- 24 Aralık 2007
- 9.169
- 28.826
- Konu Sahibi bikahvebikitap
Lütfen bukadar zahmet etmeyin.Bu yüzden 4. Çocuğu bile istiyorum ki
Bu cehalet giderek azalsın
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Lütfen bukadar zahmet etmeyin.Bu yüzden 4. Çocuğu bile istiyorum ki
Bu cehalet giderek azalsın
Orasi beni ve eşimi ilgilendirir tahmin ettiğiniz üzereLütfen bukadar zahmet etmeyin.
Ben birçok polisiye okumuş epey bir gerçek suç hikayesi dinlemiş bir insanım eğitim seviyesi düştükçe çocukların genel anlamda daha kötü bir geleceklerinin olduğunun farkındayım. Net konuşamayız diye öyle bir şey söyledim ama benim asıl noktam burda yorum yaptığımız konu. Yani nedense herkes kadının çocuğuna yetemeyeceğine çok emin. Gayet de yetebilir görmediğiniz tanımadığınız insanla ilgili böyle acımasız bir çıkarım doğru değil. Sanki doğurup sokağa atacak gibi bakılmasını eleştiriyorum.Sizi o zaman bir gün Kayseri’ye bizzat benim asliye ceza mahkememe duruşmasına davet ediyorum oranları bi karşılaştırın. Eğitimli çevreden çıkan suçlu sayısıyla eğitimsizler arasında çıkan suçlu sayısını. O zaman dersiniz ki hee anladım birkaç örnek ile genelleme yapılamayacak kadar büyükmüş aradaki fark
Galiba düşününce yapmıyorsun:) bir kaç seans terapi alıp son kararımı öyle vereceğim galiba. Siz hiç kararınızdan pişman olmadınız değil mi?İçgüdüsel sanırım. Her canlı sonuçta bir şekilde üremeye programlı ama yani biz gelişmiş canlılarız. İçgüdülerimizi kontrol altına aldık ve bugün medeni insanlar olduk. İlkel atalarımızdan çok farklıyız.
O yüzden çocuk yapmadan önce uzun uzun düşünmek bence esas olmalı.
Haklı olduğunuz noktalar var bence de her kadın anne olmamalı. AMA istisnalar kaideyi bozmaz, fizyolojik olarak bir kadın için anne olmak müthiş bir şeydir.Kendi adıma cevap veriyorum, hayır.
Herkes için müthiş duygular çoook değişken olabilir. Her kadın anne olmak üzere doğmuyor. Kadın diye annelik varsayılan olarak yüklü değil hepimizde. O yüzden herkes anne olmamalı bence. Dünya düzeni farklıyken, birkaç nesil öncesinde çoğu kadın evlenip çocuk yapıyordu, evet. Çünkü kadın için başka yol yoktu. E tabi annelik vasfı olmayanlar da anne oluyordu. Bu iyi bir şey değil bence. Çevremde de var böylesi. Evlenmek lazım deyip evlenip çocuk da yapılıyor diye yapıyor. Sonra kötü annelikler, mutsuz çocuklar diyorum.
O yüzden anne olmak istemeyen olmamalı bence.
Ha bu arada gerçekten iyi bakılamayacaksa çocuklara da yazık oluyor. Maddiyat çok önemli çocuk bakımında. Zor bir çocukluk geçirmiş, istediğini yiyememiş giyememiş alamamış olanlar daha iyi anlar. Günümüz dünyasında kıyafeti eğitimi bilmem neyi geçtim, gıda bile büyük mesele artık. Azami koşullar sağlanamayacaksa başına geçilmemeli bana kalırsa.
Oğlum 6 yaşında, İngilizce eğitim alıyor. Piyano çalabiliyor. Bir kaç sene sonra bateriye geçmek istiyor. Basket ve yüzmeye gidiyor, iyi seviyede oynuyor.Burda bazı yorumları okuyunca çok şaşırdım. Çocuğunu inanılmaz standartlarda büyütmek istediği ve herkes öyle yapmalı diye gördüğü için üç çocuğu ayıplayanlar olmuş. Herkes sizin gibi tüm maaşı çocuğuna vermek zorunda değil ki. Evet çocuğun masrafı vardır da prensler prensesler gibi büyümek her şeyin en iyisini yemek her şeyin en iyisine sahip olmak zorunda değil. Biz öyle büyümedik gayet de normaliz. O kadar emeklerle büyütülen çocukla diğer çocuklar arasında da en fazla belki sağlık farkı vardır biraz geri kalan o da yok. Milyonlar ver dümdüz çocuk oluyor işte. Vermeyenin çocuğu nasılsa o da öyle oluyor. Bu kadar kasılmak normal gelmiyor bana.
