• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yaşındaki oğluma parmak emmeyi nasıl bıraktırabilirim?

Merhabalr,benim de 2.5 yaşındaki kızım parmağını emiyor. Doğduktan sonra 2-3 ay gibi emzik emdi sonra emziği bıraktı ve parmağını emmeye başladı. Bir ara çok yöntem deneedim,biber bile sürdüm ama yana yakıla yine emdi☺️ Ben çözümü şöyle buldum,çalıştığım için kreşe verdim.( aslında başlıca sebebim bütün gün parmağını emdiği için konuşması geriliyordu). İnanın emmesi bayağı azaldı ve cümle kurmasa da artık konuşuyor her istediğini anlatabiliyor. Şuan bir tek uykusu geldiğinde emiyor onu da yavaş yavaş anlatarak bıraktırmaya çalışıyorum

38 yaşındayım hala emıyorum uykuda ya da kımsenın olmadığı zamanlarda..benım ıcınde çok uğraştılar yıllarca her yöntemi denediler ama nafıle.dişlerimde falan bır sıkıntı yok şükür

Anne karnında başlayan bir durum ve psikolojik olarak yeterli bilgiye sahibim yani neden emiyor noktasını geçtik. Sadece alışkanlık ama çocuk küçük de olsa alışkanlıklar her zaman zor bırakılıyor. Ben yaşadım şu yöntemi uyguladım dediğiniz bir tavsiyeniz varsa paylaşırsanız sevinirim.

Oğlum emmekten ziyade tırnak yiyordu.. Hiç müdahale etmedim, yapma dedıkce ınatlaştgnı farkettm.. Snra hiç ama hiç üstüne düşmedim.. Ne zaman kreşe basladı, unuttu gitti.. Gecen bi kere tırnagını kopardı dişiyle, tırnagı fazla koparmıs cok acıdı halıyle.. Acıkladım canın çok yanar boyle yaparsan dıyınce daha hiç yapmadı..

Emme konusunda ben ayak baş parmağımı bile emerdim.. Nasıl bıraktıgım konusunda bi fikrim yok😁

Bir kaç sefer gözü göre göre acı biber sürün. Zor olur ama işe yarayacaktır. Acı biber gözüne sürmesin yeterli. Yani bu parmağı emersen acıya katlanmak zorundasın. Anaokulu öğretmeniyim, gerçekten emzik bıraktırmaktan daha zor parlak emmeyi bıraktırmak. Bir kaç öğrencimde işe yaramıştı. Sadece elini gözüne sürmemesini takip edin. Hangi parmağı emerse o parmağa sürüyorsunuz.

Emzik niyetine mi acaba.yani emzigi bırakmak sutu kesmek gibi bir durum olacak o yuzden en az travmalı sekilde bıraktırmaya calısın. Parmagını emecegi zaman dikkatini dagıtın baska seye yoneltin o yas cocukların alıskanlıgı vırakma sureci daha kısa zaten 5-7 gun bukadar sure sabredseniz basarırsınız.. yerim onun barnagınııı. Bizim bi arkads vardı 24 yasında sevgilisi 32 yaslarda bi abiydi unide benm eve gelmişlerdi sabahlamıstık salonda oturuyoruz adam uykusu gelince koltukta oturdugu yerde uyukluyprdu baktım uykusunda basparmagını agzına alıp emiyor. Kıza kaş goz yaptım niye oyle uyyo diye bebeklikten kalma alıskanlıkmıs ya komik ama seviyprum.oyle diyor😃 benm kuzende kazık kadar oldu orta3 e gidiyor hLa teyzemin eşarbının kokusuyla uyur bebeklen teyzemin yazmalarıyla uyurdu hala oyle. teyzem kokulu yazma olmadan uykuya dalamıyor cocuk.😊 teyzem Tergetme durunu olmamıs uzerine dusmemş kolayına gelmiş ama siz bıraktırmaya calısırsanız bırakır bence

Oğlum emmekten ziyade tırnak yiyordu.. Hiç müdahale etmedim, yapma dedıkce ınatlaştgnı farkettm.. Snra hiç ama hiç üstüne düşmedim.. Ne zaman kreşe basladı, unuttu gitti.. Gecen bi kere tırnagını kopardı dişiyle, tırnagı fazla koparmıs cok acıdı halıyle.. Acıkladım canın çok yanar boyle yaparsan dıyınce daha hiç yapmadı..

Emme konusunda ben ayak baş parmağımı bile emerdim.. Nasıl bıraktıgım konusunda bi fikrim yok😁
Ya ben 30 olacam hala tırnak yiyorum tırnaklarımı gorseniz etten olusuyor giç tırnak yok yemiyorum tabi koparıp tukuruyorum ozellikle stresli zamanlarda. Ha bide tırnak etlerimi cok yoluyorum tırnaklarım yara bere ıcınde. Vitamin degerleriö normal ama alıskanlık işte. Bikez dugunüm zamanı direndim tırnak uzattım ozaman baktım hiç kenarda yaralar olmadı koparma falan olmadı tertemiz purussuz tırnaklarım vardı duvunden spnra yine basladım😪 en son protez ternak yaptırdım o biraz faydası oldu ama onlarda kırılınca yine eskiye dondum. Gerci safece bende degil kız kardeslerimin hepsinde var tırnak yeme alıskanlıgı. Benim kızım da da krese yolladım gerçi her hafta hasta olıyordu diye cıkardım en son dpgudayız hastane sartları cok kotu ilgi alaka ve doktor yok. Ozöam kreste sanırım burun karıstırmayı ogrendi 1 2 hafta sürekli yaptı bide cıkarıp gosterşyor anne bak igrencc diye baska seye yonelttim hep oyle oyle unttu. Bazen bazı alıskanlıkları gecici oluyor

Parmaklarına hardal sürün. Biz öyle bıraktık emziği:KK45:eminim parmaklardada işe yarayacaktır:KK45:

Uyurken ellerine çorap giydirin demişti doktor bir tanıdığa.

