Devlet universitesinde okuyacaksaniz bir avukat olarak destegim sonsuz, sizi her anlamda tebrik ederim. Yardimci olabilecegim bir sey olursa da her anlamda yardimci olurum. Gec de olmaz yasiniz icin. Zorlanirsiniz ama olsun, bu yasta hukuk okumak istediginize gore zoru seviyorsunuz zaten. Ama piyasa sizin hayal ettiginiz gibi olmayabilir. Avukatligin ilk 3 4 yili ciledir. Tabi babadan zenginliginiz yoksa, hemen ofis acmayacaksaniz, babanizin sagladigi muvekkiller olmayacaksa.. Ülkenin en iyi hukuk fakultesi denilen yerden mezun olmamiza ragmen, mutsuz cok cok fazla arkadasim var, sebep piyasa ve is hayatina girince karsilastigin hayal kirikligi. Ama bana sorarsaniz, ben cok mutluyum, cunku tepeden inmeyi hic sevmedim, ben toz yuta yuta ilerledim diyenlenim, daha dogrusu ilerliyorum diyenlerden. Ben her anlamda kendimi tatmin edebiliyorum meslegimle. Ama maalesef hukukcu olmayan cok avukat var piyasada, onlarin tatmin olmamasi cok normal.
Ama özel üniversite konusunda cok katiyim. Taşlanmak pahasina da olsa yazacagim.
Bir insanin parasi var diye bir bölüm okumasini, hele ki hukuk okumasini hic bir zaman kendi benligimde kabul etmeyecegim. Evet avukatlik kendini gelistirebilecegin bir meslek, evet avukatlik özel bir yetenek. Bunun icin ille de devlet üniversitesi sart degil denilebilir. Benim yazdigim seyler eğitimden ziyade adaletsizlik üzerine. Parasi olmayanin okuyamadigi, parasi olaninsa en kolay yoldan avukat oldugu "adaletsizlige" tepkim.
Belki tepkinin yeri burasi degil ama ben her mecrada veriyorum tepkimi zaten. Özel üniversitelere karsiydim, karsi olacagim. Tabi ben karsiyim diye sistem degismiyor, ama belki birgün herkes karsi olursa bir seyler degisir.
Ha ülkede adaletsizlikler almis basi gidiyor, bir hak taninmis insanlar da yararlaniyor denilebilir. Evet aynen oyle, ama benim gozumde adaletsizlik adaletsizliktir ve boyle baslar.
Umarim cok güzel bir devlet üniversitesi kazanirsiniz, okursunuz ve mesleginde cok mutlu, para kazanmaktan cok adalete hizmet eden, korkusuz bir hukukcu olursunuz. Bunlarin hicbiri de cok zor seyler degil, ben yapabileceginize inaniyorum. Umarim aramiza hosgeldiniz deriz