3 yaşındaki oğluma parmak emmeyi nasıl bıraktırabilirim?

Uyurken de emmesini istemiyorum. Bu yöntem uyurken normallestiren bir yöntem olur. Yine de teşekkür ederim

Bizim ki sadece alışkanlık ama eğer bu süreci doğru yonetemezsek maalesef kaygı ve strese dönecek

Oğlumun konuşma gecikmesi vs bir durumu yok ama dediğiniz gibi sosyalleşmek çözüm yollarından biri oluyor. Kreş arastiricam

Bu tramvatik bir durum olur. Yine de teşekkür ederim

Biz de krese başlatalım madem ama yaşadığımız yerde o kadar pahalı ki

Kreş çok etkili gelıo bana nedense.. O kadar degıstı kı Eymen anlatamam.. Bizim kreş çok pahalı degıl, ayda 4bın 5 bın olsa imkansz veremeyız.. Oyle olsa bende gönderemezdm heralde.. Burdakı önerileri bir dene derim D dgdln cim.. Eger olmazsa belkı sartları zorlarsın kreş için

Bende tırnak etrafındaki etleri yiyorum.. Hatta oğlumda bence benden görerek alıştı.. Sıkıntı yok bende 31im hala bende yıyorum yalnız tırnak yeme huyum yok, delıkanlı zamanlarımda bendw tırnagı kemirir tükürürdüm.. Ama snra manıkurle gelen guzellıgı gördukce bıraktm tırnak yemeyi.. Smdı sadece etleri yıyorum onları da tükürüyorm tabi

Bildiriminiz gelince yazmak istedim, parmak emme alışkanlığı diş ve çene yapısında dönüşü olmayacak deformasyonlara yol açar. Üst dişler öne, alt dişler geriye konumlanır. Parmakta deformiteler oluşur. Bir diş hekimi olarak önerim bir ortodonti uzmanı ile görüşüp gerekirse alışkanlık kırıcı aparey yaptırmanız. Bu aparey sayesinde çocuk istese de parmak emme, dil emme gibi şeyleri yapamaz. Kendiliğinden de bırakabilir tabi ama bence riske atmayın, süreç uzarsa deformasyonun boyutu artar.

Yapıyorum ama inanın o kadar zor ki çünkü oğlum çok hareketli bir çocuk değil ve odaklanması da kuvvetlidir. Çok sevdiği şeyleri , yapmaktan hoslanacagi şeyleri teklif etsem de o süreçte kabul etmiyor
Seslendiğinizde size bakmıyor mu?

Çok teşekkür ederim şuan zaten üst çene de dişler öne doğru geldi ve emdiği parmak sadece benim fark edebileceğim ölçüde küçük. Burda götürdüğün pedodontistler yaşının küçük olduğunu ve hala birakabilecegi süreçte olduğunu söylediler. Takmayı uygun bulamadılar bu süreçte

Merhaba arkadaşlar bu konunun önüme çıkması bı tesadüf ablamın oğlu da elini emiyordu şuanda 1 buçuk yaşında parmağı emmekten artık şişiyordu arkadaşlarından duymuş sabır otu diye birşey varmış bir kaç defa sürmüş ve sonuç parmak emmeyi unutmuş artık belki faydası olur diye yazdım
Benim kızımda emiyor 2 yaşında olucak bende deneyeceğim insaAllah bırakır :)
Deneyip sonuç alanlar buraya yazarsa sevinirim

Sabır otu acı mı? Yani açıkçası eğer acı ise tavsiyeler arasında denemek istemediğim tek yok bu tür şeyler ama çaresiz hissedince her şey mübah geliyor elbet

Ay şimdi araştırdım üstelik tatlıymış, çok şaşırdım. Üstüne daha şaşırtıcı olan şeyse yaşadığım yerde çok fazla var ve bende minik bir fidesini aldım balkonumda saksıda bu bir işaret mi acaba

Sabır otu acı mı? Yani açıkçası eğer acı ise tavsiyeler arasında denemek istemediğim tek yok bu tür şeyler ama çaresiz hissedince her şey mübah geliyor elbet
Tadını hiç bilmiyorum. Deneyim bence belki fayda görürsünüz.

Acaba mi ? İlk denemede etki göstermiyor bir kaç defa sürmek lazım mıs

Parmaklarina yara bandı yapıştırın, uff oldu diyin artık emme filan güzelce anlat , 3-4 gün takılı kalsın sonra bı gece uyurken çıkarın , emmeyi unuttuğu için birakcaktir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…