• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yaşındaki oğluma parmak emmeyi nasıl bıraktırabilirim?

Parmaklarina yara bandı yapıştırın, uff oldu diyin artık emme filan güzelce anlat , 3-4 gün takılı kalsın sonra bı gece uyurken çıkarın , emmeyi unuttuğu için birakcaktir
Aslında parmağını emdiği için emdiği parmağında bir nasır oluştu. Bu da bazen canını acıtıyor. Ben de burada yaklaşıyorum. Onu iyileştirmek üzerine konuşuyoruz bu aralar. Spaydirmen li yara bantları aldım roketli ve arabalı bir kaç tane daha alıcam. Bir de kendinden yapışkanlı hava alan bandajlar var onu sarıp üzerine yara bandını takicaz ve özellikle gece takmak gerekiyor çünkü gece daha çok emiyor. Bu şekilde bırakanlar var ama tabiki kendisi de istiyor olmalı yoksa bu onun kendisini kötü hissetmesine sebep olur ve parmak emmeyi kuvvetlendiren psikolojik bir etken doğurmuş oluruz.

Evet ben de bu yöntemi uygun bulmuyorum ki en çok korktuğum şeydir çocuğuma bir tramva yaşatmak herhangi bir konuda
Aslında hiçbişey yapmanıza gerek olmadan bırakır diye düşünüyorum benim oğlum 21 aylıkken bırakın parmağı sürekli 2 eli yumruk şeklinde ağzına sokuyordu. İlk başlarda uyardım ama sonra kreş pedagogu da beni uyardı söyleyince, sakın uyarmayın davranışı pekişir diye. Sonra bıraktım uyarmadım, sadece gördüğümde eline bişey vererek ve ilgisini başka yere çekerek bişeyler yapmaya çalıştım. Şimdi 26 aylık elini ağzına neredeyse hiç götürmüyor 5 ayda tamamen silindi davranış.

Anne karnında başlayan bir durum ve psikolojik olarak yeterli bilgiye sahibim yani neden emiyor noktasını geçtik. Sadece alışkanlık ama çocuk küçük de olsa alışkanlıklar her zaman zor bırakılıyor. Ben yaşadım şu yöntemi uyguladım dediğiniz bir tavsiyeniz varsa paylaşırsanız sevinirim.
Anneannem de oje sürün derdi bu durumlarda tiksindirmeye çalışın derdi acı vb.gibi şeylerle bir tanıdığım kına sürmüş çocuğunun parmaklarına kokusundan dolayı falan çocuk ememiyordu parmaklarını hem sağlıklı da bir yöntem kına

Anneannem de oje sürün derdi bu durumlarda tiksindirmeye çalışın derdi acı vb.gibi şeylerle bir tanıdığım kına sürmüş çocuğunun parmaklarına kokusundan dolayı falan çocuk ememiyordu parmaklarını hem sağlıklı da bir yöntem.Diğerlerine göre kına bana daha mantıklı geliyor umarım geçer.😌

Aynı sorun benim oğumda da var. Oda 3 yaşında görünce uyarıyoruz. Acı oje işe yaramadı. Özellikle geceleri çok emiyor. Sabaha kadar parmağıni ağzından çıkarmaya çalışıyorum. Emme sesine uyanıyorum. 3 ay emdirmedim ama bir şekilde tekrar başladı. Birgün parmağı minik bir yara olmuş hemen yara bandı yapıştırdım diğer elindeki parmağı emdi. Bırakmak istemiyor. Üst dişleri öne gelmeye başladı. Siz bıraktırabilirseniz bana da anlatın. Konuşmakta ile yaramıyor.

Çoğu kişi 6,7 yaş gibi bırakır demiş ama görümcemin oğlu 15 yaşında yanımızda bile emiyor. Onu görünce umudum azalıyor

Ben kendi çocuğum için pedagog ile görüşmüştüm ve kesinlikle bebek parmak emdiğinde müdehale edilmemesi gerektiğini söylemişti çünkü bebek kendini öyle iyi ve güvende hissediyormuş

Aslında hiçbişey yapmanıza gerek olmadan bırakır diye düşünüyorum benim oğlum 21 aylıkken bırakın parmağı sürekli 2 eli yumruk şeklinde ağzına sokuyordu. İlk başlarda uyardım ama sonra kreş pedagogu da beni uyardı söyleyince, sakın uyarmayın davranışı pekişir diye. Sonra bıraktım uyarmadım, sadece gördüğümde eline bişey vererek ve ilgisini başka yere çekerek bişeyler yapmaya çalıştım. Şimdi 26 aylık elini ağzına neredeyse hiç götürmüyor 5 ayda tamamen silindi davranış.
Benim oğlum 37 aylık artık bilinç üstü bilinç altı ayrıldı. Artık onu rahatlatıp daha aktif tutup ve bu süreci kolaylaştıracak bir şeyler yapmam lazım. Yaşadığım yerde kreş ücretleri 6-7 binden başlıyor. Ocak zammı ile birlikte yine artacak. Açıkçası böyle bir bütçem maalesef yok. Pedodontoste götürdüm devam ederse yapısı bozulur çünkü bozulma başlamış dedi. Pedagoğa başlayacağız ama o da öyle bir iki seansla olacak şey değil. En az 8 seans gitmek gerekiyor. Ücretler seans başı 600 tl. Yine de bir defa gidip bir uzman görüşü de alacağım ama 8 seans götürecek gücüm yok.

