3.çocuk haberi ve ondan sonrası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Size göre ve birçok kadına göre de öyle, ben de biliyorum yakinen tanıdıklarımda da var. Ama çoğunlukla duyulan laf şudur "kucağına aldığın an her şeyi unutuyorsun"
Siz sanırım anne değilsiniz. Annelik içgüdüsel değildir “anne olmak” fıtratta varsa vardır. Çocuklara bebeklere ne kadar eziyet eden kadınlar var ve o eziyet edilmiş çocukları evlat edinip kalbinde büyüten nice anneler var. Öğretmen olduğunuz halde nasıl bu kadar dar bakış açınız olabilir dünyadan bir haber bi bakış açısı bu. Bebekken dünyayı yakıp büyüdüğünde koca peşinde koşan nice kadınlar var forumda görebilirsin ne oldu annelikleri bebeklikten çıkınca bitti mi? İçgüdü nerede? Bir kadın fıtratında varsa 10 çocuğada aslanlar gibi annelik eder ama yoksa ne yaparsan yap ondan anne olmaz. Bunuda ancak doğurunca anlayabilir insan malesef hayatın en büyük kumarıda budur ben anne olduktan sonra hamileyken 1 sevdiysem bunu binlerle çarp o kadar fark vardı sevgisi inanılmaz,doğduğu an kızımın annesi olmam gerektiğini anladım benim fıtratımda varmış bu herkeste var olması gerekir demek değildir.

Ay hayır ben hamilede kaldım bilmediğim bir şey olsa neyse diyeceğim. Dedim ya karnımı kesip atasım geldi emin olana kadar öyle nefret ettim durumdan
Herkes her şeyi sevecek diye bir şey yok. Ben anneliği müthiş buluyorum demekle tüm kadınlar için annelik müthiş bir duygudur demek aynı değil.

Evet ona istinaden dedim bende sizden yüz bulup aldır derler diye . Bir mahkeme bile çocuk doğana dek mirasi pay etmiyorken millete ne kolay ya hayat sonlandırmayi salık vermek . Hayatı tehlikesi yoksa çocuk alınmasına karşıyım.
Evet maalesef burda da görüyoruz ki
Herkes herkesin hayat tarzına kaç çocuk yapacağına kadar karışıyor

Ay hayır ben hamilede kaldım bilmediğim bir şey olsa neyse diyeceğim. Dedim ya karnımı kesip atasım geldi emin olana kadar öyle nefret ettim durumdan
Eee ben de hamileyim ben de annelik hissi yaşamıyorum şu an. Ayrıca siz çocuk istemiyormuşsunuz ki. Neden herkes illa kendiniz gibi olmak zorunda görüyorsunuz anlamıyorum yani.

Bana 3. Çocuk hala makul gelmiyor.
Bakın yeğenim tıp kazandı. 6 sene epey pahalı ve ağır bir eğitim aşacak. Kitapları ve malzemeler çok pahalı.
Devlet yurdu kolay çıkmıyor. Özel yurda bu sene 50 bin ödediler. Seneye 100 bin. Konu sahibinin büyük tıp kazanırsa en az 4 sene iki çocuk okutacak.
Çok kardeş olduğu için şehirdışı yazamayan çocuklar var artık.
Bana kursağına çorba girer aç kalmaz diye 16 sene sonrasını düşünmeden peş peşe şocuk yapmak mantıklı gelmiyor
Bakın ben de tek çocukla kaldım. Çünkü kendi hayatımı yaşamak istiyorum. Çocuk yapsam iki üç muhtemelen sürekli söylenirim sizin yüzünüzden evden çıkamıyorum falan diye.
Ama bazı insanlar istiyor. Saygı duymak lazım. Arkadasımın bir yasında oğlu var tekrar hamileymiş. Kaza dedi ama bilemiyorum tabi toplum baskısından cekinmis de olabilirim neyse duyunca tebrik ettim. Bunun yorumu kimseye düsmezki. Tabi burada soru soruldu yorum yapıyoruz. Demek istediğim gerçek hayattaki kimseye düsmez. Onun da mesela etraf demiş acelesi neydi falan diye. Bir kere olmuş bir iş zaten üzmeye gerek yok bence. Allah sağlık versin . İnsanları bu kadar kolay yargılamasak incitmesek daha iyi olabilir.

