Kesinlikle aileden uzak daha özgür olunca tat alıyosun zatenşartlar ve ortam da önemli. ben de takmıyorum ama çok şükür ekonomik özgürlüğüm var ve aileden, akrabalardan uzak yaşıyorum. işim olmasa daha zor olabilirdi
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
31 yaşında bekar olmanın dayanılmaz ağırlığı...
- Konu Sahibi Hungary
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- 30 yaş sendromu evlen artık evlilik baskısı
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Ahahah yazık mi yazdım yahu kendi duygu ve düşüncelerimi yazdım.size mi düştü alinti yapıp fikirlerimi eleştirmekBir tarafı överken öteki tarafı gömmeyi bıraktığımız an gerçek nirvanaya ulaşacağız
Millete üzülmek size mi düştü? Kendi tercihlerini yaşayan insanlara acıyarak konuşmanız çok komik, o halde biri çıkıp buraya “evlenemeyenlere çok üzülüyorum ya yazık : ((“ yazarsa gık deme hakkınız yok.
Dip not: evli nişanlı sözlü vs değilim.
- 13 Eylül 2011
- 5.254
- 13.270
- 448
Paylaştığınız için teşekkür ederim..
Schopenhauer'e bayılırım.
En sevdiğim felsefecidir.
Zaten Jane Austen için bir şey demeye gerek yok.
Mr. Darcy desem herkes anlar bence..
- 19 Haziran 2018
- 659
- 1.331
- 63
Şimdi kendimizi biraz daha özel hissedebiliriz
- 28 Aralık 2017
- 2.834
- 9.783
- 158
Yalniz bu isinlerin hepsi erkek galiba :)
Ben de Mevlanayi sevdigimden Semsi ornek vereyim.
Sems de hic evlenmemis diye biliyorum.
- 10 Ağustos 2009
- 26.130
- 18.283
- 823
Herkes kendi hayat tecrübesini kendi yaşayacak herkes, herkes olmayacak kadar çok özel, şu hayat yolculuğundaBence cok sacma evlenmek icin evlenilmez evlenmenin yasi yoktur siparis verip bulunmuyor kader karsina cikarinca tamam budur diyorsun ben birkac gun sonra evleniyorum yasim 35 I gecti kismet bu gunlereymis
- 26 Temmuz 2017
- 2.620
- 5.789
- 88
- 37
Mesajinizi geç gordüm kusura bakmayın,
Sadece hissetmek yetmiyor, gercek olmasi için çok çalıştim hala calişiyorum. Gecenin bu saati bile çalişma masamdan yaziyorum :) Mevcutla da yetinmiyorum elbette, hep daha iyisi icin ugrasiyorum.
Güç parmaklarınızın ucuna kadar yerleşiyor. Haliyle bi yerden sonra daha net ve sağlam duruşlu oluyorsunuz
- 25 Kasım 2016
- 308
- 324
- 103
- 23
Evlenmek istiyorsanız akışına bırakın bazen çok istediğiniz de olmayabilir her şeyin zamani var bir evlenme yaşi yok neticede ama ne olursa olsun sizi üzmelerine izin vermeyin ağlamayın cevabınızı verin evlilik sizden önemli değil-Sende yok mu bişey?
-Bul artık birini, evlen artık?
-Herşey zamanında güzel, elini çabuk tut.
-Yaşın geçiyor bak biraz daha evlenmezsen çocuğunda olmaz.
-Treni kaçırmak üzresin şimdi bulamazsan birdaha hiç bulamazsın... vb...
Bu lafları duymaktan okadar çok bıktım ki... insanlar neden bukadar cahil ve patavatsız? Konuşurken gülerek söylediği bir sözün karşısındaki inciteceğini hatta günlerce ağlatabileceğini neden hiç düşünmez? Bu işler siparişle olmuyor, ne yapayım sokağa çıkıp koca mı arayayım? Hayatıma birilerini almaya çalıştığımda oldu hep alkol kullanıyormusun, birgün gel bize içelim ben evililik düşünmüyorum ama takılabiliriz diyen ciddiyetsiz kişiler karşıma çıktı. Karşıma ciddi doğru düzgün biri çıkmadıysa bunun suçlusu benmiyim, neden eksik kusurlu sorunlu biriymişim gibi muamele görüyorum?