Konu sahibi isterseniz 5 çocuk yaparsınız. Bakacak olan siz değil misiniz? Zaten iki evladınız var üçüncüye enerjim yetmez diye düşünseniz isteyerek yapmazdınız ama istemişsiniz demek ki maddi manevi göze almışsınız. Ailenizde saçma sapan laf edenlere ağızlarının payını verin. Aldır falan ne demek yahu? Hayrola sen mi bakacaksın sana mı düştü diyin. Pasif olmayın ağzınızı açın laf etmeye çekinsinler.
Ya benim çocuk yapanla bir derdim yok banane yapsın herkes isterse. Veya çocuğum da yok zaten o yüzden dünyanın geldiği hal beni siz çocuğu olanlar kadar üzemez en fazla kaç sene yaşayacağım ki banane 100 sene sonraki kıtlıktan.Çok mantıklı..
3 yılda 30 yıl yaşlandım ben bu kafayla.
Eskisi gibi de sosyalleşmeye devam etmek istiyorum oğluma en iyi imkanları sağlarken. Olmuyor. Bazen deliriyorum.
Kim demiş?Haklı olduğunuz noktalar var bence de her kadın anne olmamalı. AMA istisnalar kaideyi bozmaz, fizyolojik olarak bir kadın için anne olmak müthiş bir şeydir.
siz çocuğunuzu böyle yetiştirmek istemişsiniz. İsterseniz bütün hayatınızı bu yönde harcayın kendi bileceğiniz iş. Ama herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil. Ben de hamileyim elbette çocuğum için en iyisinin olmasını isterim ama proje olarak da görmem.Oğlum 6 yaşında, İngilizce eğitim alıyor. Piyano çalabiliyor. Bir kaç sene sonra bateriye geçmek istiyor. Basket ve yüzmeye gidiyor, iyi seviyede oynuyor.
Sizce yetişkin hayatında bunlar “ufak tefek” farklar mı?
Ya terapinin karar konusunda bir etkisi olursa beni bir etiketler misinGaliba düşününce yapmıyorsun:) bir kaç seans terapi alıp son kararımı öyle vereceğim galiba. Siz hiç kararınızdan pişman olmadınız değil mi?
Bacım benim için de şuna bir kadın için diyip durmaHaklı olduğunuz noktalar var bence de her kadın anne olmamalı. AMA istisnalar kaideyi bozmaz, fizyolojik olarak bir kadın için anne olmak müthiş bir şeydir.
Son bir milyon yılda Pişmiş et yemenin insanlığın beyin gelişimindeki en önemli unsur olduğunu kanıtlayan birçok araştırma var.Evet var biliyorum
Veganligi zaten savunmuyorum doğru da bulmuyorum ama var
Gayet herkesin çocuğu yanında
Kimsenin çocuğunu et yemiyor diye ailesinden almazlar neler oluyor da almıyorlar da neyse konu bu değil
Tabii ki :) olacağını düşünüyorum. 2 yıl kadar önce güzel bir terapi sürecim olmuştu, terapistimle tekrar iletişim kuracağım bir kaç ayaYa terapinin karar konusunda bir etkisi olursa beni bir etiketler misin
Bu soruyu sormak için dünyadan bayağı izole yaşamak gerekiyor bence. Annelerin yüzde doksan dokuzu diyor. Eminim bilimsel olarak da açıklanmıştır.Kim demiş?
Hayır değildir. Öyle istisna falan da değil bence. Sarışın, esmer, içe dönük, dışa dönük olmak gibi bir kişilik yapısı bu. Böyle doğuyor insanlar.Haklı olduğunuz noktalar var bence de her kadın anne olmamalı. AMA istisnalar kaideyi bozmaz, fizyolojik olarak bir kadın için anne olmak müthiş bir şeydir.