Eee ben de hamileyim ben de annelik hissi yaşamıyorum şu an. Ayrıca siz çocuk istemiyormuşsunuz ki. Neden herkes illa kendiniz gibi olmak zorunda görüyorsunuz anlamıyorum yani.
Sen herkesi illa kendin gibi olacak sanıyorsun sana bunu izah etmeye çalışıyoruz. Hani diyorsun ya anne olmadan anneliği sevdim filan. Yanlış anlama hakaret için demiyorum ama biraz algılanmanda sorun mu var ? Yazdıklarını unutuyorsun anlatılanı anlamıyorsun örneklerin alakasız filan

Çünkü romantize edilen cümleler, toplum din her şey annelik müthis algısını yerleştiriyor, kaç kadın lohusa depresyonu yaşayıp kahroluyor bunun da örnekleri çok. Kucağına daha almak istemeyen. İsteyen kişi için keyifli olabilir ama istemeyen kişi için müthişş değil
Kucağıma aldığım an hiçbir şey hissetmedim ben, hamileliğim boyunca da neden karnına klasik müzik dinleten sevgi dolu anneler gibi değilim diye çok vicdan azabı çektim. Bence bazı cümleler annelerin üzerinde psikolojik baskı oluşturuyor. Kalp sesini duyunca da ağlamadım mesela, halbuki "normal" anneler hep ağlıyordu izlediğim dizilerde, filmlerde. Bunun vicdan azabını da çektim. Belki benim gibi olan hamile biri vardır da okur diye yazıyorum, zamanla o bağı kurabiliyorsun korkma khomyuk un dediği gibi emek verdikçe gelişiyor bazı annelerde bu süreç.

Herkes her şeyi sevecek diye bir şey yok. Ben anneliği müthiş buluyorum demekle tüm kadınlar için annelik müthiş bir duygudur demek aynı değil.
Bence biraz algıda sorun yaşamışsınız. Kurduğum cümle tüm kadınlar için müthiştir değil. Annelik kadın için müthiştir dedim, elbette de arkasındayım. Bu bir genelleme cümlesidir ve çoğunluğu kapsar.
Mesela Türk milleti cesurdur dendiğinde hayır benim komşum çok korkak demeyiz çünkü genel konuşulduğunu anlarız, değil mi? Anneliğin güzel bir his olduğunu söyledim diye linç yedim bu site beni yine hayrete düşürmeyi başardı 😂

siz anne değilsiniz ama sanki doğurmuşsunuz ve sevmemişsiniz gibi ben farklıyım diyorsunuz sürekli. Anne olsanız çok güzel bir his yaşamayacağınızı garanti ediyorsunuz sanki. Bence cahil yorumları olan da sizsiniz bu konuda kusura bakmayın. Yani annelik duygusunun kadın için nasıl bir şey olduğunu bilmemek için (anne olmaya gerek yok bunun için) gerçekten de toplumdan izole yaşamak gerek.
Bence 3-5 tane dogurup "her gün et yemese de olur, bütün gün sokakta oynasın nolucak biz de öyle büyuduk, kötü okullara gidiversin, okuyacak çocuk her yerde okur, üstü başı, kursu, tatili olmasın aman şımarık proje çocugu olur maazallah ..vs" diye diye yetiştirenler den çok daha fazla annelik bilinci var hanımefendi de...Dogurmadan bu bilinçte olmak , dogurmadigi çocuklari da kucaklamak demek. Yoksa sokağa atılan veya en temel ihtiyaçlardan mahrum büyütülen milyonlarca çocugu doguranlar da sözde anne değil mi? Onların "iç güdüsü" yüklenmemiş mi?

Bence biraz algıda sorun yaşamışsınız. Kurduğum cümle tüm kadınlar için müthiştir değil. Annelik kadın için müthiştir dedim, elbette de arkasındayım. Bu bir genelleme cümlesidir ve çoğunluğu kapsar.
Mesela Türk milleti cesurdur dendiğinde hayır benim komşum çok korkak demeyiz çünkü genel konuşulduğunu anlarız, değil mi? Anneliğin güzel bir his olduğunu söyledim diye linç yedim bu site beni yine hayrete düşürmeyi başardı 😂
Bence biraz üslubunuza dikkat edin derim. Yoksa aynı şekilde karşılık veririm.

