31 yaşında bekar olmanın dayanılmaz ağırlığı...

Açıkçası bende modern bir çevredeyim.
Öyle cinsellik yaşayan kadın nadir var.Ve bunlar avrupai kadınlar da dahil.
Sizin çevreyi merak ettim açıkçası..
Çünkü bizim toplumda öyle eşiniz gibi erkek çok yok. Çoğu bu konuda ikili oynuyor.Önce hadi yapalım ben modern biriyim diyorlar sonra da sen aradığım kriterde değilsin oluyor.
Bu arada evet 2 kere aldatıldım.Travmalarım var.
Ama bu kör olduğum anlamına gelmiyor.
Değecek erkeği çok iyi tanıyorum. Hatta çarpık örnekleri gördüğüm için kıyaslama imkanım daha fazla oluyor.30lu yaşta çoğu erkek sorumluluk almadan cinsellik yaşama pesinde..
Konu sahibini dediği gibi doktoru da böyle polisi de fark etmiyor.
Dediğim gibi bizim kafamızdaki arketipleri karşılaştığımız kişiler oluşturur.

Ben şu an erkeklere farklı bakıyorum ama bu bakış açımın çarpık olduğunu değil kötümser olduğunu gösterir sadece.

Benimde yaşıtım bir arkadaşım var.
Yeni evlendi, balayından geleli 2 hafta oldu.
Hâlâ her gün balayı fotoğrafı paylaşıyor..
Bitmedi fotoğraflar..

Artık beğenmiyorum sıkıldım yahu..

Ben şanslıyım o zaman. Hem ailemde hem arkadaşlarım arasında hem duygusal ilişkilerimde bahsettiğiniz tipte erkekler hep azınlıkta oldu. Ki hatırı sayılır bir karşı cins ortamım vardır. Belki de cinsellik tabu olmadığı için çevremdeki erkeklerin tek derdi cinsellik yaşamak değildir.

Evet şanslısınız.
Konu tartışmaya gidiyor.
Evet cinselliğe bakışım farklı.
Bunu da saklamıyorum.
Sizin daha farklı.
Saygı duyarım ve saygı beklerim.
Burada bırakıyorum ben.

Herkes inandığı gibi yaşasın..

Karma eğitimin önemini gördüğümüz bir durum bence bu. Düzgün bir karma eğitimde, kızlı-erkekli sağlam arkadaşlık kurarak büyüyen çocuklar, karşı cinsle ilişkilerinde bu kadar saçmalamıyorlar gördüğüm kadarıyla. Karşı cinsin kendisinden inanılmaz farklı olduğunu düşünenler, genelde gençliğinde bir şekilde karşı cinsten yakın arkadaş edinememiş kişiler. Erkek için de kadın için de böyle. Ortak zemin yitip gidiyor. Ayrı dünya sanrıları başlıyor. İşin kötüsü, bu sanrılar gerçeğe dönüşüyor. Çok üzücü.

Reactions: 000

Ahhh canim merak etme evlenince de çocuk için başlayacaklar onlar hiç susmazki ..
Nasibi kısmeti anlamaz bu cahil insanlar..
Lütfen kafana takma..
Herşeyin hayırlısı olsun inşallah..
Nasibinde varsa gelir seni bulur..
Ben 33 yaşındayım 7 yıllık evliyim..
Arkadaşım geçen yıl evlendi 32 yaşında bu yıl bebeği oldu.. benim çocuğum hala yok nasip Napalim.. benide insanlar çocuk konusunda çok sıkıştırıyor napalim olmuyor rabbim neyi nasip ederse o olur gerisi boş laf.. aldırma kimsenin lafına hayatına bak...

