- 23 Aralık 2018
- 4.833
- 12.043
- 138
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bencede cocuklarin yaslanmaya etkisi buyuk.Ben de 30 yaş sendromundayım. Saçımda 2 tel beyaz cıktı,kaz ayaklarım var sanki,cildim de kuru,nasıl bir nemlendirici alcağım fikrim yok. Saçımı yapıp eyeliner rimel sürsem tamm da ben eskiden hicbir sey surmedigimde de kötü gorunmezdim. Aynaya bakınca psikolojim bozuluyor. 30 yaşın adi yetti bana,çocuklar da yaslandirdi.
Bu hayatın düzeni bu canım. Herkes elinde olmayanı istiyor. Sen 92 li isen tam güzel zamanlar, artık inşallah yaşam tarzına uygun biriyle güzelll bir evlilik yaparsın. Bu dan öncesi erken olurdu
Ben 21de evlendim şimdi 28 yaşındayım ve boşanıyorum. İyiki erken evlendim 2 kızım var ama kariyer yok. Şimdi kariyer için uğraşıcam. İllaki her durumun artısı eksisi oluyor.
ne kadar doğru söyledikleriniz malesef hala evde kalma tabiri kullanılıyor ne acıYa imdi bu tarz soruları nasıl cevaplayacağımı bilemiyorum. Yetıstiğiniz ortam yasam tarzınınz vs etken buna. Otokrat ve muhafazakar bi ailenin kız çocukları genelde bu evde kalma korkusunu yasıyor. 3 yaında hala aileyle yasanıyorsa da bunları duymak olası. Tabı bı de sızın ne ıstedıgınız onmelı. Gercekten elenmek mı ısterdınız ya da tek basına yasamak flort etmek... Bellı bır sure sonra (cıftler yanı evı paylastıktan sonra) mı evlenmek vs? Yanı geleneksel bı aıle yapınız oldugunu varsayarak bunları her zaman duyacaksınız. Kulagınızı tıkayın derım.
evet gerçekten çocuk çok yıpratıyo insanı hele birde çok genç evlenip ev yüküyle birlikte hemen anne olunca çok yıpranıyo bayanBencede cocuklarin yaslanmaya etkisi buyuk.
30 yasinda bekar arkadaslarim gayet gencecik kizlar:)
Tamda beni anlattınız aynen o yaşlarda umudum vardı elbet olacak diye yaş ilerledikçe bu azaldıBence gönlünün eşini bulsan ne 30 ne 40 koymaz. Ama hep böyle mi devam edeceğim acaba duygusu bizi yıpratan. 19 yaşımda çok mutluydum çünkü içim umut ve enerji doluydu. Şimdi aradan geçen yıllara bakıyorum da yaşım değil aslında sorun yılların çaldığı ışığım. Elimde olmadan bunu hissediyorum artık ben tek geldim tek gidiyorum. 30 yaştan da nefret ediyorum laf aramızda hep 28 den sonrasını görmek istemiyorum derdim bakalım hayat ne gösterecek
Uzun süredir bu foruma girmemiştim uzun süredir ilk kez bu başlığa yazmak nasip oluyor :) Yıllar geçiyor zaman geçiyor ama insanların kafalarındaki bazı sorular hiç geçmiyor. Bu foruma ne zaman denk gelsem gezerken bu tarz bir başlığa denk geliyorum. Şimdi şöyle bir durum var aslında çok göreceli yaş kavramı, geç bir yaş değil evlenmek isteyen biri için ama sorun şu ki 30 yaş ve üstü kadınların çok büyük bir dezavantajı oluyor, birincisi anatomik ve fizyolojik olarak beden yavaş yavaş yaşlılık belirtileri göstermeye başlıyor, öte yandan çocuk düşünen bireylerin kısıtlı zamanı kalıyor. Çünkü bir kişiyi tanımak zaman alıyor, evlendikten sonra da hemen çocuk yapmak mantıklı olmayabiliyor insan eşiyle birlikte çocuksuz belirli bir süre yaşamak istiyor, öte yandan ne yazık ki erkekler genellikle daha genç kızları tercih ediyor, 30 yaşındaki birinin kendi akranlarının ilgisini çekme ihtimali çok düşük çünkü bu yaştaki erkekler daha çok 25 yaş dolaylarındaki kızlarla ilgileniyor. Bir de gözlemlerime göre erkekler 30 yaş ve üstü kadınlarla sevgilide olmak istemiyor, bu kadınların evlilik isteyeceğini düşündüklerinden sanırım. Bir de zaten evlenmeye niyetli olan ve iyi bir eş olabilecek erkekler çıkan evlenmiş oluyorlar, yani demek istediğim şu ki belirli bir yaştan sonra artık kriterlerine uygun kişi bulması insanın imkansıza yakın. İyi bir eş olabilecek ve bekar olan erkeklerde yine ya çok seçici oluyor ya da zaten talibi çok oluyor ulaşılması zor oluyor. Biraz olaya gerçekçi yaklaşmak gerek, nasip kısmet bir yere kadar doğru ama nasip kısmet demeden önce insanın elinden geleni yapması gerekiyor, bence burada kilit nokta arkadaş çevresi, çünkü belirli bir yaştan sonra zaten insanın tanışabileceği kişi sayısı çok azalıyor, ancak iş değiştirirse, ya da belirli aktivitelere katılırsa birileriyle tanışabiliyor. Bu yüzden görücü usulüne ön yargılı yaklaşılmamalı, görücü usulü şu demek değil ailenini birini beğenip senin o kişiyle evlenmen değil, ailenin uyum sağlayabileceğini düşündüğü iyi bir eş ve iyi bir damat olabileceği düşünülen kişileri belirlemesi ve seninle buluşturması. Eskiden ben de sıcak bakmazdım ama gördüğüm kadarıyla bu tarz evlilikler daha saygı ve sevgi üzerine kuruluyor. Bu devirde güvenilir insan bulmak çok zor bu yüzden aile ya da arkadaş referanslı kişiler daha bir kıymetli bence.