Sen herkesi illa kendin gibi olacak sanıyorsun sana bunu izah etmeye çalışıyoruz. Hani diyorsun ya anne olmadan anneliği sevdim filan. Yanlış anlama hakaret için demiyorum ama biraz algılanmanda sorun mu var ? Yazdıklarını unutuyorsun anlatılanı anlamıyorsun örneklerin alakasız filan
Anne olmadan anneliği sevdim nerde demişim ben bence siz yanlış anlıyor olabilir misiniz? Aksine daha anne olmadım, anneliği ben de bilmiyorum ama güzel his olduğunu bilmek için de illa anne olmak gerekmiyor dedim. Valla ister kabullenin ister etmeyin kadınların çoğu anne olmaya bayılır. Yani bu inanılmaz basit bir gerçek için böyle tartışmalara ne gerek var gerçekten çözemedim 😂

Diger yorumlara katiliyorum. Bencede aileniz sizi gormek istedigi noktada goremedigi icin boyle davraniyolar.

Bende isterim ki cocugum calissin, meslegi olsun. Ne oldugu onemli degil, kuafor de olabilir doktorda da olabilir. yeter ki evin kapisindan ciktiginda para kazanabilecegi meslegi olsun.
Aileniz sizi okutmus, sirf ayaklarinizin ustunde durabilin diye..dogal olarak sizi calisirken gormek isterler. Baslanan bir surec tamamlanamadiginda insan hayal kırıklığı yasiyor bence

Ben istemeyen kişi için müthiş bir şey dediğimi hiiiç hatırlamıyorum
Lohusa depresyonu hormonlarla da ilgili o dönem kadın kendini iyi hissetmiyor zor bir süreç yaşadı ve vücudu toparlanmaya çalışıyor gayet doğal sıkıntılı dönemler geçirmesi. Dedikleriniz de var evet ama istisna. Ben çoğunluğa göre konuşuyorum bebeğini kucağına almak istemeyen anneler almak sevmek isteyenlerin yanında çok azdırlar bu da toplumun bir gerçeği değil mi? Yani gözümüzle gördüğümüz içinde yaşadığımız bir durum değil mi?
Ben hamileyim henüz bi annelik hissi yaşamıyorum doğurunca direkt yaşayacağıma garanti de vermiyorum hatta doğurunca en başta çocuğundan tiksinenler dahi oluyor belki ben de onlardan olacağım. Ama bu yine genel anlamda anneliğin kadın için güzel bir his olduğu gerçeğini değiştirmez ki.
Siz yaşamasan fazla iddialı konuşuyorsunuz. Lohusalık hakkında yaşamadan da kimse anlayamaz öyle.
Hormonal fln, 40 gün sürer diyorlardı bana da. Aylarca hayatım bitti diye ağladım ben. Bir yaşından sonra bağ kurdukça o korkunç karanlıktan kurtuldum ben. Ki gayet isteyerek yapmıştım. Bilio bilmeden kulaktan dolma nenem sözleriyle gelmeyin lütfen.
Kayınvalidem öyle doğar doğmaz hisler yaşayacağımı iddia etmiş, emzirmek harika demişti. İlk emzirdiğimdeki o acıyla karışık hayal kırıklığını hala hatırlarım.
Erkeklerin askerlik anısı gibi güzelleme üstüne güzelleme yapıp anlatıyorlar sonra kadınlar daha ağır geçiriyor o dönemi

Millet sana diyor ki işte genel konuşma. Annelik benim gibi bir çok kadın için asla tercih edilmeyen bir şey ve biz bozuk veya istisna değiliz. Bir türlü anlayamadın
Bende anne olmak istemeyen kadınların ısrarla neden doğurduklarini merak ediyorum. Çocuk kedi yavrusu değil ki, onun bile 10-15 yıl sorumluğu var

Diger yorumlara katiliyorum. Bencede aileniz sizi gormek istedigi noktada goremedigi icin boyle davraniyolar.

