• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

31 yaşında bekar olmanın dayanılmaz ağırlığı...

Aynı baskı bende de var.
Ama inan ki yanlış evlilik yapmak daha vahim.
Bazı erkekler cozutmus.
Çocuk için evlenmek inan iyi değil.
Ben örnekleri görüyorum.
Kocalarından tiksiniyorlar.
Ve çocuklarına iyi anne olamıyorlar.
Kötü davranıyorlar dövüyorlar.
Böyle anne olacağımıza bekar olalım daha iyi.
Bu arada o metresliği teklif eden adamı Allah bildiği gibi yapsın.Yazıklar olsun hiç mi kızı yok kardeşi yok.
Beyni ve kalbi leş içinde.
Benim kalbimi bu konuda kırmaya çalışanlara "Haddi aşmayın." Diye söylüyorum.
Bu konuyu çok dert ettikçe yanlış tercih yaparsın.
Evet bende takıyorum ama günün sonunda nasip kısmet deyip geçmek lazım.
Varoluşsal sorgulama var sende de.Bende de oluyor.
Tüm hiç evlenmek istemeyen arkadaşlarım 28 olmadan evlendi.
Belki bu hayatta en iyi plan hiç plan yapmamaktır.
Unutma lütfen önemli olan doğru biriyle evlenmek.
Allah kalbine göre versin..
Umutsuz olma..

Son düzenleme:
Oha ya eski arkadaşının öküzlüğüyle iş yerindeki adamın hayvanlığını kıyaslamaya çalıştım ama hiçbiri birinci gelemedi. Bu erkekler 30 yaş üstü kadınların kocaaa koca diye öldüğünü falan mı sanıyor. Bir Avrupa ülkesinde ne kadar sıradan bir kişisel tercihken Ortadoğu ve Hindistan kırması olan ülkemizde evliliğin oturduğu yere gel :işsiz: öff gece gece canım sıkıldı

-Sende yok mu bişey?
-Bul artık birini, evlen artık?
-Herşey zamanında güzel, elini çabuk tut.
-Yaşın geçiyor bak biraz daha evlenmezsen çocuğunda olmaz.
-Treni kaçırmak üzresin şimdi bulamazsan birdaha hiç bulamazsın... vb...

Bu lafları duymaktan okadar çok bıktım ki... insanlar neden bukadar cahil ve patavatsız? Konuşurken gülerek söylediği bir sözün karşısındaki inciteceğini hatta günlerce ağlatabileceğini neden hiç düşünmez? Bu işler siparişle olmuyor, ne yapayım sokağa çıkıp koca mı arayayım? Hayatıma birilerini almaya çalıştığımda oldu hep alkol kullanıyormusun, birgün gel bize içelim ben evililik düşünmüyorum ama takılabiliriz diyen ciddiyetsiz kişiler karşıma çıktı. Karşıma ciddi doğru düzgün biri çıkmadıysa bunun suçlusu benmiyim, neden eksik kusurlu sorunlu biriymişim gibi muamele görüyorum?

En son sosyal medya üzerinden liseden uzun zamandır görüşmediğim bir arkadaşım yazdı art niyet aramadım cevap verdim kendisi erkek ve görmeyeli evlendiğini çocukları olduğunu söyledi bende tebrik ettim Allah bağışlasın dedim... Sen evlenmiyormusun? diye sordu ve elini çabuk tutmazsan çocuğun olmaz dedi ne yapabilirim dedim eşini çok sevdiğini boşanmak istemediğini ama benide sahiplenebileceğini, imam nikahı kıyıp ev tutabileceğini söyledi. Şoka girdim.. dedim ne saçmalıyorsun sen? Sonra şaka yaptım diye kıvırdı. Ondan öncede eski bir işyerinden babam yaşında abi dediğim boşanmış bir herif bir gece yazdı imam nikahı kıyalım. Bu şekilde konuşma cesaretini verecek kadar dahi muatap olmadığım insanlar ama yazıyorlar bekar olanlar bu nasıl olsa bu yaşa kadar evlenmediyse hertürlü gider diye düşünür evli olanlar bu nasıl olsa evde kaldı diyip kendine metres yapmak ister 31 yaşında bekar olmak bukadar içler acısı bir durum mu? Artık tiksiniyorum herşeyden...

