Doğum Bitti Dert Bitmedi

canım sana sadece şunu söyleyebilirim
aylar önce bu konuya aynu sana benzer bir konu açmıştım

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...gini-yasayamamis-anneden-size-tavsiyeler.html

bizi ayırma isteklerinden hiç vazgeçmediler..
kayınvalide, kayınpeder ve görümce..

şimdi de boşanıyorum...
çok üzüldüm gerçekten..........benim eşimin de ikinci evliliği...biz evlenirken söylemişti eski eşinin annesiyle problem yaşadığını...Ama suçu eşinde buluyordu..ben de o zamanlar kadın ı tanımıyordum tabi....Oğlunu ilk eşiyle de paylaşamamış ne yazık ki....Burdaki arkadaşlarını yazdığı gibi kızım ve eşime daha sıkı sarılmak istiyorum şimdi....Umarım beni de ayırmazlar yuvamdan....

:KK50::KK50::KK50:yazdıklarını okurken inanki çok üzüldüm ve çok etkilendim nasıl bir vicdan bu anlayamadım kalbinde artık kolay kolay iyileşmeyecek bir yara açılmış tek ilacıda zaman bence sen kendini eşine en güzel şekilde anlatacaksın tanıtacaksın ki bir daha seni bu kadar çirkin bir olayla karşı karşıya bırakmasın sonuçta bu çirkinlikleri yapanda annesi hep hayatında olacak ama annesinin hayatına ne kadar müdahale ettireceğine karar vermesi gerekiyor eşinin...ama yinede yaşamayan bilemez bu durumu ben çok şükür böyle sorunlar yaşamıyorum o yüzden sana ahkam kesiyomuşum gibi gelmesin sakın

canım benim umarım küçük yavrunun ve senin yaşadığınız bu kötü olayı en kısa sürede sağlıklı bir şekilde atlatırsınız

Eşinizin ailesiyle maddi bağı varmı,ne bileyim aylık para yardımı, yada kalacak bi miras. Bunları kaybetmektenmi korkuyor acaba. çoook üzüldüm.
karı koca emekli..sadece kendilerine ait bir evleri var..eşim maddiyata hiç önem vermez..tek oğlan ve iki ablası var..üzerine çok düşmüşler..görümcelerim kardeşini deli gibi kıskanıyor..ilk karısını elbirliğiyle kaçırmışlar...allah böylelerinden korusun bizleri....

karı koca emekli..sadece kendilerine ait bir evleri var..eşim maddiyata hiç önem vermez..tek oğlan ve iki ablası var..üzerine çok düşmüşler..görümcelerim kardeşini deli gibi kıskanıyor..ilk karısını elbirliğiyle kaçırmışlar...allah böylelerinden korusun bizleri....
canım geçmiş olsun oğlunu kıskanan bir kaynanız var
geline kaptırma korkusu yaşıyor umarım daha az gelirler eşiniz niye taaa oralardan annesi çağırıyorki her fırsatta başkası yokmu böyle durumlarda yardımcı olmak için...

okurken çok sinirlendim kayınvaliden olacak gerzek bütün iplerin kendi elinde olduğunu zannediyor sanırım. onu yap bunu yap diyemıcem ama ben olsam büyük konuşmıyım asla bi daha onunla muhattap olmazdım ve bana vuracak çok çok özür dileyerek söylüyorum ağzına .s.çarm sen kimsin be bana vuruyosun.. ALLAHın yobazı, görmemiş.. oturtsaymış evde oğlunu yeseymiş parasını şimdi mi aklı basına gelmiş.. töbe tööööbe nçok sinirlendim kusura bakmayın

Devran hep böyle devam edecek.
20 veya 30 sene önceki dinledigim hikayeleri 2011`e gelmisiz hala dinliyorum, hatta daha beterlerini.
Demekki bir dirhem kadin olarak ilerleyememisiz bu toplumda.
Suc kimde?
Bizde!!!
Her zaman söylüyorum ve bikmadan, usanmadan hep söyleyecegim.
Evlenmek tabiki güzel bir sey ama bunu bilincli yaparsan cok güzel, baska türlüsü kabus gibidir.
Bilincli demek, her iki tarafinda okumus, meslegini eline almis.
Her iki tarafda hayati ögrenmis, tanimis, görmüs, tecrübe etmis ve yasi gelincede 30 yaslarda evlenmis.
Kendi dügünlerini kendileri yapmis, ailelerden uzakta bir yerde ev kiralamis, istedigi mobilyalari, istedigi gelinligini almis, bu insanlarin evliligi cok güzel gidiyor, cünkü yaslari ermis evlilige.

