- 5 Ekim 2020
- 13.195
- 35.149
- 36
-
- Konu Sahibi bikahvebikitap
Neye göre yetersiz
Vegan aileler var çocuklarına hayvansal ürün vermiyor
Gerçekten kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz ya
Hala insanlara karismamayi öğrenemedik
Bu yüzden 4. Çocuğu bile istiyorum ki
Bu cehalet giderek azalsın
Yok dış mihrak aramayın ben size anlatayım.Konu burda bir kadının kendi isteğiyle çocuk yapmaması değil, kendi isteğiyle çocuk yapana öcü gibi bakılması. Konu sahibi ben çocuk istemiyorum diye yazsaydı ve ben sistem böyle oldu deseydim yazdığınızda haklısınız ama bir insanın kendi isteğiyle çocuk yapması neden anormal? Dünyanın en normal şeyini anormal gösteriyorlar, o yüzden "dış mihrak" arıyorum
Evet var biliyorumEvet vegan beslenen çocuk yeterli bitkisel protein almazsa besin yetersizliğinden vefat edebilir ki dünyada örnekleri var
Hiç annelik istemedim ya. Hayatım boyunca. Bir de ben empati yeteneği yüksek bir insanım önünü sonunu düşünürüm.O müthiş his insana nasıl geliyor merak ediyorum? Siz nasıl emin oldunuz çocuk istemediğinize?
Devlette doktor için sıra bile bulamıyorsun, takviyeler desen dünyanin parası olmuş. Maddiyat hele şu devirde aşırı önemli. Sınıfındaki arkadaşı yüzme, bale kurslarına giderken seni gönderemiyoruz ama yeni bir kardeş daha yapıyoruz demek bana haksızlık geliyorÇocuğuna haftada birkaç kez et yediremeyecek insanlar doğurmamalı mesela. Maddi meseleden söz ediyoruz. Sevgi karın doyurmuyor sağlık da vermiyor huzur da vermeye tek başına yetmiyor hanımefendi
Cok edebi laflar tebrik ediyorum ama sirf cehalet icin 4.cocugu yapicam cumlesi benim icin nirvanada o yuzden yorum yapamiyorumÖnce kişiler değişecek sonra toplum değişecek
Ben cocuklarimi düzgün yetisrimeye çalışıyorum
Saygılı terbiyeli ve görgülüler
Eğitimlerini de elimden geldiğince veriyorum
Onlar da kendi görgü ve eğitimleri ile çocuklarını yetiştirecek toplum böyle değişecek
Bu toplumu bir adım ileriye goturemiyorsak hala eskiler gibi çocuk istemeyene neden deyip çok çocuğu olan aldır diyebiliyorsak durup bir dusunelim
Hatırlar mısınız bilmem Ankara'da Başak Cengiz isimli bir kızı kaldırımda yürürken samuray kılıcıyla öldürmüştü birisi. Bu kişi gayet normal eğitimli anne babadan bir çocuktu. Yine baktığınızda çok iyi okullarda okutulmuş çok iyi eğitim verilmiş olmasına rağmen rezil bir insan olanlar da var, hasbelkader kendisi zorluklarla yaşamasına rağmen gayet iyi insanlar da var.Yok dış mihrak aramayın ben size anlatayım.
O yapılan çocuklar sizin çocuğunuz olarak kalmıyor insan toplumsal bir varlık ya hani. O maddi ve psikolojik olarak yetilemeyen çocuklar yarın öbür gün o travmalarıyla başkasının başına dert oluyor.
Millet ondan önünü sonunu düşünmeden üremeye karşı.
Ciddi anlamda maddiyata yüksek biriyim bunu burada konu açıldığı için söylüyorum. Öyle 300 bin 400 binden bahsetmiyorum ayda çok daha yüksek. Evlilik birliği içerisinde kurulmuş olan şirke hisselerinden ötürü.
Boşanma aşamasındaki eşime psikolojik şiddet ve kıskançlık sebebiyle davayı açtım ama ben eminim Türkiye’deki erkeklerin yani o soyları devam ettirilen erkeklerin çoğu böyle. Yani belki çoğu kişiye göre aman ne var denilecek bir konuydu.
Ben üremeyi seçmedim maddiyata ve dışarıdan bakıldığında boğaziçili zengin ve dayağı aldatması olmayan kocaya rağmen.
