3 yaşındaki oğluma parmak emmeyi nasıl bıraktırabilirim?

Aci oje 3 yasindaki bir cocuga uygun degil bence.
Ustelik dalip agzina goturdugunde kimyasal almis olacak, gerek var mı

Bolca konusup anlaticaksiniz
Ben yarali parmak fotografi gostermistim
Kanar, acir, disin curur sonra cok sevdigin seyleri (sevdigi ne varsa) yiyemezsin, bebeginle oynamazsin cunku parmagin acir diye konustum
Bir gunde birakmisti o gun arada agzina goturdu, kendi hatirlayip agzindan cekti ya da ben dikkatini dagittim.
Unuttu.

Geceleri bazen devam ediyor uykulu haliyle
Gunduzden konusuyoruz ama gece uykulu oldugu icin bir iki fırt alip birakiyor :)
Ben de en olmadi bant takmayi dusunuyorum cunku uykulu ne yaptigini fark etmiyor

Ben bıraktıramadım. 11 yaşında dişçiye gittik. Ağzına aparat taktılar. Üst çene dar ve uzun öne doğru olduğu için. Zor bir süreç inşallah bıraktırabilirsiniz.

Dogum yaptigimda bebegim parmagini emiyordu hastanede ac oldugunu dusundum eve geldigimdede bas parmagini emmeye devam etti hemen emzik aldik cunku birsey emmesi gerekiyordu yoksa parmaga devam edecekti keske emzik verseydiniz suan arada emzik veriyorum cok degil parmak almiyor agzina nasil biraktirirsiniz hic bilgim yok

Burada bir cok sey yazilmis. Oje, dikkat dagitma vs. Ancak bunlar cozum degil. Psikolog esliginde yardim alabilirsiniz. Ne kadar erken o kadar iyi. Yasak mi bilmiyorum o yuzden birini onermedim. Cozumsuz degil insallah cozersiniz. Cozen tanidiklarim oldu.

Bende küçükken parmak emiyordum.Acı ojeler,eldivenler vs vs annem bir sürü yöntem denemiş ama bıraktıramamış.Bu yüzden diş ve damak yapımda bozuldu tel takıldı dişlerime sonrasında da uygun yaşa gelince zirkonyum yaptırdım.Yani gerçekten çok büyük dert inşallah bırakır.Benim bırakma şeklimde tamamen korku ile olmuştu.Bir televizyon programında parmağında sorun olan bir kız görmüştüm,sorun neydi tam hatırlamıyorum geçmiş zaman.Ama teyzem bak parmak emersen parmağın böyle olur demişti çok korktum çok ağlamıştım.Sonra yavaş yavaş bırakmaya başladım.Bazen unutup yapıyordum ya da çok emmek istiyordum dayanamıyorum.Ama sonra o kız aklıma gelince hemen çekiyordum elimi ağzımdan.Ama o parmağın tadını gerçekten unutamıyorum.Ne tatlı gelirdi tadı yahu

Kendi kızımdan bahs edeyim. 3 yaşında
asla bırakmaz düşündüğüm emzigi nasil bıraktığını.
Bir gün hastalandi bogazi ağrıyordu emzik ile yutkunmasi daha zor olduğunu anlattım. Denedi fark etti ve emzigi bıraktı.

Şunu bilir şunu söylerim bir hareket için ‘yapma’demek o hareketin yapılma ihtimalini perçinliyor.
Kızım 3,5 yaşında, kardeşlerinin doğumundan sonra başladı parmak emmeye.
Eşim 5-6 yaşına kadar emmiş.
İlgisini dağıtın, görmezden gelin. Ben çözümü böyle bulmaya çalışıyorum.

Parmak emme anne karnında başlayan bir serüven güçlü bir reflekstir. Anne sütünden keserken yada biberondan ayırırken yaşadığı tutum bile etkiler yeni doğan bebeği sırf parmağını emiyor diye eli ağzından çıkartılmamali. Bu dönem oral dönem elbetteki o hazi alacak. Parmak emme davranışı dördüncü yaşta kaybolur 4.yas sonrası devam ederse bu sorundur nedeni çocuğun kaygilanmadi utanması korkması birçok nedeni olabilir önce neden bulunup ortadan kaldırılmalı sonra bu davranışın hoş olmadığını anlatmalisiniz ben dile ile anlatmalisiniz ellerini kullanacak aktiviteler verebilirsiniz sürekli oyalama asla hor gormeme kinamama ....

Bir arkadas yazmis aci oje sürün diye bende onu diyecektim benim yigenim tirnaklarini yerdi kücüktü 3-4 yaslarindayken almistik eczaneden daha elini agzina götürmüyordu zarari kesinlikle yok özellikle tiksinip götürmesin agzina diye üretilmis..