Proje çocuk demiyoruz biz ona, içinde uhde kalmayan çocuk diyoruz. Çünkü tüm bunlar onun tercihleri. Basketbola hatta kendisi arkadaşı gittiği için zorla ısrar kıyamet başladı. Çocuklar okul döneminde arkadaşlarından gördüklerini istiyorlar.siz çocuğunuzu böyle yetiştirmek istemişsiniz. İsterseniz bütün hayatınızı bu yönde harcayın kendi bileceğiniz iş. Ama herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil. Ben de hamileyim elbette çocuğum için en iyisinin olmasını isterim ama proje olarak da görmem.
32 yaşındayım ben. Bilmem olursam yaparım gibi geliyor ama her geçen gün daha da emin oluyorum. Benim plansız hamileliğim de oldu düşük yapınca öğrendim. O gün hep iyi ki diyorum o gün bile düşük olduğunu öğrenir öğrenmez sevinç doldu içim. O kadar net bir istememek benim için bu.Galiba düşününce yapmıyorsun:) bir kaç seans terapi alıp son kararımı öyle vereceğim galiba. Siz hiç kararınızdan pişman olmadınız değil mi?
Maddi olarak gayette yetebilirim evet çok şükür. Deprem olur sel olur vs bu muhabbetlere girmiyorum çocuk doğurduğum ve doğurmaya karar verdiğim maddi durumumla konuşuyorum evet yetebilirim yetebilirim ama benim imkanlarımdan önce kendi kendine yetebilmesi için gereken her imkanı sağlarım ama olası yaşanacak kötü bir durumda da arkasında olduğumu maddi manevi bilsin isterim. Manevi olaraksa zaten 5 yaş ve 2 buçuk yaş çocuğunu bilen bilir her çocuk bir olmamakla birlikte genel olarak zor dönemler eğer manevi olarak yetişmeyeceğimi düşünsem kesinlikle yapmazdım ama çocuklarını sevgi dolu mutlu bir birey olarak yetiştirmeye çalışan bir anneyim ve bunu sizin için saçımı süpürge ettim tarzında değilde kendime de bakarak baktıklarında güzel ve mutlu bir kadın ve anne görecekleri şekilde yapmaya çalışıyorum ben kendime göre doğru olanı yapıyorum ve başkasının bana yanlış gelen doğrusuna da çok saygı duyuyorum ve bence modernlik gelişmiş seviyesi tamda insanlara saygı duyduğumuz noktada yükselecekBen birçok polisiye okumuş epey bir gerçek suç hikayesi dinlemiş bir insanım eğitim seviyesi düştükçe çocukların genel anlamda daha kötü bir geleceklerinin olduğunun farkındayım. Net konuşamayız diye öyle bir şey söyledim ama benim asıl noktam burda yorum yaptığımız konu. Yani nedense herkes kadının çocuğuna yetemeyeceğine çok emin. Gayet de yetebilir görmediğiniz tanımadığınız insanla ilgili böyle acımasız bir çıkarım doğru değil. Sanki doğurup sokağa atacak gibi bakılmasını eleştiriyorum.
Size o kadar katılıyorum ki yorum yapmadan geçemedim, gerçekten tamamen kapitalist sistem istiyor ki daha fazla çalışalım daha fazla kazanalım daha da çok harcayalım, 6 gün çalışalım 7. Gün avmde para saçalım, e kadın için çocuk izin demek iş hayatından düzenden çıkması demekBenimle "he aynen dış minnaklar ehehe" diye dalga geçebilirsiniz ama gerçekten sistem kadına ne yapmış farkında mısınız? Bir kadın için anne olmak müthiş bir duygu değil midir? Ama artık çocuk yapmayan ve gece gündüz çalışan kendisine bir saat vakit ayıramayan kadınlar alkışlanıyor, çocuk yapanlarsa linç yiyor. Çocuk sahibi olmayı anne olmayı öcü gösterdiler ve meyvelerini de görüyoruz.
Terapiyle bile çözülemeyecek bir sorgulama gibi düşünüyorum ve gerçekten sonucu merakla bekleyeceğim.Tabii ki :) olacağını düşünüyorum. 2 yıl kadar önce güzel bir terapi sürecim olmuştu, terapistimle tekrar iletişim kuracağım bir kaç aya