Böyle cahil cahil konuşan insanları hemen tatlı bi üslüpla bozuveriyorum. ya herkesin hayatı aynı şekilde mi olucak ne kadar cahilce ya. Bende 28 yaşımdayım. Sevgilin olsun olmasın fark etmez, evlenmek zorunda değilsin, herşey bi yerde nasip kısmet. Evlenenler çok mutlu sanki ya çok ezik bizim kadınlarımız insanlarımız
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
31 yaşında bekar olmanın dayanılmaz ağırlığı...
- Konu Sahibi Hungary
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- 30 yaş sendromu evlen artık evlilik baskısı
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Böyle patavatsız insalardan, toplum dayatmalarindan nefret ediyorum! Sa-na-ne!? Ister evlenir, ister cocuk yapar ister bekar kalir. Ister kendini isine verir bir kadin, ister gece de gezer. Illa herkesi ozellikle de kadınları bir kaliba sokup, o sekilde gormek istiyorlar! Sorsaniz bunlarin evlenme sebebi sevdigi, asik oldugu icin degil! Sadece "baskalari da oyle yaptığı" icin!
Nedem evleniyorlar? Cunku herkes oyle yapiyor. Suru psikolojisi resmen!
Böyle adi gereksiz insanların caninizi sıkmasına izin vermeyin nolur. Boş boş konusuyorlar iste. Ayrica sozlu tacizlere de cok uzuldum. Serefsizler!
Nedem evleniyorlar? Cunku herkes oyle yapiyor. Suru psikolojisi resmen!
Böyle adi gereksiz insanların caninizi sıkmasına izin vermeyin nolur. Boş boş konusuyorlar iste. Ayrica sozlu tacizlere de cok uzuldum. Serefsizler!
- 24 Eylül 2013
- 9.830
- 32.165
- 748
Sizin yerinizde olmak için, evlenmemiş olmak için neler vermezdim? Neleri feda etmezdim. O kadar şanslısınız ki benim gözümde. En son açtığım konuta bir bakın ne demek istediğimi anlarsınız. Keşke hiç evlenmeseydim-Sende yok mu bişey?
-Bul artık birini, evlen artık?
-Herşey zamanında güzel, elini çabuk tut.
-Yaşın geçiyor bak biraz daha evlenmezsen çocuğunda olmaz.
-Treni kaçırmak üzresin şimdi bulamazsan birdaha hiç bulamazsın... vb...
Bu lafları duymaktan okadar çok bıktım ki... insanlar neden bukadar cahil ve patavatsız? Konuşurken gülerek söylediği bir sözün karşısındaki inciteceğini hatta günlerce ağlatabileceğini neden hiç düşünmez? Bu işler siparişle olmuyor, ne yapayım sokağa çıkıp koca mı arayayım? Hayatıma birilerini almaya çalıştığımda oldu hep alkol kullanıyormusun, birgün gel bize içelim ben evililik düşünmüyorum ama takılabiliriz diyen ciddiyetsiz kişiler karşıma çıktı. Karşıma ciddi doğru düzgün biri çıkmadıysa bunun suçlusu benmiyim, neden eksik kusurlu sorunlu biriymişim gibi muamele görüyorum?
En son sosyal medya üzerinden liseden uzun zamandır görüşmediğim bir arkadaşım yazdı art niyet aramadım cevap verdim kendisi erkek ve görmeyeli evlendiğini çocukları olduğunu söyledi bende tebrik ettim Allah bağışlasın dedim... Sen evlenmiyormusun? diye sordu ve elini çabuk tutmazsan çocuğun olmaz dedi ne yapabilirim dedim eşini çok sevdiğini boşanmak istemediğini ama benide sahiplenebileceğini, imam nikahı kıyıp ev tutabileceğini söyledi. Şoka girdim.. dedim ne saçmalıyorsun sen? Sonra şaka yaptım diye kıvırdı. Ondan öncede eski bir işyerinden babam yaşında abi dediğim boşanmış bir herif bir gece yazdı imam nikahı kıyalım. Bu şekilde konuşma cesaretini verecek kadar dahi muatap olmadığım insanlar ama yazıyorlar bekar olanlar bu nasıl olsa bu yaşa kadar evlenmediyse hertürlü gider diye düşünür evli olanlar bu nasıl olsa evde kaldı diyip kendine metres yapmak ister 31 yaşında bekar olmak bukadar içler acısı bir durum mu? Artık tiksiniyorum herşeyden...
