3.çocuk haberi ve ondan sonrası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Müthiş his olduğunu genel geçer değil, kedi fare içgüdü
Annelik de içgüdüsel değil mi iyi de? Anneler kendileri mi birden bire ayy ben çocuk doğurdum buna tüm hayatımı adamalıyım çok çok sevmeliyim diye kendilerini programlıyorlar? Yo. Aksine nasıl bu kadar sevebiliyorum diye hayret ediyorlar çünkü içgüdüsel olarak yükleniyor.

Size o kadar katılıyorum ki yorum yapmadan geçemedim, gerçekten tamamen kapitalist sistem istiyor ki daha fazla çalışalım daha fazla kazanalım daha da çok harcayalım, 6 gün çalışalım 7. Gün avmde para saçalım, e kadın için çocuk izin demek iş hayatından düzenden çıkması demek
40 yaşındayım çocuğum yok

ben ayda 7-8 bin lira gibi bir para harcıyorum, buna mutfağım takviyelerim, yol vs dahil (kira fatura hariç ama aldığım kiradan daha azını veriyorum). dışarıda yemiyorum. alkol sigara yok. kendi çapımda boykotta olduğum için kıyafet ve kozmetik almıyorum (burası ayrı bir hikaye, geçeyim bunu)

çocuğu olup da bu paralarla geçinebilecek kimse yok benim etrafımda -ha asgari ücretlidir mecburdur o ayrı, ama tercihen bu kadar harcamayla olamaz çünkü çocuklar günlük alışveriş istiyor günlük masraf çıkartıyor.

yani bu düşünce yapınız ilginç parayı sadece çocuksuz insanlar harcamıyor ki asıl aile olunca masraflar daha zorunlu hale geliyor. daha büyük ev daha fazla doktor, daha fazla okul, daha fazla çocuk rekabeti... asıl kapitalist sistem değerlendirmesi yapılırken şu denir : sistem için "ideal" insan evlenip bir de çocuk yapsın ki kafasına göre istifa edemesin, kafasına göre itiraz edemesin, hak mak demesin... bir de mortgage çeksin hatta ömür boyu ses çıkarmadan ödesin dursun. "ideal" kadın da çocuğa daha fazla zaman ayırmak zorunda kaldığı için erkeğe göre daha düşük kariyere razı olsun. ama annelik kutsal diyelim biz ona. bunlar olmuyorsa ancak o zaman kafayı mesela vücuduyla bozmuş alışveriş/tüketim manyağı bekarlık "idealize" olabilir -ki bu 2. tipin her an aydınlanma yaşama riski var, 1. seçenekte 1 kere çocuğu yaptın geçmiş olsun, daha garanti yani sistem için çarkta kalman.
ayrıca çocuk olmazsa bu kadınla adamın emeklilik maaşını yaşlılıkta sağlık harcamalarını kim ödeyecek?

Işte insanlar bir taneye yedirecegini üçe boluyorum mantığı ile bakmıyor
Sanki kadın dilencilikle geçiniyor da eve giren 1000 TL ile geçinmeye çalışıyor gibi yazıyorsunuz
Eşi de çalışıyor kendi de satış yaptığını yazmış
Demek ki düşünmüş taşınmış ve yetebilecegine kanaat getirmiş
Herkesin tek derdi oksitosin salgılamak değil
Ben de dahil bazı kadınlar çocuk yetiştirmeyi doyurmak demiyorum yetiştirmek ve eğitmeyi sever bazısı bunu 1 çocukla yapar bazısı 3 Le 4 Le
Neden cahil, ilkel ve içgüdüsel bulunuyor ki ?
Sizin gibi düşünüyorum. Sıkıntı şurda ki kariyer yapmak isteyen kadın akıllı mantıklı güçlü kadın oluyor çünkü bu empoze ediliyor ama bir kadın anne olmak ister çalışmayı bitirir yada ertelerse birde üstüne 3 çocuk yaparsa , cahil ilkel ve içgüdüsel bulunuyor.

