31 yaşında bekar olmanın dayanılmaz ağırlığı...

35 yasinda bekarim. Allah'a sukur bana bu cesit tekliflerle gelenler olmadi. Fakat bana da hep soruluyor hala kimse yok mu diye. Ekim ayinda insallah annemle izine gelecegim. En son 2016 beni goren akrabalar muhtemelen nasilsin iyi misin sorusundan once hala evlenmedin mi sen sorusunu soracaklar Sirf bu yuzden hicbir akrabayi gormek istemiyorum ve simdiden kafamda bu sorular dolaniyor. Ama kendime tatilimi zehir etmeyecegim ve bu insalarinda etmesine izin vermeyecegim. Annemin demesi gibi kimseye muhtac degilim, kendi parami kazaniyorum yillardir, saglikliyim. Annem bunlar onemli baska birseye sıkma canini der. Zaten anneme de soyledim, minimum akraba ziyareti maksimum tatilden keyif alma

Size de bu sorular sorulursa ezilmeyin dik durun. Acinacak bir halde falan degiliz. Bekariz diye evlenmedik diye nefes almaya hakkimiz mi yok? Ben kalbimin isinmadigi bir insan olmadan evlenmeyi dusunmuyorum. Evlenmis olmak icin evlenip mutsuz olup hayati kendime zehir edemem. Baskalari icin degil kendimiz icin kendi mutlulugumuz icin cabalamaliyiz.

31 yaş evlilik için çok geç bi yaş değil bana göre. Sizin çevrenizdekiler patavatsız. Sizi üzenlere sizde cevaplarını verin. Şansınıza hep olmayacak insanlar çıkmış karşınıza. Evlenincede çocuk ne zaman yap bakalım oluyo mu birinci olur daha 2 aylıkken bi tane daha yap aradan çıkar. Bitmiyolar ne yazıkki. Benim kuzenim 31 yaşında evlendi. İki oğlu var çok da mutlu eşiyle. Kısmetiniz bi yerde bekliyo bence.

Evliliğin sorunlarına kaldıramayacak insan bence evlenmemeli, epey zor fedakar olmak
Uyumlu olmak, göz yummak birde yoğun akraba ilişkilerin olduğu aile ortamında, bunlar elti, görümce v.s
Evlenipte kafama göre hepsine bir ayar verir hadlerini bildiririm dersen evlilik bir çıkmazsın içine girip bir savaşa dönüşür, çıkmaz bir yol olabilir, karmaşıktır evlilik ortamı tabiki içinde dayak, psikolojik şiddet olmayacak
Yeterince olgunluğa erişmeyenler bence evlenmeyi ertelesinler birde şöyle aile tipleri vardır akrabadan uzak veya uzak yaşamış tipler sanırlar ki kendilerinde evliliği ailesine benzeyecek bunlarda yanılgı içinde ve mutsuz olacaklardır her evlilik farklılık gösterir evlilik herkes haklarına sahip çıkıp savaş verecektir bazı önemsediği konularda, birde evliliğe yanaşmayan tipler vardır bunlarda bence çok zeki ve duygusal zayıflık göstermeyen kişilerdir ki onların seçimi evlenmek zorunda değiller, hayat kısa kim nasıl mutlu oluyorsa öyle yaşasın ve en önemlisi yaptığı seçimden pişman olmasın

Son düzenleme:

Öncelikle 30 yaşında bekar biri olarak selam ederim. Seni o kadar iyi anlıyorum ki... Maalesef toplum olarak çok gereksiz meraklarımız var. İstiyoruz ki herkes belirli bir standarta göre yaşasın. Belli bir yaşta evlensin, çok geçmeden çocuk sahibi olsun, sonra ikinci çocuk vs. Evlenince de bitmiyor bence bu lüzumsuz konuşmalar.
Şimdi sen zaten bu konuda hassassın, bir de böyle patavatsız söylemler canını iyice sıkıyordur. İnsansanları takma desem de sen de tesiri olmayacak bir öneri olur bu.
İstiyorsun ki bir hayat arkadaşım olsun, seveyim, sevileyim, kendime ait bir yuvan olsun. Bunlar o kadar doğal istekler ki...
Evlilik sadece mantık için yapılacak bir şey değil. Aynı evi paylaştığın insanı sevmen lazım ki yaptığı hataları tölere edebilesin. Yoksa adamın her tavrı gözüne batar. Bu seni de onu da mutsuz eder. İnşallah Allah tahmin ettiğinden de güzel kalpli, içine sinecek birini çıkarır karşına. Umut etmeyi elden bırakma sakın. Bazı şeyler kıymetini bilelim diye geç gelir. 30'un üzerinde olup evlenen ve çok mutlu olan örnekler çok benim çevremde. O yüzden ümitsiz değilim. Hayırlısı olsun, doğru zamanda olsun diyorum.