İnsanların sürekli evlenemediğim için kendimi değersiz hissettirmesinden bıktım... En son 33 yaşında evlenmek için evlenen yeni evli bir bayan arkadaşımla konuştum nikahta keramet varmıymış ısınabildin mi diye sordum Hayır dedi hiç mutlu değil hala ısınamamış çocuğa.. ne yapayım sırf birileri evlendi desin diye yaşım geçmeden çocuğum olsun diye bende mi onun gibi yapayım? Bu işler neden kimine göre bukadar zor? Kimini hiçbir çaba göstermeden evinde bulur. Kimi aramadığı mecra bırakmasada, onlarca kişi ile görüşsede sonuç hüsran olur. Hayat ne garip...
[/QUOTkeske 31 yasimda ve bekar olsaydim

benim icin tartismak demek evde seslerin yukselmesi falan demek ben mahalle sesimi duysun evimdeki sorunumu bilsin istemem sinirlensemde sesimin tonu herzaman ayarli kalir kavga ediyomus karsimdakini cig cig yiyecekmis gibi degilde daha sert bir ses tonuyla konusmayi tercih ederim
simdiye kadar bir kez sesim yukselmistir belki biraz ondada kizimla alakali bir konuydu ve onemli bir konuydu buyuzden sesim yukseldi
evliligimdeki dayanilmaz yuk esiml alakali degil buyuzden ama ailesiyle problemlerim bitmiyor size kisacik bir ornek vereyim hamile kalmak icin tedavi gordugum surecte ve bunu bildikleri halde hergun beni arayip baskasinin cocugunu seviyoruz diyorlardi taki kendi ogullarindada sorun oldugunu ogrenene kadar normal bir insan bunu unutmaz ve bu bir yüktur benim icin
esinin ailesi olmasa biri size bunu yapsa aradaki baglari koparirsiniz ama olmuyor cunku esinizin ailesi yuzlerine hala bakmak zorunda olmanin verdigi yukun degeri paha bicilemez yani

Eş ailesi problemini ilk yil baya hissedilir sekilde yaşadim bende ama 5 sene hala eş ailesi problemi yaşamak için fazla bence.
Başta ipler kopmasin, kirilan olmadan cozulsun diye daha naif davraniliyor ama olmuyorsa kadin daha fazla ugrasmamali eşin ailesiyle, erkek olaya noktayi koymali diye dusunuyorum.

İlk yil esimin ailesinin emrivakileri, abuk konusmalari yuzunden geriliyorduk bizde.
Suan 5. Yilimiz ve kvnin evine ayda bir kere ugrariz esimle 1-2 saat oturur kalkariz(istemesem ona da gitmem) . Onun disinda kv ile telefon gorusmem dahi olmaz, esimle gider esimle donerim bitti. Oncesinde eşim ciddi sekilde rest cekti cunku. Bu aile meselelerinin yillar boyu haddinden fazla uzamasinin sebebi tamamen eştir, evlilik degil.

Bizi çevre baskısı bu hale getiriyo. Ben buna eminim. Artk düğünlere gidemez oldum. Devamlu teyzelerin ya da özellikle cevredeki insanların bana evlilik üzerine kimse yok mu, düğün yok mu evlen artık, cocugun olamayacak demeleri o kadar uzuyo ki insanlaru sevmez oldum. Evet cok basitlik devamli evde kalmışlık düşüncesi , bunun bizde farkındayız ama psikolojik her sey, sanki evlenince tüm dertlerimz bitecekmis gibi