İşte üç çocukla deneyim sunma fırsatı çok zengin değilsen imkansız.
Çocuk milleti haftasını hamburger sinema istiyor. Bakın kursu geçtim hamburger sinema istiyor.
Bir sinema bileti 150 tl. Çocuk tek giremez. 300 tl. Hamburger menü en dandiği 200_300 bandında. Yani tek çocukla bir hamburger sinema bana en az 600 liraya patlıyor. Üç çocukla olsam bu 1800 tl olacaktı. Kim ayda en azından bir kere çocuklarına 1800 tl harcar mesela?
Basit zevkleri bile olamaz çok çocukla insanın über zengin değilse.
Ben bir hamburger sinemadan mahrum kalan çocuk büyütmek istemem. Okullarda çünkü bunlar konuşuluyor. Çocuk eve anne bilmem hangi hamburgerciden şu oyuncak geliyormuş, sinemaya hayrinatör gelmiş gidelim diye geliyor.
Çocuklar büyüdükçe özendikleri, istedikleri artıyor. Bizim zamanımız gibi bir dönemde yaşamıyoruz.
Işte çok garip bazı çocuklar bunlara takılmıyor
Biz dışarda hamburger yemeyiz sevdiğimiz bir yer yok çünkü çocuklarım o oyuncakları bilmez bile bırakın ozenmeyi
Bazen evde hazırlar dışarıda piknik tarzı yaparız çocuklar çok sever eğlenirler
Dışarıda da yediğimiz olur tabii ki
Çocuklarıma her zaman şunu ogutlerim
Bizler koyun degiliz bir sürü nereye giderse peşine takılmayız
Kendi kararlarimiz olur
Herkeste birşey var diye bizde olmak zorunda değil

Anneler ne desin sahip olduktan sonra baş edemiyorum mu desin? Dünyadan izole değilim merak etmeyin.
Baş edemiyorum diyenler de var ama siz cidden mecburen mi çocuklarını sevdiklerini düşünüyorsunuz :) mecburen kim kimi sever? Tamamen içgüdüsel bir sevgi durumu var annenin bile isteye yaptığı bir şey yok

Maşallah yavrunuza ama bakın sizinki de bir tercih
Mesela benim büyük oğlum da spor, müzik tercih etmedi
Boyu uzun basket oynasın istedik ama istemedi
Kitap okumayı çok seviyor yüzlerce okumuştur çok sakin bir çocuk
Savcı olmak istiyor
Küçüğüm daha farklı enerjik o da spora gidiyor öyle seviyor
Üçüncü nasıl olacak bilemiyoruz şuan 😊
Yani herkesin kendi tercihi
Her çocuk piyano, batteri çalacak basket oynayacak diye birşey yok
Bunlar üstünlük meselesi olamaz çocuğu mükemmel de yapmaz
Bizim toplumumuzda proje çocuk diye bir kavram var bence, daha azını yapmak bir alt sınıfa indirgiyor insanlari.

Annelik de içgüdüsel değil mi iyi de? Anneler kendileri mi birden bire ayy ben çocuk doğurdum buna tüm hayatımı adamalıyım çok çok sevmeliyim diye kendilerini programlıyorlar? Yo. Aksine nasıl bu kadar sevebiliyorum diye hayret ediyorlar çünkü içgüdüsel olarak yükleniyor.
Değil diyoruz anlamıyor musun ? Herkes senin gibi değil diyoruz neyi anlamak bu kadar zor ? Dünyanın en basit cümlesini kuruyoruz senin gibilere müthiş gelirken benim gibilere korkunç kabul edilemez geliyor.
Bunun nesini anlamak bu kadar zor ? Ben düşük yapınca doktor belki düşük değildir içeride olabilir diyince karnımı kesip atasım gelmişti. Öyle bir tiksinti geldi. Neyini idrak edemiyorsun genel geçer bir his olmadığına dair?

ya siz gercekten ogretmen misiniz .yetistirme yurtlari doldu tasiyor .taciz edilen , sokakta ustunden para kazanilan cocuklar var .ne oluyor bu annelere ic gudu gelmiyor mu .sayilari da oyle az degil bu arada

