31 yaşında bekar olmanın dayanılmaz ağırlığı...

Cevabinizi cok begendim.

Bu kadar guclu hissetmeyi nasil basariyorsunuz? L LimonReceli

Sanaldan bir iki yorumla tanıdığınız biri hakkında kişilik analizi yapmanız doğru değil.
Bunu meslekten biri olarak diyorum.
Keza bu sitede başka tanıdığım psikolog kişilerde var. Hiçbir zaman hiçbir konuda kişilik analizi yaptıklarına şahit olmadım.
Zaten meslekten biri bunu yapmaz, yapamayacağını bilir.
Evet bende burada birçok üye hakkında çok şey düşünüyorum bazıları da ciddi olumsuz şeyler.
Ama bunları hiçbir yorumumda dile getirmedim, çünkü o kişilerin yaşayışlarını bilmeden, travmalarını bilmeden bunu yapamam. Bu ahkam kesmek oluyor.
O lafım size değil, başka bir üyenin bol keseden ahkam kestiğini düşünüyorum, hatta erkeklere öcü demişim diye lanse etti çok güldüm..
Algılarımı ben gözden geçiriyorum, iç gözlem hep yaparım, yapıyorum da.
Bu konularda bir negatifliğim var ise o da içselleştirme yapmış olabilirim.
Onu kabul ederim ama diğer denen hiçbir hakkımdaki analizi kabul etmiyorum.
Özellikle de erkek düşmanı denmesini kabul etmiyorum.
Hayattaki şemalandırmalarımız kişisel yargılara dayanır, bende iyi örnek çok göremediğim için erkekler hakkında bunları yazıyorum.
Tabi ki buradaki çoğu üye, evli ve çocuklu olduğu için dediklerim tepki çekiyor olabilir ona bir şey diyemem.

Herkes istediğini düşünebilir.

Evet konuştuk biliyorum. Şu an erkeklere güvenmiyorum. Güvenimi yediler. Ama burada bana denilen gibi erkekleri öcü diye görmüyorum.
Bu çok aşırı bir söylem..
Benim sitede yazdığım konular, çoğunlukla bekar üyelerin konuları..
Diğer evli üyelerin konularına pek girmiyorum.
Bunun gibi konularda da bazen içselleştirme yaptığım doğrudur.

Ama bazı üyelerin dediği gibi erkekleri öcü görmüyorum, sadece erkeklere güvenmiyorum.

Sevgili çikolatavetürkkahvesi, yorumlarım sizi incitmiş gördüğüm kadarıyla, özür dilerim. Hasmım değilsiniz, durduk yere hemcinsimle bir kavganın içine girmek istemem.

Uzmanlığınız olan alana destursuz girildiği, psikolojik gözlem veya kişilik analizi yapıldığı doğru değil ama. Zaten özgür cinsellik/karma ortamın etkisi vs bireyin toplumsal normlara verdiği yanıt. Bunlar pür olarak sosyoloji ile alakalı, psikoloji değil. Haddim değil kişilik analizi yapmak, böyle görüldüyse affola.

Sizin “erkekler böyle düşünüyor”, “Bizim toplum böyle”, “Burası isveç değil”, “Çok az kadın evlenmeden birlikte oluyor” şeklindeki (bence isabetsiz) tespitleriniz kadar bir had bilerek, ben de 30 senedir içinde yaşadığım topluma dair tespit yapma haddini buldum kendimde, hepsi buydu. Selamlar.

Insanın cat diye çatlayası geliyor bu tiplerin karşısında. Nasip var nasip. Hayir eldenne gelir. Ben 26yi bitirecem kasım ayında bana bile elini cabuk tut guzel adamları kaptilar diyolar. Napim ayol ben koca aranıyor yazip boynuma mi asayim kağıdı anlamadim ki

31 yaşında evlendim halaa erken evlendim diyorum ,

hiçç kafana takma , benim derdim sizi germesin kocanıza sarılın yatın ben rahatım derdim ,

31 yaşındayım ve keşke evli olmasaydım diyorum. Allah'ıma şükürler olsun 2 evladım var ama bir daha dünyaya gelsem 35-40 arası evlenirdim. O da olursa olur olmazsa olmaz..