Parmak emme degilde aliskanlik olur diye huysuzlandiginda yada uyudugunda sadece vermeye baslamistim buyudukce . Daha sonra gun icinde ortadan kaldirdim. Sadece uykus saati veriyorum uzun zamandir. Bazen kendi bulup agzina takinca aauykun mu geldi kizim gel uyutayim seni diye diye emzigi gorunce hemen kaciyor . Uyutacam saniyor . Gercekten uykusu varsa aliyor sadece . Zaten uykuya dalinca cikartiyor emzigi bende aliyorum . Belki ise yarar diye soyleyim dedim elini agzina goturuunce uykun mu var dersiniz mesela uyumak istemez o anda ve zamanla birakabilir aa pamagin agzinda o zaman uykun mu geldi gel uyutayim vs derken bir sure sonra bikabilir belki

aci ojeyi bende tirnak yemede kullandim 23 aylik kizim yemeye deevam etti valla hic faydasi olmadi。eli yine。agzinda

Bırakın emsin aklı ermeye başlayınca bırakacak kendisi bende doğar doğmaz emmeye başlamışım 7 yaşına kadar emdim çene diş yapımda hiçbir problem yok ailem çok şey denedi hayal meyal hatırlıyorum ama bırakamadım1. Sınıfa başlayınca utanıp sıranın altında emmeye çalışmıştım utanmıştım tabiki sonra eve gidince parmağım ağzımda uyuya kalmışım uyandıktan sonra asla emmemişim

kuzenim sanirim 7yasa kadar emdu o parmagi digerinden i ceydi okadar baska bir sorun olmadi zamnla birakir uzulmeyin.ben olsam o parmagina aci birsey surerdim gidalar olurya mesela nar kabugunun ic kismi acidir onu agzina almasi kimyasal ddgil bir zarar vermez gibi

Parmak emme davranışını hangi anlarda yaptığına dikkat ederseniz size cevap olacaktır. Elini ve ağzını meşgul edici oyunlarla gün içerisinde aza indirilebilir. ( pipet üfleme, flüt çalma, balon şişirme , kağıt kesme gibi gibi) Davranışı söndürmek için dikkat dağıtmakta bir yoldur ama anlıktır sonrasında muhakkak dikkat başka yöne çekilmelidir. Tırnak yeme, parmak emme gibi davranışlar uzman kontrolünde altta yatan nedeni bulunması gerekir. Eğer ona model olan birinden geçmiyorsa bu alışkanlık, baş edemediği kaygılandığı durumlar dolayısıyla kendini rahatlatmak amacıyla bunu yapıyor olabilir. 2 yaş sonunda oral dönemin bitmesiyle bu tarz davranışların azalması beklenir. Azalmadan artıyorsa ya aşırı büyük tepkiler alıyordur elini ağzına sokma vs gibi davrnışı pekiştirecek ya da dediğim gibi altta yatan kaygı, stres yaratan bir durum olabilir.

Cnm bnm de oğlum aynı durumdaydı hatta yastık ucu battaniye ucuda emiyordu bnde çok rahatsızdım bu durumdan anasınıfına başladığı zaman bıraktı kendi haline bıraktık anlican okul dönemindede unuttu zaten hiç üstüne gitme inadına yapar yoksa okul dönemi bırakıcağına eminim

Acı oje, kına vb yöntemlerle korkutarak değilde sorunun kaynağını öğrenip destek olarak bıraktırmayı deneyin.

Ağzı acıdı ve parmak emmeyi bıraktı diyelim, sorunun ana kaynağı çözülmediği için bu kezde tırnak yiyebilir, yatağını ıslatabilir.

Hangi durumlarda yaptığını gözlemleyin, örneğin kaygı duyduğu zamanlarda yapıyorsa o durumdayken sevginizi gösterin. Ama önce mutlaka gözlemleyin.

Merhaba benimde kızım emiyordu hatta 6 yaşına kadar devam etti dişler öne gitti em sonu da ortadontiye gittik damağın iç kısmına bi aparat taktı onunla bıraktık çünkü emmesine engel oluyorsu ama sizinli daha küçük bence sıkıntı etmeyin şu anda belki ilgisini başla şeylere verip bırakır

Bu konuda bir fikrim yok, Allah yardımcınız olsun demeye geldim.

Biber sürmüştüm

merhaba ayni sorun komsumuzun kizinda vardi şahit oldugum sey ilk okul bitmesine ragmen devamli emiyordu ailesi uyarip ilgilenmediginden yani, sonuc olarak disleri bayagi bi carpip hatta damak sorunu cikiyormus sonradan sizi tebrik ediyorum bilincli bir annenin yapacagi seyi yapip cozum ariyorsunuz. Öneri konusu bence acı oje sürun tirnaklarina sonucta elini agzina sokunca aciliktan tiksinip birakabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…