İnsanların sürekli evlenemediğim için kendimi değersiz hissettirmesinden bıktım... En son 33 yaşında evlenmek için evlenen yeni evli bir bayan arkadaşımla konuştum nikahta keramet varmıymış ısınabildin mi diye sordum Hayır dedi hiç mutlu değil hala ısınamamış çocuğa.. ne yapayım sırf birileri evlendi desin diye yaşım geçmeden çocuğum olsun diye bende mi onun gibi yapayım? Bu işler neden kimine göre bukadar zor? Kimini hiçbir çaba göstermeden evinde bulur. Kimi aramadığı mecra bırakmasada, onlarca kişi ile görüşsede sonuç hüsran olur. Hayat ne garip...
- 10 Ekim 2018
- 1.638
- 1.463
- 83
- 34
Valla bende sana karşılık, 37 yaşında bekar olmanın muhteşem hafifliği diyorum:) Her laf söyleyeni kafaya takarsan ooo mutsuzluklardan mutsuzluk beğenirsin. Etrafımda o kadar mutsuz evliliği olan arkadaşım var ki. İlk evlendiklerinde "bence sende artık evlen uzatma" modundalar. Kısa süre sonra "ayyy en iyisini sen yapıyorsun sakın evlenme bacım" modundalar:)) Bırakın kim ne derse desin. Mutsuz olup evli olacağınıza mutlu olup bekar yaşayın. Olacak olan yeri ve zamanı gelince gerçekleşir merak etmeyin. Yalnız çevrenizdeki erkeklerin bu tavrından sizin bu konudaki takıntınızı çok belli ettiğinizi çıkardım. O türde insanları da sağlam bir tersleyin bir daha ağzını açamazlar.
M I N E R V A
İzaha gerek yok, gördünüz yürüdüm çıktım. 🚶🏻♀️
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 30 Ağustos 2017
- 3.615
- 9.650
- 88
Ablam 40 yaşına girdi. Yeni sözlendi daha iki hafta oldu. Üstelik kendinden yaşça küçük birisi. Ablam çok genç gösteriyor. Oldum olası bakımlı bir kadın olmuştur. Herkesin kısmeti bir yerlerde bekliyor. Ben bu yazı hep ailemin şehrinde geçirdim, sağlık sorunlarından dolayı. Ramazan arefesi evime gittim, 15 gün sonra döndüm. Giderken evlilik diye bir şey yoktu. Döndüğüm gün ablam, "Evleniyorum galiba," dedi.
ŞOK! Dalga geçiyor galiba, dedim. 2 senedir tanıştığı arkadaşı, arkadaşlar yani. Nasıl oldu, kalbi nasıl ısındı bilmiyorum o gözle bakmıyordu çocuğa çünkü. Birden, bir anda oldu. Kimseyi beğenmeyen ablam, evleneceğim diyordu. Evleneceğim dediği insandan çok daha prestijli, yakışıklı insanlar olmuştur hayatında ama kısmet işte gelince oluyor.
Normalde ben nefret ederim böyle toplumsal baskılardan ama son dönemlerde ara sıra bende ablama, kusursuz kimse yok, demeye başlamıştım.
Sizin yaşınız oldukça genç üstelik. Takmayın, bir yerler bir gün sizin de kalbinizi çalacak birileri bekliyor.
ŞOK! Dalga geçiyor galiba, dedim. 2 senedir tanıştığı arkadaşı, arkadaşlar yani. Nasıl oldu, kalbi nasıl ısındı bilmiyorum o gözle bakmıyordu çocuğa çünkü. Birden, bir anda oldu. Kimseyi beğenmeyen ablam, evleneceğim diyordu. Evleneceğim dediği insandan çok daha prestijli, yakışıklı insanlar olmuştur hayatında ama kısmet işte gelince oluyor.
Normalde ben nefret ederim böyle toplumsal baskılardan ama son dönemlerde ara sıra bende ablama, kusursuz kimse yok, demeye başlamıştım.
Sizin yaşınız oldukça genç üstelik. Takmayın, bir yerler bir gün sizin de kalbinizi çalacak birileri bekliyor.
