• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

30 yaş sendromu :(

Arkadaşlar ben bu yıl 30 yaşına gireceğim şimdiden bunun yükü altında eziliyorum. Çevremde herkes evlendi benden başka ama ben bir türlü istediğim gibi birini bulamadım bunların üstüne birde annem sana görücü geldi diyor değerlendirmez misin istemiyorum dedim eskiden olsa gündeme bile gelmezdi ama sanırım yaşım geçiyor :KK43:

Üzülme arkadasım 38 de evlendi.38 de memur oldu .38 de anne oldu.

Ne 38 miş onun için :) onun zamanı 38miş

Senin için de zamanı vardır.O zaman gelene kadar da bence gez,dolaş içinde yapmak istediğin bişey kalmasın.Hayat bekarken de çok güzel,evlenince de güzel ama bekarlığı arıyor bazen insan,bir çelişki olmuyor değil bazen :)

Bende 25 sendromuna girdim dicem ama bendeki cok farkli bir duygu. İcimde yapamadigim ne varsa yapma istegi, kendimi yenileme istegi var. Ne de olsa çeyrek asırlık olcaksin diyorum :D

30 olunca noluyor kı
86 dogumluyum da 30 coktan gectı hala aynı benım bırsey degısmedı

görucu meselesı de neden olmasın kı sımdıkı goruculer modern gıdıyor ha arkadas ortamında bırı tanıstırmıs ha aıle dostları bırını onermıs bır farkı yok
gorusun tanısın bı yerlere gıdın yemek yedıkten sonra sohbet edın gezın tanıyın belkı anlasırsınız

30 yaşında atandım.. 37 yaşında kızım canım hayatımın anlamı dünya geldi..43 yol aldim..yaşımı seviyorum.hersey olması gerektiği gibi..herkes ama herkes birşeyleri tamamlayamadan toparlayamasan anlamlandirmadan yarim yamalak hikayeyle bitirir hayatı.. Ben şükür 42 yasa sağlıkla geldim iyi kötü günler gördüm.. bu yaşlara geçemeyenler var..her anını degerlendir..

Bende tam 30 yaşındayım :KK19: Ya ben yeni yaşımı çok sevdimm. Evet ben evliyim çocuk var vs ama tadını çıkarın ya. Kısmet gerçekten birden hayatınız değişi veriyor. Değişmeden eğlenmenize bakın. Gezin kendinize bakın. Bu arada bu enerjiyle de iyi biriyle tanışırsınız :)

Arkadaşlar hepiniz haklısınız ama ben annemle bu konularda hiç yüz göz olmadım saçma gelecek belki ama utanıyorum gibi sanki. Düşünmediğimi söyledim anneme ama bilmiyorum kafam da çok karışık bu 30 yaş farklı bir şeymiş.

Kesip atma, sor niraz anne kimmiş neciymiş. Olmazsa bir tanışın. Reddedip duvar örersen, başkaları da teklife çekinir. Bi bakarsın yıllar geçmiş

Bende 2018 in son aylarinda 30 oldum, resmen depresyona girdim.

Yasini saklayan kadinlari bu yil anladim.
Bence canini sıkmamalisin, herkes zaten hayatinda ne yasamasi gerekiyosa onu yasiyo.

Ben evliyim 9 yildir 2 cocugum var sagliklilar sukur herseyde yolunda AMA simdiki aklim olsaydi 30 dan once kesinlikle evlenmezdim. insan 30 unda olgunlasiyo daha guzel kararlar veriyo, gezmek tozmak eglenmek kendine bakmak icin kesinlikle gec bir yas degil

Arkadaşlar ben bu yıl 30 yaşına gireceğim şimdiden bunun yükü altında eziliyorum. Çevremde herkes evlendi benden başka ama ben bir türlü istediğim gibi birini bulamadım bunların üstüne birde annem sana görücü geldi diyor değerlendirmez misin istemiyorum dedim eskiden olsa gündeme bile gelmezdi ama sanırım yaşım geçiyor :KK43:

ben de bu sene 30 oldum sanırım :(
29 yaşımda nişan yaptım kısmetse yaza evlencez.
bazen diyorum 2-3 sene önce mi evlenseydim, ne bileyim çocuk için geç mi kaldım diyorum kendime. çünkü evlenir evlenmez çocuk yapmak istemiyorum . 3 sene geçsin istiyorum bu sefer de çocuk için geç mi kalırım diyorum... yaş arttıkça normal doğum yönteminden uzaklaşıyo çünkü bünye

ama dün birisiyle konuştum. üniversiteden sevgilisi ile 25 yaşındayken evlendi. bana dediki" aslında geç bir yaşta evlensem de olurmuş, sanki erken girdim bu işlere" dedi...

görücüyle de görüş nolcak... ben de çok büyük konuştum zamanında, işyerimden kimseyle evlenmem daha neler başka erkek mi yok dedim.... aynı işyerinden biriyle şu an düğün hazırlıkları yapıyoruz :) allahtan birimlerimiz farklı da, farklı binalarda farklı semtlerde çalışıyoruz...

her bir yeni tanışma, buluşma aslında görücü usulü gibi.. bence önyargılı yaklaşmayın.