Aklıma her gediğinizde size dua ediyorum hayırlı bir evlilik yapmanız için
Ama enerjiniz ve erkeklere gardınız cok feci, lütfen böyle yapmayın yoksa daha çok üzüleceksiniz
Çok negatif yüklüsünüz yorumlarınızdan hemen o eksi enerjiyi alıyorum muhakkak çevrenizden de alıyorlardır
Adamları tanır tanımaz sevişmem demeyin, zaten adam sizi severse sizin çizgilerinize saygı gösterir , daha bişeyler oturmadan biri bana sevişmem sevişirim derse hönk der kaçarım, zaten aşık olacak adam gerçekten size bakış açınıza saygı duyacaktır önceden gardınızı almaya hiç gerek yok
Kudralobar ‘a katılıyorum sizi yermiyor aslında sadece daha pozitif olup gerçekten iyi adamların da bulunma ihtimaliyle pozitif enerji saçın

Güzel tespit olmuş. Ama eğitimin karma olmasıyla bitmiyor ki. Ailelerin yetiştirme tarzları da önemli. Çocukluğu ve ergenliği boyunca karşı cinsten uzak tutuluyor çocuklar aileler tarafından. Okulda aynı sınıfta olmak çok bir değişiklik yaratmıyor.

Sizin bu yorumda sanrı o zaman.
Dayanak noktanız nedir?
Referans var mı?
Tüm kadınlar bu örneklemde mı?
Bir tez mi yaptınız?
Deney grubu kontrol grubu var mıydı bari?
Bu konu nasıl karma eğitime geldi çok ilginç..
Ne kadar çok psikoloji bilmeden kişinin hikayesini bilmeden ahkam kesen var.
Şaştım kaldım..
Burada yapılan birkaç yorumdan çıkarılan savlara bakar mısınız..
Cinsellik yaşamak istemeyince sanrı gören oldum iyi mi..
Sanırım herkes Norvecte yaşıyor bir tek ben bizim toplumdayım..

Pes..

Ulkeck agirlikli olarak demek istiyorum istisnalar var ama cahil oglu cahil kesim. Ya basi baglansinda aldatiliyomu geciniyo mu bu onun sorunu. Pislik erkekler bunu cok iyi avantaj yapmis durumda.
Yurt disinda kadin sismanlar programinda 37 yasindayim evlenirim belki yasim genc cocuk sahibi de olurum dedi. Ailesiyle konusurken ciddi anlamda insanlari kirmiyolar cok saygili ve modern insanlar onemli olanda bi insani üzmemek bence hayatta.

Evet, yani bu eğitime ailenin eğitimi de dahil. Üzerine özgür cinselliğin olmadığı kapalı çevreler de cabası. Üstelik özgür cinsellik yaşayan kadınları azınlık sanacak kadar kapalı... Karşı cinsi de, Türkiye'yi de daha fazla tanımak gerekiyor. Belki bu forumlar ilaç olur. Hiçbir şey karikatürize değil. Ne erkekler öcü, ne burası İsveç.

Merhaba. Haklisiniz. Ayni sey benim de basima geldi bir ara. Bir sekilde yeni ortamlara girmeye calismak iyi olabilir.

Hayır ben erkeklere böyle değilim. Onları asıp kesmiyorum.
Burada içimi döktüm.Yorumlardan negatiflik aldıysanız yapacak bir şeyim yok.
Kimsenin duygu durumunu değiştirme gücüm yok.
Bu arada ben insanlara saygı duyuyorum.
Isteyen burada ben cinsellik yaşadım diyor saygı duyuluyor ben evlenmeden cinsellik istemiyorum deyince neden herkes bana ahkam kesiyor?
Bu çifte standart değil mi?
Erkeklere öcü demişim gerçekten çok komik.
Burada modern geçinenler evlenmeden cinsellik yaşamak istemeyenlere ne kadar önyargılı farkında mısınız?
Ben fikirlere saygı duyduğum halde.
Ama böyle insanların dedikleri sanrıdan ibaret.
Buradaki birkaç yorumla insanları analiz edemezsin.
Modernlik cinsellik yaşayıp yaşamamakla olmaz.
Kafada olur.
Düşüncede olur.
Fikirlere saygıda olur.
Ben erkeklere çok yapıcı davranıyorum.Trip atmıyorum.Sabırlıyım.Ama karşılaştığım örnekler iyi değil.Evet benimde hatalarım vardır ama burada bazı üyelerin dediği gibi her erkek romantik, ağzında gül tutan tipler değil.
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

Beni baya düşünüyormuşsunuz bir gelişme olursa size bilgi vereceğim..

Son düzenleme:
Benzer konu açanlar arasında ilk defa kendini çok net bir şekilde ifade eden birine rastladım.