Ama birde acele edip evlenenler, ne meslek, ne okuma....eeeeee ne olacak, baskalarina muhtaclik...sonuc bu.
Dayak, siddet, insan yerine koyulmama, vs, vs.....
Merak ediyorum ne zaman bizim kadinlarimizda ayilacak bu pembe rüyalarindan.

20 veya 30 sene önceki dinledigim hikayeleri 2011`e gelmisiz hala dinliyorum, hatta daha beterlerini.
Suc kimde?
Bizde!!!
Evlenmek tabiki güzel bir sey ama bunu bilincli yaparsan cok güzel, baska türlüsü kabus gibidir.
Her iki tarafda hayati ögrenmis, tanimis, görmüs, tecrübe etmis ve yasi gelincede 30 yaslarda evlenmis.
Kendi dügünlerini kendileri yapmis, ailelerden uzakta bir yerde ev kiralamis, istedigi mobilyalari, istedigi gelinligini almis, bu insanlarin evliligi cok güzel gidiyor, cünkü yaslari ermis evlilige.

Ama birde acele edip evlenenler, ne meslek, ne okuma....eeeeee ne olacak, baskalarina muhtaclik...sonuc bu.

düşündüklerimi yazmışsınız:KK61:

Ya o zaman eşinin sana yapılana bu kadar tepkisiz kalmasını anlayamıyorum ve çok kızıyorum. Siz eşinizi seviyormusunuz, sevdiğiniz içinmi yanındasınız yoksa mecburiyettenmi. Eğer evliliğinizi yürütmek istiyorsanız bence bu insanlara hasta gözüyle bakın ve ilişkilerinizi size en az zarar vercek sekilde düznleyin. Bence bi psikologdan yardım alın. Allah yardımcınız olsun

Suc kimde?
Bizde!!!

bizi tanımadan nasıl da önyargılı yaklaşmışsınız olaylara...eşim 32 bense 30 yaşındayım...1.5 sene önce evlendik yani erken bir evlilik değil bizimkisi...ben iktisat mezunuyum eşim de bilgisayar mühendisi...kızımdan önce ben de çalışıyordum ....eşimin ailesine muhtaçta değiliz üstelik...kazancı hem kiramıza hem de ihtiyaçlarımıza yetiyor şükür..eşyalara gelince eşim aldı bir kısmını da nişanlılık döneminde beraber ödedik...dayak olayına da gelince ummadığım bir anda gerçekleşti..Kızım kucağımda olmasaydı ben yine o kadına vuramazdım; çünkü benim kimseye elim kalkmaz..Bugüne kadar kimseyle tartışmaya bile girmedim...bana vurması onun vicdansızlığını gösterir...Ne diyeyim Allah affetsin ..

geçmiş olsun gerçekten işte insanlara bir şans daha verdikçe bir sonraki adımları hep daha ieleri gitmek oluyor bence eşin senin dayak yemene sessiz kalıp hala seni ailesiyle görüşmeye zorlarsa bırak o adamı o ne öyle!!!

