Doğum Bitti Dert Bitmedi

bir de kaynanan kendisi çalışıyor mu? bu nasıl bir laf ya oğlumun parasını yedirmem diye, daha neler duyacağız kim bilir.... Allah böylelerinden korusun...

kayınpederim onu emekli yapmış zamanında maaşı var yani...ben de kızıma hamile kalınca işten ayrıldım çalışmakta istemiyorum kızımı kendim büyütmek istiyorum ...ama sürekli kazanç yemekle suçlanıyorum...Eşim maaşı getirip benim elime vermez ki..Evin ihtiyaçlarını alır bana da belli miktar harçlık verir...

kayınpederim onu emekli yapmış zamanında maaşı var yani...ben de kızıma hamile kalınca işten ayrıldım çalışmakta istemiyorum kızımı kendim büyütmek istiyorum ...ama sürekli kazanç yemekle suçlanıyorum...Eşim maaşı getirip benim elime vermez ki..Evin ihtiyaçlarını alır bana da belli miktar harçlık verir...

Eşiniz size ve çocuğunuza bakmak zorunda.Dinende, etik olarakta, toplumsal kural olarakta evin nafakasını temin etmek zorunda.. Ötesi berisi gerisi yok !!

...................................

Bu durumu kolay hazmetmeyin, eşinize mırıldanmak değilde , canınızın çok ama çok yandığını, çok kırgın olduğunuzu mutlaka belli edin.. Annesinin konusunu asla açmayın artık, bence doğrusu budur.

Şikayet üzerine şikayet ederseniz haklı olsanızda haksız duruma düşersiniz..Konu açılınca, ''kalbim yanıyor hatırladıkça, lütfen konuşmayalım'' diye cevap verebilirsiniz..

Ateş düştüğü yeri yakar, ne desek hafifletmez acınızı. Allah sabır versin, bundan sonraki günleriniz huzur içinde geçer inşaallah..

akşam uykularımı kaçırdı sizin bu durumunuz. özellikle 2 şeye çok fazla takıldım ve ne haddinize diyeceksiniz ama kaynanızı ben bile affedemedim. ne demek ya sen oğlumun parasını yiyorsun. sen sıradan biri değilsin ki elbette o maaşı birlikte afiyetle yiyeceksin. Allah Allah çok sinirlendim ya. durup durup sardım akşamdan beri. sen kim oluyorsun da bir insana ki kucağında savunmasız bir bebeği olan anneye şiddet uyguluyorsun.
eşinize de kızdım böyle bir durumda neden kızmadı annesine. bir de tabi anneniz, Allah korusun ama benim başıma öyle bir şey gelse ailem de haddini bildirir o kadına. (gerçi anneniz de çok üzülmüştür elbette ama belki de nasıl davranacağını bilememiştir şaşkınlıktan.)

şaka mı bu?? böyle insanlar da kendine anne diyor ya. önce insan olsunlar. geçmiş olsun canım. böyle ortamda büyüyen çocuk da problemli olur ileride. kesin sınırlar koymalısın bence. çok kesin. hem kendi ruh sağlığın için hem de bebeğininki için.

sınırını çiz canım...idare etmeye çalıştıkça psikolojin bozulucak...en iyisi bu...

kötü bir filmin senaryosunu okuduğumu sandım. aman Allahım film karakteri gibi,şaka gibi bi kadın bu yaaa..çok çok geçmiş olsun.gerçekten çok üzüldüm.öncelikle gerçekten ne yapsanız boş yani iyi de davransanız kötü de davransanız her durmda yalanla sizi kötü edecektir bu kadın. kesinlikle görüşmemeye çalışın ve bebeğinizi kullanın eşinize karşı ben de anneyim,kucağımda bebeğimle bana bunu yaptı ben de bi daha görüşmem annenle sen ne zaman istersen görüş diyin.bir araya gelmek zorunda kalırsanız da kesinlikle yalnız kalmayın. yanınızda ya eşiniz olsun ya sizin ailenizden biri.eşinize görüşmek için bunu şart koşun. beni onunla yalnız bırakmıcaksın diyin.ben kötüysem niye yalnız kalmaktan korkayım ki onunla diyin.ve bence de annesi hakkında dır dır etmeyin.siz ağırbaşlılığınızdan ödün vermeyin. bırakın o kadın dırdırlarıyla eşinizi bunaltsın.o da yeter artık desin.Allah kötü kalplileri ıslah etsin size de sabır versin.

Geçmiş olsun...
Ben iyiki sizin yerinizde değilim... Sabırlı bir insanmışsınız... Saygılı bir gelinmişsiniz...

Sakınliğiniz ve sabrınız için kutlarım...
Eğer kayınvalideniz denen o gıcık , pis ve daha çok şey insan görünümlü şeytanın bir oğlu daha varsa dilerim ki öyle bir geline düşsün ki aynı şeyleri gelini ona yaşatsın... sizin vereceğiniz bir bardak suya muhtaç olsun...

Daha yazmadığım farklı dualarım var...

