• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

31 yaşında bekar olmanın dayanılmaz ağırlığı...

O zaman herkes sapık ya da katil çıkabilir diye kimseyle görüşmemeliyiz. Benim çok sakin eşim, dünyanın en mülayim insanı babam, esprili karşı komşum, iş yerindeki müdürüm gizli birer sapık ya da katil olabilirler. Hayta ben bile olabilirim belki. Ama belkilerle yaşanır mı?

Tabi ki yasanilmaz.
Fakat konu sahibi gibi bir cok insan herkesi tanimayabilir yanilabilir anlamina gelmesi icin ornek vermek istedim.

Tabi ki yasanilmaz.
Fakat konu sahibi gibi bir cok insan herkesi tanimayabilir yanilabilir anlamina gelmesi icin ornek vermek istedim.

İşte aynı noktaya geliyoruz, tanıma şansı vermeden bir insanı tanıyamazsınız. Evine mi davet etti, gitmek istemiyorsa, rahatsız hissedecekse "ev benim için uygun değil ama şu restoranı çok severim, yemeğe gidebilirz" gibi bir şey talep edebilir evine davet etti diye adamları çöpe atmadan önce.

Ben demiyorum ki kendinizi güvensiz hissettiğiniz ortamlara girin. Tabi ki herkes kendini emniyette tutmalı.

Evliliğin sorunlarına kaldıramayacak insan bence evlenmemeli, epey zor fedakar olmak
Uyumlu olmak, göz yummak birde yoğun akraba ilişkilerin olduğu aile ortamında, bunlar elti, görümce v.s
Evlenipte kafama göre hepsine bir ayar verir hadlerini ldirim dersen evlilik bir çıkmazsın içine girip bir savaşa dönüşüm çıkmaz bir yok olabilir, karmaşıktır evlilik ortamı tabiki içinde dayak, psikolojik şiddet olmayacak
Yeterince olgunluğa erişmeyenler bence evlenmeyi ertelesinler birde şöyle aile tipleri vardır akrabadan uzak veya uzak yaşamış tipler sanırlar ki kendilerinde evliliği ailesine benzeyecek bunlarda yanılgı içinde ve mutsuz olacaklardır her evlilik farklılık gösterir
Evet zaten korkuyorum e
İşte aynı noktaya geliyoruz, tanıma şansı vermeden bir insanı tanıyamazsınız. Evine mi davet etti, gitmek istemiyorsa, rahatsız hissedecekse "ev benim için uygun değil ama şu restoranı çok severim, yemeğe gidebilirz" gibi bir şey talep edebilir evine davet etti diye adamları çöpe atmadan önce.

Ben demiyorum ki kendinizi güvensiz hissettiğiniz ortamlara girin. Tabi ki herkes kendini emniyette tutmalı.
Eve gitmedim diye bana güvenmiyormusun diyip engelleyen yada sessiz sedasız uzaklaşan birdaha yazmayan kişilerle nasıl evlilik yoluna girebilirim ? Sen muhafazakarsın bana biraz rahat takılan biri lazım diyenlerde oldu. İstisnalar kaideyi bozmaz elbette ama denk geldiğim erkeklerin büyük çoğunluğunun niyeti kötüydü.. geçen gece 12 de kahve içmeye geleyim diyen bir polis vardı bu saatte eve erkek alamam etik olmaz dediğim için sanki tecavüze geliyorum dedi ağzına geleni saydırdı engelledi. Bir psikiyatri hekimi ile görüşüyordum oda hafta sonu bana gel 2 gün kal dedi gelemem etik olmaz dışarda görüşelim dedikten sonra birdaha yazmadı. Beni dışarda görmek isteyen olsa emin olun hiç düşünmeden gideceğim ama yok işte hep bu şekilde denk geliyor. Ha görünüşümde gayet düzgün giyimim falanda açık değil neden bu şekilde yaklaşıyorlar anlamıyorum.