Evet zaten korkuyorum e
Eve gitmedim diye bana güvenmiyormusun diyip engelleyen yada sessiz sedasız uzaklaşan birdaha yazmayan kişilerle nasıl evlilik yoluna girebilirim ? Sen muhafazakarsın bana biraz rahat takılan biri lazım diyenlerde oldu. İstisnalar kaideyi bozmaz elbette ama denk geldiğim erkeklerin büyük çoğunluğunun niyeti kötüydü.. geçen gece 12 de kahve içmeye geleyim diyen bir polis vardı bu saatte eve erkek alamam etik olmaz dediğim için sanki tecavüze geliyorum dedi ağzına geleni saydırdı engelledi. Bir psikiyatri hekimi ile görüşüyordum oda hafta sonu bana gel 2 gün kal dedi gelemem etik olmaz dışarda görüşelim dedikten sonra birdaha yazmadı. Beni dışarda görmek isteyen olsa emin olun hiç düşünmeden gideceğim ama yok işte hep bu şekilde denk geliyor. Ha görünüşümde gayet düzgün giyimim falanda açık değil neden bu şekilde yaklaşıyorlar anlamıyorum.
Bu kişilerin niyet belli canım..
Cinsellik yaşamak.
Bende senin gibi ev olayına karşıyım.
Benim daha karakterimi , yaşam stilimi, kültürel birikimimi tanımadan ne evi ya?
Sanki çocuk var karşılarında..
Bir de üste çıkmaya çalışmış.
Bu adayların çoğu modern görünümlü pislik.
Evlenmeden cinsellik yaşar yaşar sonra evlenmek isteyince el değmemiş arar.
Işte ben bizim toplumda bundan tiksiniyorum.
Bu söylev yurt dışında olsa art niyet aramazdım.
Çünkü orada evlenmeden beraber yaşama var.
Bizim toplum kollektif değerlerde bunu kaldıramaz.
Bunu kabul edecek kaç kadın var?
Gene de deniyorlar işte.
Ben bunu engellemek için yeni biriyle tanıştığımda ben evlenmeden cinselliğe karşıyım bilgin olsun benim kriterim bu diyorum.
Eğer kabul etmezse hemen bye bye diyorum.
Çünkü kriterimden vazgeçmem.
Zaten beni isteyen erkek kriterimi çiğnememi de istemez.
Ben bunu gördüm.
Bir uzaktan akrabamız evlenmiş boşanmış bir kadındı.
Şimdiki eşi sevgili iken niyetini yanlış anlamasın diye ilk 6 ay onu öpmemiş bile. Nedeni de kadının erkeklere güven sorunu vardı.Boşanmış olduğu için çok dikkat ediyordu.
Yani değer veren erkek senin kriterine saygı duyar.
Saygı duymuyorsa hiç uzatmaya gerek yok.
Hiç üzülme iyi ki def olup gitmişler.

Sınırlarına saygı duyacak biri olsun..

Ben de 88liyim, 31 yasindayim. Bekarim. Haftasonu yogaya gittim. Arkadaslarla disari ciktim. Bir suru arkadasla kahve ictim. Kitap okudum uzun uzun. Az once kendime mukemmel bir aksam yemegi yaptim yedim simdi kanepeye uzandim az sonra cay koyucam. Hayat bize guzel aslinda. Ben de istiyorum bazen soyle romantik tatli zeki bir erkek arkadasim olsun asik olayim kalbim atsin filan ama... Eh ne yapalim daha vakti degil demek ki. Buna kahrolmak yerine anin tadini cikarmaliyiz. Anin tadini cikaramazsak olmayacak seylere takilip kalirsak hayat ellerimizden kayip gider bence sevgili arkadasim... Moralini bozmamani dilerim sevgiler.
Siz yine arkadaş bulabiliyorsunuz kendinize. Benim tüm arkadaşlarım evli ve çocukları var. Ondan haftasonları onlarla bir şeyler yapmam mümkün değil. Gelmiyorlar çünkü. Herkes kendi ailesiyle vakit geçiriyor.

Bu insanlar size metres olmayı teklif edecek cesareti nasıl buluyorlar?

Beni şarap içmeye davet eden, amaan nolcak takılırız yaa dediğim adamla evliyim. Alkol almıyorsunuzdur, ya da dini hassasiyetleriniz vardır anlarım. Ancak bu teklif öyle absürd, bir insanı anında elemeyi gerektirecek şeyler değil.

