- 12 Haziran 2017
- 3.456
- 11.588
- 158
Allah korusun o nasıl beddua çocuğa. ağzınıza geleni yazmışsınız heralde. çocuğa beddua edilir mi?İnşallah seninkileri de Allah elinden alır deseydin keşke
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Allah korusun o nasıl beddua çocuğa. ağzınıza geleni yazmışsınız heralde. çocuğa beddua edilir mi?İnşallah seninkileri de Allah elinden alır deseydin keşke
O zaman herkes sapık ya da katil çıkabilir diye kimseyle görüşmemeliyiz. Benim çok sakin eşim, dünyanın en mülayim insanı babam, esprili karşı komşum, iş yerindeki müdürüm gizli birer sapık ya da katil olabilirler. Hayta ben bile olabilirim belki. Ama belkilerle yaşanır mı?
Tabi ki yasanilmaz.
Fakat konu sahibi gibi bir cok insan herkesi tanimayabilir yanilabilir anlamina gelmesi icin ornek vermek istedim.
Yok artıkİnşallah seninkileri de Allah elinden alır deseydin keşke
Evet zaten korkuyorum eEvliliğin sorunlarına kaldıramayacak insan bence evlenmemeli, epey zor fedakar olmak
Uyumlu olmak, göz yummak birde yoğun akraba ilişkilerin olduğu aile ortamında, bunlar elti, görümce v.s
Evlenipte kafama göre hepsine bir ayar verir hadlerini ldirim dersen evlilik bir çıkmazsın içine girip bir savaşa dönüşüm çıkmaz bir yok olabilir, karmaşıktır evlilik ortamı tabiki içinde dayak, psikolojik şiddet olmayacak
Yeterince olgunluğa erişmeyenler bence evlenmeyi ertelesinler birde şöyle aile tipleri vardır akrabadan uzak veya uzak yaşamış tipler sanırlar ki kendilerinde evliliği ailesine benzeyecek bunlarda yanılgı içinde ve mutsuz olacaklardır her evlilik farklılık gösterir
Eve gitmedim diye bana güvenmiyormusun diyip engelleyen yada sessiz sedasız uzaklaşan birdaha yazmayan kişilerle nasıl evlilik yoluna girebilirim ? Sen muhafazakarsın bana biraz rahat takılan biri lazım diyenlerde oldu. İstisnalar kaideyi bozmaz elbette ama denk geldiğim erkeklerin büyük çoğunluğunun niyeti kötüydü.. geçen gece 12 de kahve içmeye geleyim diyen bir polis vardı bu saatte eve erkek alamam etik olmaz dediğim için sanki tecavüze geliyorum dedi ağzına geleni saydırdı engelledi. Bir psikiyatri hekimi ile görüşüyordum oda hafta sonu bana gel 2 gün kal dedi gelemem etik olmaz dışarda görüşelim dedikten sonra birdaha yazmadı. Beni dışarda görmek isteyen olsa emin olun hiç düşünmeden gideceğim ama yok işte hep bu şekilde denk geliyor. Ha görünüşümde gayet düzgün giyimim falanda açık değil neden bu şekilde yaklaşıyorlar anlamıyorum.İşte aynı noktaya geliyoruz, tanıma şansı vermeden bir insanı tanıyamazsınız. Evine mi davet etti, gitmek istemiyorsa, rahatsız hissedecekse "ev benim için uygun değil ama şu restoranı çok severim, yemeğe gidebilirz" gibi bir şey talep edebilir evine davet etti diye adamları çöpe atmadan önce.
Ben demiyorum ki kendinizi güvensiz hissettiğiniz ortamlara girin. Tabi ki herkes kendini emniyette tutmalı.
aynen bende ayni durumdayim ne var bu evlilikte sanki yiyiniz iciniz keyfinize bakiniz efendimHay ağzına sağlık .
Benimde eşim çok iyi bir adam, bir gün boşansak bile iyiki çocuğumun babası o oldu derim. Ya da iyi ki ‘seninle evlenmişim’ derim
Ama bir daha asla evlenmeyi düşünmem mesela .
benim icin tartismak demek evde seslerin yukselmesi falan demek ben mahalle sesimi duysun evimdeki sorunumu bilsin istemem sinirlensemde sesimin tonu herzaman ayarli kalir kavga ediyomus karsimdakini cig cig yiyecekmis gibi degilde daha sert bir ses tonuyla konusmayi tercih ederimSizin yorumunuz cik dikkatimi cekti. Ben de 5 yillik evliyim. Hic tartismayan sizin evlilikteki dayanilmaz yükünüzü merak ettim. :d
Bunu ciddi soruyorum bu arada. Evlilikteki tek zor kisim baska bir aileyle( eşin ailesi) mesafe ayarlamak. Benim icin ilk yil zor olan tek konu buydu. Onun disinda dayanilmaz bir yük yasmasadim ustelik bazen tartisiriz.
