- 27 Aralık 2012
- 1.983
- 440
- 373
Ya bi türlü anlayamıyorum bu konu komşuyu akrabayı niye ilgilendiriyor herkes kendi işine baksın bunların kendi hayatı yok mu da başkalarının hayatlarına maydonoz oluyolar. Kimsenin özel hayatıyla ilgilenmem valla kendi hayatıma bakarım bu insanlar niye böyleErgenlikte yapmadığım yabaniliği şimdi yapar oldum. akrabalarımla, komşularla, eski arkadaşlarımla kimseyle konuşmuyorum artık çünkü konu evlenmiyor musun sorusuna geliyor ve ben her seferinde bu aptal soruya gülerek yanıt vermeye çalışmaktan sıkıldım.
belki de bir sağlık problemim var ve evlenmiyorum, belki acı çekiyorum, belki sevgilimle birlikte yaşıyorum. dediğin gibi bunlar çok özel konularYa bi türlü anlayamıyorum bu konu komşuyu akrabayı niye ilgilendiriyor herkes kendi işine baksın bunların kendi hayatı yok mu da başkalarının hayatlarına maydonoz oluyolar. Kimsenin özel hayatıyla ilgilenmem valla kendi hayatıma bakarım bu insanlar niye böyle
Belki de keyfim böyle istiyor evlenmiyorumbelki de bir sağlık problemim var ve evlenmiyorum, belki acı çekiyorum, belki sevgilimle birlikte yaşıyorum. dediğin gibi bunlar çok özel konular
Ben severek evlendim ama 31 yaşında evli olmanın verdiği ağırlığı kaldıramıyorum su an. Evlenmesem nasıl olurdu acaba diye düşünmüyor da değilim. Evlenenlerin başı göğe falan ermiyor. Allah karşına sana layık birini çıkarsın. ❤❤❤. ne yapayım sırf birileri evlendi desin diye yaşım geçmeden çocuğum olsun diye bende mi onun gibi yapayım?
ne var bu evlilikte bu kadar abartilacak bu sorunun cevabini bulamayan bir benmiyim ya
ne merakli bu millet kirli don yikamaya yikatmaya corabini bile kirli sepeti atmayi ogretmedikleri insanlarla bizim hayatimizi karartmaya ne meraklilar yahu
ben 5 senelik evliyim esimle daha bir kez tartismam bile olmadi hakkini yiyemem iyi bir insan bu sartlarda bile sana 33 yasinda evli olmanin dayanilmaz yukunu anlatsam haline sukredersin
ye ic gez keyfine bak yeni yerler gor doya doya kitap oku seviyorsan arkadaşım
bu evlende evlen diyenler var ya biz yandik herkesde yansincilar bukadar soyluyorum
Bu insanlar size metres olmayı teklif edecek cesareti nasıl buluyorlar?
Beni şarap içmeye davet eden, amaan nolcak takılırız yaa dediğim adamla evliyim. Alkol almıyorsunuzdur, ya da dini hassasiyetleriniz vardır anlarım. Ancak bu teklif öyle absürd, bir insanı anında elemeyi gerektirecek şeyler değil.
Ben biraz farklı bir yorum yapacağım. Kader kısmet işi tabi ki bunlar ama benim çevremde evlenememekten şikayet eden bütün insanlar fazlasıyla seçici gördüğüm kadarıyla. İnsanları tanımadan, bazı şeyleri tolere edip edemeyeceğini test etmeden en ufak bir pürüzde eliyorlar karşılarına çıkan insanları. Yanılıyorsam kusura bakmayın ama sizde de bunu sezdim ben.
Aynen bu sekilde soyledi, sende ikisi de yok dedi. Bu gibi insalar evlilikten baska birsey gerceklestirememis insanlar. Hayatlarında kocadan baska biseyleri amaçları yok. Allah in kime neyi verecegi belli olmaz. Belki daha güzel günler bizi bekliyo o yüzden bekliyoruz. Ki ben o insanlarin evliliklerindr de mutlu olacaklarını zannetmiyorumGerçekten bu şekilde mi kurdu cümleyi ?
Yani normal olarak bile sormamasi gerekirken bir de bu üslup akıllara zarar.
Karsimdaki ne anlatırsa onu dinleri ben. Ne evlilik , ne çocuk ne de hayatla ilgili hiçbir şey sormam.
Nasıl bir kalp taşıyorlar , bu kadar cehaletle ölür insan.