Ben biraz farklı bir yorum yapacağım. Kader kısmet işi tabi ki bunlar ama benim çevremde evlenememekten şikayet eden bütün insanlar fazlasıyla seçici gördüğüm kadarıyla. İnsanları tanımadan, bazı şeyleri tolere edip edemeyeceğini test etmeden en ufak bir pürüzde eliyorlar karşılarına çıkan insanları. Yanılıyorsam kusura bakmayın ama sizde de bunu sezdim ben.
Hemen kesip atmamış ki.
Onun sınırlarına uymamış.Dışarıda görüşelim diye teklif etmiş.
Adaylar bir daha yazmamış veya küfür edip engellemiş.
Yani bu ne demek?
Adayların niyeti çok belli.
Niyeti cinsellik olmayan adam; tamam dışarıda vakit geçirelim seninle olduktan sonra mekan önemli değil derdi.
Zaten bir erkek senin değerlerini ciddiye almıyor ve üstüne küfredip engelliyorsa niyet çok bellidir.

Çok belli..
Not: Ayrıca bu kadar cinayet, tecavüz, sapkınlık artmışken konu sahibi daha ilk buluşmada tek başına nasıl adamın evine gidebilir? Bir de bu olayları bilen bir polis bunu teklif etmiş.. Çok sinirlendim.

Son düzenleme:
-Sende yok mu bişey?

Bu lafları duymaktan okadar çok bıktım ki... insanlar neden bukadar cahil ve patavatsız? Konuşurken gülerek söylediği bir sözün karşısındaki inciteceğini hatta günlerce ağlatabileceğini neden hiç düşünmez? Bu işler siparişle olmuyor, ne yapayım sokağa çıkıp koca mı arayayım? Hayatıma birilerini almaya çalıştığımda oldu hep alkol kullanıyormusun, birgün gel bize içelim ben evililik düşünmüyorum ama takılabiliriz diyen ciddiyetsiz kişiler karşıma çıktı. Karşıma ciddi doğru düzgün biri çıkmadıysa bunun suçlusu benmiyim, neden eksik kusurlu sorunlu biriymişim gibi muamele görüyorum?

En son sosyal medya üzerinden liseden uzun zamandır görüşmediğim bir arkadaşım yazdı art niyet aramadım cevap verdim kendisi erkek ve görmeyeli evlendiğini çocukları olduğunu söyledi bende tebrik ettim Allah bağışlasın dedim... Sen evlenmiyormusun? diye sordu ve elini çabuk tutmazsan çocuğun olmaz dedi ne yapabilirim dedim eşini çok sevdiğini boşanmak istemediğini ama benide sahiplenebileceğini, imam nikahı kıyıp ev tutabileceğini söyledi. Şoka girdim.. dedim ne saçmalıyorsun sen? Sonra şaka yaptım diye kıvırdı. Ondan öncede eski bir işyerinden babam yaşında abi dediğim boşanmış bir herif bir gece yazdı imam nikahı kıyalım. Bu şekilde konuşma cesaretini verecek kadar dahi muatap olmadığım insanlar ama yazıyorlar bekar olanlar bu nasıl olsa bu yaşa kadar evlenmediyse hertürlü gider diye düşünür evli olanlar bu nasıl olsa evde kaldı diyip kendine metres yapmak ister 31 yaşında bekar olmak bukadar içler acısı bir durum mu? Artık tiksiniyorum herşeyden...

İnsanların sürekli evlenemediğim için kendimi değersiz hissettirmesinden bıktım... En son 33 yaşında evlenmek için evlenen yeni evli bir bayan arkadaşımla konuştum nikahta keramet varmıymış ısınabildin mi diye sordum Hayır dedi hiç mutlu değil hala ısınamamış çocuğa.. ne yapayım sırf birileri evlendi desin diye yaşım geçmeden çocuğum olsun diye bende mi onun gibi yapayım? Bu işler neden kimine göre bukadar zor? Kimini hiçbir çaba göstermeden evinde bulur. Kimi aramadığı mecra bırakmasada, onlarca kişi ile görüşsede sonuç hüsran olur. Hayat ne garip...
Hayatta hiçbir şeyi doğru düzgün başaramayan, tek başarıları ( onlara göre) "Evlilik" olan insanları kafaya takmayın lütfen.