lütfen böyle şeylerı takmayın kafaya??herkesin bir zamanı var be o zamanda yaşıyor hayatını..kimi 30unda evlenır kimi 20sinde kimi 40ında ben 30yaşında evlendım bana da sorarlardı nezaman dıye??seçme artık düzgün biriyse kabul et vs..sanırlardıkı ben begenmıyorum halbuki cidden kısmet meselesi düzgün kimse çıkmamıştı karşıma inanın kafamdan evlilik fikrini atmıştım herkes evlenecek diye bır kural yok dedım kariyerıme odaklandım eşim çıktı karşıma..ve inanın çok kısa süre ıcınde evlendık 2yıllık evlıyım allah razı olsun çok memnunum hıı sorun olmuuor mu oluuor tabı evlılık zaten kolay bısey degıl..ama ıyı ki sacma sapan ınsanlara şans vermemısım evleneyım dıye lutfen kendın ıcın dogru insanı bekle gelecektır gelmeyecekse de vardır bır sebebı..egerkı olmayacagını bıle bıle sana uygun olmayan kişiye şans verıyorsan bılkı senin ıcın dogru olan kişinin gelme süresini uzatıyorsun unutma bunu!!kendine güven senın degersız hıssettıren kişileri kadın erkek sil hayatından..sen kendıne deger verırsen karşındakıde sana deger verır bunu da unutma!!değerlisin,biriciksin,teksin yüce yaradan seni böyle ihtişamlı yaratmışken bikaç densiz insan bu muameleyı göstermıs dıye üzme kendini mevlana ne demiş ‘bir lafa bakarım laf mı diye,bir de söyleyene bakarım adam mı diye???’ evlenmek ıcın sakın evlenme cok mutsuz olursun en samımı arkadasım 35yasında evlendı ınanılmaz mutlu cocugu da hemen oldu ..bıze de şimdi cocuk sorup duruyolar birtane olsun ıkıncısını sorarlar sorarda sorarlar elalemi hıc takma olur mu??

Hay ağzına sağlık .
Benimde eşim çok iyi bir adam, bir gün boşansak bile iyiki çocuğumun babası o oldu derim. Ya da iyi ki ‘seninle evlenmişim’ derim
Ama bir daha asla evlenmeyi düşünmem mesela .
aynen bende ayni durumdayim ne var bu evlilikte sanki yiyiniz iciniz keyfinize bakiniz efendim 🤗

Sizin yorumunuz cik dikkatimi cekti. Ben de 5 yillik evliyim. Hic tartismayan sizin evlilikteki dayanilmaz yükünüzü merak ettim. :d
Bunu ciddi soruyorum bu arada. Evlilikteki tek zor kisim baska bir aileyle( eşin ailesi) mesafe ayarlamak. Benim icin ilk yil zor olan tek konu buydu. Onun disinda dayanilmaz bir yük yasmasadim ustelik bazen tartisiriz.

İnsanlar tartismali bence. Bu bagira cagira, hakaret ederek degil ama bazen tartisabilmeli. Sizi bilmem ama ben tartismayan insanlarin cok iyi anlastiklarini dusunmuyorum. Mutlaka bir kişi devamli kendinden veriyordur boyle bir iliskide ya da yine bir kişi haddinden fazla pasiftir.
benim icin tartismak demek evde seslerin yukselmesi falan demek ben mahalle sesimi duysun evimdeki sorunumu bilsin istemem sinirlensemde sesimin tonu herzaman ayarli kalir kavga ediyomus karsimdakini cig cig yiyecekmis gibi degilde daha sert bir ses tonuyla konusmayi tercih ederim
simdiye kadar bir kez sesim yukselmistir belki biraz ondada kizimla alakali bir konuydu ve onemli bir konuydu buyuzden sesim yukseldi
evliligimdeki dayanilmaz yuk esiml alakali degil buyuzden ama ailesiyle problemlerim bitmiyor size kisacik bir ornek vereyim hamile kalmak icin tedavi gordugum surecte ve bunu bildikleri halde hergun beni arayip baskasinin cocugunu seviyoruz diyorlardi taki kendi ogullarindada sorun oldugunu ogrenene kadar normal bir insan bunu unutmaz ve bu bir yüktur benim icin
esinin ailesi olmasa biri size bunu yapsa aradaki baglari koparirsiniz ama olmuyor cunku esinizin ailesi yuzlerine hala bakmak zorunda olmanin verdigi yukun degeri paha bicilemez yani