Anlamıyorum 30 yaşı geçmiş bekar kişilere "yazık" gözüyle bakılmasına ha birde evlenmiş boşanmış kişilere vebalıymışlarcasına yaklaşım tarzlarını cidden anlamıyorum.

ben sizin düşüncenize saygı duyuyorum , düşüncelerinizi de anlıyorum
modernlikle bir tutma gibi bir durum yok zaten:)
sevinirim,herşey gönlünüzce olsun inşallah

ben sizin düşüncenize saygı duyuyorum , düşüncelerinizi de anlıyorum
modernlikle bir tutma gibi bir durum yok zaten:)
sevinirim,herşey gönlünüzce olsun inşallah
Yok lafım size değildi..
Buradan kişilik analizi yapamazsın.Ahkam kesemezsin.
Konuyu karma eğitime bile getirdiler yani..
Demek ki modernlik sadece kendi düşüncelerindeki kişilere modernlik.
Bu konuda onu anladım.
Onlar gibi düşünmeyince erkek düşmanısın..
Cinsellik istemezsen modern değilsin erkekleri öcü gibi görüyorsun.
Buradan insanlara bir iki yorumuyla asla kisilik analizi yapamazsın.
Bir dediğinize katılıyorum hemen cinsellik istemediğimi söylemeyeyim..icimde tutayım..
O konuda biraz poker face olmak lazım..
Fazla dürüstlik bizim toplumda işe yaramıyor.
Burada bile belli..

Güzel dilekleriniz için çok sağ olun..

Son düzenleme:

Kişilik analizi yaparım, keyif alıyorum bundan. İnsanları kırmadan da söylemeye çalışırım haklarında ne düşündüğümü, size söylediğim gibi. Hem burada hem gerçek hayatımda başarılı tespitler yaptığımı söylerler. Sizin hakkınızda da yanılmadığımı görüyorum.

Her mesajımda size de konu sahibine de bastıra bastıra söyledim kendi yaşam tarzınıza ve görüşünüze uygun birileriyle olmak istemek hakkınız, kimse sizi hiç bir şeye zorlamamalı diye. Burdan cinsellik yaşayan moderndir yaşamayan değildir dediğimi nereden çıkardınız bilmiyorum. Ben sadece sizin burası norveç değil evlenmeden önce cinsellik yaşayan insan az demenize karşı çıktım, içinde bulunduğunuz çevreye göre değişir dedim. Karşı çıktınız, öyledir ben şanslıyım öyleyse dedim. Onu bile yanlış anlayıp tartışmaya gidiyor keselim burada dediniz saygı duydum cevap vermedim. Buna rağmen siz bana saygı duyuyor ben size duymuyor oldum. Öyle olsun benim için bu da pek sorun değil. Ama algılarınızı bir gözden geçirmenizi tavsiye etmeden de geçemeyeceğim.

Bence canınızı sıkmayın sonuçta siz onlara bağımlı mı yaşıyorsunuz da hesap sorar gibi evlen diye imâ da bulunuyorlar...Mutsuz bir birlikteliktense (bakın evlilik bile demiyorum) kendi istediğiniz şekilde hayatınızı sürdürmeniz daha iyi emin olun.
Gerçekten gönlünüze, aklınıza yatan birisi olursa -isterseniz- evlenirsiniz. Cahil, cüheyla insanların lafına bakmayın, evlenmek için de evlenmeyin.

Reactions: 000
Nereden anladınız becerdiğini?
Beni hiç tanımadan burada yazdığım birkaç yorumumu referans alıp bir sav ortaya atmasından mı anladınız?
Seninle ilgili degildi yorumum , kudrobari severim , hayata ayni noktadan bakiyoruz , zaten tum konulara benzer yorumlar yapiyoruz onunla , ona becerdigini soyledigim mesajim baska bir konuda ayni yorumu yapmamizin uzerine yazilmis bir mesaj
Ama ayrica erkeklere karsi onyargili oldugunu ozelden yazismistik seninle de , senin de kabul ettigin bir durum bu , kendi deneyimlerinden yola cikarak genelleme yaptigini vs vs konuistuk uzun uzun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…