30 yaşında altı yıllık evliliğini bitirmiş birisi olarak diyorum ki hayatım 30 yaşından sonra başladı. İnsan yaşadığı her günün her anın kıymetini bilmeli bence. Evlilik tabi ki çok güzel bir olay. İşimizde olsa, gezsek de insan duygusal olarak karşı cinsle beraber yaşamak istiyor bunları. Ben dua ediyorum ve inşallah tüm bekar arkadaşlar gönlüne göre mutlu evlilikler yaparlar.
- 11 Şubat 2014
- 1.210
- 1.328
- 158
34 yaşındayım, bekarım. Yakın arkadaşlarım 2. çocuklarını büyütüyorlar. Bu kadar kasacak, üzülecek ne var anlamıyorum. Evlenmiş olmak için evlenecek olana eş adayı çok. Ömür boyu mutsuz olmaktansa gerçekten seveceğim, bir hayatı paylaşmak isteyeceğim insanla karşılaşana kadar beklemeyi tercih ederim, ettim de zaten Bana söylemiyorlar mı ? Tabii ki ben de duyuyorum, ama umurumda bile değil, önemli olan benim ne hissettiğim, boş verin başkası ne demiş, başkası için yaşamayın.
23 yaşındayım 21'inden sonra bana da söylemeye başladılar hepsini sessizce aldım. Sen evlendin de ne oldu kafanı kaşıyacak vaktin olmuyor bak ben rahatım koca derdi yok, çocuk derdi yok diyorum haklısın en iyisi mooduna geçiyorlar. Cehaletlerine veriyorum kaale almıyorum artık sen de alma. Hayatına başkaları için yaşamıyoruz. Yalnızken mutluysak kime ne?
- 18 Mart 2013
- 3.800
- 12.251
- 363
- 29 Mart 2018
- 13.209
- 46.516
- 548
- 26
Neyin ağırlık yaptığını anlamadım. Yaşımız geç değil, herşeyin bir vakti zamanı var.
Her zaman şuna inanırım. Kendimi bilen, yaşı olgun insanlar evlilikte daha güzel denge kurar. Gençlerde öyle olmuyor, çevremde de bunu görüyorum. 33 yaşında evlenen kuzenimle 19 yaşında evlenen kuzenim arasında dağlar kadar fark var. İşinize hayatınıza odaklanın, işsizseniz iş bulun, sosyalleşmek paraya bakıyor biraz.
Her zaman şuna inanırım. Kendimi bilen, yaşı olgun insanlar evlilikte daha güzel denge kurar. Gençlerde öyle olmuyor, çevremde de bunu görüyorum. 33 yaşında evlenen kuzenimle 19 yaşında evlenen kuzenim arasında dağlar kadar fark var. İşinize hayatınıza odaklanın, işsizseniz iş bulun, sosyalleşmek paraya bakıyor biraz.
- 20 Nisan 2019
- 332
- 676
- 18
Son açtığınız konu görünmüyor profiliniz gizli. Şimdi böyle söylüyorsunuz evet ama boşansanız ikinci bir evliliğin hayalini kuracaksınız gibi geliyor çünkü boşanan hiç bir bayanın birdaha asla evlenmem dediğini duymadım oyüzden bu kişi ile evlenmemiş olmak için feda ederdiniz ne varsa ama yaşanmadan bilinmiyor tabiki.Sizin yerinizde olmak için, evlenmemiş olmak için neler vermezdim? Neleri feda etmezdim. O kadar şanslısınız ki benim gözümde. En son açtığım konuta bir bakın ne demek istediğimi anlarsınız. Keşke hiç evlenmeseydim
Evlilik gec olsun hayırlısı olsun hic kafana takma.ben erken yaşta anne-baba-üvey anneucgenindeki rezillikler sebep evlenip düzenli hayatım olsun istedim isteyen çok vardı kriterim aile olabileceğim biri olmasaydı para yı umursamadim herkes uyardı beni dinlemedim ailem olsun istedim cok guzel isim vardi onun isi daha alt seviyedeydi problem oldu zorla isten cikardi ailem bunu secmistim bedeli olucak dedim tapu vs aileme devretmiştim sonuçta beni ben olduğum için seviyordu ya bütün yaralarını soracaktı öyle soz vermişti guvenmistim ama hergünhakaret hor görme yaşadım boşanmaya calistimda engel oldu çocuklarla tehdit etti bana miras kaldı bu sefer paranın peşine düştü onu bana ver sen yoluna git ben yoluma yavruları rızkını ona vermemek için yok hakkım dedim hep maddi manevi ona muhtaç etmeye çalıştı koruma uzaklaştırma takındığını sahada artırdı pes ettim o anda boşanmayı kabul etti şartı bi sure daha çocuklarla birarada kalayım dedi inatlasirsam rahat vermez dedim kabul ettim başıma ikinci belayı aldım neyseki aile büyüğünün konuşması etki etti hayirlisiyla 15-20 güne kadar tamamen hayatımdan cikacak (dua edin bana) suan maddi olarak sıkıntılarım var sukur ediyorum x kisidennkurtuluyorum 30yil daha bunu yasaydim diye . Diycegim o evlilik kararini cok iyi dusunup karar verin milleti bosverin hayatiniz ziyan olur bekarlik guzel sey ☺-Sende yok mu bişey?