Anneannem de oje sürün derdi bu durumlarda tiksindirmeye çalışın derdi acı vb.gibi şeylerle bir tanıdığım kına sürmüş çocuğunun parmaklarına kokusundan dolayı falan çocuk ememiyordu parmaklarını hem sağlıklı da bir yöntem kına
Kinadan korkabilir

Çoğu kişi 6,7 yaş gibi bırakır demiş ama görümcemin oğlu 15 yaşında yanımızda bile emiyor. Onu görünce umudum azalıyor
Parmak emmek normal bir süreç ama işte çocuk büyüdükçe etraftan baskı görmeye başlayınca davranış pekisiyor. Ben de bundan korkuyorum

Ben kendi çocuğum için pedagog ile görüşmüştüm ve kesinlikle bebek parmak emdiğinde müdehale edilmemesi gerektiğini söylemişti çünkü bebek kendini öyle iyi ve güvende hissediyormuş
Şuan artık bebek değil ben de o süreçte müdahale etmedim şimdi de sağlıklı bir süreç geçirmek için fikir arıyorum

Benden küçük erkek kardeşim bayaa emiyordu, hatta 3 yaşlarındayken tırnağı çürümüştü emmekten düşmüştü yine de bırakmamıştı. Şimdi damak yapısı, dolayısıyla dişleri çok bozuk. Hatta çift çene ameliyatı olması gerekiyor düzelmesi için. Lütfen bıraktırın. Allah yardımcınız olsun.

Benden küçük erkek kardeşim bayaa emiyordu, hatta 3 yaşlarındayken tırnağı çürümüştü emmekten düşmüştü yine de bırakmamıştı. Şimdi damak yapısı, dolayısıyla dişleri çok bozuk. Hatta çift çene ameliyatı olması gerekiyor düzelmesi için. Lütfen bıraktırın. Allah yardımcınız olsun.
Amin çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

Parmak emmek normal bir süreç ama işte çocuk büyüdükçe etraftan baskı görmeye başlayınca davranış pekisiyor. Ben de bundan korkuyorum
Kesinlikle buna katılıyorum bu yüzden size önerim kına kokusundan tiksinecektir gece uyurken de çorap giydirirsiniz en azından zararsız bir deneyim olur kına normal de de vücuda çok faydalı oje falan erkek çocuk olduğu için insanlar tarafından malesef dalga konusu olabiliyor acıda çocuğun canını yakar.

Bende öyleydim denemedıklerı kalmadı aılemın.gece uyurken sırayla basımda nöbet tuttuklarını bılırım.kına yakmalar acı cılalar elımı baglamaları ve daha bır sürü şey.uykuda hıc hatrlamadıgım bır sekılde o bagı açıp emerdım.yürürken bıle emiyordum gece gündüz farketmıyordu bır de küçük falan bı kısmını degıl ısaret parmagımı komple emıyorum.bırakmadım bırakamadım fakat 8.sınıftan sonra bıraz azalttım mesela otobüse bındıgımde emmedım derste emmedım yürürken emmedım ama kımse yokken yıne emdım gızlı gızlı.genç kız olmustum utanıyordum ama elımde degıldı.sonra sadece yattığımda emmeye başladım ve 38 yaşındayım hala emıyorum.çocuklarım bıle bazen gelıp ağzımdan çıkarıyorlar elımı :)dıslerımde bır sorun yok ama o parmağım bıraz ınce ve dıslerımın geldıgı ıkı yerde nasır gıbı bısey var çok dıkkat cekmıyor.ıtıraf edıyım o mutluluk hıc bıseyde yok acıktıgımda emsem doyuyorum.susadıgımda su ıstegım gecıyor.uykum yoksa uykum gelıyor yanı degısık bı hıs.bana hıc bıseyın faydası olmadı ama umarım çocuklarınıza olur herkeste bu durum aynı olacak dıye bır durum yok.
Benım emme serüvenimde soyle başlamış 6 aylıkken annemı emerken annem kardesıme hamıle kalmıs süt acımış sanırım oyle dıyolar emmek ıstememısım hep ağlıyormuşum komşumuz parmagımı ağzıma vermıs sonra oyle alışmış gıtmısım

Görümcem 8 yaşında bırakmış, herşeyi denemişler. Bir akraba korkutmuş parmağın kopar diye o günden sonra bırakmış. Zaten 8 yılla hafif peltek ve dişleklik var diğer bir sonucu olarakta parmağı biraz incelmiş.

Back