3.çocuk haberi ve ondan sonrası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu bilerek piyano eksenine çekiliyor inanılmaz bir şey. Bin tane başka şey de söylüyorum onlara bir şey denmiyor piyano da piyano.
Sağlıklı yumurta et balık gibi gıdalara ulaşma, eğitim hayatı için ödenecek tutarlara, çocukların ödevleri ve okulla ilgili şeylerine yeteri kadar da ilgi gösterilemeyeceğini de defalarca yazdım.
Yada üç çocuğu şehir dışında okutmaktan bahsediyorum.
Bunlara cevap yok. Herkes taktı bir piyanoya. Arkadaşlar bizde de kocaman kuyruklu piyano yok. Basit bir orgu var. Ben de burjuva değilim. Olsam düşünmem yaparım başka çocuk
Ben bunları lüks olarak görmüyorum. Kuzenim Berlin’de yaşıyor, devlet okulunda ve ilkokulda seçmeli derslerinde drama ve müzik dersleri var. Bizdekinden farklı olarak çocuklar orada ilgisine göre enstrüman çalıyor mesela. Bakın lüks olarak görülmüyor ve çocuklar ulaşıyor. Biz ülke olarak bunları burjuva işi lüks görüyoruz.
Dolayısıyla ben her çocuğun bu tip etkinliklere ulaşmasını isterim. Bu ülkede fazla sayıda çocuk demek devlet okullarında mevcutların artması demek. Önünü arkasını düşünmeden çok çocuk yapılması toplum olarak hepimizi etkiliyor. Bana ne olarak bakamıyorum kusura bakmayın.
Biz ülke olarak bakarsak çoğumuz 3 ve üzeri çocuk yapacak şartlarda değiliz.

Aslında söylediğiniz şey, cevap verdiğiniz üyeyi yanlışlarmıyor tam anlamıyla.
Mutluluk için fiziksel sağlık, temel ihtiyaçların karşılanması, psikolojik iyilik hali derken son olarak Maslow'un da dediği kendini gerçekleştirmek gerekiyor. Eş ailenizin ilişkileri sağlıklı imiş ne güzel. Ama acaba ne kadar kendilerini gerçekleştirebildiler, hayalleri için çabalama imkanı buldular. Malesef kalabalık ailelerde bu işler çok zor. Çünkü kayboluyorsunuz. O anda kimin acil ilgiye ihtiyacı varsa odak ona kayıyor. Hasta biri mi var, sınava mı girecek, bebek mi var vb. Diğerleri ister istemez ikinci planda kalıyor.
Baya baya kalabalık bir aileyiz biz. Hepimiz meslek sahibiyiz, şehir dışında da okuduk, yememizden de kısmadık öğrenciyiz diye. Ama işte hiçbirimiz herhangi bir sporla ilgilenmeyi geçtim, bisiklet sürmeyi ve yüzmeyi bilmeyiz. Ailecek hic tatile gitmedik. Illa deniz tatili değil tarihi turistik bi yere bile gitmedik. Ben ortaokulda gitar çalmak istedim olmaz şimdi dendi, para yok dendi, para olsa kim bulacak ilgilenecek getir götür yapacak dendi. Çünkü ev çocuk dolu Tam bir kitap kurduydum. Biraz yavaş oku sana kitap yetişmiyor dendi. Lisede arkadaşım resim kursuna gidiyordu. Bana çok acayip gelmişti:) Sinemaya, tiyatroya, konsere götüren olmadı ailemden kimse. Sesim fena değildir, edebiyat öğretmenlerim yazdıklarımı hep çok beğendi ama ailemden bilen yok. Kimbilir kardeşlerimde durumlar nasıl?

Bunlar sadece parasızlıkla elbette açiklanamaz. Parasızlık ve ilgi eksikliği bir arada bunlara sebep oldu. Fakat ilgisizliğin sebebi de kalabalık olmak. Çünkü o kadar çocuğun okuması için canını dişine takip çalışan bir baba ve yemek, temizlik, bakım işleri için uğraşan bir anneye ya siz bu. çocukların yeteneklerini kaçırıyorsunuz derseniz size bi taraftarıyla güler.

Ben çocuğum başarılı olsun, iyi meslek sahibi olsun, çok para kazansın derdinde değilim açıkçası. Hayatta neyi sevdiğini bulabilmesi için denemeler yapabilsin, deneyim biriktirsin, meslek seçerken ilk ve en büyük motivasyonu iş bulabilir miyim olmasın, gerekirse sanatçı olsun az kazansın bizden ona bir ev biraz birikim kalsın risk alabilsin kafasındayım.
Akademik başarı zaten çocuğun hamurunda varsa oluyor bir şekilde, kendimden biliyorum.