-Bul artık birini, evlen artık?
-Herşey zamanında güzel, elini çabuk tut.
-Yaşın geçiyor bak biraz daha evlenmezsen çocuğunda olmaz.
-Treni kaçırmak üzresin şimdi bulamazsan birdaha hiç bulamazsın... vb...
Bu lafları duymaktan okadar çok bıktım ki... insanlar neden bukadar cahil ve patavatsız? Konuşurken gülerek söylediği bir sözün karşısındaki inciteceğini hatta günlerce ağlatabileceğini neden hiç düşünmez? Bu işler siparişle olmuyor, ne yapayım sokağa çıkıp koca mı arayayım? Hayatıma birilerini almaya çalıştığımda oldu hep alkol kullanıyormusun, birgün gel bize içelim ben evililik düşünmüyorum ama takılabiliriz diyen ciddiyetsiz kişiler karşıma çıktı. Karşıma ciddi doğru düzgün biri çıkmadıysa bunun suçlusu benmiyim, neden eksik kusurlu sorunlu biriymişim gibi muamele görüyorum?
En son sosyal medya üzerinden liseden uzun zamandır görüşmediğim bir arkadaşım yazdı art niyet aramadım cevap verdim kendisi erkek ve görmeyeli evlendiğini çocukları olduğunu söyledi bende tebrik ettim Allah bağışlasın dedim... Sen evlenmiyormusun? diye sordu ve elini çabuk tutmazsan çocuğun olmaz dedi ne yapabilirim dedim eşini çok sevdiğini boşanmak istemediğini ama benide sahiplenebileceğini, imam nikahı kıyıp ev tutabileceğini söyledi. Şoka girdim.. dedim ne saçmalıyorsun sen? Sonra şaka yaptım diye kıvırdı. Ondan öncede eski bir işyerinden babam yaşında abi dediğim boşanmış bir herif bir gece yazdı imam nikahı kıyalım. Bu şekilde konuşma cesaretini verecek kadar dahi muatap olmadığım insanlar ama yazıyorlar bekar olanlar bu nasıl olsa bu yaşa kadar evlenmediyse hertürlü gider diye düşünür evli olanlar bu nasıl olsa evde kaldı diyip kendine metres yapmak ister 31 yaşında bekar olmak bukadar içler acısı bir durum mu? Artık tiksiniyorum herşeyden...
İnsanların sürekli evlenemediğim için kendimi değersiz hissettirmesinden bıktım... En son 33 yaşında evlenmek için evlenen yeni evli bir bayan arkadaşımla konuştum nikahta keramet varmıymış ısınabildin mi diye sordum Hayır dedi hiç mutlu değil hala ısınamamış çocuğa.. ne yapayım sırf birileri evlendi desin diye yaşım geçmeden çocuğum olsun diye bende mi onun gibi yapayım? Bu işler neden kimine göre bukadar zor? Kimini hiçbir çaba göstermeden evinde bulur. Kimi aramadığı mecra bırakmasada, onlarca kişi ile görüşsede sonuç hüsran olur. Hayat ne garip...