-Sende yok mu bişey?
-Bul artık birini, evlen artık?
-Herşey zamanında güzel, elini çabuk tut.
-Yaşın geçiyor bak biraz daha evlenmezsen çocuğunda olmaz.
-Treni kaçırmak üzresin şimdi bulamazsan birdaha hiç bulamazsın... vb...

Bu lafları duymaktan okadar çok bıktım ki... insanlar neden bukadar cahil ve patavatsız? Konuşurken gülerek söylediği bir sözün karşısındaki inciteceğini hatta günlerce ağlatabileceğini neden hiç düşünmez? Bu işler siparişle olmuyor, ne yapayım sokağa çıkıp koca mı arayayım? Hayatıma birilerini almaya çalıştığımda oldu hep alkol kullanıyormusun, birgün gel bize içelim ben evililik düşünmüyorum ama takılabiliriz diyen ciddiyetsiz kişiler karşıma çıktı. Karşıma ciddi doğru düzgün biri çıkmadıysa bunun suçlusu benmiyim, neden eksik kusurlu sorunlu biriymişim gibi muamele görüyorum?

En son sosyal medya üzerinden liseden uzun zamandır görüşmediğim bir arkadaşım yazdı art niyet aramadım cevap verdim kendisi erkek ve görmeyeli evlendiğini çocukları olduğunu söyledi bende tebrik ettim Allah bağışlasın dedim... Sen evlenmiyormusun? diye sordu ve elini çabuk tutmazsan çocuğun olmaz dedi ne yapabilirim dedim eşini çok sevdiğini boşanmak istemediğini ama benide sahiplenebileceğini, imam nikahı kıyıp ev tutabileceğini söyledi. Şoka girdim.. dedim ne saçmalıyorsun sen? Sonra şaka yaptım diye kıvırdı. Ondan öncede eski bir işyerinden babam yaşında abi dediğim boşanmış bir herif bir gece yazdı imam nikahı kıyalım. Bu şekilde konuşma cesaretini verecek kadar dahi muatap olmadığım insanlar ama yazıyorlar bekar olanlar bu nasıl olsa bu yaşa kadar evlenmediyse hertürlü gider diye düşünür evli olanlar bu nasıl olsa evde kaldı diyip kendine metres yapmak ister 31 yaşında bekar olmak bukadar içler acısı bir durum mu? Artık tiksiniyorum herşeyden...

İnsanların sürekli evlenemediğim için kendimi değersiz hissettirmesinden bıktım... En son 33 yaşında evlenmek için evlenen yeni evli bir bayan arkadaşımla konuştum nikahta keramet varmıymış ısınabildin mi diye sordum Hayır dedi hiç mutlu değil hala ısınamamış çocuğa.. ne yapayım sırf birileri evlendi desin diye yaşım geçmeden çocuğum olsun diye bende mi onun gibi yapayım? Bu işler neden kimine göre bukadar zor? Kimini hiçbir çaba göstermeden evinde bulur. Kimi aramadığı mecra bırakmasada, onlarca kişi ile görüşsede sonuç hüsran olur. Hayat ne garip...

yok artık, bunlar nasıl teklifler, bunlar ne biçim nasıl utanmaz insanlar böyle ya?
sizin 31 yaşınızda bekar olmanızda hiçbir anormallik yok bence, asıl anormal olan bu tipler. lütfen böyle insanların laflarıyla hareket etmeyin, evlenmek için evlenilir mi hiç? kendinize eziyet etmenin ne lüzumu var?

