yasindasiniz bu sefer 35 leri özlersiniz. :))))

Evlilik işinin şans, kismet oldugunu dusunuyorum ben kendi adima. Şu yaşta evleneyim demeyle istedigin gibi biri bir anda gökten inmiyor. :)

Kardeşim ne cok iyi anlıyorum. Bende 40 -41 yaşındayım. 21 yaşında evlendim ama mutlu olamadim hic. Onca mutsuzluktan sonra 33 yaşımdan aldatilinca bosandim. Şimdi şunu söylemek istiyorum her evli mutlu değil. Davulun sesi uzaktan hoş gelir. Sen benden cok daha gencsin. Inan bana 35 37 yaşındayım diyenler bana cok genc geliyor. Oysaki aramızda 10 15 yas yok ama ben onları cok genc hissediyorum. Bu tamamen pskolojik.
Seninkide oyle.. yanı her yasimizin değerini bilmemek çok büyük yanlis mis.. cilde genclige gelince 20 yaslardaki ciltteki canlilik, o hayat taki umut ile birlikte gelen isik olmaz. Ama inan bana eminim o isilti her zaman vardır. Sen yeterli kendine bak. Ben aldatilinca sigara ya vurdum kendimi. Sonra cildim hemen yaslanacak diye daha duzenli krem maske vs kullanmaya başladım. Belirli zaman sonra etkisini fark ettim arkadaşım ve kardeşimde. Bugun hala uyanır uyanmaz goz yuz kremimi surerim. Yani demek istediğim Sen cok guzelsin sadece icinin karanligi herşeyi kendini bile karanlik gösteriyor sana. O arkadaşımda sacmalamis. Kendi negatifligini kendine saklasin. Kendine gel. Her şey nasip. O evli dedigin kişilerin bosaninca benim gibi senin tabirin veya gördüğün sekilden daha kötü bir durumda oluyirlar. "Bosanmis kadin" hele birde cocugun varsa artik bir daha mutlu olman daha zor belki ama imkansız değil. Ben boşanmış bir anneyim mesela. Sagliklisin işin iyi gencsin veya iyi birine benziyorsun Allah büyük. Asla gereksiz umutsuzluga katılma. Birbirimize dua edelim. Sonra gel bir gün mutluluğunu paylas burada bizimle inşallah

Üzerine para verseler 20 lerime dönmek istemem, asla. Ozguvensiz, silik , gelecegimi goremedigim yıllarımdi. 33 te evlendim ve eğer hayat arkadaşimi bulduğumu dusunmeseydim evlenmezdim, çünkü hayatimdan memnundum. Şuan 36 yaşındayım ve 11 günlük bir bebeğim var

Hayatın karşına neyi ne zaman cikaracagini bilemezsin. Kalbini ferah tut, senin olan sana gelecektir

Ev
Evliliği düşünmediniz, ertelediniz mi? İşinizin olması çok güzel ve yaşınız geçmiş değil, fazla seçici olabilirsiniz, bu da olması gereken zaten. Mutluluk herkese göre değişir, evlenip mutsuz olan onlarca kadın var. Evlenmek de mutsuzluk sebebi çoğu zaman. Her şeyin hayırlısı olsun demek lazım.

Evliler mutlu, evlenmeyenler mutsuz çıkarımı yapılıyor yazdıklarınızdan. İlgisi yok siz de biliyorsunuz. Mutluluk insanın içindedir, olaylar ve durumlarda değil. 34 yaşında özgür güzel bir kadınım. Şimdi dilediğim yere gider dilediğini yaparım diye baksanız mutlu olursunuz. Ne yaşadığımız değil nasıl baktığımız belirliyor mutluluğu.
36 yaşında evlendim.

Ben de 20 li yaşlarda olmak isterdim. O yaşlara dönsem bu sefer hiç evlenmezdim

20 li yaşlarında karşına iyi ve düzgün bir erkek çıktığında tabiki de harika olur ama bu biraz kişinin tercihleri, şansı ve kaderiyle ilgili. Kimisi 20 sinde düzgün insanı bulur hep mutlu olur kimisi bulduğunu sanır pişman olur boşandı, kimisi de o yaşlarda bulamaz ileride karşısına çıkar. Bence hiç negatif düşüncelere kapılma sağlıklı olduktan sonra zamanla doğru kişi karşına çıkar hepsi kısmet

Ben 29 yaşında evlendim. Bana 20 li yaşlar evlilik için erken geliyor. 30lu yaşlarda insan daha net ve daha kararlı oluyor. Kimse de sizi yönlendirmeye çalışmıyor. Bu yaştan sonra evlenseniz büyük ihtimalle çok daha rahat edeceksiniz. Duruşla da ilgili ama 30 lu yaşların bir ağırlığı vardır. Bu benim çok işime yaradı. Yani bilmiyorum ama ben 20 li yaşlarımı hiç sevmedim. 30 lu yaşlarıma ise bayılıyorum.

20 li yaşlarda evlenip ayrılan da çok.
Yaştan daha önemli bir şey varsa insan kimin ya da neyin mutlu edeceğinin bilincinde olduğu yaşlar daha güzel.
Evet o da ayrı bir şanssızlık işte. Bazı kadınların karşısına iyi erkekler çıkmıyor, 20'li yaşlar gidiveriyor. Halbuki bazı kadınlar buluyor en güzel yaşında hayat arkadaşını bir ömür onla geçiriyor ne şanslılar

Sen de istersen şanslı olabilirsin durdu durdu turnayi gözünden vurdu denilenlerden olabilirsin.
Hayat surprizlerle dolu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…