tanidiklarimdan bikac kisi 40 yasindan ilk evliliklerini yapti damat kucuk cok mutlular bu insanlar asla evlilik dusunmeyen insanlardi.bugun daha 35 yasinda arkadasim dugun davetiyesi geldi gec olsun hayirlisi olsun rabbim hepimizin yardimcisi olsun guzel kapilar acsin hemen
- 24 Eylül 2013
- 9.830
- 32.165
- 748
Neden öyle bir izlenim bıraktım bilmiyorum ki. Çok ağır aldatıldım. İşin özeti. Ve Şu an boşanma aşamasındayım. Tekrar evlenmeyi geçtim, erkek yüzü görmek istemiyorum. Benim etrafımda boşananlar da evliliğe tövbemiz boşanan herkes evlenmek isteyecek diye bir şey diyemeyizSon açtığınız konu görünmüyor profiliniz gizli. Şimdi böyle söylüyorsunuz evet ama boşansanız ikinci bir evliliğin hayalini kuracaksınız gibi geliyor çünkü boşanan hiç bir bayanın birdaha asla evlenmem dediğini duymadım oyüzden bu kişi ile evlenmemiş olmak için feda ederdiniz ne varsa ama yaşanmadan bilinmiyor tabiki.
- 25 Temmuz 2018
- 6.432
- 8.266
- 198
Bulunduğun çevredeki erkeklerin ne yazık ki haysizyetsiz olması kendini değersiz hissetmene sebep olmasın. Sorun sende değil onlarda. Benim etrafımda insanlar 30 ku yaşlardan sonra daha yeni yeni evleniyor zaten. Uygun birini bulmadıktan sonra evlenmenin anlamı yok. Birbirini sevmeyen değer vermeyen bir çiftin çocuklarına vereceği aile ortamında çocuğa yazık.
Ve biraz da kulak aşmamayı öğrenmen lazım. 27 yaşında evlendim. Daha Senem dolduğu gibi e hadi çocuk. Hazır olmadığım bir çocuğa sırf başkaları istiyor konuşuyor diye niye yapayım? Düşünmedik ta ki 33 yaşıma kadar. 34 yaşım ve benim de çocuğum henüz yok. Merak etme eskisi gibi değil Rabbim verdi ise anne de olursun. Etrafını dinlememeni öneririm
Ve biraz da kulak aşmamayı öğrenmen lazım. 27 yaşında evlendim. Daha Senem dolduğu gibi e hadi çocuk. Hazır olmadığım bir çocuğa sırf başkaları istiyor konuşuyor diye niye yapayım? Düşünmedik ta ki 33 yaşıma kadar. 34 yaşım ve benim de çocuğum henüz yok. Merak etme eskisi gibi değil Rabbim verdi ise anne de olursun. Etrafını dinlememeni öneririm
- 8 Temmuz 2015
- 946
- 1.816
- 113
dayanılmaz hafifliği olarak okuyodum nerdeyse başlığı : )
benim artık şöyle bir tespitim var :
evlenen ya da bir şekilde birisiyle görüşen, evlilik sürecinde olup kendilerini garantiye(?) aldıklarını düşünen insanlar,
kendi özgürlükleri bir nebze kısıtlandığı için etraflarındaki bekar ve özgürlüğü henüz kısıtlanmamış insanlara sarıyorlar.
benim artık şöyle bir tespitim var :
evlenen ya da bir şekilde birisiyle görüşen, evlilik sürecinde olup kendilerini garantiye(?) aldıklarını düşünen insanlar,
kendi özgürlükleri bir nebze kısıtlandığı için etraflarındaki bekar ve özgürlüğü henüz kısıtlanmamış insanlara sarıyorlar.
- 29 Mart 2018
- 13.209
- 46.516
- 548
- 26
Teyzem boşandı.Son açtığınız konu görünmüyor profiliniz gizli. Şimdi böyle söylüyorsunuz evet ama boşansanız ikinci bir evliliğin hayalini kuracaksınız gibi geliyor çünkü boşanan hiç bir bayanın birdaha asla evlenmem dediğini duymadım oyüzden bu kişi ile evlenmemiş olmak için feda ederdiniz ne varsa ama yaşanmadan bilinmiyor tabiki.
Hemde genç yaşında.
Ama an bir daha ne evleneceğim, bekarlık gibisi var mı diyor.
Aynı şekilde annem. Ben kendim diyorum tek başına mı geçecek ömrüm ileride evlenmek istersen saygı duyarım diyorum.
Amaaan bir daha koca derdi mi çekeceğim, boşver sene diyor.
Siz evlenmek istediğiniz için size öyle geliyor yani.