31 yas nekı yahu daha bısmıllah
oku bıtır ıse gır alıs kendını toparla cevre edın dıyene kadar 28 oluyorsunuz zaten e hadı arıyorum deyınce pat dıye cıkıvermıyor anca yanı
31 yas gec degıl kı nasıl bır cevrenız var sızın ben anlamadım sorun bulundugunuz cevrede benım cevremde hıc boyle bırsey yok bızde de erken evlenmek ayıp mesela ben 28 yasımda evlendım babam ne acelen var mutlu mı edemıyoruz senı ? dedı :D

bosuna canınızı sıkıyorsunuz evlensenızde bıtmez burda cok konu var oyle bu kez de cocuk ne zaman derler yaparsınız ıkıncı cocuk ne zaman arayı acma derler

Ben de 88liyim, 31 yasindayim. Bekarim. Haftasonu yogaya gittim. Arkadaslarla disari ciktim. Bir suru arkadasla kahve ictim. Kitap okudum uzun uzun. Az once kendime mukemmel bir aksam yemegi yaptim yedim simdi kanepeye uzandim az sonra cay koyucam. Hayat bize guzel aslinda. Ben de istiyorum bazen soyle romantik tatli zeki bir erkek arkadasim olsun asik olayim kalbim atsin filan ama... Eh ne yapalim daha vakti degil demek ki. Buna kahrolmak yerine anin tadini cikarmaliyiz. Anin tadini cikaramazsak olmayacak seylere takilip kalirsak hayat ellerimizden kayip gider bence sevgili arkadasim... Moralini bozmamani dilerim sevgiler.

Sevdiğim adamla evlendim çok mutluyum. Fakat; sevsen bile bazen aynı evin içinde karşılıklı olarak birbirine tahammül edemediğin anlar oluyor. Sen sevmediğin biriyle sırf artık yaşın geçiyor denildiği için evlenirsen her hareketi batar, sinir olursun mutlu olamazsın. O yüzden mutsuz olmaktansa bekar olmak iyidir. Gerçekten istediğin biri çıkarsa durum başka tabi o zaman mutlu olursun ama sakın çevreye kanıp yanlış evlilik yapma. Bu hayat senin ve sadece bir kez dünyaya geliyorsun hayatını mahvetmek gibi bir lüksün yok.

İnsanlar patavazsiz ve o kadar boslar ki ugrasiyorlar. İs yerim de en son dusunmuyorum evlilik size ne dedim. Hayat benim dedim. Sustular. Sacma sapan insanlarla tanistirmaya kalkiyorlar ya da dalga gecer gibi soyleyip gerisini getirmiyorlardi en son hayat benim size ne dedim. Valla ne desem olmuyor sizi cok iyi anliyorum. Sacma sapan insanlar gereksiz yorumlar artik ben vazgectim zaten. Sizin yasiniz daha kucuk umarim gonlunuzce biri cikar karsiniza. Gerci sonra da cocuga takcaklat. Bunun sonu yok. Malesef insanimiz bos elalemle ugrasiyor. Herkes kendi hayatina baksa ne guzel olcak.

Ben bu hafta zabıta ve polise gittim bir sorundan ötürü. Telefonda bile "evli misiniz, tek misiniz, erkek arkadaşınız yok mu" diye soruyorlar. Neredeyse internetten bul birini diyecekler o derece. Yok diyince de vah zavallı, bulamamış diye bakıyorlar.