Annelik içgüdüsel değildir. Öyle olsaydı tüm kadın türlerinde olurdu. Oksitosin salgılanmasından kaynaklı içgğdüsel diye yorumlayanlar var ama değildir

her şeyin en iyisini yemek her şeyin en iyisine sahip olmak zorunda değil. Biz öyle büyümedik gayet de normaliz. O kadar emeklerle büyütülen çocukla diğer çocuklar arasında da en fazla belki sağlık farkı vardır biraz geri kalan o da yok. Milyonlar ver dümdüz çocuk oluyor işte. Vermeyenin çocuğu nasılsa o da öyle oluyor.
Her şeyin en iyisini yemek zorunda değil ama bir çocuğun “asgari” düzeyde sağlıklı ve dengeli beslenmesi bile bu ülkede aylık ne kadara mal oluyor farkında mısın?

Bu canlar bize bir nevi emanet. Öyle saldım çayıra mevlam kayıra mantığıyla büyüsün kafasından bir çıkmamız lazım, 90larda değiliz. Elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız, Romanlar gibi yaşamıyorsak. Ülke olarak bilim, sanat, spor vb. alanlarda gelişebilmemizin bile en önemli yolu bu.

Biz öyle büyümedik evet. Ama bizim çocukluğumuzda dünya bu kadar küreselleşmemişti, alım gücü arasında bu kadar bariz farklar yoktu. Bizim çocukluğumuzda oyuncaklar bile sınırlıydı, pahalı olanlar televizyonda reklamlarla çocukların gözüne gözüne sokulmazdı mesela. Şu dönemde çocuk büyütmek çok zor. O çocuğun her şeyde gözü kalacaksa hiç yapmamak daha evladır.

İki şekilde büyütülen çocuklar arasında dağlar kadar fark var, milyonlarca örnek var. Bir sürü para dökülüp dümdüz çıkan istisnalar elbet vardır ama bir çocuğun üzerine aile ne kadar düşerse çocuk da ona göre şekilleniyor. Köy okulu ortamından dert yandığında bahsetmiştim sana hatırlar mısın bilmem, şehrin en iyi Anadolu lisesindeyim demiştim. O çocuklar tesadüfen yerleşmiyor o liseye, okul tesadüfen kırk tıp öğrencisi çıkarmıyor senede. Yaşam koşulları, ailelerin bilinci senin köy okulundakilerle bir değil takdir edersin ki. Gelen veli profilinden bile anlaşılıyor bu. Umarım o farkı net görebileceğin bir okulda çalışırsın en kısa zamanda.

Bu yorumunda diğer söylediklerine katılıyorum.

ya siz gercekten ogretmen misiniz .yetistirme yurtlari doldu tasiyor .taciz edilen , sokakta ustunden para kazanilan cocuklar var .ne oluyor bu annelere ic gudu gelmiyor mu .sayilari da oyle az degil bu arada
Gerçekten ya ne kadar cahil yorumlar bunlar. Anlamıyor kadın bir türlü öğretilen gibi olmadığına. Tutturmuş müthiş bir his diye

Konu sahibi hayırlı olsun, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Anne babanızın sevinmemesini, hatta üzülmesini anlıyorum. Çünkü sizi düşünüyorlar. Benim tek çocuğum var ve maddi bir sıkıntımız da yok. Ama annem bana yine de üzülebiliyor oğlum zor bir çocuk olduğu için. Anne babanız dışındaki insanların konuşmaya hakkı yok. Ama sizin de bahsettiğiniz gibi yarın bir gün maddi manevi sıkıntıya düşseniz aileniz yanınızda olacak, sizin halinizi görmezden gelemeyecek. Sizi binbir emek okutmuşlar ama boşa okuttuklarini hissediyor olabilirler. Kırıcı konuşmalar elbette olmamalı ama bu zamanda 3. Çocuk haberine sevinecek aile de azdır diye düşünüyorum.

