Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar 3 yıllık saç dökülmesi hikayem:(((

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
haydan merhaba;
özelden yazmam henüz mümkün değilmiş. ben fixplanın kendi sitesinden ya da gitti gidiyırdan alıyorum
selamlar

ardıç yağı diye bir yağ var canım onu al sarımsagı ıcıne ıyıce ez sulandır karıstır ıkısını. sonra dökülen bölgelere sür ve sabaha kadar beklet sacında hiç yıkama. sabahleyin yıka. maksimum bir ay içerisinde etkisini gösterecektir. daha sonra bir hafta filan ara ver hiç yapma tekrar devam et aradan sonra istersen. bi dene .

canım ilk defa duyuyorum ben ardıç yağını. sen denedinmi. sonuç alan varmı acaba . merak ettim şimdi.

sevgili peri; benim de saçlarım ince telliydi fakat saçlarımın dibi gözükmezdi topladığımda,geçen sene nisan ayında annemle hiç hazmedemeyeceğim bir sorun yaşadım(3 senedir sürekli yaşıyorum) 15 gün sonra tepemde bir seyrelme başladı..tarif ettiğin o çaresizlik duygusunu ve umut arayışın çok iyi anlıyorum.. özel bir cildiyeciye gittim mezoterapi ve prp yaptırdım,tahliller ilaçlar toplamda 5000 tl harcadım..prp bir miktar işe yaradı fakat verdiğim paraya değmedi.. en son bu sene nisan ayında doktorumu değiştirdim minoksil kullanmaya başladım diğer ilaçlarla beraber..bana da genetik tipi dökülme dediler.. bir yıldır iyi bir psikoloğa gidiyorum ailemle ilgili sorunların bana zarar vermemesi için.. sana verebileceğim en büyük tavsiye kullandığın tüm ilaçları bırak bulunduğun ilde iyi bir cildiye ve endokrin uzmanına git ve psikoloğa başla(psikiyatrise değil).. saçlarımın durumunu soracak olursan minoksili 2.5 aydır kullanıyorum sonuç almak için erken fakat düzelme bariz bir şekilde belli.. inan düzeleceğine inanmak her şeyden önemli..zihnindeki geçmiş kodlamaları yıkmak yeni bir inanç örüntüsü oluşturmak çok önemli..insanlar moralle çaresiz hastalıkları yeniyor.. beynimiz bizim kodlamalarımızla çalışıyor inan.. 3 gün hastayım grip olacağım de hemen vücüdunun enerjisi düşer..umarım umut olmuşumdur..

Aynaya her baktığınızda saçlarımın arasında derim parıldıyor mu diye o bölgeye odaklanmak yerine,
kocaman gülümseyin yansımanıza ve ışıl ışıl halinize bakarak saçlarım dökülmüyor deyin.
Unutun o bölgeyi, dökülmüş telleri toparlarken şarkı söyleyin, miktarına dikkat etmeyin, toparlayın ve atın.
Saçlarınız her aklınıza düştüğünde, saçlarım gür ve sağlıklı deyin. Deneyin, kazanacaksınız.

teşekkür ederim canım sağol. be minoksil kullandım 5 olanından. faydası olmadı(( yine de teşekkür ederim.

ne demek canım ama minoksili ne kadar sürede kullandın çünkü onu uzun kullanmak gerek yani en az 6 ay kullanmak gerekiyo 1 ayda falan etkisini göstermez daha

