3 aylık evliyim ve ayrılıyorum

KubraSultan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2008
28
2
86
Almanya
öncelikle herkese merhabalar..
söze nasil baslasam bilmiyorum ben 21 yasindayim ve almanyada kaliyorum üniversite ögrencisiyim
agustosta evlendim tam üc ay oldu
herseye toz pembe basladim evlilik gözümde cok güzel görünüyordu esimi cok seviyordum halada seviyorum
kayinvalidem üst katta oturuyor kalabalik bir aileler tam 4 tane görümcem var ve ikisi evli ve onlarda bizim oturdugumuz evde kaliyorlar yani isim hayli zor -du-
benden cok beklentileri oldu üc günlük gelin iken evime toplandilar onlara mecburen yemek fln yaptim evde görümcelerim oldugu halde kayinvalidem hep evinde is yapmami bekledi devamli emirler yagdirdi ...kocama gelince annesine cok bagli hatta asiri bagli
yani hep böyle beklentiler oldu ve bir gün kavga ettik dügünümden üc hafta sonra evime gelip hakaretlerde b ulundu..sebebi cok uzun bir mevzu sorarim size hic üc haftalik bir geline böyle yapilirmi? bu olaydan sonra ben ondan cok sogudum eskisi kadar sevmedim ve sicaklik göstermedim . kocami cok kiskandi gezmeye fln gidiyorduk döndügümüzde kariyi aldin bizi unuttun gibi laflar ediyordu ben pek ilgilenmiyordum onunla yukari fln cikmiyordum bir gün tehdit etti yatak odanizi yukari alirim diye ipler iyice kopmaya baslamisti ha simdi siz soruyorsunuz kocan ne diyor diye kocam bana hep sabret derdi vs ama annesinin laflarini söylerdi hep bana doldurusa geliyordu. devamli böle annesi yüzünden kavga ettik ve ben kocam dururken kayinvalidemden izin alacakmisim bazi seyler icin bende bir gün sinirlendim sen dururken neden onlara sorayim dedim böyle cok kötü kavga ettik birbirimize girdik kocamla ve bana ya bu kurallara uyarsin yada defolur gidersin dedi. annesini cagirdi böle böle sizin icin böyle diyor dedi ve oda aynisini söyledi deefolur gider fln. ve ben ertesi gün intihara tesebbüs ettim hastanede actim gözlerimi kendi ailem yanimda ve babamin evine döndüm iki gün sonra kocam ve ailesi gelip yalvardi kocam ayagima kapandi nolur geri dön diye sevgim yine agir bassti belki bu sorunlar olmaz dedim geri döndüm ve üc hafta sonra yine ayni sorunlar devamli ailesini savundu babasi gece yarisi kapiya vurup hakaretler etti kocamin sesi cikmadi en sonunda görümcemle sac basa girdim bizi ayirmaktan baska birsey yapmadi. bardagi tasiran olay ise okuluma engel olmak istediler kaynanam ben iizin vermezsem sen o koltuktan bile kalkamazsin dedi ve namusuma laf atti ve kocamin yine sesi cikmadi.bu olaylardan sonra yine biz güle oynaya okulumuza gittik sabah , aksam o annesininyanina cikti gece yarisi geldi yüzüme bile bakmadi yalvardim söyle noldu diye konusma benimle hatta yatak odasina girecektim cik odadan üstümü degistiricem dedi ve ben cok kötü oldum sabah farkli aksam farkli bir insan oldu ben ertesi gün esyalariimi toplayip babamin evine geldim ve tam bir haftadir kocamdan ses yok...cok kötü durumdayim psikolojiim bozuldu ne yapmaliyim bana yardimci olurmusunuz???

Su ebeveynler biraz anlayisli olsa ciftleri huzursuz etmeseler olmaz mi ya!

(( kübra durumuna gerçekten çok üzüldüm....ben kısa bir yorumda bulunucam..

ANNESİ İLE EŞİ ARASINDA DENGEYİ KURAMAYAN KİŞİDEN EŞ OLMAZ.....SİZ TEKRAR BARIŞSANIZ BİLE EMİNİM Kİ TEKRARI GELECEKTİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM....

bence kocanız henüz annesiyle göbek bağını koparamamış. anneye ve görümcelere de yeterince selayet verince onlar da bir güzel tepeye çıkmış gibi görünüyor.

yalnız anlamadığım bir şey var. 3 haftalık bir gelinin evine gelip hakaretlerde bulunmakta tamamen haksızlar mı?
gerçi bunun haklısı haksızı olmaz. hakaret savunulmaz ama nedir bu derece çığırından çıkaran yani..

olay anlattığınız kadar vahimse; sizin için hayırlısı olsun diyeceğim.
ama hayattan alacağınız bir fazla nefes kimseden değerli değildir. böyle şeylere sakın kalkışmayın bir daha..

