3.çocuk haberi ve ondan sonrası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bakin anneyim ama herkesin annelige bayilmadigini gozlerimle o kadar cok gordum ki .boyle iddiali iddiali konusuyorsunuz simdi gorduklerimi anlatsam oturup o cocuklara beraber aglariz .
Yahu iddialı konuşmuyorum gayet gerçek şeyler bunlar. Dedikleriniz de var evet çocuğunu sevmeyen de var ben yok demiyorum ki ama ben GENEL konuşuyorum bunu bir türlü anlatamıyorum genel anlamda anne çocuğunu çok sever çok güzel bir bağ yaşar bu bir gerçektir neden bu kadar karşı çıktığınızı anlamıyorum istisnalar kaideyi bozmaz

Tabii ki olur normaldir çocuklar ozenebilir ama tek çocuk da olsa çok çocuk da olsa mantıksız taleplere sırf istiyor diye evet denmemeli. Bunlar çok cocuk isteyen biri için sebep olmamalı. Yanı konu sahibinin durumu kötü değil ama o da belki bunları tercih etmiyordur o yüzden üçüncü çocuk ona yük gelmez zorlamaz bunun kabul edilmemesi garip geliyor.

O kadar müthişsse çocuğunu öldüren, sokağa bırakan ,zarar veren, ihmal eden, istismar eden annelerin de içgüdüleri bozuk. Ben de anne değilim ve aşırı korkutucu bir his ebeveyn olmak

Bana göre de annelik öyle doğurur doğurmaz yüklenen içgüdüsel bir sevgi değil.
Emek vererek, bağ kurarak oluşan bir sevgi. Zamanla kuruluyor o bağ.

Bana göre de annelik öyle doğurur doğurmaz yüklenen içgüdüsel bir sevgi değil.
Emek vererek, bağ kurarak oluşan bir sevgi. Zamanla kuruluyor o bağ.
Size göre ve birçok kadına göre de öyle, ben de biliyorum yakinen tanıdıklarımda da var. Ama çoğunlukla duyulan laf şudur "kucağına aldığın an her şeyi unutuyorsun"

Tebrik ederim. Ben yurtdışında yasıyorum gayet de üc dört çocuk yapıyorlar. Ama işte müstakil ev var maaş iyi vs geçim derdi yok. Ülkemizde de eskiden 3 çocuk yapın diyordu herkes gayet. Ama son kriz bunu değistirdi. Ama bu sizin kararınız Allah bereketli kazanç versin. Ablam da maddi durumu kötü iken isteyerek 4. Çocuğu doğurdu ve herkes kızmıstı. Esasen insanlar üzülüyor ama üslup sorunu olduğu için kızıyor. Babanızın tavşan gibi doğuruyor demesi çok terbiyesiz. Neyse ablam ve eniştem çok çalıstı çabaladı şimdi akrabalar içerisinde en zengini onlar baya evleri arabaları dükkanları var seviyesindeler. Çocuklarını büyütüyorlar. Ablam da sizin gibi evden çalışıyor. Kadın girişimcilere katıldı belli altyapı ile şuan yanındavisvi falan çalıştırıyor. Etrafa takılmayın. Kimse şu günde kendini ekonomik olarak güvende ve çocuk bakacak kadar da sabırlı ve verici görmüyor. Herkesin tasıyabileceği birşey değil. Ama onlar yapamayacak diye sizin de yapamayacağınız anlamına gelmez. Döylryene crvaplarını verin. Babanıza deyin o gün böyle dedin çok ayıp bir laf diye. Bundan sonra da diyene cevabını verin hoş değil.

Bana 3. Çocuk hala makul gelmiyor.
Bakın yeğenim tıp kazandı. 6 sene epey pahalı ve ağır bir eğitim aşacak. Kitapları ve malzemeler çok pahalı.
Devlet yurdu kolay çıkmıyor. Özel yurda bu sene 50 bin ödediler. Seneye 100 bin. Konu sahibinin büyük tıp kazanırsa en az 4 sene iki çocuk okutacak.
Çok kardeş olduğu için şehirdışı yazamayan çocuklar var artık.
Bana kursağına çorba girer aç kalmaz diye 16 sene sonrasını düşünmeden peş peşe şocuk yapmak mantıklı gelmiyor

Sınır sınır sınır sınır probleminiz var. Babam bana öyle bir söz söylese bu nasıl söz baba der alıngan bir tavırla kalkar giderim . Kimsenin karnındaki yavruya bu şekilde yaklaşmasına müsade etmeyin ne mana aldır gitsin ne ayıp . Biri birşey deyince çocuk benim çocuğum bu zamana kadar sizden birşey almadan büyüttüm size noluyor bu kadar konuşuyorsunuz bu konuşmalardan hoşlanmıyorum ve dinlemek de istemiyorum diyip kalkın gidin . Azıcık alıngan yeni gelin moduna girin siz kendinizi saydirmazsaniz işte böyle olay çocuğu aldır demeye dek gider . Ben ekonomik ve psikolojik yeterliliği olan herkesin doğurabileceği mi düşünüyorum kendinize guvenmis yapmışsınız. Kimsenin haddi değil konuşmak .Bu arada hayırlı olsun sağlıkla doğsun .