En son sosyal medya üzerinden liseden uzun zamandır görüşmediğim bir arkadaşım yazdı art niyet aramadım cevap verdim kendisi erkek ve görmeyeli evlendiğini çocukları olduğunu söyledi bende tebrik ettim Allah bağışlasın dedim... Sen evlenmiyormusun? diye sordu ve elini çabuk tutmazsan çocuğun olmaz dedi ne yapabilirim dedim eşini çok sevdiğini boşanmak istemediğini ama benide sahiplenebileceğini, imam nikahı kıyıp ev tutabileceğini söyledi. Şoka girdim.. dedim ne saçmalıyorsun sen? Sonra şaka yaptım diye kıvırdı. Ondan öncede eski bir işyerinden babam yaşında abi dediğim boşanmış bir herif bir gece yazdı imam nikahı kıyalım. Bu şekilde konuşma cesaretini verecek kadar dahi muatap olmadığım insanlar ama yazıyorlar bekar olanlar bu nasıl olsa bu yaşa kadar evlenmediyse hertürlü gider diye düşünür evli olanlar bu nasıl olsa evde kaldı diyip kendine metres yapmak ister 31 yaşında bekar olmak bukadar içler acısı bir durum mu? Artık tiksiniyorum herşeyden...
İnsanların sürekli evlenemediğim için kendimi değersiz hissettirmesinden bıktım... En son 33 yaşında evlenmek için evlenen yeni evli bir bayan arkadaşımla konuştum nikahta keramet varmıymış ısınabildin mi diye sordum Hayır dedi hiç mutlu değil hala ısınamamış çocuğa.. ne yapayım sırf birileri evlendi desin diye yaşım geçmeden çocuğum olsun diye bende mi onun gibi yapayım? Bu işler neden kimine göre bukadar zor? Kimini hiçbir çaba göstermeden evinde bulur. Kimi aramadığı mecra bırakmasada, onlarca kişi ile görüşsede sonuç hüsran olur. Hayat ne garip...
- 23 Nisan 2018
- 1.992
- 5.270
- 108
25 yaşında evlenmiş 2.5 sene evli kalmış şuanda medeni durumu bekar olan bir kadınım.
İki medeni durum yaşamış biri olarak bekarlık hallerimde daha huzurluyum diyebilirim.
Üstelik şiddet yoktu,ihanet yoktu,hakaret yoktu.Sebepleri farklı buna değinmek istemiyorum şuan.
Ama..
Ama neden? diye sormaya başladı sayın majesteleri.''Geç kalmamalısın çocuğun olmayacak'' diyen densiz,hadsiz insanlar da oldu.
İyi de..Baskıyla evlenip çocuk yapacak kadar mı değersiz benim hayatım? Baskıyla evlenmek için evlendiğim adam ve çocuk sahibi olmak mı mutlu edecek beni?
Canı cehenneme konuşup dır dır edenlerin.Zaten bunu soran ve öğrenmeye çalışan insanların hayatları berbat mutsuzlar.Sırf kendi mutsuzluklarını kapatmak ve unutmak için başkalarına sarıyorlar.Anlamak zor değil ki?
Şuan bir beraberliğim var gayet de güzel ilerleyen..Herşey çok güzel sadece duygularımın biraz daha yoğunlaşmasını bekliyorum.Evlilik teklifi de aldım eğer istediğim gibi olursa evet kabul edeceğim olmazsa olmayacak yani.Bunu kendisiyle de paylaştım bu arada ona haksızlık olmaması adına ..