Okudukca hayretler içinde kaldım.. Öncelikle bu şekilde evlilik olmaz afedersin ama senin kocanda tam bir ana kuzsuymuş ve kişiliği gelişmemiş.. Birde seni annesine şikayet ediyor bu nasıl bir erkekliktir.. Canım öncelikle güçlü ol ve bir daha yaptığın o intihar saçmalığını sakın yapma... Ailen arkandaysa bir daha dönme.. Yada şart koy annesinden uzak yerde oturmak kaydıyla dönerim de.. Allah yardımcın olsun çok zor bir durum..

Anladığım kadarıyla eşin ikinizin bir aile olduğunun farkına varamamış.Çoğu erkekte olduğu gibi.Ama sizde herşeye müdahale eden bir ailede var.Sana sabret düzelir demek isterdim ama eşinin ailesi işin içinde oldukları için eşinde onların sözünden çıkmadığı için işin zor.Madem babanın evindesin geri dönmeni isterlerse sende dönmeyi düşünürsen bazı şartların olsun arkadaşım.Kesinlikle onlarla aynı binada yaşamamalısın.Ama birşey yürümüyorsada ite kaka yürütmeye uğraşma.İnsan dünyaya bir kere geliyor.Çocuğunda yokken kendi yolunda yürü derim.Kararı verecek olan sensin.Allah hakkında hayırlısını versin.

ah ahh sen 21sen kocan da ancak akranın işte erkegın karakterı geç oturuyor hele de Türk erkegi geç olgunlaşıyor onun için erken evlilige karşıyım cücük kardeşim dur hele nereye boşanıyorsun daha ne kadar olmuş aynı eve gelın inmeyi kabul ettigine göre çekeceksin aşk sevgi kolay bulunmuyor

Canım lütfen üzülme, daha büyük tehlikelerden kurtulmuşsun. Eşin de seni gerçekten seviyorsa gelir özür diler ve çok uzaklara yerleşirsiniz. Yoksa pek düzelecek bişeye benzemiyor. Bence sabret ve dua et bol bol.

arkadaşım aynısına yakın şeyler bende yaşadım
benimde kaynan bagırıp duruyordu
görümceyle gelin arabasında dalaştık el kol sataşması
hep eşim suskun kaldı
bende onun ailesi ile görüşmeme kararı aldım
1 haftalık evliydim
el öpmeye gittik (benden kesemi çalan kayanaya)
bib evden kovdu
sebede nikah şekerinden istedim üzerinde benim adım yazan nikah şekerinden vermedi
konular çok
bizi kovdu
o gün eşimle birbirimize grdik
ben eşime tokat attım
anasına kızdım ama 1 haftalık kocama vurdum,
bunun vicdan azbı çok kötü
bende onlarla görüşmüyorum
adını andırmıyorum

sen en iyisi ordan uzaklaş
elvet kocanla barışırsın
ama altlı üstlü oturmaya devam edersen bu olaylar tekrarlanır
ne yap ne et uzaklaş
gerekirse köhne bi evde otur ama huzurun olsun
yoksa sonun hiç iyi olmaz

seni çok iyi anlıyorum
bak ben onlardan uzaktayım
zaten gelseler evime almam

sende o aile ile görüşmeyi kes
eşin tek gitsin
engel olma
bak o zaman daha iyi olacak

Dış ülkeye gelin gidilmesini bunun için tavsiye etmiyorum!!!!

Rabbim hayırlı çıkış yolu versin ne diyeyim bacım ne denilebilir ki ?Eşin seni savunmuyorsa bir denge kuramıyorsa baba evine dönemene göz yumuyorsa ne denilebilir ki

Allah yar ve yardımcın olsun inşallah

kötü kaynana duydum da böylesini be duydum ne de gördüm :1shok:
ne hakla yatak odanızı yukarı tasıyor ve ne hakla ondan izin almanı istiyor okuluna karısıyor
ama suc tabiki kocada ağızlarını kapatabilirdi
canım belkide bu senin için en hayırlısı
bundan sonra gelcek dahi olsa baska eve cıkmadan kabul etme
bunlarla bir ömür gecmez maalesef

yapılıcak tek bişey var canım..yıldırım hızıyla boşan.sana göre değilmiş eşinde ailesi de anlamışsın işte..hiçmi anlamadın evlenmeden ailesinin ahlakını..sadece sevdim aşık oldum aşkı buldum diyip evlenilmezki..boşan canım..yol çok yakın daha..daha fazla hakarete iftiraya rezilliğe bulaşmadan sıyır yakanı bu yamuk aileden..yoksa senin elini belini bağlayıp boynuna tasma takmalrı yakındır..eğitimine devam et hayat kısa yaşamak böyle ızdırap içnde olmamalı..