Sonra ne yaptı bilmiyorum da aklımda kalmış.

İnşallah zorlanmadan bırakır.
Bu onun ellerini kullaasini tamamen engelleyecegi için kendisini daha çok strese sokar ama tavsiyeniz için teşekkür ederim

Ben 6 yaşına kadar emmişim diş yapimda bi bozukluk yok şükür ama nasıl bıraktığımı biliyorum
Böyle şeyler okudukça içim rahatlıyor ama maalesef oğlumun şuan bile üst çenesi daralmış durumda. Üst ön dişler ileriye doğru biraz daha.

Ben de ilkokulda bile emiyormuşum, bir sıkıntı yok.
Sonra baktım kızım da emiyordu ve önemsemedim.
Zaman geçti sürekli uyarıyorduk ama nafile yine bakıyorduk parmak ağızda. Anlatıyorduk.
3 yaşını geçmiş 4 yaşına gelmişti birgün hastaydı doktora gitmiştik. Doktor üst damağının öne doğru çıkma ihtimalinden bahsetti eşimde parmak emdiğini söyledi doktora. O günden bu yana gündüz parmak ağızda dolaşmıyor ve uykuya dalmadan önce parmak emerdi. Onu yapmıyor. Ama uykusunda hala ağzına sokuyor sonra çıkartıyor. Farkederse kendi parmağını emdiğine üzülüyor.
Yani zamanla söyledikçe değişecek bence. Bizim kızımıza doktorun söylemesi anlatması etki etti.
Çok teşekkür ederim ❤️

Acı ojeyi ben de almıştım ama Önce kendim sürdüm ağzıma soktum :) ben alerjik bir insanım kızımda alerjik bir çocuk diye öksürük yapar diye düşünmüştüm.
Ben internette parmağa takılan bir şey de görmüştüm. Alacaktım o ara bırakınca almadım. Ama uykudunda takmak için hala alsammı diye aklımda
Evet onu bende gördüm ama oğlum kendini kötü hisseder mi diye endişe ettim. Şuan 3 yaşında biraz daha zamanımız var. O yüzden araştırmaya başladım

Bırakır hiç dert etmeyin🥰 bizim bi akraba emiyordu artık parmağı küçülmüştü emmekten bıraktı tabi sonradan 🥰 dişleri de bozuldu mu bilmem ama şimdi diş hekimi oldu
Benim oğlumun da emdiği parmağı sadece anne bakışının fark edebileceği ölçüde küçük. İnşallah ilerlemeden biz de bırakırız. Hikayenin sonu müthiş ama

Bununla ilgili parmak emen birinin yorumunu yazacağım okadar güzel biseydiki parmak emmek okuldan gelince kapının arkasına geçer görmesinler kizmasinlar diye gizlice emerdim derdi
Yok ben asla kızmıyorum ve kesinlikle oğluma bu konuda küçük düşürücü onu incitecek sözler soyleesine de izin vermiyorum. Anne karnından gelen bir alışkanlık eğer bu tip bir baskı olursa duygusal bir soruna dönüşüyor.

Benimde yeğenim 4.50 yaşında ve hala bataniyesi var onu emiyor annesi erken sütten kesmek zorunda kaldı. Hamile olduğu için .
Bunun erken sütten kesmekle ilgili olduğunu sanmıyorum. Oğlum 18 aylıkken kendisi bırakmıştı ama emme refleksi onlara kendilerini iyi hissettiriyor. Şimdilik psikolojik destekle başladık. Bir ay sonunda bir pedagog ile görüşüp son rotayı cizicez bakalım.

Parmağını emdiginde dikkatini dağıtacak başka şeyler verebilirsiniz eline oyalanacagi
Yapıyorum ama inanın o kadar zor ki çünkü oğlum çok hareketli bir çocuk değil ve odaklanması da kuvvetlidir. Çok sevdiği şeyleri , yapmaktan hoslanacagi şeyleri teklif etsem de o süreçte kabul etmiyor

7 yaşını dolduran kizima asla biraktiramadim neler denedik neler yaptik olmadi ödül verdik olmadi aci oje parmak bantlari oyuncak cezasi...artik sadece gece uzun emip dis yapisi bozulmasin diye parmağını bantiliyoruz ama gunduz her gozden kaybolduğunda emiyor
Ebeveyn olarak gerçekten çok üzücü umarım sizde çocuğunuza uygun yolu bulursunuz

Biz de krese başlatalım madem ama yaşadığımız yerde o kadar pahalı ki

Burada bir cok sey yazilmis. Oje, dikkat dagitma vs. Ancak bunlar cozum degil. Psikolog esliginde yardim alabilirsiniz. Ne kadar erken o kadar iyi. Yasak mi bilmiyorum o yuzden birini onermedim. Cozumsuz degil insallah cozersiniz. Cozen tanidiklarim oldu.
Bir ay sonra bir pedagog a başlıyoruz.

Back