Sebebi şu ki benim yapacağım çocuğa ben maddiyat dışında yeterli ilgiyi veremem. Psikolojisi bozuk bir çocuk yetiştiririm.
Veya diyelim oğlum oldu bayramda köye gidip erkekler otururken kadınların çalıştığı düzeni gören bir kıro yetiştiririm. Yani bir çok insanın aksine bizim gibi kadınlar önünü sonunu düşünüyor.
Ben çocukken olmayan eşyalarım psikolojimi yaralamıyordu kimde var bilmiyordum ama şimdi öyle değil.
Biz çocukken travma ne bilmiyorduk şimdi küçük çocuklar bile öğrenmiş annesi kızdı diye travmadan travmaya koşuyorlar kavramı öğrendikleri için. Korkunç bir nesil söz konusu ve çok daha kötüye gidecek.
Başkalarının düşünmeden yaptığı çocuklar sizin çocuğunuza bela olacak belki.
Sistem dediğiniz şey şayet bunun muhakemesini yapabilmekse harika bir şeymiş ve evet her anlamda yetemeyeceğin çocuk yapmak korkunç bir şey. Çünkü toplumu ilgilendiriyor çocuk
Hanımefendi nerede yaşıyorsunuz ? Siz daha geçen gün milletin çoluğu çocuğu saldığı umursamadığı konusunda dert yanmadınız mı ? Görmüyor musunuz bilinçsizce üremenin nelere sebep olduğunu ?siz isterseniz hiç çocuk yapmayın kime ne. Ama çok çocuk isteyenden de kime ne? Sistem hiç çocuk der, siz ister bu sebepten etkilenin ister etkilenmeden direkt kendi karakterinizle çocuk istemeyin, tamamen sizin kendi kararınız. Ben burda çocuk sahibi olmanın öcü gösterilmesinden söz ediyorum
Sizin cevreniz “elalemin çocuğu banane aç kalsın” diyor diye herkesi öyle sanıyorsunuz. Avrupada velilerin ödleri kopuyor çocuğuma kötü bakarsam elimden alırlar diye. Çok eğitimli bilinçli bireyseniz 4. Çocuğu yetimhaneden edinirsiniz. Ama öyle yapacağınızı sanmam.Evet var biliyorum
Veganligi zaten savunmuyorum doğru da bulmuyorum ama var
Gayet herkesin çocuğu yanında
Kimsenin çocuğunu et yemiyor diye ailesinden almazlar neler oluyor da almıyorlar da neyse konu bu değil
Sırf cehalet için değilCok edebi laflar tebrik ediyorum ama sirf cehalet icin 4.cocugu yapicam cumlesi benim icin nirvanada o yuzden yorum yapamiyorum
Sizi o zaman bir gün Kayseri’ye bizzat benim asliye ceza mahkememe duruşmasına davet ediyorum oranları bi karşılaştırın. Eğitimli çevreden çıkan suçlu sayısıyla eğitimsizler arasında çıkan suçlu sayısını. O zaman dersiniz ki hee anladım birkaç örnek ile genelleme yapılamayacak kadar büyükmüş aradaki farkHatırlar mısınız bilmem Ankara'da Başak Cengiz isimli bir kızı kaldırımda yürürken samuray kılıcıyla öldürmüştü birisi. Bu kişi gayet normal eğitimli anne babadan bir çocuktu. Yine baktığınızda çok iyi okullarda okutulmuş çok iyi eğitim verilmiş olmasına rağmen rezil bir insan olanlar da var, hasbelkader kendisi zorluklarla yaşamasına rağmen gayet iyi insanlar da var.
Ebeveyn olarak üstümüze düşen görevleri en iyi şekilde yapmalıyız ama o çocuk iyi mi kötü mü olacağına günün sonunda kendisi karar verecek. Çok iyi şartlarda büyütülen bir çocuğun topluma çok yararlı bir birey olacağı garanti olmadığı gibi yetiştirme yurdunda büyüyen birinin de topluma bela olacağı garanti değildir.
Çok teşekkür ederim, bugün yoğın bir şekilde gündemim bu. İnsanlar nasıl düşünmeden bu kadar çocuk yapabiliyor şaşırıyorum. Ben de maddi manevi yetemem gibi geliyorHiç annelik istemedim ya. Hayatım boyunca. Bir de ben empati yeteneği yüksek bir insanım önünü sonunu düşünürüm.