Ha konu sahibi 3 çocuğuna gayet kaliteli güzel bir hayat sunacaktır belki bilemeyiz. Ama masraflı ve yorucu olduğu bir gerçek. Allah kolaylık versin umarım her şey ailesi için çok güzel olur.

Ben sizin öğretmen olduğunuza inanmıyorum , inanmak istemiyorum... Gerçekten ogretmenseniz biz sahiden bitmişiz...
Yahu şu yazdığımın nesinden rahatsız oldun? Nesi dokundu sana? Çok hadsiz birisin gerçekten. Kardeşlik iyi bir şey demişim diye linç yiyorum şimdi de. Deli misiniz nesiniz ya. Bi ceza yiyeyim de kurtulayım çok bile dayandım. Şu hadsizliğe bak! Sanki ne yazmışım da kötü öğretmen olmuşum. Gerçi milletin yatak odasına karışan insandan benim öğretmenliğimi beğenmesini beklemem hata olur.
Evet kardeşlik binbir tane spor etkinliğinden çoook daha güzeldir.
Kendin bir çocuk yapıp yalnızlığa mahkum etmişsin diye bana parmak sallayamazsın. Artık haddini bil hanım teyze.

Sanat, spor etkinlikleri neden sana lüks, burjuva adeti geliyor böyle
Bu son 20 yılda bu hale geldi, eskiden maddi imkanı ortalama olan ailelerin çocukları dahi tiyatro, müzik, resim vs kurslara gidebiliyordu, ortalama imkana sahip ailelerin evlerinde bile piyano keman vb müzik aleti oluyordu, sonra maddi imkanlar imkansızlığa dönüşmeye başladı eskiden yapılabilen birçok şeye de lüks denmeye.

Şu an çocuğun yaz tatilinde bir yere gitmesi dahi lüks sayılıyor o yüzden bir şey diyemeyeceğim

Ama birkaç noktaya takıldınız diye de vizyonuma mı laf etmediniz, öğretmenliğime mi laf etmediniz?

Sizin mesajınız üzerinden diğerlerine aslında yazmıştım diğer yazdığımı.

Madem çok geniş açıdan bakan çok vizyonlu harika bir öğretmensiniz biraz farklı fikirlere açık olun.

Neredeyse tüm yorumları okudum. Ben yorum yapmayacağım ,
Bebeğim 10 aylık ( 40 yaş üstüyüm, .sürpriz ilk bebek, asla ve asla bebek düşünmeyen biriydim).
6. ayda ek gıda ile başlayan organik gıda , arayışım , nasıl düzgün yetiştiririm ( mükemmel anne olma gibi bir çabam yok, erdemli bir insan yetiştirmek istiyorum) diye düşünmek yaşını kesinlikle göstermeyen benim tüm saçlarımı beyazlattı.
Daha bunun kreşi var, okulu var.
Çalışmayıp kendim büyütmek isterdim ama bu şartlarda biraz büyüyünce mecburen çalışmak zorunda kalacağım.Çünkü bu şartlarda tek maaşla düzgün bir sosyal çevrede büyütemeyeceğimin farkındayım.Çocuğu çevre büyütür düşüncesine katılıyorum çünkü.
Bu süreçte ruh sağlığımı nasıl koruyacağım bilmiyorum

Sadece maddi değil çünkü sorun.
Belediyenin yüzmesi, piyanosu, jimnastiği var ama üç çocukla hangi birini götürebilirsin?
Üçü de eğitim hayatına başlayınca ikisi sabahçı biri öğlenci olsa, götür getirin olacak. Nasıl götüreceksin kurslara? Nasıl takip edeceksin o kursları o dersleri?
Benim tek çocukla haftasonum ordan oraya taşınmakla geçiyor. Üç tane olsa hangi kursa nasıl denk getirip götüreceğim.
Üç çocukla tam anlamıyla ilgilenebilmek kolay mı?
Üç ayrı çocuğun en büyüğü sınav zamanına geldiğinde sessiz ortam, oda isteyecek. Herkese özel oda, çalışması için düzgün ortam gerekecek. Herkes dört beş odalı villada mı yaşıyor?

Evet. Mune hanımı linçleyemezsiniz. Like tuşuna çökersiniz ama başka kullanıcı yazdı mı canına okursunuz.
Hımmm yani senin için like tuşuna basılması tamamen yalakalık.
Yani kim 3 çocuk yaparsa yapsın karışmamalıyız dediği yeri baz alıp diğer tüm yazdıgı içerikleri es geçtiniz :)
Anlıyorum işinize gelmemiş.

