• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yaşındaki oğluma parmak emmeyi nasıl bıraktırabilirim?

Görümcem 8 yaşında bırakmış, herşeyi denemişler. Bir akraba korkutmuş parmağın kopar diye o günden sonra bırakmış. Zaten 8 yılla hafif peltek ve dişleklik var diğer bir sonucu olarakta parmağı biraz incelmiş.
Evet maalesef kolay bir süreç değil inşallah o dönemlere kalmadan bırakır

Anne karnında başlayan bir durum ve psikolojik olarak yeterli bilgiye sahibim yani neden emiyor noktasını geçtik. Sadece alışkanlık ama çocuk küçük de olsa alışkanlıklar her zaman zor bırakılıyor. Ben yaşadım şu yöntemi uyguladım dediğiniz bir tavsiyeniz varsa paylaşırsanız sevinirim.
Tuzlu su yapıp çaktırmadan parmaklarına sürseniz . Aklıma gelen 🤔

Bende küçükken parmak emiyordum.Acı ojeler,eldivenler vs vs annem bir sürü yöntem denemiş ama bıraktıramamış.Bu yüzden diş ve damak yapımda bozuldu tel takıldı dişlerime sonrasında da uygun yaşa gelince zirkonyum yaptırdım.Yani gerçekten çok büyük dert inşallah bırakır.Benim bırakma şeklimde tamamen korku ile olmuştu.Bir televizyon programında parmağında sorun olan bir kız görmüştüm,sorun neydi tam hatırlamıyorum geçmiş zaman.Ama teyzem bak parmak emersen parmağın böyle olur demişti çok korktum çok ağlamıştım.Sonra yavaş yavaş bırakmaya başladım.Bazen unutup yapıyordum ya da çok emmek istiyordum dayanamıyorum.Ama sonra o kız aklıma gelince hemen çekiyordum elimi ağzımdan.Ama o parmağın tadını gerçekten unutamıyorum.Ne tatlı gelirdi tadı yahu🙈😂
Merhaba. Zirkonyumu kaç dişe yaptırdınız ve ne kadar yıldır kullanıyorsunuz?

Back