Ben bunu dünyaya getirirsem şayet prensler prensesler gibi yaşatabilir miyim ? Ömrümü ona adar mıyım dedim. Baktım yok adayamam o kadar sabırlı bir insan değilim. Yiyip içile gezmeye devam et sen boşver dedim.
İnsan yetiştirmek bana dünyanın en ciddi işi gibi geliyor o sebeple yüklenmek istemedim hiç o sorumluluğu
yani şey, o teyzesinin bir odaya kapattığı çocukcağız vardı, Bursa'da çöp evde bulmuşlardı haniYetersiz beslendiğini gördüğüm bir çocuğun ailesini ihbar edip çocuklarını ellerinden aldırmaya bile hakkım var. Bilmemeniz değil öğrenmemeniz ayıp.
Benim etrafımda hiç kimse öyle demez elinden gelenin fazlasını yaparSizin cevreniz “elalemin çocuğu banane aç kalsın” diyor diye herkesi öyle sanıyorsunuz. Avrupada velilerin ödleri kopuyor çocuğuma kötü bakarsam elimden alırlar diye. Çok eğitimli bilinçli bireyseniz 4. Çocuğu yetimhaneden edinirsiniz. Ama öyle yapacağınızı sanmam.
Ben bir öğretmen olarak eğitim sisteminin geldiği noktadan şikayet etmiştim. Sistemin hiçbir şekilde bir yaptırım uygulamaması, çocukları tepemize çıkarması ve buna bağlı olarak öğretmenin elinin kolunun bağlı olması ve saygı diye bir şeyin kalmaması.Hanımefendi nerede yaşıyorsunuz ? Siz daha geçen gün milletin çoluğu çocuğu saldığı umursamadığı konusunda dert yanmadınız mı ? Görmüyor musunuz bilinçsizce üremenin nelere sebep olduğunu ?
Allah aşkına nerede çocuk sahibi olmak öcü görülüyor ? İnternet forumları gibi eğitim seviyesi yüksek ve sosyal farkındalığı gerçek dünyaya göre gelişmiş yerlerse evet ve böyle görülmesi doğru.
Ama ne yazıkki gerçek dünyada çocuğunun olmaması öcü görülüyor. Yüzde 95 e 5 hala oranlar. Merak etmeyin daha 500 yıl filan çocuk sahibi olduğunuz için kutsanmaya devam edersiniz
tabi ki yeterli sizin dediginize yorum yaptim sadece ben yoksa keyfiniz bilir ne diyelim .dogacak cocuktan ben sorumlu degilim nasilsaSırf cehalet için değil
Sadece istediğimiz için bence yeterli bir sebep
Hiç annelik istemedim ya. Hayatım boyunca. Bir de ben empati yeteneği yüksek bir insanım önünü sonunu düşünürüm.
Ben bunu dünyaya getirirsem şayet prensler prensesler gibi yaşatabilir miyim ? Ömrümü ona adar mıyım dedim. Baktım yok adayamam o kadar sabırlı bir insan değilim. Yiyip içile gezmeye devam et sen boşver dedim.
İnsan yetiştirmek bana dünyanın en ciddi işi gibi geliyor o sebeple yüklenmek istemedim hiç o sorumluluğu
İçgüdüsel sanırım. Her canlı sonuçta bir şekilde üremeye programlı ama yani biz gelişmiş canlılarız. İçgüdülerimizi kontrol altına aldık ve bugün medeni insanlar olduk. İlkel atalarımızdan çok farklıyız.Çok teşekkür ederim, bugün yoğın bir şekilde gündemim bu. İnsanlar nasıl düşünmeden bu kadar çocuk yapabiliyor şaşırıyorum. Ben de maddi manevi yetemem gibi geliyor
bu muhabbet hep seye doner dedem de kac yil sigara icti akciger kanseri olmadi .bir ornek verilir ve tum epidemiyoloji bilimi cokerSizi o zaman bir gün Kayseri’ye bizzat benim asliye ceza mahkememe duruşmasına davet ediyorum oranları bi karşılaştırın. Eğitimli çevreden çıkan suçlu sayısıyla eğitimsizler arasında çıkan suçlu sayısını. O zaman dersiniz ki hee anladım birkaç örnek ile genelleme yapılamayacak kadar büyükmüş aradaki fark
Kendi adıma cevap veriyorum, hayır.Bir kadın için anne olmak müthiş bir duygu değil midir?