İnsan kendine neyi reva görürse öyle yaşıyor abla. Bu kafadan bir sıyrılmamız lazım artık. Tatil meselesine henüz gelemedik bile, onu savunsak ooo. Şu an iyi beslenme kısmındayız, Maslow duysa bir tarafıyla güler bize.

Had öğretirken, hadsizliği yapmanız şaka mı ? shshshs
Kimse tek çocuk yaptı diye çocugunu yalnızlıga itmiş sayılmaz.
Eşim çok kardeş ama kimsenin kimseden haberi yok :)
Öğretmen olmanız çok kötü olmuş evet hatta büyük talihsizlik.
Sizin gibi bir öğretmenin düşüncelerini bilmiş olsaydım asla evladımı yetiştirmesini istemezdim mesela.
Ama işte kavun değil, koklayamıyorsunuz.
Ayrıca hanım teyze ne yahu ?
sjsjsjs
Ne yani insanın yaş alması sizin için bir kusur mu ?
Çok ilginç bir öğretmen kafası, okullardan uzak Yarabbim.

Kendisi tek çocuklara “yalnızlığa mahkum” diyor. Gelmiş sonra saygıdan bahsediyor.
Bir dediği de bir dediğini tutmuyor. Bir diyor illa iyi beslemesi takviye alması gerekmez. Çocuğun içinde olsun. Bir diyor ilgili ailesi olan çocuklar daha başarılı görüyorum.
Ne dediğini de bilmiyor.

Sanırım kendisini geliştirmekle alakalı bu durum.
Geliştirememiş olması kendi kusurudur ama.
Umarım düzelir hshs
Sanırım linç yedikçe hem nalına, hem mıhına vurup aha bak kedi burada haklısın denilmesini istedi :)

Kendin bir çocuk yapıp yalnızlığa mahkum etmişsin diye bana parmak sallayamazsın.
Konuya genel olarak neler yazdınız bilmiyorum ama şu cümle çok ağır olmuş, 3 çocuk yapılmasına karışanlardan farkı yok bu yazdığınızın, kadınların birbirine annelik üzerinden yaptığı psikolojik şiddetten kastım bu’ydu, isteyen tek çocuklu da olabilir hiç doğurmayabilir de, varlığını bilmediğiniz şeyin eksikliğini de duymuyorsunuz, ki kardeşi olup kanlı bıçaklı olanlar da var tek çocuk olup çok mutlu olanlar da, kimse kimseyi anneliği üzerinden vurmamalı.

O kardeşlik duygusu herkeste olmuyor ne yazık ki. Benden küçük kız kardeşimle aramda 1.5 yaş var. Küçükken kıskançlıktan onu öldürmek için her şeyi yapmışım. Dolap düşürmüş üstüne yüzüne oturmuşum. Annem hep uyuduğunda kapıyı kapatmak zorunda kalmış. Dolapların üstüne koymuş kardeşimi. Hatırlamıyorum tabii ki de. Şimdi aramız iyi de çocukken çok dövdük birbirimizi kedi köpek gibiydik. Bu nefretim de hastane odasında onu ilk annemin memesini emerken görmemde başlamış Şoka girmişim

Herkes tek çocuk yapsın mükemmel eğitim versin eee kim temizlik şirketinde çalışacak kim pazarda markette çalışacak
Kim inşaat işçisi olacak kim sanayide ağır işleri yapacak

Ülkede bu zihniyet türede ve mülteci sorunu başımıza bela oldu
Çünkü ülkede sanayide inşaatta çalışacak adam yok Afgani suriyeliyi doldurdular

Halbuki fakir ailenin çocukları yeterli eğitim alamaz bu işleri yaparlardı şimdi maşallah herkes tek çocuk yapıyor herkesin çocuğu mühendis doktor

Biz çocuklarımızı iyi yetiştirmekle yükümlüyüz. Günün sonunda da onların kararlarına saygı duymak zorundayız. Konu sahibinin ailesi binbir emekle öğretmen olmasına yardımcı olmuş olabilir. Ama konu sahibi mesleğini yapmayıp ev hanımı olmaya karar verirse buna da saygı duymak zorundalar. Her kadının ekonomik bağımsızlığı olması gerektiğini düşünüyorum. Ama bu benim düşüncem, konu sahibi ya da başka bir kadına dayatamam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…