• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

31 yaşında bekar olmanın dayanılmaz ağırlığı...

Sevgili çikolatavetürkkahvesi, yorumlarım sizi incitmiş gördüğüm kadarıyla, özür dilerim. Hasmım değilsiniz, durduk yere hemcinsimle bir kavganın içine girmek istemem.

Uzmanlığınız olan alana destursuz girildiği, psikolojik gözlem veya kişilik analizi yapıldığı doğru değil ama. Zaten özgür cinsellik/karma ortamın etkisi vs bireyin toplumsal normlara verdiği yanıt. Bunlar pür olarak sosyoloji ile alakalı, psikoloji değil. Haddim değil kişilik analizi yapmak, böyle görüldüyse affola.

Sizin “erkekler böyle düşünüyor”, “Bizim toplum böyle”, “Burası isveç değil”, “Çok az kadın evlenmeden birlikte oluyor” şeklindeki (bence isabetsiz) tespitleriniz kadar bir had bilerek, ben de 30 senedir içinde yaşadığım topluma dair tespit yapma haddini buldum kendimde, hepsi buydu. Selamlar.
Sizde kusura bakmayın.
Biraz genelleme yapmışım.
Bu konularda bazen içselleştirme yapabiliyorum.
Her erkek tabi ki dediğim gibi değil. :KK66:

Sadece ben biraz kötülerine denk geldim galiba..

Üzülmeyin ortalıkta zaten düzgün, dürüst, geçerli mesleğin olan erkek yok eşek kadar adamlar yaşlı analarına kredi çektiriyorlar bunlarla mı hayatı paylaşacaksınız, daha kendini idame ettiremiyor, ticari ve manevi anasına düşkün adamlar sizi çok üzer en iyisi bekar kalmak, çayını tek başına içmek

Üzülmeyin ortalıkta zaten düzgün, dürüst, geçerli mesleğin olan erkek yok eşek kadar adamlar yaşlı analarına kredi çektiriyorlar bunlarla mı hayatı paylaşacaksınız, daha kendini idame ettiremiyor, ticari ve manevi anasına düşkün adamlar sizi çok üzer en iyisi bekar kalmak, çayını tek başına içmek
Gerçekten doğru.. :halay:

Ya bu tarz soylemlere gulun gecin,ya da cevrenizi degistirin. Degistiremeyeceginiz kisilerle de( akraba vs) mumkunse gorusmeyin. Ben 33 yasinda evlendim. Arada tek tuk bana da boyle yok mu birileri vs soylemleri oluyodu ama samimi niyetle degil, bir gram bile deger vermem, cunku once bi lafi edene bakarim .

33 yasindayim bir kere evlendim bes yil evli kaldim bosandim böylesi daha iyi degil emin ol. :(

27 yasindayim, 28 olacagim. Ben de bekarim aday adayim bile yok ama bu tip şeyleri inan kafama hic takmiyorum. Evlenmiyor musun diye soranlara siz evlendiniz de ne oldu diyorum? Bir daha agizlarini acamiyorlar. O tip insanlari hemen uzaklastiriyorum kendimden. Kimle konusursan konus sert konus gercek niyetini bilmeden sirf kibarlik olsun diye kimseye iyi niyet gosterme. En sert yuzunu ve tavrini takin ilk basta her zaman. Sonrasinda ne kadar guler yuzlu olursan ol ilk izlenim cok onemli ve isyerinden biri bu sekilde sana teklif getiriyorsa ifsa et hemen. Tanidiklari bilsin bu p..vengi. Boylelerinin bi tarafini koparmak lazim.

Karma eğitimin önemini gördüğümüz bir durum bence bu. Düzgün bir karma eğitimde, kızlı-erkekli sağlam arkadaşlık kurarak büyüyen çocuklar, karşı cinsle ilişkilerinde bu kadar saçmalamıyorlar gördüğüm kadarıyla. Karşı cinsin kendisinden inanılmaz farklı olduğunu düşünenler, genelde gençliğinde bir şekilde karşı cinsten yakın arkadaş edinememiş kişiler. Erkek için de kadın için de böyle. Ortak zemin yitip gidiyor. Ayrı dünya sanrıları başlıyor. İşin kötüsü, bu sanrılar gerçeğe dönüşüyor. Çok üzücü.

Karma egitimi gordum erkek arkadaslarim oldu yani normal kiz arkadas gibi sohbet ettigim kisilerdi.
Ama yine de iliski konusunda cogu guvenilmez.
Etrafta da efendi diye bilinen kisilerin neler yaptiklarini duydum.
Belki iyi insanlar evet bizim gibiler hisleri var ama o hisler gecince guvenilmez oluyorlar.

Karma egitimi gordum erkek arkadaslarim oldu yani normal kiz arkadas gibi sohbet ettigim kisilerdi.
Ama yine de iliski konusunda cogu guvenilmez.
Etrafta da efendi diye bilinen kisilerin neler yaptiklarini duydum.
Belki iyi insanlar evet bizim gibiler hisleri var ama o hisler gecince guvenilmez oluyorlar.

Hiç mi ayrıldığı sevgilisinden sonra omzumuzda ağlayan erkek arkadaşınız olmadı? Hiç mi aşk acısı çeken, unutamayan, kafaları yiyen bir erkeği avutmadınız? Oluyor bunlar.

Hiç mi ayrıldığı sevgilisinden sonra omzumuzda ağlayan erkek arkadaşınız olmadı? Hiç mi aşk acısı çeken, unutamayan, kafaları yiyen bir erkeği avutmadınız? Oluyor bunlar.

