Sizde kusura bakmayın.Sevgili çikolatavetürkkahvesi, yorumlarım sizi incitmiş gördüğüm kadarıyla, özür dilerim. Hasmım değilsiniz, durduk yere hemcinsimle bir kavganın içine girmek istemem.
Uzmanlığınız olan alana destursuz girildiği, psikolojik gözlem veya kişilik analizi yapıldığı doğru değil ama. Zaten özgür cinsellik/karma ortamın etkisi vs bireyin toplumsal normlara verdiği yanıt. Bunlar pür olarak sosyoloji ile alakalı, psikoloji değil. Haddim değil kişilik analizi yapmak, böyle görüldüyse affola.
Sizin “erkekler böyle düşünüyor”, “Bizim toplum böyle”, “Burası isveç değil”, “Çok az kadın evlenmeden birlikte oluyor” şeklindeki (bence isabetsiz) tespitleriniz kadar bir had bilerek, ben de 30 senedir içinde yaşadığım topluma dair tespit yapma haddini buldum kendimde, hepsi buydu. Selamlar.
Gerçekten doğru..Üzülmeyin ortalıkta zaten düzgün, dürüst, geçerli mesleğin olan erkek yok eşek kadar adamlar yaşlı analarına kredi çektiriyorlar bunlarla mı hayatı paylaşacaksınız, daha kendini idame ettiremiyor, ticari ve manevi anasına düşkün adamlar sizi çok üzer en iyisi bekar kalmak, çayını tek başına içmek
Karma eğitimin önemini gördüğümüz bir durum bence bu. Düzgün bir karma eğitimde, kızlı-erkekli sağlam arkadaşlık kurarak büyüyen çocuklar, karşı cinsle ilişkilerinde bu kadar saçmalamıyorlar gördüğüm kadarıyla. Karşı cinsin kendisinden inanılmaz farklı olduğunu düşünenler, genelde gençliğinde bir şekilde karşı cinsten yakın arkadaş edinememiş kişiler. Erkek için de kadın için de böyle. Ortak zemin yitip gidiyor. Ayrı dünya sanrıları başlıyor. İşin kötüsü, bu sanrılar gerçeğe dönüşüyor. Çok üzücü.
Karma egitimi gordum erkek arkadaslarim oldu yani normal kiz arkadas gibi sohbet ettigim kisilerdi.
Ama yine de iliski konusunda cogu guvenilmez.
Etrafta da efendi diye bilinen kisilerin neler yaptiklarini duydum.
Belki iyi insanlar evet bizim gibiler hisleri var ama o hisler gecince guvenilmez oluyorlar.
Hiç mi ayrıldığı sevgilisinden sonra omzumuzda ağlayan erkek arkadaşınız olmadı? Hiç mi aşk acısı çeken, unutamayan, kafaları yiyen bir erkeği avutmadınız? Oluyor bunlar.
Hassasiyetiniz varsa bilemem ama ben de yukarıdaki arkadaşa katılıyorum. Ya ne olacak takılırız cümlesi hoş değil ama eve ikinci buluşmada gidilmesi o insanın ciddiyetsiz olduğu anlamına gelmez. Bende ikinci buluşmada eşimin evine gitmiştim. Diğer yandan cidden kader kısmet. 34 yaşında Alman bir akademisyenle evlenen arkadaşım var. Kimsenin sözünü dinlemeyin derim.İlk veya ikinci buluşmada evine içmeye davet eden adamı elemeyip ne yapacaktım? Yani niyetinin ciddi olmadığı aşikar.. siz evlenmiş olabilirsiniz istisnalar kaideyi bozmaz. Ayrıca kimseye o cesareti verecek bişey yapmadım bende anlamadım sosyal medya üzerinden yazdıkları için herhalde rahat olabiliyorlar yüzüme karşı zaten söyleyemezler.
Bir tarafı överken öteki tarafı gömmeyi bıraktığımız an gerçek nirvanaya ulaşacağızKızlar ben de belli bi yaşı almış bekar bi arkadaşınızım:) yalniz ben hiç böyle dertlenmiyorum hatta evlenmek de istemiyorm
Acaba bende mi sorun var bilmiyorum
Ama kendi paranı kazanmak yemek içmek gezmek çok guzel
Bekar kafa dengi arkadaşlarınız varsa ve bekarligin tadını çıkarabiliyorsanız ne mutlu
Ben üzülüyorum 30 yaşında 2 3 çocukla kaynana derdi ütü yemek bulaşık derdi ile uğraşanlara
Boşverin takmayın gezin hayat bize güzel
şartlar ve ortam da önemli. ben de takmıyorum ama çok şükür ekonomik özgürlüğüm var ve aileden, akrabalardan uzak yaşıyorum. işim olmasa daha zor olabilirdiKızlar ben de belli bi yaşı almış bekar bi arkadaşınızım:) yalniz ben hiç böyle dertlenmiyorum hatta evlenmek de istemiyorm
Acaba bende mi sorun var bilmiyorum
Ama kendi paranı kazanmak yemek içmek gezmek çok guzel
Bekar kafa dengi arkadaşlarınız varsa ve bekarligin tadını çıkarabiliyorsanız ne mutlu
Ben üzülüyorum 30 yaşında 2 3 çocukla kaynana derdi ütü yemek bulaşık derdi ile uğraşanlara
Boşverin takmayın gezin hayat bize güzel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?