İnsanlar tartismali bence. Bu bagira cagira, hakaret ederek degil ama bazen tartisabilmeli. Sizi bilmem ama ben tartismayan insanlarin cok iyi anlastiklarini dusunmuyorum. Mutlaka bir kişi devamli kendinden veriyordur boyle bir iliskide ya da yine bir kişi haddinden fazla pasiftir.
-Sende yok mu bişey?
-Bul artık birini, evlen artık?
-Herşey zamanında güzel, elini çabuk tut.
-Yaşın geçiyor bak biraz daha evlenmezsen çocuğunda olmaz.
-Treni kaçırmak üzresin şimdi bulamazsan birdaha hiç bulamazsın... vb...
Bu lafları duymaktan okadar çok bıktım ki... insanlar neden bukadar cahil ve patavatsız? Konuşurken gülerek söylediği bir sözün karşısındaki inciteceğini hatta günlerce ağlatabileceğini neden hiç düşünmez? Bu işler siparişle olmuyor, ne yapayım sokağa çıkıp koca mı arayayım? Hayatıma birilerini almaya çalıştığımda oldu hep alkol kullanıyormusun, birgün gel bize içelim ben evililik düşünmüyorum ama takılabiliriz diyen ciddiyetsiz kişiler karşıma çıktı. Karşıma ciddi doğru düzgün biri çıkmadıysa bunun suçlusu benmiyim, neden eksik kusurlu sorunlu biriymişim gibi muamele görüyorum?
En son sosyal medya üzerinden liseden uzun zamandır görüşmediğim bir arkadaşım yazdı art niyet aramadım cevap verdim kendisi erkek ve görmeyeli evlendiğini çocukları olduğunu söyledi bende tebrik ettim Allah bağışlasın dedim... Sen evlenmiyormusun? diye sordu ve elini çabuk tutmazsan çocuğun olmaz dedi ne yapabilirim dedim eşini çok sevdiğini boşanmak istemediğini ama benide sahiplenebileceğini, imam nikahı kıyıp ev tutabileceğini söyledi. Şoka girdim.. dedim ne saçmalıyorsun sen? Sonra şaka yaptım diye kıvırdı. Ondan öncede eski bir işyerinden babam yaşında abi dediğim boşanmış bir herif bir gece yazdı imam nikahı kıyalım. Bu şekilde konuşma cesaretini verecek kadar dahi muatap olmadığım insanlar ama yazıyorlar bekar olanlar bu nasıl olsa bu yaşa kadar evlenmediyse hertürlü gider diye düşünür evli olanlar bu nasıl olsa evde kaldı diyip kendine metres yapmak ister 31 yaşında bekar olmak bukadar içler acısı bir durum mu? Artık tiksiniyorum herşeyden...
İnsanların sürekli evlenemediğim için kendimi değersiz hissettirmesinden bıktım... En son 33 yaşında evlenmek için evlenen yeni evli bir bayan arkadaşımla konuştum nikahta keramet varmıymış ısınabildin mi diye sordum Hayır dedi hiç mutlu değil hala ısınamamış çocuğa.. ne yapayım sırf birileri evlendi desin diye yaşım geçmeden çocuğum olsun diye bende mi onun gibi yapayım? Bu işler neden kimine göre bukadar zor? Kimini hiçbir çaba göstermeden evinde bulur. Kimi aramadığı mecra bırakmasada, onlarca kişi ile görüşsede sonuç hüsran olur. Hayat ne garip...
Edilmez sinirlenince sacmaliyorum sadeceAllah korusun o nasıl beddua çocuğa. ağzınıza geleni yazmışsınız heralde. çocuğa beddua edilir mi?
saçmalamışımYok artık
Evet zaten korkuyorum e
Eve gitmedim diye bana güvenmiyormusun diyip engelleyen yada sessiz sedasız uzaklaşan birdaha yazmayan kişilerle nasıl evlilik yoluna girebilirim ? Sen muhafazakarsın bana biraz rahat takılan biri lazım diyenlerde oldu. İstisnalar kaideyi bozmaz elbette ama denk geldiğim erkeklerin büyük çoğunluğunun niyeti kötüydü.. geçen gece 12 de kahve içmeye geleyim diyen bir polis vardı bu saatte eve erkek alamam etik olmaz dediğim için sanki tecavüze geliyorum dedi ağzına geleni saydırdı engelledi. Bir psikiyatri hekimi ile görüşüyordum oda hafta sonu bana gel 2 gün kal dedi gelemem etik olmaz dışarda görüşelim dedikten sonra birdaha yazmadı. Beni dışarda görmek isteyen olsa emin olun hiç düşünmeden gideceğim ama yok işte hep bu şekilde denk geliyor. Ha görünüşümde gayet düzgün giyimim falanda açık değil neden bu şekilde yaklaşıyorlar anlamıyorum.