Pek tabi ki sizin için durumun ne kadar zor olduğu bir gerçek. Boşan demek kolay fakat realitede gerçekten sor. Benim için de zor olurdu mesela. Herkes aynı değil. Hepimizin hayatı, yaşam stili, hayattan beklentileri ve yaşadıkları çok farklı. Bu yüzden sizi tamamen anlamamız sizin yerine kendimizi koymamız imkansız. Ama burada en ağır basan şey eşiniz olmaya layık olmayan bu adamın davranışları. Bu insan değişmeyecek en güzel yıllarınızda böyleyse daha da beteri olacak. Yıpranacak, üzülecek, heba olmuş hissedeceksiniz. Belki çocuğunuz olacak ve evladınızı korkunç bir ortamda yetiştirmeye çalışacaksınız. Bu evliliğin sonuçları gittikçe daha da külfeti daha da azaplı olacak.
Ben belki de yanlış düşünüyorum bilmiyorum ama bu şekilde kötü evliliği olup boşanmayan insanların evliliğe aşırı anlam yüklediğini, boşanmanın çok kötü olduğunu ve boşanınca ziyan olmak, eksik hissetmek gibi düşüncelere sahip olduklarını düşünüyorum.
Neden boşanmak istemiyorsunuz böyle bir adamdan ? Gelecek kaygısı mı, boşanmanın kötü olması mı, sevdiğiniz için mi, emekleriniz için mi? Yuva nedir sizce? Önce bunu gerçekten derin bir şekilde düşünün. Sonra bence fikrinizi değiştirmek ve yeni bir bakış açısı kazanmak için psikolojik destek alın. Mutlu olduğunuz şeyleri yapmaya çalışın. Başkasını değil kendinizi mutlu etmeye çalışın. Kendinizi sevip saygı duyduktan sonra bunları atlatacaksınız.
Ayrıca burada kimse size o adamın size dönmesini, pişman olmasını sağlayamaz. Siz eşi olarak bir kere sağlayamamışsınız. Ama kesinlikle bu sizin suçunuz değil. Sizle alakalı bile değil. Sadece bazı insanlar daha olgunlaşmamız ve kendimizi bulmamız için hayatımızdan geçip gidiyorlar .Boşanın yeni bir hayat kurun ve mutlu olun