kübra gerçekten zor bi durum ama evlilikte sevgi tamam olması gerekir ama daha önemlisi saygının olması gerekir saygının bittiği yerde inanki sevginin zerre kadar değeri olmaz bence:1no2: hakkında hayırlısı olsun ama yine barışma düşünürsen aynı sorunlarla karşılarşırsın daha yaşın çok küçük okuyosun ilerde mesleğin olacak şunu düşün eşin bu yaşadıklarına değiyomu?bence değmiyoo seni savunamıyo bile kaldıki sen bu insan için intihar etmişin yazık sana bence gençliğini ömrünü bu adamla ziyan etme heleki böyle kaynana hiiç çekilmez çok ii düşün doğru kararı verirsin umarım ALLAH YARDIMCIN OLSUN ARKADAŞIM!!!

olay gercekten bu şekilde ise durumunuza gercekten üzüldüm...
cunku bu tip olaylarda her 2 taraf da dinlenmeli diye düşünürüm
eğri oturup dogru konusmali
ortada kayınvalidesiyle sorun yaşamayan 4 gorumce var
hadi onlar da sizin gibi kaynana ile anlaşamıyor olsaydı düşünecek birşey olmazdı
ama sorun yasayan sadece sizsiniz
yanılıyor muyum canım?
onlar ne olursa olsun hatalı
bir insan gelinine kötü söz söylememeli, eltisi ile saç baş yoluşmamalı
ama bir de kendi hatalarınızı düşünün lütfen
severek evlendim demişsiniz
eşinizin annesine bağlı oldugunu bilmiyor muydunuz?
annesi ve babası siz nişanlıyken iyiydi de evlendikten sonra mı kötü oldu?
altlı üstlü oturmayı kabul etmek demek eşinin yanı sıra kaynana himayesinde olmayı da peşinen kabul etmek demektir kim ne derse desin
yani sizi nelerin bekledigini az cok tahmin edemediniz mi?

bunlar hep derinlemesine irdelenmesi gereken mevzular
şöyle bi vicdanınızın sesini dinleyip olayın muhasebesini yaptıgınızda neler hissediyorsunuz?
eğer "ben sucsuzum hepsi onlarin hatası" diyebiliyorsanız bence boşanın...

ayrıca şunu da söylemem gerekiyor ki;
eşin ve ailesi kötü insanlar olsaydı intiharin ardından evine gelip yalvarmazlardi geri dön diye
kaynana kötü olsa bi kere canına minnet "gebersin, ne ayagına giderim ne de o bu eve dönebilir" der oğlunu doldurur hiç oralı olmazdı

bence biraz siz de kabahatlisiniz

Bu ne ya böyle kabus gibi. Canım evlilikte sevgiden daha önemli saygıdır bence. Böyle yüzgöz olmuş,işin içine aileler girmiş bir evlilik ne derece sağlıklı olur bilinmez. Allah yardımcın olsun ne mutlu sanaki ailen yanında..

ya haklisiniz bende defalarca söyledim ayri eve cikalim diye ama kaynanam benim cesedimi cignersinizde cikarsiniz bu evden dedi benim kocam annesine bagli oldugu icin ben bu evden cikmam dedi ben daha ne yapabilirimki o öyle düsünüyorsa. bende diyorum sartim ayri ev ama onda o yürek olmadigi icin tamamen ümidimi kesiyorum

canım boşanmak dilde kolay
bazı arkadaşlara çok basit gelebilir
tamam az çok aileyi tanıyodum
demekki sevgin agır basmış ve bu aileye girmeyi göze almıssın
anladıgım kadarıyla halen sevgin agır
savaş arkadaşım
ama aile ile deil
eşini kazanma yoluna git
onu annesini tesirinden kurtar

sen erkeklik yap arkadaşım
o da elvet senden görüp ögrenecek
ne demek istedigimi düşün
anlayacaksın
ben çok şeye gögüs gerdim
ve artık eşimde gögüs geriyor

kes canım bütün ümitlerini sen..bu kadarda anne ağzına bakan koca olurmu hiç?..biz bile kız evladı olmamaıza rağmen yeri geliyo "eşim o benim anne bi dakka"diyoruz...ne bu böyle allahaşkına ilkokul çocuğu gibi..madem annesi tek kıymetlisydi ne diye evlenmişki....o annesiyse sende eşisin,ailesisin onun..annesinin dedikleri sineye çekilip "yuvamdır erimdir düzelir" denilip katlanılacak şeyler değilki..ne demek yatak odanı yukarı çıkartırım,o kolyukta oturtmam istesem..bilmemne...saygıszlık,arsızlık..

ya ben evlenmekten korkuyorum yaa
off allahım insanlar neden bu kadar anlayışsız
:S
ama senin eşinde iş bitiyor
eğer onlara bu kadar yüz vermese sana karışamazlar

eşine zaman ver
onu ikna et
maddi durumunuz nasıl bilmiyorum ama
herşeye razı olduguna inandır
ortamdan uzaklaşmanın size fayda saglayacagına inandır onu

bu konuda diren
tercihini senden yana kullnacagına eminim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…