Çocuk talep ederse ve çok çocuk ortamında yapamazsayı diyorum ben. Çocuklar büyüdükçe inanılmaz bir masraf artışı oluyor. Bizim zamanımızdaki gibi değiller.
Hayatta bir yerlere gelmek de eskisinden daha zor. Ceplerine ne kadar çok özellik doldururlarsa önlerinde bir fırsat kapısı açacaktır bence. Ben çok yönlü yetiştirmenin daha büyük kapılar açacağını düşünüyorum.
Sırf kardeşi olsun diye uhdelerle büyüsün istemezdim
Benim çocuğum şuan 13 yaşında
Yeterince büyüdü
Istemeyen çocuğa piyano ya da basket oynatamam o zaman onun kararlari ne olacak?
Çok yönlü yetiştirmek sadece bunlarla olmuyor malesef
Uhde kalacak bir durum da olmuyor ozendigi birşey olsa konuşuruz alabileceksek almamız mantıklı ise alırız alamayacaksak sebeplerini konuşuruz

İçgüdüsel değil de hormonlar sayesinde.

Işte çok garip bazı çocuklar bunlara takılmıyor
Biz dışarda hamburger yemeyiz sevdiğimiz bir yer yok çünkü çocuklarım o oyuncakları bilmez bile bırakın ozenmeyi
Bazen evde hazırlar dışarıda piknik tarzı yaparız çocuklar çok sever eğlenirler
Dışarıda da yediğimiz olur tabii ki
Çocuklarıma her zaman şunu ogutlerim
Bizler koyun degiliz bir sürü nereye giderse peşine takılmayız
Kendi kararlarimiz olur
Herkeste birşey var diye bizde olmak zorunda değil
Bilemiyorum. Oğlumun sınıfındaki tüm çocukların şimdiden hobileri var.
bizimkiler dışarda yemek yemeği de seviyorlar. Piknik elbette yapıyoruz ama çocuk bazen dışarda yemek istiyor.
alışkanlıktır belki de.
Bana da talepsiz çocuklar ilginç gelir mesela.
Oğlum tutturmaz. Hiç bir konuda öyle ağlamalı tutturması olmamıştır. Ama talepleri çok. Bazen sadece beklemesi gerektiğini biliyor.
Şimdi mesela arkadaşlarında ps oynadı. Onun için para biriktiriyor. Muhtemelen ilkokulu bitirdiği sene ancak alırım. Her dediğini yapmıyoruz. Ama sosyal ortamda arkadaşlarından görüp özenip istediği şeyler oluyor.

Gerçekten ya ne kadar cahil yorumlar bunlar. Anlamıyor kadın bir türlü öğretilen gibi olmadığına. Tutturmuş müthiş bir his diye
siz anne değilsiniz ama sanki doğurmuşsunuz ve sevmemişsiniz gibi ben farklıyım diyorsunuz sürekli. Anne olsanız çok güzel bir his yaşamayacağınızı garanti ediyorsunuz sanki. Bence cahil yorumları olan da sizsiniz bu konuda kusura bakmayın. Yani annelik duygusunun kadın için nasıl bir şey olduğunu bilmemek için (anne olmaya gerek yok bunun için) gerçekten de toplumdan izole yaşamak gerek.

siz anne değilsiniz ama sanki doğurmuşsunuz ve sevmemişsiniz gibi ben farklıyım diyorsunuz sürekli. Anne olsanız çok güzel bir his yaşamayacağınızı garanti ediyorsunuz sanki. Bence cahil yorumları olan da sizsiniz bu konuda kusura bakmayın. Yani annelik duygusunun kadın için nasıl bir şey olduğunu bilmemek için (anne olmaya gerek yok bunun için) gerçekten de toplumdan izole yaşamak gerek.
Bakin anneyim ama herkesin annelige bayilmadigini gozlerimle o kadar cok gordum ki .boyle iddiali iddiali konusuyorsunuz simdi gorduklerimi anlatsam oturup o cocuklara beraber aglariz .

Tüm annelere kıyaslarsanız sayıları az hanımefendi. Yani gerçekten burda annelik duygusunun güzel bir şey olduğunu söyledim diye öğretmenliğimin bile sorgulanmasını hayretle karşılıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X