dün istanbuldaydım en son ocak ayında gitmiştim prof dr server serdaroğluna yani aradan altı ay kadar bir zaman geçti ocak ayında gittiğimde bana erkek tipi dökülme genetik demişti inanasım gelmemişti cünkü ne anne tarafımda ne baba tarafımda bu durumu yaşan var bana minoxil kullan altı ay sonra gel dedi tabı ben mınoxıle kullanırken ılk basta dokulmelerım artıcagından ve bırakıldıgına toplu bır dokulme yasıycam ıcın korkararak %2 lik mınoxılı kullanmadım kendime baska doktor aradım inanasım gelmıodu cunku bu durumu yasadığıma ve prof dr oya oğuz a gittim server beyle oya hanım ikiside cerrahpaşının saç hastalıklarını kuran doktorları ve en iyileri. oya hanıma gittiğimdede aynı şeyi söyledi kadın androgenetik alopesi yasıosun dedi aralar incelen saçlar var dedi ve bana ameliyat gecırmııssın narkoz almıssın stres yasamıssın oarada enıstenı kaybetmıssın zaten sacların ınce telli hassamıs saçların bunların acısı saçtan cıkmıs dedi bırde genetık dokulmede olunca tuz bıber olmus dedı ama korkmamam gerektıgını cunku çıkan saclarım olup gerı donuşumlu saç kaybımın oldugunu bır sure sonra dokulmenın durucanı söyledı ve oda bana mınoxil shenmın tablet ve doğum kontrol hapı verdı ama ben ne yazıkkı doğum kontral hapını hamılelık dusunduğum için kullanamadım. ve dun yıne dayanamayıp tekrardan server serdaroğluna gittim 6 ay sonra kontrola gel demıştı tabı mınoxılı kullanmamıstımda:S VE SORDU duzenlı bı sekılde kullandınmı mınoxılını dıe bende korktugumu gebelık dusunduğum içinde hamıle kaldıgımda mınoxılı bıraktıgımda toplu dokulme yasarım dıe kullanmadığımı söyledim mınoxılle karsı korkularımı anlattım kullanmalısın sımdıye kadar bosa zaman kaybetmıssın omur boyu uyguluycaksın her aksam sacına dedı soyle dusun dedı tansıyon hastası hapını bıraktıgında nolur hastalıgı tetikler onun gıbı dusun bunuda dedı ve kel kalıp kalmıycamı sordum:)hala dokulmelerımın devam ettığını boyle gıdersem kel kalıcamı döledım oyle bısey olamaz dedı sen zaten ileri derecde yasamıosun ludwig 1desin anne baba tarafında olmadığı için belki hiç ilerlemiycek bu sınıflandırma dedı bu arada 2 aydır çok kotuydum kel kalıcam die aglıodum evden çıkmıodum va dokulmem dahada artmısttı bunuda sordum stres tetiklerrimi die kesınlıkle dedi ve deprasyon ılacı kullanmayı başlmayı dusunuorum artık zaten psikiyatı doktorum onermıstı ama ınatla baslamısmıstım ama başlıycam cunku artık gercekten dayanamıorum bu duruma belkı daha az takarım. bu arada server bey dokulen kalın telli saçlarımın teolgen effluviumdan kaynaklandıgını gerı donusumlu gelıcegını bazı incelen saclarımın gerı gelmıycegını söledi buda zaten genetıklıkden kaynaklanırmıs ıncelenler. sizce napmalıyım minoxili kullanmalımıyım aranızda kullanan var mı ama çok korkuorum ilk başta ya dokulmelerim artrsa yada hamıle kalıp bıraktıgımda toplu dokulme yasarsam gercı server bey hamılelıkte bırakırsın saçalrın dokulmez doğurduktan bı ay sonra mınoxile devam edersin tekrar dedi ya çok korkuorum o ilacı kullanmaktan ya kötü yaparsa beljki ilerde kullanmamamı gerekticek bır hastalıgım çıkıcak kullanamıycam o zaman toplu olarak mı cok fazlamı saç kaybedıcemki çok kararsızım yardım edin napmalıyım he bu arada doktorum dün yıne saç dıplerımı ınceledı ılerleme olmusmu ıncelen saçlarımda dıe sukurler olsunkı suan hıc bır ılerleme yok

minoxil kullandığıgında dokulmen arttımı peki

androgenetik dökülmede dökülme duruyor muymuş? oya hanım öyle demiş ya sana? geri dönüşümlü de dökülüyormuş o zaman nie androgenetikmiş anlamadım ben canım?

bi de test filan mı yaptılar nasıl koydular teşhisi

minoxil kullandığıgında dokulmen arttımı peki

canım benim saçlarım normalde günde on telden fazla dökülmezdi,seyreklikleri fark ettiğimde dökülmeler günlük 200 tele yakındı ilk gittiğim doktor mezoterapi ile mioksil başlattı fakat saçlarımın dökülmesi daha da arttı ve ben minoksili bıraktım.. Daha sonra doktorumu değiştirdim bu sene yine minoksile başladım çok fazla bir dökülmem olmadı şuan da gayet normal..ilk doktor başlattığında sanırım fazla takmıştım saçımı şu an gayet iyi ama..

İLk farkettigimde 200 tele yakindi diyosun peki ikinci kez minoksile baslamadan once kac tel dokuluodu azalmismiydi yani gecen seneye gore canim ne kadardir suruor sende bu sorun? Benimde 150 teli buluyodur gunluk hele bide banyoda ve tararken resmen eziyet gibi gelio( ya ben cok korkuorum minoksili kullanmaya napicami sasirdim dogrudu bazilati bes gun kullanamadim mahvoldu saclarim felaket dokuluo eskisindende cok kullanmasaydim eskisi gibi dokuldeysi diyen bir cok insan var ama doktorumda kullanmam geteltigini souluo offg offf

ikinci kez kullanmaya başlamadan önce dökülmem azalmıştı fakat banyo yaptığımda baya dökülüyordu.. hemen hamile kalmayacaksan bence başla ,saçların toparlansın.moralin bozukken hamile kalman da zorlaşır..ben de bebek düşünüyorum ama ona iyi bakabilmem için önce kendim iyi olmalıyım..bir de en iyi doktorlara gitmişşin..bir yan etki gözlemlersen doktoruna mutlaka söyle.. canım benim hem babam hem teyzem kel.. tek çare bu ilaçsa kullanıcaz. ya bu da olmasaydı..

