3.çocuk haberi ve ondan sonrası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuğuna haftada birkaç kez et yediremeyecek insanlar doğurmamalı mesela. Maddi meseleden söz ediyoruz. Sevgi karın doyurmuyor sağlık da vermiyor huzur da vermeye tek başına yetmiyor hanımefendi

Yani evet böyle bir düzenin içindeyiz. E ne yapalım? Bu düzene biraz daha mutsuz çocuk mu getirelim?
Annelik müthiş bir duygu ilk annelik döneminde salgılanan hormonların da etkisiyle.. ama hayatın gerçekleri var bir yanda.

Maddi olarak kimseden bir beklentimiz yok bu arada yani kendi rızalarıyla torunlarını hediye vs aldıkları tabiki oluyor ama onun haricinde öyle kimseden borç para istemişliğimiz falan yok borç verdiğimiz oldu o ayrı. Yani hiç öyle musallat insanlar değiliz kesinlikle manevi olarakta çocukları hiç öyle 1-2 saat bırakıp dışarı çıktığımızda olmamıştır anca hastane vs iş varsa o da ayda yılda bir. Tamamen bizde yani maddi manevi herşeyin sorumluluğu bir kızım bir oğlum var öyle cinsiyet meseleside değil 3. Çocuk burda sürekli çocuk doğuranları eleştiriyorum diyenler olmuşta sebebini anlayamadım yani kendi bakıp büyütmediğin uykusuzluğunu çekmediğin çocuğu doğuranı niye eleştirirsin? Yada sana yorgunum argınım diye dertlenmeyen senden destek beklemeyen düşüyorsa da düştüğü yerden eşiyle kalkan bir kadını sadece çocuk doğuruyor diye neden eleştirirsin? Mesela ben 3. Ye hamileyim ablam 11 yıllık evli ve çocuğu yok olmuyor değil yapmıyor kariyer yapıyor ve benim çocuklarımla bir araya gelince falan ay yok annelik bana göre değil ya gelip severim ben böyle tamam diyor yani son derece de saygı duyuyorum olabilir çünkü kendi tercihi ama oda bana saygı duyuyor bence böyle de olmalı. Ve çocuk bir proje değil bence yani en iyi okulda okusun okulun tüm etkinlikerine katılsın çok aktif çok başarılı çok sosyal bir çocuk olsun her kursa gitsin falan yani bence her çocuk her kursa gidip her konuda becerikli olmak zorunda değil aşırı sosyal olacak kapasitede olmayadabilir sen matematik konusunda prof olsun istersin o sanatla ilgilenebilir en özel en kapsamlı okullarda okutursun çocuk okumaz yani üniversiteye kadar öyle böyle getirirsin ama üniversitede çuvallar. O kadar açık ki ucu bu konunun biz artık çocuğum nasıl neye yeteneği var ne istiyor diye sormak yerine o veliden eksik kalmıyım onun çocuğu yaptı benimki niye yapmadı diye aslında çocuğu çok fazla yorup zorluyoruz bence esnafta olabilir ne bileyim sanayide bir usta da olabilir o kadar ara eleman ihtiyacı açığı var ki öğretmenler atanamıyoruz mühendisler iş bulamıyor yani en iyisi olsun diyerek el bebek gül bebek büyütülen çocuklar anne babasının himayesinden çıkamamış bireyler oluyor evlendiklerinde de. Ben biraz eski usül yetiştirmeye çalışıyorum açıkçası diyeceksiniz ki eski usül yetiştirsende zaman eskisi gibi değil ama herkes kendi karakteriyle bir noktada var oluyor ve hayatını da ona göre şekillendiriyor bence ben kim ne desin çocuklarımı bir proje olarak görmüyorum görmeyeceğim en iyisi olsun diye değil mutlu olsun diye bütün çabam eğitimi sosyal hayatı konusunda elimden geleni tabiki yapıyorum ama çocuğumun ne istediği hep en önemlisi olacak benim için

