Konuları okurken ciddi ciddi içim sıkıldı... İnanılmaz cahillikle yazılmış şeyler var.. Leke çok derindeymiş roller ın oraya kadar girmesi gerekirmiş falan... Cildin belli katmanları vardır dermarollerın çalışma mantığı kılcal damarların olduğu en alt katmana kadar inebilmekten geçer, kanama da bu yüzden olur..
Yabancı kaynaklı sitelerde yüz için 0,5-1 mm, saç için 1,5 mm yazıyor. Bugün ben ikinci seansımı yaptırdım buradaki konuşmalardan da bahsettim.
Öncelikle uygulamadan önce baticon sürülerek saç derisi steril hale getiriliyor, uygulama sırasında da baticon doldurulmuş bir kaba dermarollerı batırıyorlar sürekli.
saçını tarar gibi roller uygulayıp duşa girdiğini söyleyen bir arkadaş gördüm amacı nedir bilemiyorum ama enfeksiyon kapmamak için en az bir gün, dayanabilirseniz 2 gün duş yasak!
Benim ilk uygulamam 2, ikinci uygulamam 1,5 mm ile oldu. İlk uygulamada çok acı çektiğim için böyle uygulandı. Normalde 1,5 mm yüz için kullanılıyormuş ama orada daha ziyade kırışıklık tedavisi yapılıyor. Birçoğunuzun genç olduğunu tahmin ediyorum, ciltleriniz daha diri dolayısıyla 1,5 alayım hem saçıma hem yüzüme kullanırım mantığı bence yanlış. Ben de düşünmüştüm ama yanlış.. En azından hala yapmayı ya da yaptırmayı düşünenler varsa güzellik salonunda kaç mm ile yapıldığını sorun 1-1,5 diyecektir.. Ama ben ev uygulamalarını sorduğumda, sertifikasız kişilerin bu ürünü kullanamasının yasak olduğunu ancak 0,15 lik iğnenin evde kullanılabileceğini söylediler.. Bu da pek işe yaramaz.. Dolayısıyla illa yapmaya devam edecekseniz kişisel hijyen önlemlerinizi alın.
Evet kaşınıyor, yanıyor, acıyor ama ilk gün asla dokunmayın, kaşınmayın. Uygulama öncesi saçınızı yıkayın, uygulama sırasında bana Ducray'ın Neoptide losyonu kullanılıyor, minoxidil gibi ürünler de kullanılabilir ama lütfen şu sarmısak olayını roller yapmadığınız günler de yapın.. Uzman cildi irite edebileceğini söyledi. Sarmısağın antibiyotik özelliği vardır, sanırım bu yüzden ciltteki mantar gibi şeyleri yok ederken aynı zamanda besliyor ama siz yine de aralarda uygulayın..
Burada yorum yapanların amacı tabii ki bilinmez.. Dermaroller her firmanın satabileceği, çakmasının yapılabileceği bir ürün size ürün aldırmak kolay, aklına yatan zaten alır ama her gün uygulayın demenin hiçbir mantığı, açıklaması ve vicdanla bağdaşır yanı olamaz!
Ben bir hafta sonra kontrole çağırıldım ve eğer iyileştiyse yenisi yapılacaktı. Uygulamam yapıldı ve tekrar 10 gün sonra gideceğim...
Vücudun iyileşme mekanizmasına her gün müdahale etmenin bir açıklaması olamaz, yaranızın kabuğunu ne kadar kaldırırsanız yara o kadar derinleşir bu kadar basit bir mantık.. İğnelerin temas ettiği noktaları arttırmaksa amaç zaten bir uygulama süresi boyunca aynı noktadan 3-4 kez geçebiliyorsunuz.. Benim açıklığı fazla olan yerlerden daha fazla geçiyor.
Yağlar, haplar, otlar bunlar çok karışık mevzular.. İlaç kullanımına bağlı ya da gebelikte dökülme yaşadıysanız bu çileleri neden çekiyorsunuz? Uzmanlar her gün anlatıyor protein ağırlıklı besleneceksiniz, yeşillik ve elmanızı yiyin, sonra isterseniz yağlarınızı yine sürün.. Sigara içiyorsanız cildinizin can düşmanıdır! Bırakın onu su için :)
Daha önce de yazmıştım ben polikistikoverliyim hafif bir kansızlığım var doktorlar hiçbir ilaç vermiyor.. Kafama göre bazen çinko, demir, e ve a vitamini kullanıyorum. Beslenme sorunu yaşadığımda bu takviyeleri alıyorum.. Size akıl verdiğime bakmayın canım hiçbir şey istemez et filan çok zor yerim :s
Neyse, saçınızı pantene aqua light gibi arındırıcı bir şampuanla yıkayın uçlarına krem ya da gliss gibi sıvı kremler uygulayın.. Saç deriniz ne kadar hava alırsa ve yağı saçtan ne kadar arındırırsanız gözenekleriniz o kadar açık olacak.
Ben rollera 5 seans devam edeceğim 3. seansta çıkan saçları göreceğim iddia ediliyor, yazmaya devam edeceğim. Zira saçlarıma vereceğim son şans bu, olmadı kazıyıp peruk takıcam :) Kendinizle barışın öyle insanlar görüyorum ki.. hemen saçlarına bakıyorum, saçlarının döküldüğünü bile fark etmeyecek kadar tipsizler, bakımsızlar ama onlardaki özgüven padişah kızında yok :s Hastalığımla ilgili çocuğun olmaz diyen doktorlar falan gördüm, saç dökülmesi, akne vs her sorunu yaşadım şimdi gamsız olmaya çalışıyorum roller olayını da çok umursamıyorum açıkçası.. umudum olmayarak canımı acıtıyorum.. bakalım sonu ne olacak :)
ayrıca ablam hepatit b tedavisi gördü, kanser tedavisi kadar saçları döküldü, cildiyecilerin yazdığı bephanten içerikli spreyle eskisi kadar gür saçları çıktı.. tedavi süreci bitmişti çünkü.. gebelikte kalsiyum eksikliğine dikkat edin, tedaviler sonrası da hormonal bir nedeniniz yoksa mutlaka saçlarınız geri gelir.. böyle çilelere lüzum yok bence.. erkeklere priorin tavsiye edenler falan gördüm ben de pantogar kullandım bunlar yalnızca besin takviyesidir, genetik denilen dökülme de saç hücrelerinin hormon duyarlılığından ileri geliyor yediğimiz domatesin içinde bile ostrojen hormonu olduğu sürece çoook para kazanırlar daha bu işlerden..
yine çok uzun konuştum, ben gidip acımı çekeyim :) hoşçakalınız