Böyle konuşuyorum ama hiç mi bocalamadım? Tabiki bazen baskılardan etkilendiğim,üzüldüğüm;stres yaptığım dönemlerim oldu acabalarım da olmadı değil.Neyseki güzel bir aydınlanma yaşadım,kendimi tanıdım,hayatı ve insanları da..
Olgunlaştım.31 yaş ve en mutlu dönemimdeyim..
Deseler ki sonsuza kadar hayatının son anına kadar bekar ama mutlu olacaksın.Bekar kalmayı tercih ederim.
Mutluluk ve huzur konusunda bencil olun.
En önemlisi kendinizi sevin..
İki medeni durum yaşamış biri olarak bekarlık hallerimde daha huzurluyum diyebilirim.
Üstelik şiddet yoktu,ihanet yoktu,hakaret yoktu.Sebepleri farklı buna değinmek istemiyorum şuan.
Ama..
Ama neden? diye sormaya başladı sayın majesteleri.''Geç kalmamalısın çocuğun olmayacak'' diyen densiz,hadsiz insanlar da oldu.
İyi de..Baskıyla evlenip çocuk yapacak kadar mı değersiz benim hayatım? Baskıyla evlenmek için evlendiğim adam ve çocuk sahibi olmak mı mutlu edecek beni?
Canı cehenneme konuşup dır dır edenlerin.Zaten bunu soran ve öğrenmeye çalışan insanların hayatları berbat mutsuzlar.Sırf kendi mutsuzluklarını kapatmak ve unutmak için başkalarına sarıyorlar.Anlamak zor değil ki?
Şuan bir beraberliğim var gayet de güzel ilerleyen..Herşey çok güzel sadece duygularımın biraz daha yoğunlaşmasını bekliyorum.Evlilik teklifi de aldım eğer istediğim gibi olursa evet kabul edeceğim olmazsa olmayacak yani.Bunu kendisiyle de paylaştım bu arada ona haksızlık olmaması adına ..
Böyle konuşuyorum ama hiç mi bocalamadım? Tabiki bazen baskılardan etkilendiğim,üzüldüğüm;stres yaptığım dönemlerim oldu acabalarım da olmadı değil.Neyseki güzel bir aydınlanma yaşadım,kendimi tanıdım,hayatı ve insanları da..
Olgunlaştım.31 yaş ve en mutlu dönemimdeyim..
Deseler ki sonsuza kadar hayatının son anına kadar bekar ama mutlu olacaksın.Bekar kalmayı tercih ederim.
Mutluluk ve huzur konusunda bencil olun.
En önemlisi kendinizi sevin..
- 27 Şubat 2013
- 14.393
- 41.108
- 798
-Sende yok mu bişey?
Bu lafları duymaktan okadar çok bıktım ki... insanlar neden bukadar cahil ve patavatsız? Konuşurken gülerek söylediği bir sözün karşısındaki inciteceğini hatta günlerce ağlatabileceğini neden hiç düşünmez? Bu işler siparişle olmuyor, ne yapayım sokağa çıkıp koca mı arayayım? Hayatıma birilerini almaya çalıştığımda oldu hep alkol kullanıyormusun, birgün gel bize içelim ben evililik düşünmüyorum ama takılabiliriz diyen ciddiyetsiz kişiler karşıma çıktı. Karşıma ciddi doğru düzgün biri çıkmadıysa bunun suçlusu benmiyim, neden eksik kusurlu sorunlu biriymişim gibi muamele görüyorum?