20li yaslardaki halimi dusunuyorum da simdi olsa sacini basini yolarim o kizin:)
Sacma sapan asklar iliskiler yanlis maddi kararlar vs vs. 32 yasimda evlendim hala cocugum yok istemiyorum da aslinda. Ama baskiyi anliyorum. İster istemez oluyor o. Ama yanlis kararlar almaniza sebep olmasin. Ben de 30dan korkarken 35 olacagim nerdeyse. O kadar buyutecek birsey degilmis diyorum. Gercek aski bekledim iyi ki beklemisim:) yanimda tirnagini keserken konsantre olunca kurban oldugum bi gamzesi cikan ve dayanamayip opuverdigim biriyle birlikteyim:) . Onemli olan kisi. Yas vs hepsi zamanla olan seylermis. Sansim olsa o yaslardaki halime sabret guzel gunler yolda derdim.

neden yaş aldıkça bunalıma giriyorsunuz ki ben anlamıyorum bunu çevremde de var 30 oldum 40 oldum ay yaşlandım bilmem ne ay bunalımdayım :) bence gerçekten hiç gerek yok böyle takıntılara. ayrıca evlenmek için de geç değil bence. ama evlenmek gerekli mi onu söylerim ben. mutlu evlilikler artık günümüz şartlarında yok denecek kadar az. eş sorunu, eşin aile sorunu, ev geçim sorunu, çocuk sorunu, eşin aldatma sorunu, sosyal medyaya takıklık sorunu derken evlilikler yalan dolan ile geçip sonlanmakta . :)
çalışıyorsanız gezin dolaşın hayatın tadını çıkartın. gerisi boş.

30 falan hikaye, cocuk yetistirmek sahane :dondurma:
Benim icin otuzdan ziyade bebekten önce ve bebekten sonrasi var. Üc yil icinde saclarim hizla beyazladi, gözlerimin alti cöktü. Yilmak yok, elbet toparlanirim. Seni yenecem 30.

Yesil icecek icin:KK200:
Bende de 2 tane sipa var, 32 yasindayim.
Keske bu icecekle daha evvel tanissaydim.
Cilt canlaniyor, enerji geliyor.

Hepiniz o kadar güzel şeyler yazmışsınız ki çok saolun iyi ki varsınız :) sıkıntı şu ki evlenmek istiyorum ama şuan hazır değilim sanırım hayatım boyunca sevgilim olsun istedim ama iş ciddiye binince bir kusurunu gördüm soğudum ömür boyu bu böyle mi olacak bimiyorum ama bende bağlanma korkusu var sanırım yada doğru insanla karşılaşmadım. :)

benim yaş 26 yı geçiyor şuana kadar sadece 1 kere ciddi ilişkim oldu oda yürümedi zaten.talibimde niyetimde yok aslında benim.

benim derdim akran ve akraba baskısı,evlenip çoluk çocuğa karışan eski arkadaşlarımla aynı frenkansı yakalayamamız,geçen yıllar içinde arkdaş grubumun giderek küçülmesi.evlenenlerin evliliği çok yüce bişey gibi anlatması,ama her seferinde kv.elti,görümce derdi anlatırlar.
akrabaların yaşın 30 a geliyor ne zaman evlenip doğuracan baskısı,her gittiğim nişanda düğünde edilen bir dünya laf.

yaşı 30 veya geçkin olanların toplum gözündeki yeri,cidden çok konuşulacak şeyler var.
yani bazen anlamıyorum 24 yaşınmdaki halim ve fikirlerim 26 yaşımdakiler ile farklıyken millet nasıl cesaret edip üni okurken evleniyor.iş durumu aile durumu bile belli değilken nasıl başarıyorlar cidden çok imreniyorum.

geçenlerde 21 yaşındaki kuzenim nişanlandı,şu yaşımda onun yaptığı işi yapamıyorum.bazende gerçekten kızıyorum kendime acaba iticimyim,çokmu sert tavırlar gösteriyorum dışarıya karşı diye.

saolsunlar annem ve babamda destek olacaklarına daha çok köstek oluyorlar.ikisde ayrı yaşıyor,annem hayatım boyunca 1 kere arkamda durmadı üni ye başka şehire giderken bile gelip yolcu etmediler.

işyerinde hem şefim hemde yaşça büyük bir abim,evlilik öyle birşeyki kötü oldumu cehennemi bu dünyada yaşatır,iyi oldumuda cenneti yaşatır bu dünya da derdi,kendisi eşini beyin kanserinden kaybetti.

Şu akbaba gibi akrabalarla görüşmesem benim,psikolojim gayet iyi,ne zman akrabaya denk gelsem boğasım,kafasını koparıp kaynar kazanda haşlayasım geliyor.

Back