Evet zaten korkuyorum e
Eve gitmedim diye bana güvenmiyormusun diyip engelleyen yada sessiz sedasız uzaklaşan birdaha yazmayan kişilerle nasıl evlilik yoluna girebilirim ? Sen muhafazakarsın bana biraz rahat takılan biri lazım diyenlerde oldu. İstisnalar kaideyi bozmaz elbette ama denk geldiğim erkeklerin büyük çoğunluğunun niyeti kötüydü.. geçen gece 12 de kahve içmeye geleyim diyen bir polis vardı bu saatte eve erkek alamam etik olmaz dediğim için sanki tecavüze geliyorum dedi ağzına geleni saydırdı engelledi. Bir psikiyatri hekimi ile görüşüyordum oda hafta sonu bana gel 2 gün kal dedi gelemem etik olmaz dışarda görüşelim dedikten sonra birdaha yazmadı. Beni dışarda görmek isteyen olsa emin olun hiç düşünmeden gideceğim ama yok işte hep bu şekilde denk geliyor. Ha görünüşümde gayet düzgün giyimim falanda açık değil neden bu şekilde yaklaşıyorlar anlamıyorum.

O zaman muhafazakar olduğundan emin olduğunuz insanlarla görüşmelisiniz bence. Çünkü benim de içinde bulunduğum bir kesim için birilerinin evine gitmek, evde zaman geçirmek sorun değil. Bu her evine gittiğimiz insanla sevişeceğimiz anlamına gelmiyor tabi ki. Evde yapılacak sevişmek dışında da birçok faaliyet var. Ama bu sizin kırmızı çizginiz ise buna saygı duyması muhtemel insanlarla tanışacağınız ya da tanıştırılacağınız ortamlarda bulunmalısınız bence. Tabi ki herkes kendi yaşam tarzına, kendi görüşüne uygun kişilerle görüşmek ister.

Toplumsal algıları ve gelenekleri yok sayarsanız mutlu olursunuz.
Ben de 31 im sevgili olacak gıbı de durmuyor. Şimdiki erkekler zaten sütoğlan. İşim olmaz gezip tozup kültürel birikim yapıyorum, sokak hayvanları beslıyorum, sosyal faaliyetlere katılıyorum, kitap okuyorum elin sütoğlanlarını çekemem. Siz de bunu düşünün.

birde çevreniz bence asıl sorun sanki..benım cevremde çok bekar arkadasım var 31,35,37yasında olanlar hayatlarını yaşıyorlar kazandıkları paraları yıyorlar gezıyorlar her sene bır ülke görüyolar evimle işim arasında mesafe fazla akşam gec cıkarsam eve gel yemektı temızlıktı hele de cocuk yapma calısması var bıde🙊gece bıtıyor mesaı sabah erkenden uyan bazen ne bulursam gecırıp oyle gıdıyorum işe..yan masamdakı arkadas bekar ve 35yasında cok bakımlı ellerı ayakları ojelı nasıl ozenıyorum ahh dıyorum bekarken bende boyleydım ama ev sorumluluk eş sorumluluk gercekten bekar olmanında guzellıkelrı var bunun sefasını sürmeye çalışın ahlanıp vahlanmanın hıc bır getırısı olmaz aksıne o verdıgınız enerjıyle ınsanlar size boyle hadsız teklıfler yapbılır ama kendınden emın ayaklarınız yere basan bırı olarak durursanız bu hayatta böyle şeylerle gelemezler size...çevrenızım mizacını degıstırın imam nıkahı nedemek bu devırde ya??kurslara katılın,spora gıdın kendınıze hobı edının ve herkes evlenmek zorunda degıl bunu da unutmayın hayata mutlu olmak ıcın geldık evlı olmak mutlu olmanın verdugı bır garantı degıl oyle olsa her evlının cok mutlu olması gerekıyordu halbukı nekadar mutsuz ınsanlar var??eşimi boşayamam gel sana ımam nıkahı yapayım dıyen cok mu saglam evlılıgı var ya da cok mu mutluda boyle şeyler düşünebılıyor??tek taraflı mutluluk ya da mutsuzluk olmaz bıde eşine bır de sormak lazım bu adamla acaba mutlu mu?o kadının yerınde olmak sence nasıl bır duygu olurdu??bıde bu açıdan bak..hayatının kıymetını bil birdaha 31yaşında olmayacaksın

Back