Kızlar yedi ay önce anne oldum...Bir kızım oldu dünyalar tatlısı...Hamilelik sürecim çok zor geçti...Nerdeyse hamileliğimi hastanede tamamladım...Kayınvalidem bu dönemde bana yardımcı olmak için bize geldi ama yardımcı olmak şöyle dursun sürekli benimle uğraştı...Yok hizmet etmiyor yok suratı gülmüyor yok oğlum bizden vazgeçmez falan filan...Onun yüzünden sürekli karnıma kramplar girdi..Ayrı şehirlerde oturuyoruz ama ne zaman oraya gitsek sürekli beni yönlendirmeye çalıştı...Çok dominant ve herşeye karışan bir tarafı var...Bebebğim doğduğunda hastanede bir gece kaldım.Annemin benimle kalmasına surat yaptı..sezeryan doğum olduğu için ağrılarım çoktu bir de ameliyathanede üşütmüşüm antibiyotiklerle ayakta kalmaya çalıştım...Onunla aynı odada uyumak zorunda kaldım..Bebeğin beslenmesi vs...Ama bebeğimi bana vermedi..Pusetinde kendine yakın yatırdı..Emzirmeden emzirmeye verdi..stresten doğru düzgün emzirememekten yeterli beslenememekten dolayı kızıma çok istememe rağmen anne sütü veremedim...Sürekli laf çarpmalar beni ezmeye çalışmalar...20 gün benimle uğraşıp gitti...Ne yazık ki iki ay sonra safra kesesi ameliyatı oldum ve eşim bana bakmak üzere yine onu çağırdı ..Bakmak şöyle dursun evi pislik götürdü..Ne kahvaltı ne öğle yemeği hiçbirşey hazırlamadı...Kendisi gizli gizli mutfakta doyurdu karnını...Kızıma da bakamadı ve kilo kaybetti kızım ...Herşeyine katlandım ama son yaptıkları beni inanılmaz mutsuz etti...Eşim şehirdışına göreve giderken yine onu çağırdı 15 günlüğüne ama hazırlıklı gelmiş kavgaya....Gelir gelmez dolabımdaki yiyecekleri saydı..Her yeri karıştırdı...Bana arkasını dönüp oturdu anne neden benimle konuşmuyorsun dediğimde canım istemiyor dedi..Ben yine de hizmette kusur etmemeye çalıştım...Saygısızlı etmedim ona ve kayınpederime..Ama kayınvalidem yine kızımı benden kıskandı..Bana vermedi..çocuğum ağlıyor kayınpederim vermem diyor kucağında hoplatıyor..Yine bişey demedim...Akrabalarım geldi çarşamba günü..Onlara beni kötüledi benden hep bu diye sözetti...gelen kuzenim oğlunu emzirirken çok üzüldüğümü bilmesine rağmen benim kızımı bu anne sütüne hasret bıraktı dedi...Onlar gidince de beni çalışmamakla oğlunun kazancını yemekle suçladı...çalışacakmışım ve kızıma o bakacakmış...Böyle bir zorunluluğum yok diyince bol bol yemeyi biliyorsun ama dedi...Eşime herşeyi birbir rapor ettim o da çalışmasını yarım bırakıp apar topar eve geldi..Geçen hafta cuma sabah kahvaltısında eşime beni şikayet etti..kendisine anne demiyormuşum bu diye hitap ediyormuşum...Kesinlikle yalandı onu sevmememe rağmen hep anne dedim...Ben de yalan söylüyorsun asıl sen bana bu diyorsun diyince kayınpederim ağlamaya başladı..Biz senin kahrını çemeye gelmedik..torunumuz ve oğlumuz için geliyoruz diye bana bağırıp çağırdı..Bi kayınpederim bi kayınvalidem bağırmaya başladı..O ortamda bulunmak istemediğimden odama gittim...eşim dışarı çıktı..Beni arayıp utanmıyor musun annemi babamı üzmeye yaşlı insanlara bağırmaya dedi...İkisi ağlayıp sızlayıp eşimi kendi taraflarına çekmişler yine..Hepsi bu kadarla kalsa iyiydi...Kayınpederim ve eşim dışardayken kayınvalidem salonda oturuyordu..Kızıma mama hazırlarken kayınvalidem bana ayağını denk al seni bu evden gönderirim dedi...bende o biraz zor işte diyince görürsün oğlumun kazancını sana yediriyor muyum dedi...Ben de bu evde yaşıyorsak onun ailesiysek bu çocuğun annesiysem yerim dedim...Onun ailesi biziz oğlum senden vazgeçer bizden annesinden vazgeçmez dedi..Ben de bizden de vazgeçmez asla diyince kayınvalidem bir hışımla üstüme yürüdü..kızım kucağımdaydı ve maması elimdeydi...attığı tokatla biberon elimden düştü...birden kolumdan tuttu arka arkaya yüzüme urmaya başladı...Kızım diğer kolumdaydı onu düşürmemek için çabalarken yüzümü boydan boya tırnaklarıyla çizdi....Kızım ve ben çığlık çığlığa bağırıp yatak odamıza kaçtık...Kapının kilidi olmadığı için arkasına şifonyeri koydum....hırsını alamayıp kapıyı tekmeledi ve bana ağza alınmayacak hakaretler etti..eşimi cep telefonuyla aradım annen beni dövüyor diye..eşim çığlıkları ve kadının bana hakaretlerini duydu...eve gelmesi 20 dk sürdü..tabi kızımda aç ağlıyor çok korktu...Annemi ablamı falanda aradım..onlarda kırk dakika sonra geldi...kaynanam eşime kapıyı açıp hoşgeldin diyor ben duyuyorum içerden bağırdı çağırdı bana kendini odaya kapattı dedi..eşim kapıyı açtığında yüzümdeki tırnak izlerini kolumdaki morlukları gördü....Annemler geldi kadın üste çıkmaya beni suçlamaya başladı....odadan hiç çıkmadım..eşimde beni o halde görünce ağladı ama annesine sadece niye yaptın anne niye dödün diyebildi..Tepkisi sadece buydu..Kadın bi 10 gün daha kalacağım diye ısrar edince eşim otobüs biletlerini aldığını söyledi....savah bi bağırma ve öğürme sesi...kaynanam uyanmış kusmaya çalışıyor...Eşim hastaneye götürdü doktor psikolojik demiş iğne yapmış..Neyse memleketlerine gittiler ama eşimi arayıp hala huzurumuzu kaçırıyorlar...ben bir daha o kadına nasıl anne der beni dövdüğü elelrini öperim...Sizce?