Bekarlık sultanlıktır..

Dunyaya bir kez geliyoruz. Iyisi yada kotusuyle benim hayatim diyeceksin. Dibe de vursan en zirvede de olsan benim hayatim diyeceksin. Sukret haline ve zerre kadar umursama kimseyi. Inan bosanmak bekar kalmaktan bin kat zor.

bende 33 yasındayım ve temmuzda nişanım olacak.. bnada söylediler sürekli baktım olmayacak. bende söyleyenlerin yanına ortamına 2.kez bulunmamaya karar verdim. ne gittim ne konustum ne bulundum. bi nevi etrafımdakileri azalttım .. azaltınca seslerde kesildi kesilince bnde huzura erdim. sakın aldırma ve takma .. acele etme kısmetın bi yrde sadece xzamanı var. ama kendini de kapatma..

Kimse sebeb olmak istemiyor. Bende yeni nişanlıyım.arkadaşım vesile oldu dua edip duruyorum. Ama açıkcası bende evlenmek için evleneceğim. NİŞANLIM pırlanta gibi insan. Ama aşık değilim. Evlenmek zorundayım çünkü erkek kardeşim ve kız kardeşim çalışmazlar. Gece getirsin biz yiyelim mantığındalar. Çok zorbalar. Mecburen evet dedim

Evlenmeden yaşamak istemeyebilirsin ama evliliğe giden ilişkin olursa, cinsellik yaşamadan evlilik kararı alma. Buradaki konuları okuyoruz. Paravan evlilik yapanlar mı, cinsel problemi olanlar mı dersin.... Büyük ihtimalle bana da kızacaksın ama senin iyiliğin için diyorum. Ayrıca "bizim toplumun erkekleri iki yüzlü, ilişki yaşayınca gidiyorlar" diyorsun. Bence bu daha iyi, adamın nasıl bir zihniyette olduğunu erkenden görmüş oluyorsun. Çünkü ben erkeğim her şeyi yapabilirim zihniyetine sahip olan erkekler, evlilikte de kendilerini her şeyde üstün görüyorlar. Bu düşüncedeki biriyle de yaptığın evlilik senin için cehennem olur.

31 yaşındayım ve keşke evli olmasaydım diyorum. Allah'ıma şükürler olsun 2 evladım var ama bir daha dünyaya gelsem 35-40 arası evlenirdim. O da olursa olur olmazsa olmaz..

Bekarlık sultanlıktır..
Pişmansanız, boşanın o halde.

Ben de evde kaldım sendromu na girip çok iyi diye evlilik yaptım nişanlı yken falan çokkk iyiydi evlendik bir hafta sonra gerçek yüzü ortaya çıktı. İnşallah sen mutlu olursun

insanlar konuştukça etkileniyorsunuz ister istemez herhalde
o da yüzünüze hal ve hareketlerinize yansıyordur

belli etmeyin
ne evlenmesi yaaa ben rahatım böyle diyip geçiştirin

40 yaşında bekarlar var güzelim diyelim ki 40 yaşında evlendin hayli hayli cocugun olur.önemli olan ruh eşini bulup sağlam bir evlilik yapman.

Yok niye kızayım..
Buradaki algım çok sinirli bir tip olduğuma doğru evrilmesin..
Kızmadım size..
Zaten herşeye hakkı olduğunu zanneden insanları hiç sevmem.
Mazallah cehennem gibi bir evliliğim olacağına hiç olmasın daha iyi.
Buradaki konuları okuyunca bile üzülüyorum.
Öyle bir evliliğin içinde olsam kimbilir ne olur..

Tavsiyeler için teşekkür ederim..

Daha bu sabah annem benden 6 yaş küçük kardeşim için evlendirelim zamanı geçmesin dedi, "O zaman benim zamanım geçmiş oluyor değil mi!!!!!!! " dedim. Aradan bir saat geçtikten sonra komşuya gelen bir misafir torun var mı dedi annem yok deyince çok geç kalmışsın diye cevap verdi. Sonra ben dedim bir gün delirteceksiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…