Konu sahibinini çocuklarıyla ilgili bir şikayeti yok, demek ki yetebiliyor. İsteyerek tekrar hamile kalmış. Ne yapalım diye sordunuz ya, saygı duyalım mesela. Siz istemezsiniz göze alamazsınız, o ister. Çok çocuk isteyenlere öcü gibi bakmayalım -ki üç çocuk da gayet normal-

Çocuğuna haftada birkaç kez et yediremeyecek insanlar doğurmamalı mesela. Maddi meseleden söz ediyoruz. Sevgi karın doyurmuyor sağlık da vermiyor huzur da vermeye tek başına yetmiyor hanımefendi
O sizi ilgilendirmez hanımefendi
Öyle düşünmekte özgürsünüz
Ama o kişiye bu şekilde yorum yapma hakkınız yok
Bu insanların özeli iki kişi karar verir
Bakacağını düşünür standartlara kendi karar verir
Bana göre de hiç kimsenin fikrine ve yaşantısına saygı duymayan insanlar dogurmamali çünkü çocuklarını da kendileri gibi yetiştiriyorlar ama napalim
Karar veip yapıyorlar

Siz neden çocuk istememeyi bir proje , toplum ifşatı gibi değerlendiriyorsunuz o zaman. Bir kadının kendi rızasıyla çocuk yapmaması niye anormal ki arkasında dış mihrak aranıyor ?

Çocuk istememeyi veya az çocuk sahibi olmayı sistem kadına ne yapmış gibi niteleyemezsiniz. Ne yapmış sistem bize ? Kadınlığımızı mı törpülemiş ?

Yetersiz beslendiğini gördüğüm bir çocuğun ailesini ihbar edip çocuklarını ellerinden aldırmaya bile hakkım var. Bilmemeniz değil öğrenmemeniz ayıp.

Bence de 3 çocuk normal olabilmeli.
Demek ki yetiyor.
Kafası bizim gibi çalışmıyorsa yetiyordur.
Ben sürekli vicdan azabıyla yaşıyorum. Onu da mı yapsaydım bunu da mı yapsaydım. Bu da normal değil.
Normali odur belki.
Sadece annesinin gözünden olaya bakabilmesi için yazdım ben de aslında.
Bir de ben de 3 çocuk doğursam annem bana üzülürdü. Sonuçta konu sahibi yavrularını nasıl seviyorsa annesi de onu öyle seviyor ve yıpranmasını istemiyor..

Siz neden çocuk istememeyi bir proje , toplum ifşatı gibi değerlendiriyorsunuz o zaman. Bir kadının kendi rızasıyla çocuk yapmaması niye anormal ki arkasında dış mihrak aranıyor ?
Konu burda bir kadının kendi isteğiyle çocuk yapmaması değil, kendi isteğiyle çocuk yapana öcü gibi bakılması. Konu sahibi ben çocuk istemiyorum diye yazsaydı ve ben sistem böyle oldu deseydim yazdığınızda haklısınız ama bir insanın kendi isteğiyle çocuk yapması neden anormal? Dünyanın en normal şeyini anormal gösteriyorlar, o yüzden "dış mihrak" arıyorum

Yetersiz beslendiğini gördüğüm bir çocuğun ailesini ihbar edip çocuklarını ellerinden aldırmaya bile hakkım var. Bilmemeniz değil öğrenmemeniz ayıp.
Neye göre yetersiz
Vegan aileler var çocuklarına hayvansal ürün vermiyor
Gerçekten kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz ya
Hala insanlara karismamayi öğrenemedik
Bu yüzden 4. Çocuğu bile istiyorum ki
Bu cehalet giderek azalsın

