Örneğinizi pek alakalı bulmadım. Bir kurala uymamak ile başkalarının özeline bu denli maydanoz olmak bir değil. Yani insanların kötü davranışlarına "normal" diyip geçemeyiz biz normal dedikçe onlar devam edecek.
yahu nerede normal demişim?
gerçekten ne enteresan kafalar yaşayan insanlar var!
bu ülkede insanlar bunu söyler, bu ülkede gebeyseniz bu lafları duyarsınız. kaldı ki bekarsanız da neden bekarsınız derler. başka şeyler de derler. derler de derler...
bunun neresinde "normaldir" ya da iyidir hoştur gibi bir ifadem var?
olan budur demek başka şey, olması gereken, ideal olan, normal olan budur demek bambaşka şey.
sık sık yapılan budur diyerek buna normal ya da sağlıklıdır demiş olmuyoruz hanımefendi, kimse kırmızıda durmuyor diye buna normali budur demediğim gibi! ha ama isterseniz bana ne dursunlar diyip atlayın yola, siz bilirsiniz, ben ona da bir şey demem
bu ülkede yaya geçidinde ölmemeyi nasıl öğreniyorsanız bunları (bunlar= bu toplum bu işlere karışır, ya laf ettirmeyeceksin, ya da edilirse, ki edilir, takmayacaksın) da öğrenmek gerek çünkü böyle daha yazılı çizili, ölçülü nizamı belli, 3 yaşında öğretilebilen bir kurala uymayı beceremeyen bir toplumdan medeni hayatın yazılı olmayan kurallarına uymasını beklemek...
Cok saçma bir benzetme olmuş
O saatte orada ne işi varmış da mantıklı size göre
ben laf ederler o yüzden gebe kalmasaydınız iyiydi filan demedim.
öyle örnek verdim çünkü daha 3 yaş çocuğunun bildiği kurala uymuyor toplumun geneli, kaldı ki böyle şeylere dikkat edecek, o anlamda örnek verdim.