Evlilik konusunu beni rahatsız edecek kadar sorgulayan insanlara ağzının payını veriyorum, bir daha sormaya yüz bulamıyorlar Valla onlar baskı yapıyor diye, kendimi gidip mutsuz bir evliliğe mahkum edemem. Evinin kapısını kapattın mı onlar da dahil herkes dışarıda kalıyor. O adamla aynı evi, aynı hayatı sen paylaşıyorsun. O yüzden dikkat et yanlış bir karar verme. Çünkü hassas bir dönemdesin. Sevgiler.

29 yaşında arkadaşım boşandı. 1 çocuğu var.

Yani evlenmek için evlenmişti. Görünen köydü.

31 de evlenmek için geç değil. Şu an vaktidir yani.

Ama esasında evlenmek bir tercih meselesidir. Şart değildir.

Toplumumuzun geneli çok cahil. Pek dikkate almamakta fayda var.

5 senelik evli bir arkadaşım var. Severim iyidir. Çocuğu yok. Ve hiç-bir zaman da çocuk meselesi sormadım kendisine.

Belki çocuk istemiyor.

Belki istiyor da olmuyor.

Her iki koşulda da beni ilgilendiren bir durum yok. O yüzden.... bin sene okuduktan sona bana "ne biliyorsun" diye sorsalar...

Haddimi bilirim, derim.

Kendimi bu yüzden seviyorum

30 yaşındayım. Kendime hic sana ne dedirtmedim.

Kendin mutlu olmaya bak,insanları duymazdan gel.88 lisin yani,ben de 90lıyım bazen nasıl 30 oluyoruz diyorum .30 çocukken çok büyük gelirdi ama öyle değilmiş.

26 yaşında sevdiğim adamla evlendim ama birkaç sene daha evlenmesem olabilirmiş :) Bekar arkadaşlarıma bakınca çok erken evlendim diyorum :)

Kendini üzmeye hiç değmez.Öyle asalaklara da cevap verme hiç.Akıl yoksunu resmen örneklerindeki kişiler

Terbiyesiz herifler ya. Uzmeyin kendinizi etrafinizdaki cahil ve haysiyetsiz insanlar yuzunden caniniza yazik etmeyin. Inanin zerre kadar degmez. Keyfinize bakin bu dunyada hersey evilikten ibaret degil onemli olan ne zaman evlendigin degil muhim olan dogru bir evlilik yapmak. Bununda daha zamani var demekki.

Evliligiyle hava atan insanlara dikkat edin ne isi gucu vardir ne bir basarisi. Yaptiklari tek sey kocalarina yapisip agizlarinin icine bakmaktir. Bu sacma zihniyet yuzunden kendinizi suclu hissetmeyin. Evliligin icinde turlu turlu sorunlar oluyor. Buradaki konulari acin okuyun.
O imam nikahi bilmem ne diyenlerin eşlerine ben olsam o mesajlari gonderirdim.