Aci cekeni gordum ama kafa yiyecek kadarini gormedim.
Bir de soyle bir sey var insan degisen bir varlik bugun boyle olan yarin baska olabilir ve bu onceki haline guvenen insanlari hayal kirikligina ugratir.
Istisnalar vardir tabi ki ona bir sey soyleyemeyiz.

evlenmeyi, çocuk sahibi olmayı meziyet yada statü göstergesi sayan insanlar da bir bitseler de kurtulsak artık diyorum. bu bi tercih meselesi, benim çokça arkadaşım ve akrabam evlenmek çocuk sahibi olmak istemiyor. bu çok normal bişi. hayat herkes için aynı şekilde yaşanacak, dümdüz bişi değil ki.
canım benim, boşver sen böyle tipleri muhattap bile alma. 30larının başında mükemmel bi kadınsın sen, gez toz eğlen kafanı dinle yada kitaptaki gibi 'ye dua et sev'
böyle boş beleş insanlar kafana taktığın bir saliseye bile değmez.
keyfine bak, keyfinin kahyası haleti ruhiyen ne istiyorsa onu yap.

İlk veya ikinci buluşmada evine içmeye davet eden adamı elemeyip ne yapacaktım? Yani niyetinin ciddi olmadığı aşikar.. siz evlenmiş olabilirsiniz istisnalar kaideyi bozmaz. Ayrıca kimseye o cesareti verecek bişey yapmadım bende anlamadım sosyal medya üzerinden yazdıkları için herhalde rahat olabiliyorlar yüzüme karşı zaten söyleyemezler.
Hassasiyetiniz varsa bilemem ama ben de yukarıdaki arkadaşa katılıyorum. Ya ne olacak takılırız cümlesi hoş değil ama eve ikinci buluşmada gidilmesi o insanın ciddiyetsiz olduğu anlamına gelmez. Bende ikinci buluşmada eşimin evine gitmiştim. Diğer yandan cidden kader kısmet. 34 yaşında Alman bir akademisyenle evlenen arkadaşım var. Kimsenin sözünü dinlemeyin derim.

Evlendikten Sonrada
Çocuk düşünüyormusun ?
Sen ne zaman yapicaksin?
Hele bir tane yap sonra yapmazsan yapmazsın..
Yaparsın bitane arayı soğutma yaş aralıkları olmasin
Bak yasin geçiyor doğur..
2 tane olur 3. Düşünüyormusun
Anlayacağın insanların soruları bitmez yani evlenince ağırlık gitmiyor üstüne 1000 ton ağırlık daha eklenip bakirkoyluk olma raddesine geliyorsun

evlenmek için evlenme allah esirgesin evlendin hadi şiddet görsen hadi ihanete uğrasan daha mı iyi baktın karşına düzgün biri çıkmıyor evlenme bekar kal ağada sensin paşada sensin

• Komik
Reactions: 000
Evlenirsin cocuk yap derler yaparsin kardessiz olmaz derler surekli konusan bir kitle var ne yaparsan yap birsey bulurlar ama sana hayatin nasil mutlumusun sikintin varmi vs diye sormazlar oyuzden onlari hic sallmayin

Yine 30 lu yaşlarda bekar bir yoldaşım başlık açmış :KK9: üzülme arkadaşım kafaya da takma. beni insanların lafından çok benim gibi bekarların sürekli durumdan şikayet etmesi üzüyor. asıl bu konuşmalar, bunları bu kadar kafaya takıp dert etmek bizi acınası hale getiriyor. yapmayın Allah aşkına. kendini bilmez insanlar yüzünden neden üzülüyorsunuz ya. evli ya da bekar olmak bizim tercihimiz. gençlimizi neden böyle şeylere üzülerek heba edelim. erken yaşta evlenip çoluk çocuğa karışmış ama hayatında hiç sinemaya gitmemiş insanlar var. Eşi para vermeden kendine don bile alamayan kadınlar var. Aldatılanlar boşananlar gırla. bekar olmanın dezavantajları da var elbette ama dert edilecek kadar değil. herkes birbirinde eksik arıyor çünkü gizli bir aşağılık kompleksleri var. emin ol seni üzmek isteyenler seni çok kıskanıyordur

Kızlar ben de belli bi yaşı almış bekar bi arkadaşınızım:) yalniz ben hiç böyle dertlenmiyorum hatta evlenmek de istemiyorm
Acaba bende mi sorun var bilmiyorum
Ama kendi paranı kazanmak yemek içmek gezmek çok guzel
Bekar kafa dengi arkadaşlarınız varsa ve bekarligin tadını çıkarabiliyorsanız ne mutlu

Ben üzülüyorum 30 yaşında 2 3 çocukla kaynana derdi ütü yemek bulaşık derdi ile uğraşanlara
Boşverin takmayın gezin hayat bize güzel

Kızlar ben de belli bi yaşı almış bekar bi arkadaşınızım:) yalniz ben hiç böyle dertlenmiyorum hatta evlenmek de istemiyorm
Bekar kafa dengi arkadaşlarınız varsa ve bekarligin tadını çıkarabiliyorsanız ne mutlu

Ben üzülüyorum 30 yaşında 2 3 çocukla kaynana derdi ütü yemek bulaşık derdi ile uğraşanlara
Bir tarafı överken öteki tarafı gömmeyi bıraktığımız an gerçek nirvanaya ulaşacağız
Millete üzülmek size mi düştü? Kendi tercihlerini yaşayan insanlara acıyarak konuşmanız çok komik, o halde biri çıkıp buraya “evlenemeyenlere çok üzülüyorum ya yazık : ((“ yazarsa gık deme hakkınız yok.
Dip not: evli nişanlı sözlü vs değilim.

şartlar ve ortam da önemli. ben de takmıyorum ama çok şükür ekonomik özgürlüğüm var ve aileden, akrabalardan uzak yaşıyorum. işim olmasa daha zor olabilirdi

Back