İnşallah seninkileri de Allah elinden alır deseydin keşkeBenimde bir arkadaşım vardi. Kendisi univden evlendi. Çocuğu oldu. Bende aradim hayirli olsun dedim.o da bana dediki saol tatlım. Sne ne yapacaksin ne evlendin ne bebegin oldu. Sende ikisi de yok. Bende artk konuşmuyorum onunla. Yani onlarla mutsuz olacağıma araya mesafe koyarım. Banada aynısını diyorlar uzaklas onlardan , ya da he nasip de gec
Hayatımdan çıkardım mutluyumİnşallah seninkileri de Allah elinden alır deseydin keşke
Yani haberlerde goruyoruz dogru durust tanimadigi kisiye bile takarak taciz tecavuz eden yaratiklar varken sokakta veya disarida gorup tanimadigi insana veya aile icinde akrabaya yonelen insanlar varken sizce insanlara cesaret mi gerekiyor?
Saygi edep gerekiyor...
Ayrica konu sahibine asilan kisilerde evliymis bir de utanmadan dini kullanmislar.
Belki sizin soylediginiz gibi fazla secici olmamislar iyi mi olmuslar...
Fikirlerinize saygim var ama dert yanan bir hemcinsimiz var ve sizin kisilik yapinizla farkli oldugundan anlamayabilirsiniz.
Herkesin dogrusu yanlisi farkli oldugundan bu kisinin dogrusu ve sizinki farklidir.
Bu dogal bir sey zaten farklilikla guzellik var Fakat ortaya anlasilmama cikiyor...
ne var bu evlilikte bu kadar abartilacak bu sorunun cevabini bulamayan bir benmiyim ya
ne merakli bu millet kirli don yikamaya yikatmaya corabini bile kirli sepeti atmayi ogretmedikleri insanlarla bizim hayatimizi karartmaya ne meraklilar yahu
ben 5 senelik evliyim esimle daha bir kez tartismam bile olmadi hakkini yiyemem iyi bir insan bu sartlarda bile sana 33 yasinda evli olmanin dayanilmaz yukunu anlatsam haline sukredersin
ye ic gez keyfine bak yeni yerler gor doya doya kitap oku seviyorsan arkadaşım
bu evlende evlen diyenler var ya biz yandik herkesde yansincilar bukadar soyluyorum
İnternet üzerinden falan tanışılmadıysa doğru düzgün tanımadığı biri değildir diye düşünüyorum. Normal şartlarda insanlar işte, okulda, sosyal ortamlarda falan tanışırlar. Bir insanın size zarar verip vermeyeceğini tanıdığınız halde anlayacak niteliklere sahip değilseniz de 30’lu yaşlarda sosyal gelişimde bir sıkıntı vardır, hiç bu yollara girilmemeli o zaman.
İmam nikahıyla ilgili kısım zaten dünyanın en saçma diyaloğu. Kimsenin size bu tip tekliflerde bulunmasına izin vermemelisiniz tabi ki.
Yani bir insanı alkol almayı teklif etti diye en baştan elemek eğer dini hassasiyet söz konusu değilse bana saçma geliyor. Tam armudun sapı üzümün çöpü olayı bence. Buna bir çok şey eklenebilir, memleketi, işi, dış görünüşü, sosyal yaşantısı, eğitimi, yaşı, giyim tarzı yüzünden adaylar ilk buluşma dahi yaşanmadan eleniyorsa o insanın evlenemiyorum, karşıma doğru düzgün insan çıkmıyor deme lüksü yok benim görüşüme göre. İnsanlara şans vermeden elerseniz etrafınızda kimse kalmaz.
Herkesin doğrusu yanlışı farklı, haklısınız. O yüzden kendi görüşümüze göre yorumlar yapıyoruz. Her konu sahibi için bukalemun gibi onun karakterine bürünüp yorum yapamayız. Bunu yapsak dahi bir anlamı olmaz, buranın amacı farklı görüşlerden yorum almak.
Sonuç olarak benim görüşüm sosyal olarak sıkıntılı bir kısım insan hariç evlenememekten (ilişki yaşamak değil evlenmek sorun) şikayet eden insanların çoğunluğunun hem buradan hem sosyal çevremden hareketle fazla seçici, dört dörtlük insan arayan, karşısına çıkan insanlara o ya da bu sebepten şans vermeyen insanlar olduğu yönünde. Konu sahibinin de bunlardan biri olduğunu düşünüyorum.
İş bu metinde “siz” kelimesi şahsınıza karşı kullanılmamıştır.
Bazen istisna olarak bazi insanlar kendini oyle kamufle ediyorlar ki cok sonradan nasil olduklarini anliyorsunuz sapik veya katiller cok sevilen sosyal tipler bile oluyor dunyada cok ornegi var.
Yani insaniz cok zeki akilli tipler bile bazen sok olucak seyler yasayabiliyor.
Diger yazdiklarinizda size karsi degilim.
Tabi ki sans vermemek yanlis olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?