ya artık dusunuyoruz hamılelğiği ne zaman nasıp edrse artık Allah. şimdi başlarsam minoksile 2 3 ay sonra hamıle kalırsam bırakmak zorunda kalıcam o zaman bırakınca sacım nasıl tepkı gösterir ya dahada çok dokulurse gercekten bunu kaldıramam off napıcamı bılemedım. bizde kel kımse yok teyzen nasıl kel ya saçları tamamen mı yok canım ((((

dün istanbuldaydım en son ocak ayında gitmiştim prof dr server serdaroğluna yani aradan altı ay kadar bir zaman geçti ocak ayında gittiğimde bana erkek tipi dökülme genetik demişti inanasım gelmemişti cünkü ne anne tarafımda ne baba tarafımda bu durumu yaşan var bana minoxil kullan altı ay sonra gel dedi tabı ben mınoxıle kullanırken ılk basta dokulmelerım artıcagından ve bırakıldıgına toplu bır dokulme yasıycam ıcın korkararak %2 lik mınoxılı kullanmadım kendime baska doktor aradım inanasım gelmıodu cunku bu durumu yasadığıma ve prof dr oya oğuz a gittim server beyle oya hanım ikiside cerrahpaşının saç hastalıklarını kuran doktorları ve en iyileri. oya hanıma gittiğimdede aynı şeyi söyledi kadın androgenetik alopesi yasıosun dedi aralar incelen saçlar var dedi ve bana ameliyat gecırmııssın narkoz almıssın stres yasamıssın oarada enıstenı kaybetmıssın zaten sacların ınce telli hassamıs saçların bunların acısı saçtan cıkmıs dedi bırde genetık dokulmede olunca tuz bıber olmus dedı ama korkmamam gerektıgını cunku çıkan saclarım olup gerı donuşumlu saç kaybımın oldugunu bır sure sonra dokulmenın durucanı söyledı ve oda bana mınoxil shenmın tablet ve doğum kontrol hapı verdı ama ben ne yazıkkı doğum kontral hapını hamılelık dusunduğum için kullanamadım. ve dun yıne dayanamayıp tekrardan server serdaroğluna gittim 6 ay sonra kontrola gel demıştı tabı mınoxılı kullanmamıstımda:S VE SORDU duzenlı bı sekılde kullandınmı mınoxılını dıe bende korktugumu gebelık dusunduğum içinde hamıle kaldıgımda mınoxılı bıraktıgımda toplu dokulme yasarım dıe kullanmadığımı söyledim mınoxılle karsı korkularımı anlattım kullanmalısın sımdıye kadar bosa zaman kaybetmıssın omur boyu uyguluycaksın her aksam sacına dedı soyle dusun dedı tansıyon hastası hapını bıraktıgında nolur hastalıgı tetikler onun gıbı dusun bunuda dedı ve kel kalıp kalmıycamı sordum:)hala dokulmelerımın devam ettığını boyle gıdersem kel kalıcamı döledım oyle bısey olamaz dedı sen zaten ileri derecde yasamıosun ludwig 1desin anne baba tarafında olmadığı için belki hiç ilerlemiycek bu sınıflandırma dedı bu arada 2 aydır çok kotuydum kel kalıcam die aglıodum evden çıkmıodum va dokulmem dahada artmısttı bunuda sordum stres tetiklerrimi die kesınlıkle dedi ve deprasyon ılacı kullanmayı başlmayı dusunuorum artık zaten psikiyatı doktorum onermıstı ama ınatla baslamısmıstım ama başlıycam cunku artık gercekten dayanamıorum bu duruma belkı daha az takarım. bu arada server bey dokulen kalın telli saçlarımın teolgen effluviumdan kaynaklandıgını gerı donusumlu gelıcegını bazı incelen saclarımın gerı gelmıycegını söledi buda zaten genetıklıkden kaynaklanırmıs ıncelenler. sizce napmalıyım minoxili kullanmalımıyım aranızda kullanan var mı ama çok korkuorum ilk başta ya dokulmelerim artrsa yada hamıle kalıp bıraktıgımda toplu dokulme yasarsam gercı server bey hamılelıkte bırakırsın saçalrın dokulmez doğurduktan bı ay sonra mınoxile devam edersin tekrar dedi ya çok korkuorum o ilacı kullanmaktan ya kötü yaparsa beljki ilerde kullanmamamı gerekticek bır hastalıgım çıkıcak kullanamıycam o zaman toplu olarak mı cok fazlamı saç kaybedıcemki çok kararsızım yardım edin napmalıyım he bu arada doktorum dün yıne saç dıplerımı ınceledı ılerleme olmusmu ıncelen saçlarımda dıe sukurler olsunkı suan hıc bır ılerleme yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…