Farklı çevrelere girseniz, belki birileri ile tanışırdınız. Etrafınızda bir tane düzgün insan yokmuş. Ayrıca 31 yaş nedir ki. Ben 39 yaşımda evlendim. Çocuk için acele ediyorsanız herkesin biyolojik saati aynı değil. İsterseniz nir kadın doğumcuya gidip yımurtalıklarınızın durumuna baktırın, ultrasonla bile anlaşılıyor. Ben en son 48 yaşında muayene girmişdim. Yumurtalık rezervim çok iyi durumdaydı, doktorum bebek için ısrar etti illaki yap, sonra pişman olacaksın diye. Ama ben eşimle aramdaki özel sebepler nedeniyle çocuk istemedm. Sizde belki çok endişe edeceğiniz bir durumda değilsiniz. Bende evlenmek için evlendim, kimseyi istemedim çünkü, mantığıma en yakın gelene evet dedim ancak hayatım hep pişmanlıkla geçti. Sakın aynı hataya düşmeyin. Mutlaka aşık olup evlenin. Keşke akrabalarınız devreye girse , birileri ile tanışmanız için vesile olsalar. Gençler beceremeyince büyükler devreye girmeli. Bu bizim kültürümüzde var, çöp çatanlık. Demek onlarda pek ellerini taşın altına koymak istememiş. Yine en iyisi kendine farklı çevreler edinmen belki anlaşabileceğin birisi ile karşılaşabilirsin. Allah büyükdür.

Aman çokmu meraklisin hergun yemek temizlik uğraşmaya.. hayır emekliliği de kazancı da yok bu işin.. valla şu evde yaptığım temizliği dışarda yapsam bisürü param olurdu kalk kahvaltı çocuk doyur yerleri sil süpür bulaşık yıka varsa çamaşır hop akşam oldu.. hergün aynı sey

Başlığa istinaden;
Hiç de abartildığı gibi ağırlık filan yok. Siz bu kadar abarttiginiz icin ağır yaşiyorsunuz. Ben gayet de hayatimi yaşıyorum örneģin.

Densiz her yerde var, verin cevabini geçin.
Valla bana kimse evlilik düşünüyor musun diye dahi soramiyor. Biraz da kendimizi eleştirmeliyiz

Bu insanlar nasıl böyle olabiliyor, aklım almıyor..
Bende 24 yaşında evlendim, su an 31 yaşındayım, 3 yaşında da oğlum var.
Herkes uzun zaman çocuğun olmadı galiba diyor, komşu olsun, yeni tanıyanlar olsun.
İnsanlar bu haddi nerden buluyorlar anlamıyorum..
Çocuğum oluyordu ama yapmadım, ama olmayabilirdi..
Yani her zaman söyleyecek birşey buluyor bu cins insanlar..
Konu bu evli, bekar, çocuklu, çocuksuz hiç farketmiyor...

Milletin ağzının payını verip geçtiğinizde bir daha yaklaşmıyorlar emin olun, bayram tatilinde memlekete geldiğimi duyan bir teyze dedi ki böyle dışarı çıkmaz evde oturursan kim görecek seni de evlenicen dedi, sana mı dert oldu benim evlenmemem dedim bir anda ki asla böyle bir insan da değilim , dolmuşum demek :)
Sabaha kadar uyuyamamış gelip özür dilemek istemiş hakkını helal et dedi , şimdi transit geçip gidiyor. İyi niyetli insanlar zaten konuyu bu şekilde açmaz , kötü niyetlilere de ağzının payını vermemiz gerekiyor

Yahu sizin nasıl bir çevreniz var. Nasıl insanlarla muhattap oluyorsunuz ben anlamadım. Ben de 31 yaşımdayım ve benden büyük çoğu arkadaşım hala evli değil. Kimseye de böyle şeyler diyen olmuyor. Bence siz ortamınızı değiştirin. Rahatlarsınız.

Şok oldum resmen imam nikahı falan delirmiş mi onlar hepsi manyak. O ruh hastalarını takmayın 31 yaş hiçte geç bir yaş değil hala genç ve güzel olunan bir yaş ve kısmet bu işler zamanı geldiğinde sizinde karşınıza evleneceğiniz kişi çıkıcaktır kendinizi üzmeyin

Gerçekten bu şekilde mi kurdu cümleyi ?

Yani normal olarak bile sormamasi gerekirken bir de bu üslup akıllara zarar.

Karsimdaki ne anlatırsa onu dinleri ben. Ne evlilik , ne çocuk ne de hayatla ilgili hiçbir şey sormam.

Nasıl bir kalp taşıyorlar , bu kadar cehaletle ölür insan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…