Çocuk istememeyi veya az çocuk sahibi olmayı sistem kadına ne yapmış gibi niteleyemezsiniz. Ne yapmış sistem bize ? Kadınlığımızı mı törpülemiş ?
siz isterseniz hiç çocuk yapmayın kime ne. Ama çok çocuk isteyenden de kime ne? Sistem hiç çocuk der, siz ister bu sebepten etkilenin ister etkilenmeden direkt kendi karakterinizle çocuk istemeyin, tamamen sizin kendi kararınız. Ben burda çocuk sahibi olmanın öcü gösterilmesinden söz ediyorum

ya milletin cehaleti azalsin diye 4.cocugu yapan koca yurekli anne

İnsanların öyle demesini göze almalı dediğinizde ben bu şekilde düşündüğünü anladım. Yanlış anlamışsam fikriniz bu değildiyse kusura bakmayın
göze almalı

bu, laf diyenler haklıdır değildir meselesi değil, çünkü diyecekler, haklı haksız hadli hadsiz bu bambaşka bir konu (bence hadsiz bir ifade ama çalışmayan kadın +maddi durumu süper olmayan bir aile için 3 çocuk da fazla, fakat bu fikri kendime saklarım mesela)

göze almalı çünkü bu tür lafları benzer durumdaki çoğu kişi duyar, ha herkesin ailesi bu kadar hadsiz konuşmaz evet
ama yarın okulda Türk ailelerden duyar, işe başvurmak isterse işverenden duyar, duyar yani, bu 2 kere 2 4 kadar basit bir şey neresinden yanlış anladınız bilemiyorum gerçekten.

burada yorum yapanlar da boşuna demiyor maddi-manevi bi sürü güçlüğü olur 3 çocuk büyütmenin diye, işte bunlar da o güçlüğün bi parçası...

Bu konuda bile “çocuğun suistimalı” adı altında ihbar edebilirsiniz zaten. Off azıcık eğitim lütfen.

Anne baba uzulebilir kendilerince
Ama aldır diyemez tavşan gibi vs benzetme yapamaz
Bu terbiyesizlik ve hadsizliktir
Anne babaya her zaman saygım sonsuzdur
Of bile demeyelim ama anne baba da yerini bilsin

bu 2 kere 2 4 kadar basit bir şey neresinden yanlış anladınız bilemiyorum gerçekten.
Hanımefendi, kendinizi açıkladınız ben de yanlış anlamışım o zaman, kusura bakmayın dedim. Sanki devam ettirmişim gibi sataşmanıza gerek yok bence. Ayrıca yanlış anlaşılmaya da gayet müsait yazdığınız şey.

Aslında belirtmiştim kendi paramı kazanıyorum diye ha ayda 50bin kazanmam 20-30 kazanırım ama sonuçta kazancım var ne şekilde kazandığıma ben karar veriyorum sadece çocukları bırakıp tam zamanlı işe giderek mi yoksa evimden mi bence buda benim en doğal hakkım. Eşim aldatsa dövse sövse 3 çocuğumu da alır aslanlar gibi giderim ailemin yanına değil kendi ayaklarımın üzerinde duracak şekilde giderim ayrıca eşimle ortak malımız olan bu evden 3 çocukla benim değilde tek başına eşimin gitmesi çok daha yerinde olur bence boşanmayı gerektirecek sebep eşimdense üstelik. Yani ne benim ne de çocuklarımın geleceği birinin vicdanına bırakılmış değil kesinlikle.

ya milletin cehaleti azalsin diye 4.cocugu yapan koca yurekli anne
Önce kişiler değişecek sonra toplum değişecek
Ben cocuklarimi düzgün yetisrimeye çalışıyorum
Saygılı terbiyeli ve görgülüler
Eğitimlerini de elimden geldiğince veriyorum
Onlar da kendi görgü ve eğitimleri ile çocuklarını yetiştirecek toplum böyle değişecek
Bu toplumu bir adım ileriye goturemiyorsak hala eskiler gibi çocuk istemeyene neden deyip çok çocuğu olan aldır diyebiliyorsak durup bir dusunelim

O müthiş his insana nasıl geliyor merak ediyorum? Siz nasıl emin oldunuz çocuk istemediğinize?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…