Hemen kesip atmamış ki.
Onun sınırlarına uymamış.Dışarıda görüşelim diye teklif etmiş.
Adaylar bir daha yazmamış veya küfür edip engellemiş.
Yani bu ne demek?
Adayların niyeti çok belli.
Niyeti cinsellik olmayan adam; tamam dışarıda vakit geçirelim seninle olduktan sonra mekan önemli değil derdi.
Zaten bir erkek senin değerlerini ciddiye almıyor ve üstüne küfredip engelliyorsa niyet çok bellidir.

Çok belli..
Not: Ayrıca bu kadar cinayet, tecavüz, sapkınlık artmışken konu sahibi daha ilk buluşmada tek başına nasıl adamın evine gidebilir? Bir de bu olayları bilen bir polis bunu teklif etmiş.. Sinirden güldüm..

Ben bu mesajı yazdığımda bu yazdıklarını yazmamıştı konu sahibi. Sonradan görünce kendi yaşam tarzına yakın insanlarla aynı ortamlara girmesi gerektiğini söyledim.

Niyetin cinsellik olması ve bunu belli etmek kötü bir şey değil. Niyetler uyuşmayınca da uzamış adamlar doğal olarak. Küfür falan ayrı mesele, ondan kurtulduğu için şükretmeli konu sahibi. Ama dedim ya her insan, konu sahibi de, kendi yaşam tarzına ve görüşlerine uygun insanlarla olmak ister haklı olarak.

• Beğen
Reactions: 000
Ben bu mesajı yazdığımda bu yazdıklarını yazmamıştı konu sahibi. Sonradan görünce kendi yaşam tarzına yakın insanlarla aynı ortamlara girmesi gerektiğini söyledim.

Niyetin cinsellik olması ve bunu belli etmek kötü bir şey değil. Niyetler uyuşmayınca da uzamış adamlar doğal olarak. Küfür falan ayrı mesele, ondan kurtulduğu için şükretmeli konu sahibi. Ama dedim ya her insan, konu sahibi de, kendi yaşam tarzına ve görüşlerine uygun insanlarla olmak ister haklı olarak.
Evet ben söylüyorum mesela.
Daha en başta evlenmeden cinsellik yaşanmasına karşıyım diyorum.Çünkü bu benim kriterim.Uymuyorsa gidebilir.
Sanırım konu sahibi için daha ilk aşamalardı o yüzden dememiştir.
Dediğim gibi iki taraf istiyorsa cinsellik yaşanır.
Ama şöyle bir durum var biz Isvecte değiliz.Yani burada hiç evlenmemiş kaç bekar kadın cinsellik yaşıyor ki? Yüzde olarak çok azınlıkta hala..

Işte psikiyatristsin ama kadın psikolojisinden bir habersin..Hep diyorum erkeklerin 30lu yaşlarda sosyal zekâlarına bir şeyler oluyor biraz angut olmaya başlıyorlar..

Bu denyolukları takmamayı öğrenicez. Yapacak başka bir şey yok. Git gide öğreniliyor bence ama. Eskiden ben de tartışır kavga ederdim, kadın anne olmadan da evlenmeden de değerlidir şöyle böyle zart zurt millete laf anlatıcam diye inanılmaz enerjiler harcardım. Ama sonra farkettim ki esas bunları bu kadar takan, incinen kendimi değiştirmem gerekiyor. Çünkü bunları bu kadar takıyorsam, evliliğe önem biçen aslında benim.

Yani özetle benim tavsiyem, "neden ben bu lafları bu kadar takıyorum?" veya "bunları takmamak için ne yapabilirim?" soruları üzerine çalışın. Ben çalıştım, artık he diyip geçiyorum zerre umrumda olmuyor. Öğrettim kendime bunu. :)

Evet ben söylüyorum mesela.
Daha en başta evlenmeden cinsellik yaşanmasına karşıyım diyorum.Çünkü bu benim kriterim.Uymuyorsa gidebilir.
Sanırım konu sahibi için daha ilk aşamalardı o yüzden dememiştir.
Dediğim gibi iki taraf istiyorsa cinsellik yaşanır.
Ama şöyle bir durum var biz Isvecte değiliz.Yani burada hiç evlenmemiş kaç bekar kadın cinsellik yaşıyor ki? Yüzde olarak çok azınlıkta hala..