çok geçmiş olsun arkadaşım bende anneyim bir oğlum var böyle bir kayınvalide olucağıma o günü hiç görmeyim daha iyi bu insanlığa sığmaz allah vicdan versin.
eşin çok hatalı kesinlikle neredeyse hiç tepki vermemiş o haklı olanı seni koruyup kollamazsa tabi sana bunları yapmayı hak görürler.ben onlarıda silsin demiyorum ama tavır koymalıydı.eşime yapılan bana yapılmıştır demeliydi .
Büyük konuşmak istemem ama benim eşim bu şekilde davransaydı boşardım...
Ayrıca ailende çok tepkisiz kalmış benim annem babam olsa beni hemen o evden götürürlerdi eşim şiddet uygulamış sayarlardı ve babam kesin saldırırdı kayınvalideme kayınpederime o halimi görünce
allah sana sabır versin

çok geçmiş olsun arkadaşım bende anneyim bir oğlum var böyle bir kayınvalide olucağıma o günü hiç görmeyim daha iyi bu insanlığa sığmaz allah vicdan versin.
eşin çok hatalı kesinlikle neredeyse hiç tepki vermemiş o haklı olanı seni koruyup kollamazsa tabi sana bunları yapmayı hak görürler.ben onlarıda silsin demiyorum ama tavır koymalıydı.eşime yapılan bana yapılmıştır demeliydi .
Büyük konuşmak istemem ama benim eşim bu şekilde davransaydı boşardım...
Ayrıca ailende çok tepkisiz kalmış benim annem babam olsa beni hemen o evden götürürlerdi eşim şiddet uygulamış sayarlardı ve babam kesin saldırırdı kayınvalideme kayınpederime o halimi görünce
allah sana sabır versin

Hepinize duyarlılığınız için çok teşekkür ederim....Evet eşim tepki vermedi çünkü ailesini kaybetmekten ödü kopan biri...Ben ailesinden kopsun onlarla görüşmesin demiyorum ama bir daha umarım beni onlarla biraraya getirmez....Ailemin tepkisizliğine gelince bunda babamın hayatta olmayışı ve annemin de abimlerle yaşıyor olmasının etkisi var tabii...yani döndüğüm zaman kalabilecek bir yerim yok....
Umarım bundan sonrası ben ve kızım için çok daha zor olmaz.....

ben gerçektende çok üzüldüm zaten o vicdansız kadında sana bunun için böyle rahat davranmış:KK43:(sen yinede güçlü dur eşinle ailesi karşısında mesafeni koy eşinede ödün verme bu konuda.kızını düşün sadece onu nasıl etkilenmeden büyüteceği bir ortam sağlamaya çalış .eğer herşey sarpa sarar buna benzer olaylar devam ederse kendine ve kızına bir yol çiz daha önce çalışıyorum demiştin kızın büyüyünce çalışmaya devam edersin annenide kızınıda alıp yeni bir hayata başlarsın en fazlası eşinle ailesi kaybeder...

bir daha kesinlikle öpmem o lanet elleri...allah versin cezalarını..sen kızını ve kendini düşün..eşin de aklını başına alsın bence...artık ailesi sizsiniz...

Eşinizin ailesiyle maddi bağı varmı,ne bileyim aylık para yardımı, yada kalacak bi miras. Bunları kaybetmektenmi korkuyor acaba. çoook üzüldüm.

Seni tebrik ederim sabrım ve saygın için.Ben dövmüştüm onu çocuğu kucağımdan bırakır Allah ne verdiyse 1-2 tane yerdi benden aaa yazık eziyet bu hiç oralı olma eşinde anlayışlı ise bi daha evine getirmesin gitme sende yaptıkları basit şeyler değil özür dileyip ısrar ederse temkinli ve kurallı affedilir sonuçta Allah affetsin kin tutmamak gerek ama ezdirme kendini mutlaka gardını al Allah yardımcın olsun.

Allahım şaka gibi.
İster kınasınlar ister forumdan atsınlar yazacağım. Ben olsam o bir tokadını bile misli misli yedirirdim ona. Doğduğuna pişman olurdu pislik. :KK47:
Ne el öpmesiymiş. Bir daha yüzüne bile bakma lanetin. :KK47:

kaynanan ve o ipsiz sapsız kayınpederini boğabilirmiyimmm??çok isterim bunu yapmak ama müge anlı beni bulur diye korkuyorum:KK1:

Eşinin verdiği tepki yetersiz,gerekirse kamera koydurup evde sana yaşattıklarını ispatla derim.
Dava bile açabilirsin,nedir bu ya oğlunun evlenmesini kabullenemiyor paylaşamıyor heralde terbiyesiz.
Çok geçmiş olsun,ezdirme sakın kendini
En Büyük KK

Aman allahım gözlerim pörtledi okurken:KK53:
bu ne cürrettir de gelinine tokat atıpta darp eder yaa ne hakla...
Allah böyle kaynanaların cezasını versin inşallah.Sizin yerinizde olsam yüzüne bakmam bi daha
evine gitmem,evime de almam
ama iş eşinizde bitiyor işte.Onun sizi sıkı tutması ve savunması gerekiyor öncelikle
ailesine ezdirmemesi gerekiyor.
Allah yardımcın olsun canım..İnanın bende doğum yaparsam ve kaynanamla sorunlar yaşarsam eğer diye ödüm patlıyor bir gün allah korusun...Sizin aileniz de fazla tepki vermemiş anladığım kadarıyla saygıdan dolayı...
Çok çok geçmiş olsun hiç önemsemeyin 1.planınız eşiniz ve çocuğunuz olsun
Allah analı babalı büyütsün inş...:KK71:

evet cnm eşinle ailesine söylenenler az bile ama senin ailende hadlerini bildirmelilerdi,benim ailem böyle bi durumda asla beni o evde bırakmazlardı,kzıımı ve beni çeker alırlardı,şimdi düşünüyorumda kendi kızıma yapılmış olsa,naparım biliyorum düşünmesi bile çok güç!afakanlar basıyor!sanırım aslaa kzıımı ve torunumu ne kocasına ne ailesine göstermezdim!!!!!!!!!asla,asla,asssssssssssssssssslaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

X