Konu bilerek piyano eksenine çekiliyor inanılmaz bir şey. Bin tane başka şey de söylüyorum onlara bir şey denmiyor piyano da piyano.
Sağlıklı yumurta et balık gibi gıdalara ulaşma, eğitim hayatı için ödenecek tutarlara, çocukların ödevleri ve okulla ilgili şeylerine yeteri kadar da ilgi gösterilemeyeceğini de defalarca yazdım.
Yada üç çocuğu şehir dışında okutmaktan bahsediyorum.
Bunlara cevap yok. Herkes taktı bir piyanoya. Arkadaşlar bizde de kocaman kuyruklu piyano yok. Basit bir orgu var. Ben de burjuva değilim. Olsam düşünmem yaparım başka çocuk
Ben bunları lüks olarak görmüyorum. Kuzenim Berlin’de yaşıyor, devlet okulunda ve ilkokulda seçmeli derslerinde drama ve müzik dersleri var. Bizdekinden farklı olarak çocuklar orada ilgisine göre enstrüman çalıyor mesela. Bakın lüks olarak görülmüyor ve çocuklar ulaşıyor. Biz ülke olarak bunları burjuva işi lüks görüyoruz.
Dolayısıyla ben her çocuğun bu tip etkinliklere ulaşmasını isterim. Bu ülkede fazla sayıda çocuk demek devlet okullarında mevcutların artması demek. Önünü arkasını düşünmeden çok çocuk yapılması toplum olarak hepimizi etkiliyor. Bana ne olarak bakamıyorum kusura bakmayın.
Biz ülke olarak bakarsak çoğumuz 3 ve üzeri çocuk yapacak şartlarda değiliz.