Bende isterim ki cocugum calissin, meslegi olsun. Ne oldugu onemli degil, kuafor de olabilir doktorda da olabilir. yeter ki evin kapisindan ciktiginda para kazanabilecegi meslegi olsun.
Aileniz sizi okutmus, sirf ayaklarinizin ustunde durabilin diye..dogal olarak sizi calisirken gormek isterler. Baslanan bir surec tamamlanamadiginda insan hayal kırıklığı yasiyor bence
Benim kizim kocasiyla ayrilsa ,allah korusun esine bisi olsa cocuguna bakamicak durumda olsa ben korkarim uzulurum cok normal degil mi

Hamit Altıntopla aynı sene evlendik karısı 6.yı doğurdu benim daha 3 diyormuşum hahaahahahaha
Eğer hepsine eşit güzel şartları koşacaksanız isterseniz 6 tane yapın. Kimseyi de takmayın.

Annelik duygusu icgudusel herkes sever kim anne olmak istemez ki tarzinda iddiali konusmaniza karsi ciktik
Ben böyle bir şey söylemedim Allah aşkına yazmadığım şeyler üzerinden bana karşı çıkmayın aksine sevmeyenler de istemeyenler de olabilir dedim hiçbir zaman da herkes falan demedim

Benim kizim kocasiyla ayrilsa ,allah korusun esine bisi olsa cocuguna bakamicak durumda olsa ben korkarim uzulurum cok normal degil mi

Bende üzülürüm tabi
Ayni uzuntuyu kendi ailemde de gordum. Bosanirken bebegim kucuktu ve issizdim. Maddi olarak surunmedim, evim vardi, dolabim doluydu vs ama calismaya baslayinca dogal olarak hayat standartim yukseldi. Insanlarin yüzündeki o acıma ifadeside gitti

Burda bazı yorumları okuyunca çok şaşırdım. Çocuğunu inanılmaz standartlarda büyütmek istediği ve herkes öyle yapmalı diye gördüğü için üç çocuğu ayıplayanlar olmuş. Herkes sizin gibi tüm maaşı çocuğuna vermek zorunda değil ki. Evet çocuğun masrafı vardır da prensler prensesler gibi büyümek her şeyin en iyisini yemek her şeyin en iyisine sahip olmak zorunda değil. Biz öyle büyümedik gayet de normaliz. O kadar emeklerle büyütülen çocukla diğer çocuklar arasında da en fazla belki sağlık farkı vardır biraz geri kalan o da yok. Milyonlar ver dümdüz çocuk oluyor işte. Vermeyenin çocuğu nasılsa o da öyle oluyor. Bu kadar kasılmak normal gelmiyor bana.
Konu sahibi isterseniz 5 çocuk yaparsınız. Bakacak olan siz değil misiniz? Zaten iki evladınız var üçüncüye enerjim yetmez diye düşünseniz isteyerek yapmazdınız ama istemişsiniz demek ki maddi manevi göze almışsınız. Ailenizde saçma sapan laf edenlere ağızlarının payını verin. Aldır falan ne demek yahu? Hayrola sen mi bakacaksın sana mı düştü diyin. Pasif olmayın ağzınızı açın laf etmeye çekinsinler.
Yurdumun okumuş aydın öğretmenleri böyle söyleyince şaşırıyorum ya.
Öğretmenler böyle söylüyorsa sokaktakiler ne yapsın? Çok haklılar 5er 10ar doğurmakla.

Psikiyatristim çocuğum büyüyene kadar (5 yaş civarı) ikinci çocuğu yapma demişti. Bunu bana has söylemiyor. Genel görüşü bu. Çocuğun duygusal tatminini sağlamalısın, yoksa hakkına girmiş olursun diyor bir nevi. Bakın bu da işin bilimsel boyutu.
Daha emzirirken hamile kalıp emzirmeden kesenler, yeni doğanla ilgilenmek için büyüğü tüm gün tv ye mahkum edenler.. Vallahi üzülüyorum ilk doğan çocuklara. Bu hayata mahkum ediliyor çünkü sana ne kardeşimm kaç tane doğuracağımı ben bilirim diyen ebeveyni ona bu hayatı layık görüyor.

İsteyen istediği kadar doğursun tabi.
Varsa imkanı, ekonomik durumu, yaşı müsaitse, ilk doğanın “hakkına” girmiyorsa yapsın. Kaç kişi bu vasıflara sahip ki? Onu diyoruz biz.

Ayrıca konu sahibinin hayali hep 3 çocuklu bir hayat idiyse, keşke ailesine de anlatsaydı vaktinde. Ortada ailenin de emeği var. Okuyor, öğretmen olacak hayallerine kapılmışlar ve hayal kırıklığına uğramaları bu durumda çok normal.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X