Canım okuyunca deliye döndüm resmen..bu kadı nruh hastası belli..Eşin zaten görüceini görmüş ama sen kendi ailenide arkana al,seni kimse sahipsiz sanmasın.İstediği kadar eşinin ailesi olsun bir daha o eve adımlarını atamasınlar.. Eşinle aranı iyi tut , o da farkında bence annesinin ruh hastası olduğunu.. Baksana en azıdnan biletleri alıp göndermiş hemen. Onun içinde çok zor bir durum ama sen ve bebeğin herşeyden önemlisiniz.Aile olan sizsiniz. Asla ezdirme cnm kendini.

allahım bu nasıl birşey böyle. ne kadar terbiyesiz. bütün sinirim tepeme çıktı. o kadın yanımda olsa ölse susuzluktan 1 bardak su bile vermezdim. kınayan kınasın bu dediğimi hiç umurumda değil. anne babalarımız bizleri na şekilde yetiştiriyor. sevmeye kıyamıyor. elin kadınına bak. allah tez zamanda iki rahmetten birini versin onlara.

Gözlerim dolu dolu okudum.Bir çocuk bin mucizeyle geliyor.Gözleri görmüyor mu,özellikle babaların.Ben kaynanalara değil aslında kendi eşim de dahil kocalara kızıyorum.Bana da oldu;yürüyemiyordum doğumdan sonra;ameliyathanede geç ayıldığım için soğuk almışım;öksürmekten dikişlerim açılmıştı.Ama daha üç günlük lohusayken ocağın başındaydım.Bide kayınvalidem kendi annesini de almış gelmiş.Güya eve sahip çıkmaya;gelen giden olurmuş.Kayınvalidemin annesi biraz insaflı çıktı;lohusa geline iş mi yaptırıyonuz dedi;kimsede ses yok.Kayınpeder ortalıkta dolaşıyor.Kanamam bir yandan.Nasıl bayılmadım;nasıl hastanelik olmadım.Ama çok dua ettim.Allahım güç ver çocuğuma yetecek sütüm olsun dedim.Sarılık belirtileri vardı;ödüm kopuyordu,hastaneye yatarsa kim kalır yavrumun yanında diye.Eşim bana harcamadığını harcıyor ailesine.market alışverişi yap da anne ben ödeyim dedi;400 milyonla çıkmışlar;yıllık aldı herhalde.Para pul herşey onların olsun.hiç karışmıyorum;Ama üzülüyor insan.Kızıma pişik yaptığı halde adi ıslak mendil alıyor;pamukla temizliyorum artık...Anlar da iş işten geçer sanırım.Olan bana çocuğuma oluyor.

ne elini öperim, ne de anne derim artık. bu insanlar ne sanıyor kendini ya. eğer oğluna bu kadar düşkünse evlendirmeseymiş yani. koynunda yatırsaymış oğlunu sonsuza kadar. hayret yaa!!

delırdınmı ölürüm o kadınla bırdaha asla konuşmam....kavga başka sana el kaldırması cok başka...sil hayatından ayrıca senın ailende devreye gırmelı senı sahıpsız sanmamalı ve sana yaklaşmasına asla ızın verme!o kdr...

Bu nasıl bir kin, nasıl bir kıskançlık, nasıl bir insan. Okurken ağzım açık kaldı yuhhh. Madem oğlunu kıskanıyordun evlendirmeseydin turşusunu kursaydın, kazandığı parayı sen yeseydin. Hem sana nasıl der kendisi kocasının çalıştığı parayla geçinmiyor mu? Ayyy Allah ım sen koru böyle insanlardan....

X