En son sosyal medya üzerinden liseden uzun zamandır görüşmediğim bir arkadaşım yazdı art niyet aramadım cevap verdim kendisi erkek ve görmeyeli evlendiğini çocukları olduğunu söyledi bende tebrik ettim Allah bağışlasın dedim... Sen evlenmiyormusun? diye sordu ve elini çabuk tutmazsan çocuğun olmaz dedi ne yapabilirim dedim eşini çok sevdiğini boşanmak istemediğini ama benide sahiplenebileceğini, imam nikahı kıyıp ev tutabileceğini söyledi. Şoka girdim.. dedim ne saçmalıyorsun sen? Sonra şaka yaptım diye kıvırdı. Ondan öncede eski bir işyerinden babam yaşında abi dediğim boşanmış bir herif bir gece yazdı imam nikahı kıyalım. Bu şekilde konuşma cesaretini verecek kadar dahi muatap olmadığım insanlar ama yazıyorlar bekar olanlar bu nasıl olsa bu yaşa kadar evlenmediyse hertürlü gider diye düşünür evli olanlar bu nasıl olsa evde kaldı diyip kendine metres yapmak ister 31 yaşında bekar olmak bukadar içler acısı bir durum mu? Artık tiksiniyorum herşeyden...
İnsanların sürekli evlenemediğim için kendimi değersiz hissettirmesinden bıktım... En son 33 yaşında evlenmek için evlenen yeni evli bir bayan arkadaşımla konuştum nikahta keramet varmıymış ısınabildin mi diye sordum Hayır dedi hiç mutlu değil hala ısınamamış çocuğa.. ne yapayım sırf birileri evlendi desin diye yaşım geçmeden çocuğum olsun diye bende mi onun gibi yapayım? Bu işler neden kimine göre bukadar zor? Kimini hiçbir çaba göstermeden evinde bulur. Kimi aramadığı mecra bırakmasada, onlarca kişi ile görüşsede sonuç hüsran olur. Hayat ne garip...
Hayat evlenmekten ibaret değil insanların bu bakış açısı beni de öldürecek ben de 31 yaşında evlendim. İyiki 31 yaşında evlenmişim geç evlendiğime hiç de pişman değilim. Ne zaman istersen o zaman evlen. İçinden gelmiyorsa da ömür boyu evlenme. Elbette evliliğinde güzel tarafları var ama bekarlık gibisi yok bence. Tadını çıkarmaya bak. Her evlilikte illaki sorunlar oluyor. Öyle herşeyi pembe göstermeye çalışan insanlara inanasım gelmiyor. Çok şükür evlilğğim çok sorunlu değil ufak defek pürüzler ama yine de bekarlığın tadı başka inan. Hiç canını sıkma ve kulak asma söylenilenlere. He bir de evet çocuk konusunda belki geç evlendiğim için çocuğum olmadı gerçi nice küçük yaşta insanında çocuğu olmuyor. Ama olsun şimdi çocuğum olmadığına da çok şükrediyorum. İyiki iyiki yoksa kızıma nasıl kavuşacaktım. Doğurarak anne olmasam da evlat edinerek anne oldum. Yani bunu paylaşmamın sebebi anne olmak bir çocuğa sahip olmak da imkansız değil. İster evli ister bekar. Sen gününün tadını çıkarmaya bak. Emin ol evlilik yazılıysa kaderinde birgün seni bulur.
- 11 Ağustos 2018
- 1.257
- 1.619
- 133
- 42
aynen sosyal medyada insanlar pis yüzünü daha kolay gösteriyorİlk veya ikinci buluşmada evine içmeye davet eden adamı elemeyip ne yapacaktım? Yani niyetinin ciddi olmadığı aşikar.. siz evlenmiş olabilirsiniz istisnalar kaideyi bozmaz. Ayrıca kimseye o cesareti verecek bişey yapmadım bende anlamadım sosyal medya üzerinden yazdıkları için herhalde rahat olabiliyorlar yüzüme karşı zaten söyleyemezler.
hiç kendinizi yargılamayın
- 26 Şubat 2019
- 4.643
- 6.766
- 158
Çok şaşırdım yazdıklarınıza. Insanlar ne kadar alçalabiliyor böyle. Imam nikahı kıymayı teklif edip sizi kullanmaya niyetlenmek de nedir? Neyse, var demek ki böyle hatsiyetsiz insanlar kafaniza takılmayacak kadar gereksiz ve degersizler bence.