Son düzenleme:
Yorumları okudum da konu çook fazla dağılmış.

Vallahi konu sahibi geçenlerde bir tanıdığın 3. ye hamile olduğunu öğrendik. Kadın 40 yaşında. 1 oğlu, 1 kızı var. Kadın annesine hamilelik haberi verince annesi öyle hoplayıp ziplamadi. Pek de sevinmiş gibi durmuyordu. Ama " hayırlı olsun" dedi tabii.

Senin zaten şu an 2 çocuğun olduğu için ailen 3. çocuk haberine sevinmemiş olabilir. Ama eminim doğduğunda torununu çok severler .

Babanın tavşan benzetmesi belki sadece bir şakadır. Belki sen fazla alınganlık yapmışsındır.

Ayrıca dediğin gibi ailelerden maddi manevi hatrı sayılır bir destek görmüyorsanız için rahat olsun. Çünkü kimseye eyvallahın yok, her zamanki gibi çocuğunu kendin büyütürsün. Başkalarının sözlerine fazla takılmamak gerek.

O kadar müthişsse çocuğunu öldüren, sokağa bırakan ,zarar veren, ihmal eden, istismar eden annelerin de içgüdüleri bozuk. Ben de anne değilim ve aşırı korkutucu bir his ebeveyn olmak
Evet bozuk. İçgüdüleri de değil sütü bozuk derler ya öyleler. Genel konuştuğumu neden bir türlü anlamıyorsunuz? Annelik güzel bir histir ama istisnaları vardır. Bu bu kadar basit bir mevzu. Annelik duygusuna iyi dedim diye bana karşı çıktığınızın farkında mısınız? Yani bu oldukça tuhaf bir şey

Size göre ve birçok kadına göre de öyle, ben de biliyorum yakinen tanıdıklarımda da var. Ama çoğunlukla duyulan laf şudur "kucağına aldığın an her şeyi unutuyorsun"
Çünkü romantize edilen cümleler, toplum din her şey annelik müthis algısını yerleştiriyor, kaç kadın lohusa depresyonu yaşayıp kahroluyor bunun da örnekleri çok. Kucağına daha almak istemeyen. İsteyen kişi için keyifli olabilir ama istemeyen kişi için müthişş değil

Size makul gelmiyorsa yapmazsiniz
Bana ve arkadaşa makul gelmiş ki yapmışız
Çok enteresan bunun sorgulanmasi

Ya Kedi Hanım, ben mesela nar suyunu çok severim. O zaman tüm kadınlar nar suyuna bayılır diyorum.
Sizinki tam olarak buna benziyor. Sırf aynı cinsiyet diye üremeyi müthiş bir his diye genelleyemeyiz diyoruz.
Egecell Hanım kadar karşı değilim bebek fikrine. Ama ben de şu anki aklımla istemiyorum mesela.
Bebekleri severim, görünce inme falan inmiyor. 2 yaşında bir yeğenim var, çok seviyorum onu. Ama yeğenim olarak seviyorum, çocuğum olarak düşünemiyorum.
Hepimiz aynı şeyi sevmiyoruz, her şey eşit oranda müthiş gelmiyor bize.

Aldır da demişler zaten

Millet sana diyor ki işte genel konuşma. Annelik benim gibi bir çok kadın için asla tercih edilmeyen bir şey ve biz bozuk veya istisna değiliz. Bir türlü anlayamadın

Annelik duygusu icgudusel herkes sever kim anne olmak istemez ki tarzinda iddiali konusmaniza karsi ciktik

"ben de laf duyuyorum" diye yazdığım cümle nasıl olup da "çok da iyi ediyorlar laf ediyorlar böyle ooh mis" gibisinden anlaşılmış olabilir hala anlamasam da, neyse, iyi forumlar.

Ay hayır ben hamilede kaldım bilmediğim bir şey olsa neyse diyeceğim. Dedim ya karnımı kesip atasım geldi emin olana kadar öyle nefret ettim durumdan

Ben istemeyen kişi için müthiş bir şey dediğimi hiiiç hatırlamıyorum
Lohusa depresyonu hormonlarla da ilgili o dönem kadın kendini iyi hissetmiyor zor bir süreç yaşadı ve vücudu toparlanmaya çalışıyor gayet doğal sıkıntılı dönemler geçirmesi. Dedikleriniz de var evet ama istisna. Ben çoğunluğa göre konuşuyorum bebeğini kucağına almak istemeyen anneler almak sevmek isteyenlerin yanında çok azdırlar bu da toplumun bir gerçeği değil mi? Yani gözümüzle gördüğümüz içinde yaşadığımız bir durum değil mi?
Ben hamileyim henüz bi annelik hissi yaşamıyorum doğurunca direkt yaşayacağıma garanti de vermiyorum hatta doğurunca en başta çocuğundan tiksinenler dahi oluyor belki ben de onlardan olacağım. Ama bu yine genel anlamda anneliğin kadın için güzel bir his olduğu gerçeğini değiştirmez ki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…