Işte psikiyatristsin ama kadın psikolojisinden bir habersin..Hep diyorum erkeklerin 30lu yaşlarda sosyal zekâlarına bir şeyler oluyor biraz angut olmaya başlıyorlar..

İnsanın çevresine bağlı bu durum. Benim çevremde belli bir yaştan sonra cinsellik yaşamayan yok denecek kadar az. İsveçte de yaşamıyorum.

Sizin yaşadığınız travmalar dolayısıyla erkeklere bakış açınızın biraz çarpıklaştığını düşünüyorum ben açıkçası. Erkekler sandığınız ya da düşündüğünüz kadar tü kaka varlıklar değiller. Onlar da seviyor, aşık oluyor, aşk acısı çekiyor, üzülüyor, seviniyor, depresyona falan giriyor. Bizim yaşadığımız her şeyi onlar da yaşıyorlar. Bence tam tersi, erkekler 30 yaşından sonra daha anlayışlı, mülayim, romantik, düşünceli oluyorlar.

İnsanın çevresine bağlı bu durum. Benim çevremde belli bir yaştan sonra cinsellik yaşamayan yok denecek kadar az. İsveçte de yaşamıyorum.

Sizin yaşadığınız travmalar dolayısıyla erkeklere bakış açınızın biraz çarpıklaştığını düşünüyorum ben açıkçası. Erkekler sandığınız ya da düşündüğünüz kadar tü kaka varlıklar değiller. Onlar da seviyor, aşık oluyor, aşk acısı çekiyor, üzülüyor, seviniyor, depresyona falan giriyor. Bizim yaşadığımız her şeyi onlar da yaşıyorlar. Bence tam tersi, erkekler 30 yaşından sonra daha anlayışlı, mülayim, romantik, düşünceli oluyorlar.

Sen psikolog musun?

• Komik
Reactions: 000
-Sende yok mu bişey?

ÇOK sinir oldum yaşadıklarınıza. O adamların allah bildiği gibi etsin. O lise arkadaşınızı eşine rezil edin bence. Terbiyesiz adam. Şu olaya da ifrit oluyorum. Yaşın geç kalmadan evlen, çocuğun olmaz. Hayır bunu diyeceğine madem birini bul. Sanki biz evlenmek istemiyoruz, yuva kurmak çocuğumuzun olmasını istemiyoruz. İnsanlar iyice midemi bulandırıyor. Var bende de böyle bi kaç gerizekalı. Bilerek 29 yaşıma kadar evlenmedim zaten biri karşıma çıkmadığından değil. Allah yardımcınız olsun. TEz zamanda en güzeliyle karşılaştırsın

Bizim ülkemizde evlenmek bi başarı olarak görülüyor nedense. Özellikle kadınlar yapıyor bunu. Evlendiler diye kendilerini birşey zannetmeler falan, çok komikler gerçekten ve en önemlisi de cahillik akıyor hepsinden. Çoğu da okumamış eğitimsiz kalitesiz insanlar zaten.
Sizin de karşınıza böyle hödüklerin çıkması şanssızlık olmuş. Ama hiç takmayın. Gülün geçin. (İmam nikahıyla yaşamayı teklif edenlere ağzının payını verin tabi.)
Katılıyorum. BİZim bi arkadaş vardı yüzüğüne, çiçeğine evlilik teklifine kadar paylaştı da paylaştı vites topuzunda eller mi dersiniz gece vakti romantik romantik gezmeler mi dersiniz hepsini sosyal medyadan paylaştı şimdi de ayrılıyor.

Siz yine arkadaş bulabiliyorsunuz kendinize. Benim tüm arkadaşlarım evli ve çocukları var. Ondan haftasonları onlarla bir şeyler yapmam mümkün değil. Gelmiyorlar çünkü. Herkes kendi ailesiyle vakit geçiriyor.
nerde yasiyorsunuz bilmiyorum ama ben ilimde ki sosyal kulturel faaliyetlere olmadi tek bilet alip gidiyorum. Yani yapmak istedigim birsey ise tek de olsam giderim. Siz de yapabilirsiniz. Baslarda sikici gelse de insan alisiyor.

Back