Yaşınız evlilik için geç kalınmış bir yaş değil kesinlikle. Bizim bir tanidigin basindan neler gecti neler. 2 kez evkiligin kiyisindan döndü. 35 yaşında tam evlilikten ümidini kesmisti ki biri cikti karsisina hem de bu kisiyi pupg adindaki bir oyundan buldu bu yilda evkendirdik kendisini ve suan gayet de mutlu kendisi. Yani anlatmak istedigim nasibin ne zaman ve nerden gelecegi hic.belli olmaz. Zaten kendinizde ne guzel yazmissiniz siparisle olmaz bu isler diye. Size abuk subuk konusanlara bu özlü yaniti pek ala verebilirsiniz.
Yaşınız evlilik için geç kalınmış bir yaş değil kesinlikle. Bizim bir tanidigin basindan neler gecti neler. 2 kez evkiligin kiyisindan döndü. 35 yaşında tam evlilikten ümidini kesmisti ki biri cikti karsisina hem de bu kisiyi pupg adindaki bir oyundan buldu bu yilda evkendirdik kendisini ve suan gayet de mutlu kendisi. Yani anlatmak istedigim nasibin ne zaman ve nerden gelecegi hic.belli olmaz. Zaten kendinizde ne guzel yazmissiniz siparisle olmaz bu isler diye. Size abuk subuk konusanlara bu özlü yaniti pek ala verebilirsiniz.
- 28 Ağustos 2019
- 2.059
- 2.141
- 133
-Sende yok mu bişey?
Nasipten öte köy yok. Vardır vakti zamanı. Yeter ki doğru insan olsun ve iyi ki beklemişim dedirtsin İnsanların dediklerine takılma diyeceğim ama haklısın patavatsızlıkta sınır tanımıyorlar. Geçen senelerde evime temizlik için yardımcı alacaktım ve uygun gördüğüm adayları evime davet ettim görüşmek için. Evime geleli 10 dk olmadan kadın çocuğun var mı dedi, hayır düşünmüyorum henüz dedim. Yap bi tane de bakalım dedi, şok oldum. Yani demek istediğim bunlar hep var, ne yazık ki hep de var olacak Sana evlenmek için baskı, bana çocuk için, çocuğu olana ikinci çocuk için....
- 10 Ocak 2011
- 1.484
- 756
- 133
Aslında ne kadar rahat bir hayatın var bir bilsen ne söylesem de anlamazsın bekarlık sultanlıktır boşuna dememişler agrısız başım kaygısız aşım Ohhhhh-Sende yok mu bişey?
- 10 Ocak 2011
- 1.484
- 756
- 133
O sana özeniyor aslındada işte belli etmicek çocuk dünyanın en güzel duygusu bunu her kadın tatsın inşallah ama bir o kadarda agır sorumluluk eş başlı başına olay anası babası osu busu.. Kimsesiz biri bulursan olabilirBenimde bir arkadaşım vardi. Kendisi univden evlendi. Çocuğu oldu. Bende aradim hayirli olsun dedim.o da bana dediki saol tatlım. Sne ne yapacaksin ne evlendin ne bebegin oldu. Sende ikisi de yok. Bende artk konuşmuyorum onunla. Yani onlarla mutsuz olacağıma araya mesafe koyarım. Banada aynısını diyorlar uzaklas onlardan , ya da he nasip de gec
- 20 Eylül 2017
- 950
- 1.360
- 63
Öğretmenim öğrencilerim iyi niyetle evlenmeyecek misiniz diye soruyorlar hemen onların anlayacağı uslüpla konuyu kapatıyorum. Çevrede oluyor tabi arada soran açıkçası kafa yoruyorum, sorun kendini gerçekten sevmek, değer vermek bana bu tarz mesaj yazan olsa şikayet ederim. Kendinizi kötü hissetmeyin. Evlilikten uzaklaşın tekrar sevilip aşık olmaya bakın
- 20 Eylül 2017
- 950
- 1.360
- 63